Sveriges kaptein Caroline Seger i aksjon i kampen mot Chile. En kamp Sverige vant 2-0.
Sveriges kaptein Caroline Seger i aksjon i kampen mot Chile. En kamp Sverige vant 2-0. Foto: David Vincent (AP)

Lang kveld i Paris

Det er alt annet enn overraskende om kveldens åttedelsfinale mellom Sverige og Canada går til ekstraomganger.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige mandagsmeny:
Oddssingel Afrikamesterskapet: Elfenbenskysten med solid offensiv
Oddssingel Copa America: Uruguay og Suarez vil sikre gruppeseieren
V64 Halmstad:
Dobbel jackpot med toppløp
V65 Jarlsberg:
Ny klink vinner fra Magnus
Overgangsvinduet: Nettavisen følger sommervinduet 2019
Premier League: Alle overgangene sommeren 2019
Copa America: Alt du trenger å vite om Copa America
Fotball-VM kvinner
: Her er sendeplanen for fotball-VM på TV

Det er faktisk ingen norske kamper på mandagens langoddsprogram, men det betyr ikke at det er interessante objekter. Det spilles to åttedelsfinaler i fotball-VM for kvinner, det spilles to kamper i U21-EM, det spilles tre kamper i Afrikamesterskapet og det et spilles to kamper i Copa America natt til tirsdag. I tillegg er det også to kamper i Gold Cup natt til tirsdag.  I Superettan i Sverige spilles det også to kamper.

NB! Onsdag er det ca 55 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Sverige - Canada U 2,80 (spillestopp kl 20.55)

Åttedelsfinale i VM og vinneren her møter Tyskland i kvartfinalen. Det er spilt fire av åttedelsfinaler sålangt. Tyskland og England har vunnet sine kamper 3-0 mot hvv Nigeria og Kamerun og begge var da også store favoritter på forhånd. Norge mot Australia gikk som kjent til ekstraomganger og straffespark, mens det også ble ekstraomganger i søndagens kamp mellom Frankrike og Brasil (Frankrike vant 2-1.)

Sverige hadde som kjent en overkommelig gruppe med Chile, Thailand og USA. Vant som venter kampene mot Chile og Thailand og hang bra med mott USA i den siste gruppespillkampen. Til den kampen hadde landslagssjef Peter Gerhardsson gjort sju endringer, i kveld sender han nok ut sitt sterkeste lag med kaptein Caroline Seger og Kosovare Asslani i spissen.

Canada tok seg også greit videre etter 1-0 seier mot Kamerun og 2-0 seier mot New Zealand, så tapte det 1-2 mot Nederland i den siste gruppespillkampen. Det er defensivt Canada har sin største styrke, men per nå er de ingen favoritt til å ta seg til finale. Spissen Christine Sinclair er den store stjernen, men hun har kun scoret ett av de fire målene Canada har gjort. Det målet var utligningsmålet til 1-1 mot Nederland.

To av fire kamper i åttedelsfinalene har altså gått til forlengning hittil, og dette må være en svært het kandidat. Kampen spilles på Parc Des Princes i Paris. Uavgjort etter ordinær tid betales med 2,80 og blir vårt soleklare valg.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør