*Nettavisen* Sportspill.

Laget som alltid får Real bank

Foto: Dani Pozo / AFP / NTB scanpix

I dag taper Rayo Vallecano for tiende gang på rad mot Real Madrid.

17.02.13 10:20

Søndagens Sportspill-meny
Oddstips 1: Ny nedtur for Moa og Hannover
Oddstips 2: Suksessen fortsetter for skiskytterne
V64 Mantorp: Heiskanen fikser svenskepengene

V5 Harstad: Bjerring bedre enn noensinne

Søndagskupongen er satt sammen av kamper fra Spania, Tyskland, Italia og Frankrike. Spillstopp er kl. 16.55.

1. Real Madrid – Rayo Vallecano
Real spilte 1-1 hjemme mot Manchester United onsdag og vant 4-1 over Sevilla forrige helg. Gikk imidlertid på en 0-1-smell mot Granada helgen før og ligger hele 16 poeng bak serieleder Barcelona.

Luka Modric, Gonzalo Higuain og Alvaro Arbeloa soner karantene, mens Xabi Alonso betegnes som usikker. Iker Casillas er skadet.

Rayo har fine 4-0-2 på de siste 6 og har klaret helt opp på 6. plass. Skademessig ser det bra ut.

Real vant bortemøtet i september 2-0 og har vunnet de siste ni innbyrdes. Har ennå ikke tapt på hjemmebane i ligaen (9-2-0).

H.

2. Espanyol – Real Betis
Espanyol har knallsterke 4-1-0 på de siste fem, og på de siste ti kampene er borteoppgjøret mot Barcelona det eneste der det er blitt null poeng. Har bykset vekk fra nedrykksstriden og ligger på 13. plass.

Mye av fremgangen må tilkjennes Javier Aguirre Onaindia, som har skapt et meget godt kollektiv etter at han tok over som trener i slutten av november.

Midtbanespilleren Juan Forlin er ute med karantene, mens den defensive midtbanespilleren Raul Baena betegnes som tvilsom.

Betis ligger 5 plasser og 8 poeng over dagens motstander, men formen er på ingen måte like god. Vi må helt tilbake til 13. januar og 2-0-seieren over Levante for å finne siste trepoenger.

Toppscorer Ruben Castro må stå over med skade (12 mål og 2 assists). Det samme gjør midtbanespillerne Salva Sevilla og Pozuelo,

Betis vant det omvendte møtet 1-0 i september.

Selv om Betis er seriens nest beste bortelag (19 poeng på 11 kamper), tror vi Espanyol fortsetter fremgangen. H

3. Valladolid – Atletico Madrid
Har bare tatt to poeng på de siste tre kampene og ligger på 10. plass med 30 poeng. Kantspilleren Patrick Ebert (5 mål og 5 assists) er fortsatt ute, mens Henrique Sereno (forsvar) er suspendert. De faste spillerne Victor Perez (midtbane) og Marc Valiente (forsvar) er også ute.

Atletico har tatt 20 poeng mer og ligger på en flott andreplass i ligaen. Tapte imidlertid 1-2 for Vallecano forrige helg, men hele 36 av lagets 50 poeng er tatt på hjemmebane.

Madrid-klubben gikk på et sjeldent hjemmetap så sent som torsdag, da et Rubin Kazan som spilte med ti mann i halve Europa Leauge-møtet. Tapte også 1-2 for Vallecano forrige helg.

De mer eller mindre faste spillerne Fernando Amorebieta (forsvar), Iker Muniain (midtbane) og Borja Ekiza (forsvar) er ute med skader.

Atletico har vunnet de tre siste oppgjørene mot dagens motstander, men vi er ikke sikre på seier her. HUB.

4. Valencia – Mallorca
Valencia tapte 1-2 hjemme for PSG i Champions League tirsdag, men har tatt sju poeng på de siste tre i serien. Ligger på 5. plass med 37 poeng. Midtbanespillerne Ever Banega og David Albelda er ute med skader.

Mallorca har tatt 19 poeng mindre enn Valencia og ligger nest sist. Spilte uavgjort hjemme mot Osasuna forrige helg, men tapte fire på rad før det. Javier Arizmendi (angrep), Pedro Bigas (forsvar), Antonio Lopez (forsvar) og Joao Victor (midtbane) er ute med skader, mens Pedro Geromel (forsvar) er usikker.

Det første møtet mellom disse to denne sesongen endte med 2-0-seier til Valencia. Lagene spilte imidlertid uavgjort i begge kampene forrige sesong. Mallorcas form er så svak at vi avstår fra å gardere selv om Valencia spilte kamp torsdag. H.

5. Cordoba – Alcorcon
De neste fire kampene er hentet fra Segunda. De to øverste lagene rykker direkte opp til Primera, mens de neste fire spiller playoff.

Begge lagene ligger for tiden på playoffplass, Cordoba på femte med 40 poeng, mens Alcorcon på tredje har tatt 44 poeng.

Cordoba leder formtabellen med 4-2-0 på de siste 6. Alcorcon har 3-0-3 i samme periode.

Hjemmelaget har midtstopperen Armando Lozano til bake etter skade, men midtbanespilleren Lopez Silva er ute med karantene. Bortelaget har Victor Laguardia, Fernando Moran og Sergio Mora ute.

Alcorcon har vunnet fire av de siste fem innbyrdes.

Alcorcon er ikke noe stort bortelag (4-0-9), og vi tror HU holder.

6. Las Palmas – Girona
Las Palmas har bare tatt ett poeng på de siste tre kampene og ligger nå på 8. plass, to poeng unna playoff. Den rutinerte kapteinen David Garcia betegnes som høyst usikker. Men det er større sannsynlighet for forsvarskollega Jeison Murillo blir klar.

Girona har ikke bedre enn 1-2-3 på de siste seks, men har fortsatt grep om fjerdeplassen. Den rutinerte backen David Garcia må stå over.

Girona vant hele 5-0 i sesongens første møte, men Las Palmas vant tilsvarende kamp forrige sesong 3-2. HUB.

7. Mirandes – Real Murcia
Hjemmelaget har flotte 3-3-0 på de siste seks og har klatret vekk fra nedrykkssonen. Ligger på 17. plass med 28 poeng.

Murcia har hatt en stikk motsatt formutvikling og står med 1-1-4 i samme periode. Har tatt ett poeng mindre enn Mirandes og det samme sifferet skiller ned til nedrykk. Er seriens svakeste bortelag med 2-2-9 på de første 13.

Sesongens første møtet mellom disse to endte 2-2.

Et Mirandes med sterk selvtillit bør hamle opp med form- og bortesvake Murcia. H.

8. Hercules – Villarreal
Hjemmelaget ligger tredje sist, og det er tre poeng opp til sikker plass. Med brukbare 3-1-1 på de siste fem er imidlertid ikke situasjonen håpløs.

Villarreal ligger på sjuendeplass, bare ett poeng fra playoff. På de siste tre er det blitt sju poeng.

Villarreal vant hjemmekampen i september 1-0.

Hercules har bare vunnet 4 av 13 hjemmekamper, og vi tror UB holder.

9. Hoffenheim – Stuttgart
Hjemmelaget ligger tredje sist, en plass som gir kvalik for videre spill i Bundesligaen. Det skiller åtte poeng opp til sikker plass og ett poeng ned til nedrykk. Har 1-1-4 på de siste 6.

Det er mange skader i troppen, blant andre mer eller mindre faste spillere som Tim Wiese, Sejad Salihovic, Sebastian Rudy, Sven Schipplock og Boris Vukcevic. I tillegg er midtbanespilleren Roberto Firmino suspendert.

Stuttgart er i enda svakere form og har fem strake tap. Ligger på 14. plass, og det er ni poeng ned til dagens motstander. Angriperen Tunay Torun er ny på skadelisten.

Hoffenheim vant hele 3-0 da lagene møttes i serien i september. Her må helgardering til. HUB.

10. Reims – Saint-Etienne
Reims ligger utsatt til på 16. plass i Ligue 1, og bare målforskjellen skiller ned til Sochaux på nedrykk. Slo bunnlaget Nancy 2-1 borte forrige runde – den første seieren siden 3. november (!). Keeper Kossi Agassa er skadet, ellers ser det bra ut.

Saint-Etienne har på sin side vunnet fire kamper på rad og har klatret til fjerdeplass. Opp til Marseille på Champions League-kvalifisering skiller det tre poeng. Den viktige midtbanespilleren Romain Hamouma er skadet. Kollega Alejandro Alonso er også ute, og heller ikke forsvareren Kurt Zouma er klar.

Det omvendte møtet i september endte 0-0. Vi tviler på at Reims vinner to kamper på rad og setter UB.

11. Sochaux – Paris Saint Germain
Sochaux var inne i en god periode i januar, men har bare tatt ett poeng på de siste tre kampene. Ligger på den øverste nedrykksplassen, men det skiller kun ett poeng til Brest tre plasser over.

Har fått mange skader den siste tiden, deriblant forsvarsspillerne David Sauget, Mathieu Peybernes og Yassin Mikari, midtbanespilleren Carlao og angriperen Roy Contout. Har også flere mer eller mindre faste spillere på listen over lagngtidsskadde.

PSG vant 2-1 borte over Valencia i Champions League tirsdag og vinner for tiden som de vil i den hjemlige serien. Leder nå Ligue 1 med seks poengs margin til Lyon. Thiago Silva er eneste viktige fravær.

PSG har vunnet de siste fire innbyrdes, og vi tror seiersrekken opprettholdes mot et svært skadeskutt Sochaux. B.

12. Fiorentia – Inter
Fiorentina er ikke i spesielt god form og står med 1-1-4 på de siste seks. Har falt ned til sjetteplass med 39 poeng. Alberto Aquilani er tilbake på midtbanen, og det er også mulig at nykommeren Mohamed Sissoko (på lån fra PSG) får spilletid. Matias Fernandez (midtbane) er eneste viktige fravær.

Inter har tatt fire poeng mer enn dagens motstander og ligger på fjerdeplass. Spilte

Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 0-0, men Inter har hatt et meget bra tak på Fiorentina de siste årene. Viktige Fredy Guarin (midtbane) er tilbake for Inter, men Diego Milito (9 mål og 3 assists) er ute resten av sesongen.

Fiorentina har bare tapt én hjemmekamp denne sesongen (8-3-1), og vi tror HU holder mot et Inter som spilte Champions League-kamp mot Cluj (2-0-seier) i midtuken.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 17.02.2013 16:55
1. Real Madrid - Rayo Vallecano H
2. Espanyol - Real Betis H
3. Valladolid - Atletico Madrid H B
4. Valencia - Mallorca H
5. CF Córdoba - AD Alcorcón H U
6. Las Palmas - Girona H U
7. Mirandes - Real Murcia H
8. Hércules CF - Villarreal U B
9. TSG 1899 Hoffenheim - VfB Stuttgart H U B
10. Stade de Reims - Saint-Etienne B
11. Sochaux - Paris Saint Germain B
12. Fiorentina - Inter H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 17.02.2013 16:55
1. Real Madrid - Rayo Vallecano H
2. Espanyol - Real Betis H
3. Valladolid - Atletico Madrid H U B
4. Valencia - Mallorca H
5. CF Córdoba - AD Alcorcón H U
6. Las Palmas - Girona H U B
7. Mirandes - Real Murcia H
8. Hércules CF - Villarreal U B
9. TSG 1899 Hoffenheim - VfB Stuttgart H U B
10. Stade de Reims - Saint-Etienne U B
11. Sochaux - Paris Saint Germain B
12. Fiorentina - Inter H U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.