*Nettavisen* Sportspill.

Leeds går på en smell

Foto: PA Photos/Scanpix

Vi tror sterkt på nyopprykkede Southampton hjemme mot et redusert Leeds. Sjekk vårt oddstips.

Sportspills meny lørdag:
Tippetips: Kun engelske kamper på lørdagskupongen
Oddstips 1: Hannover åpner med seier
V75 Klosterskogen: Du kan vinne 38 millioner

Sommerens flotteste langoddsprogram venter på oss denne lørdagen. Serieåpning i Bundesliga, i Championship og League One i England, samt fransk Ligue 1 er noe av det interessante som skal skje i dag. I tillegg finner vi norsk fotball fra Toppserien for kvinner og fra Fair Play-ligaen i tillegg til svensk og dansk toppfotball.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd:
På en lørdag med serieåpning vil det alltid være spennende objekter.

55. Bristol City - Ipswich
Hjemmelaget stiller med stort sett samme lag som i fjor, mens Ipswich ser klart styrket ut og unngår trolig den forferdelige sesongstarten de hadde sist sesong. Paul Jewell er en solid manager på dette nivået. Tilsvarende kamp sist sesong endte 0-1, vi har god tro på gjentagelse og synes 2,65 er interessant på borteseieren her.

82. Mjällby - Malmö
Hjemmelaget har plutselig funnet formen, og spesielt var det imponerende med 3-0 seier borte mot Kalmar på mandag. Det var lagets andre trepoenger og selvtilliten bør være på topp når laget tar imot et slitent Malmö lørdag ettermiddag. Malmö gjorde en heroisk innsats mot Glasgow Rangers i Champions League-kvalifiseringen torsdag og kom seg altså videre til play-off. Har ellers ikke vært i nærheten av å overbevise i hjemlig liga og vi synes hjemmeseieren er det klart mest interessante her. 3,00 er i overkant på et formsterkt hjemmelag og bør prøves.

Dagens avslag:

35. Røa - Kolbotn
Serieleder Røa må unnvære goalgetter Elise Thorsnes (suspendert grunnet rødt kort sist) og har ellers flere skader i troppen sin på sentrale spillere og møter et hardtarbeidende og godtgående Kolbotn i ettermiddag. Sett i det lys ser 1,25 på hjemmeseier håpløst ut og her er det bare å styre unna.

63. Charlton - Bournemouth
Hjemmelaget skuffet stort sist sesong og endte på en svak 13. plass. Nå er 14 mann sendt på dør, og 15 nye er hentet inn. Og da kan man neppe forvente at laget sitter i premieren. Bournemouth var med i opprykkskampen helt inn i fjor, og endte som nummer seks. Røk ut mot Huddersfield i play-off. Hvordan Charlton skal stå i 1,70 her, er meget vanskelig å forstå. Det må være på gamle meritter og et fortsatt kjent navn. 1,70 er veldig lett å vrake.

Dagens spill:

85. Southampton - Leeds 2,10

To velkjente "norske" lag møtes her. Southampton returnerer til Championship etter to sesonger i League One. Endte på andreplass bak Brighton sist sesong, og rykket altså direkte opp. Forholdsvis lite endringer i spillerstallen, storscorer Rickie Lambert er beholdt. Nye spillere en Jack Cork fra Chelsea og Steve De Ridder nederlandskee De Graafschaap og begge er inkludert i lørdagens tropp. Lovende Alex Chamberlain (jaktes visstnok av Arsenal) er eneste spiller som er usikker til lørdagens kamp.

Leeds var lenge med i kampen om play-off i fjor, men en svak avslutning på sesongen gjorde at det endte med den forsmedelige sjuendeplassen. Forventningene er noenlunde de samme i år. Men viktige spillere som Kasper Schmeichel, Neil Kilkenny og Bradley Johnson har alle forlatt klubben. Foreløpig er omreiste Michael Brown eneste nykommer av betydning. Spissene Luciano Becchio (19 ligamål sist sesong) og Davide Somma er begge på skadelisten og uaktuelle i sesongpremieren.

Et hjemmelag som hadde råsterke 16-4-3 hjemme på St. Mary's sist sesong, mot et Leeds som ser svekket ut (med både salg av gode spillere og svært viktige fravær). Vi tror Claus Lundekvams gamle klubb får en opptur direkte og setter derfor 100 kroner på hjemmeseier til Southampton til 2,10 i odds. Kampen kan spille som singel og merk at kampen har sen avspark (kl 18.15)

Spilleforslag 2 lørdag
Kamp 85 Southampton - Leeds 2,10 2,90 2,80
Klikk her for å levere dette spillet (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.