Gå til sidens hovedinnhold

Leeds har ikke råd til noen feilskjær

Leeds er på opprykksjakt til Premier League. Lørdag er det hjemmekamp mot bunnlaget Bolton. Leeds blir en av våre sikre på lørdagskupongen.

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Tippetips: Leeds har ikke råd til noen feilskjær
Ski-VM:
Therese Johaug smadrer konkurrentene
Ski-VM:
Emil Iversen skal på pallen
Oddsdobbel 1:
Newcastle må benytte sjansen
Oddssingel PL:
Fet odds på Palace-seier
Oddssingel PL:
Son leder Spurs til en viktig trepoenger
Oddssingel PL: Tunge fravær for Bournemouth
V75 Bjerke:
Dobbel jackpot med 5,5 mill ekstra i sjuerpotten
V65 Charlottenlund:
Stor V65-jackpotomgang i kveld
Ski-VM
: Her er programmet for ski-VM i Seefeld

Lørdagens tippekupong består av tre kamper fra Premier League og ni kamper fra Championship. Bonuspotten vokser igjen og er på ca 1,4 mill kr, mens innleveringsfristen som vanlig er kl 15.55. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

Solide tippetips sist helg - 12 rette på 96-rekkeren
Nettavisen/Sportspill leverte solide tippetips forrige helg. På lørdagens tippekupong ble det fullklaff for 96-rekkeren. Her ble det en tolver og sju ellevere. 12 rette ga 740 kr, mens 11 rette ga 70 kr og det ble ingen utbetaling på 10 rette. Totalt endte det med 1230 i utbetaling.

Solide tippetips også søndag - to ellevere på 432-rekkeren
Nettavisen/Sportspill leverte solide tippetips også søndag. Dessverre ble det bom i kampen Villarreal - Sevilla (UB og kampen endte 3-0). På 432-rekkeren ble uansett 2 ellevere og 18 tiere. 11 rette ga 1 550 kr, mens ti rette ga 140 kr. Total ble det 5 620 kr i utbetaling på 432-rekkeren.

1. Leicester - Crystal Palace
Kun ett poeng på de fem siste seriekampene for Leicester og det er stadige spekulasjoner omkring manager Claude Puels fremtid i klubben. Har dog fått veldig dårlig betalt på slutten og pussig nok kom det ene poenget borte mot Liverpool tredje sist. Ligger på 12. plass med 32 poeng og har fortsatt åtte poeng ned til Southampton under streken. Svake 4-2-6 på ti spilte hjemmekamper. James Maddison og Ben Chilwell er begge usikre kort for hjemmelaget, men Nampalys Mendy er friskmeldt.

Crystal Palace viser noe bedre form og er ubeseiret på de tre siste seriekampene, men motstanden har ikke vært den beste og to av kampene er spilt hjemme. Ligger på 13. plass (plassen bak Leicester), men er fem poeng bak og står med 27 poeng. Det skiller kun tre poeng ned til Southampton under streken. Moderate 4-2-7 på bortebane hittil. Wilfried Zaha er tilbake etter to kampers karantene, mens både Cheikhou Kouyate og James Tomkins var tilbake mot Doncaster i FA-cupen sist helg.

3-0-3 på de seks siste tilsvarende møtene. Leicester har ikke levert på hjemmebane denne sesongen. HB.

2. Newcastle - Huddersfield
Kun tabelljumbo Huddersfield har scoret færre mål enn Newcastle i Premier League denne sesongen. Rafael Benitez gutter har kun scoret 22 seriemål, men stadig over streken med sine 25 poeng. Kun ett poeng skiller ned til Southampton under streken. Vant forrige hjemmekamp mot selveste Manchester City etter å ha snudd 0-1 til 2-1 seier. Sterkt bortepoeng mot Wolverhampton i siste seriekamp. Moderate 4-1-8 på 13 spilte hjemmekamper. Etter sju ukers skadefravær er midtbanemotoren Jonjo Shelvey friskmeldt. Også Ki Sung-yueng er klar til dyst igjen.

Huddersfield er på det nærmeste fortapt og ligger helt sist med sine skarve 11 poeng. Det er hele 14 poeng opp til Cardiff på sikker plass og det gjenstår kun 12 serierunder. Kun ett poeng er tatt på de ti siste seriekampene. Meget svake 1-3-8 på bortebane. Isaac Mbenza, Danny Williams og Abdelhamid Sabiri er alle fortsatt ute for Huddersfield.

Det endte 1-0 i tilsvarende seriemøtet på St. James Park forrige sesong. Newcastle bør vinne igjen. H.

3. Bournemouth - Wolverhampton
Det vil seg aldeles ikke på bortebane for Bournemouth. 0-3 endte det borte mot Liverpool sist, lagets åttende strake bortetap. Det går veldig mye bedre hjemme på Vitality, der tre av de fire siste er vunnet og totaltallene viser 7-3-3. Bournemouth er helt oppe på 33 poeng og ligger trygt forankret midt på tabellen. Callum Wilson og David Brooks er fremdeles ute med skader, mens Junior Stanislas kjemper mot klokken for å bli friskmeldt. Innlånte Nathaniel Clyne (fra Liverpool) er tilbake etter å ha vært uaktuell mot moderklubben Liverpool.

Wolverhampton kvalifiserte seg for kvartfinalen i FA-cupen etter å ha slått Bristol City 1-0 borte forrige helg. Nyopprykkerne har også klart seg veldig bra i seriespillet og ligger på 7. plass med 39 poeng. Det er dog hele 11 poeng opp til Arsenal på 6. plass. Anstendige 5-3-4 på bortebane og kun 14 baklengs på reisefot er solid. Diogo Jota er friskmeldt, det samme gjelder for Matt Doherty og Wolverhampton har dermed stort sett skadefritt mannskap.

Denne er kinkig. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

4. Birmingham - Blackburn
De ni siste kampene på lørdagens tippekupong er alle hentet fra Championship. Det gjenstår 13-14 serierunder og de fleste lagene har fortsatt alt å spille for.

Etter en flott periode med 4-4-2 på de ti siste seriekampene, presterte Birmmingham å tape 0-1 hjemme for nestjumbo Bolton i siste serierunde. Hadde meldt seg på for alvor i playoffkampen med seier der, nå er det fortsatt sju poeng opp til Bristol City på den siste playoffplassen. 6-7-3 totalt hjemme på St. Andrews. Birmingham har ingen nye skader eller karantener.

Nyopprykkede Blackburn gikk på sitt fjerde strake tap, da det ble 0-1 hjemme for Middlesbrough sist søndag. Har dermed falt litt nedover på tabellen, men er hele 14 poeng klar av Rotherham på nedrykksplass. Briljerer dog ikke på bortebane og har tapt halvparten av sine 16 bortekamper (4-4-8). Forsvarsspilleren Derrick Williams starter den første av to kampers karantene etter sin utvisning mot Middlesbrough.

Birmingham rotet seg vekk forrige helg, men bør unngå tap mot formsvake Blackburn. HU.

5. Brentford - Hull
Meget flotte 5-4-1 på de ni siste seriekampene for Brentford, men er likevel ikke høyere enn 16. plass, da laget hadde en svak start på sesongen. Totalt 40 poeng og hele 13 poeng opp til playoff, samtidig er det 11 poeng ned til nedrykksstreken. Solide 9-3-4 hjemme på Griffin Park. Forsvarsspilleren Ezri Konsa ble utvist i FA-cupkampen mot Swansea forrige helg og soner karantene.

Markus Henriksen og Hull er på retur etter en veldig god periode. Skuffet ved kun å klare 2-2 hjemme mot svakt plasserte Rotherham i siste seriekamp og har kun tatt fem poeng på de fem siste seriekampene. Ligger på 12. plass med 44 poeng og har ni poeng opp til Bristol City på playoff. Moderate 5-4-7 på bortebane. Hull har ingen nye skader eller karantener.

0-2 og 1-1 i de to siste tilsvarende mellom lagene. H på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

6. Leeds - Bolton
Etter en litt middels periode for Leeds med 2-1-4 på de sju siste seriekampene, var det viktig med seier i forrige seriekamp hjemme mot Swansea. Leeds har falt ned til 3. plass, men er a poeng med Sheffield United på 2. plass og kun to poeng bak serieleder Norwich og Leeds har en kamp tilgode på begge to. Solide 10-3-3 hjemme på Elland Road. Spissen Kemar Roofe er ute med skade, mens Stuart Dallas er tilbake etter ankelskade.

Etter å kun å ha tatt ett poeng på de sju siste seriekampene, ble det en meget overraskende borteseier mot formsterke Birmingham i forrige bortekamp. Men laget kom fort ned på jorden igjen fire dager senere og røk 0-4 hjemme for Norwich. Ligger nest sist på tabellen med sine 26 poeng, men har kun tre poeng opp til Reading på sikker plass. 3-4-9 totalt på bortebane. Bortelaget har flere spillere som betegnes som usikre.

Tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende. Leeds vinner trolig igjen. H.

7. Middlesbrough - Queens Park Rangers
Hjemmelaget måtte se seg slått av sterke Sheffield United i Sheffield nest sist, men kom seg tilbake på vinnersporet forrige søndag med 1-0 seier hjemme mot Blackburn. Ligger på 5. plass med 54 poeng og har en kamp tilgode på tre av de fire lagene over seg. Blant annet Sheffield United på 2. plass som er sju poeng foran. 6-6-3 hjemme på Riverside. Daniel Ayala er tilbake etter karantene, mens George Friend, Aden Flint og Ryan Shotton alle er usikre.

Queens Park Rangers gikk på sitt sjette strake tap da det ble 3-4 hjemme mot West Bromwich tirsdag kveld. Før de seks tapene, spilte laget to poengdelinger og Steve McClarens gutter har dermed tatt kun to poeng på de åtte siste seriekampene. Har falt helt ned til 18. plass, men med sine 39 poeng er det fortsatt ti poeng ned til Rotherham under streken.

1-0 og 3-2 i de to siste tilsvarende på Riverside. QPR er helt formløs og opprykksjagende Middlesbrough får vår fulle tillit. H.

8. Millwall - Preston
Onsdag kom sesongens andre borteseier for Millwall når høyt plasserte Derby ble beseiret 1-0. Det sendte laget opp på 19. plass med totalt 34 poeng. Kun fem poeng skiller ned til Rotherham under streken, men Millwall har en kamp mindre spilt. Solide 6-6-4 hjemme på the Den. Innlånte Alex Pearce (fra Derby) fikk ikke spille onsdagens bortekamp mot Derby, men er tilgjengelig igjen lørdag.

13. februar lanserte vi Preston som et godt objekt hjemme mot serieleder Norwich på langoddsen og Preston vant 3-1. Måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot Nottingham Forest sist lørdag, men det var lagets sjuende strake seriekamp uten tap. Har avansert til 11. plass i denne perioden, men fortsatt er det ni poeng opp til Bristol City på 6. plass. 5-3-8 er ikke allverdens bortetall. Preston har ingen nye skader eller karantener.

Det endte 1-1 i tilsvarende oppgjør forrige sesong. Vi tror ikke hjemmelaget taper denne. HU.

9. Norwich - Bristol City
Toppoppgjør på Carrow Road mellom serieleder Norwich og Bristol City på 6. plass. Bortelaget er det største formlaget i Championship sett til de ti siste serierundene.

Norwich slo tilbake direkte etter å ha tapt 1-3 borte for Preston forrige onsdag og ga seg ikke før det stod 4-0 borte mot Bolton lørdag. Teemu Pukki fortsetter å pøse inn mål for serielederen. Som har to poeng ned til Sheffield United på 2. plass og Leeds på 3. plass. 10-2-4 totalt på hjemmebane. Både playmaker Moritz Leitner og forsvarsspilleren Timm Klose er klare til kamp igjen.

Bristol City står med råsterke 7-3-0 på sine ti siste seriekamper og ligger på viktige sjetteplassen med 53 poeng. Har imidlertid kun spilt 31 seriekamper og har både en og to kamper tilgode på samtlige lag foran seg på tabellen. Seks av de sju siste bortekampene er vunnet og 8-3-4 totalt er solide bortetall. Bristol City som står med sju strake seire i Championship har nærmest full tropp til disposisjon.

2-1-0 på de tre siste tilsvarende oppgjørene. Men bortelaget er i kalasform nå. HU på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

10. Sheffield Wednesday - Swansea
Velkjente Steve Bruce har fått en fin start som Wednesday-manager. 2-2 borte mot Rotherham sist lørdag, det var lagets tredje strake poengdeling. De to seriekampene forut for disse ble begge vunnet. Sheffield Wednesday ligger på 15. plass med 41 poeng og 12 poeng både ned til nedrykksstreken og opp til playoff. 5-7-3 totalt hjemme på Hillsborough. Tom Lees er tilbake etter tre kampers fravær, mens spissen Fernando Forestieri soner karantene etter å ha blitt utvist mot Rotherham.

Lite tyder på at Swansea klarer å ta seg tilbake til Premier League på første forsøk etter nedrykket i fjor vår. Ligger på 13. plass med 44 poeng og har ni poeng opp til playoff. 12-8-12 totalt viser at laget presterer ustabilt. 5-4-7 viser tallene på bortebane. Nathan Dyer, Declan John og Wayne Routledge er alle tilbake etter skader, mens kaptein Leroy Fer fortsatt er ute.

Wednesday er i form og bør kunne ta tre poeng hjemme mot bortesvake Swansea. H.

11. Stoke - Aston Villa
I likhet med Swansea rykket Stoke ned fra Premier League etter fjorårssesongen. Og sesongen i Championship har vært en stor skuffelse. På bortebane har Stoke kun maktet å vinne to av 17 seriekamper. Hjemme på Britannia har gått klart bedre med 7-3-6 hittil. Stoke ligger helt nede på 17. plass med 40 poeng, men har i det minste 11 poeng ned til Rotherham under streken. Etter tre strake tap, har det blitt poengdeling i de to siste. Hjemmelaget har ingen nye skader eller karantener.

Aston Villa hadde klare ambisjoner om opprykk før sesongen, men etter kun to poeng på de fire siste seriekampene, ser det stygt ut. Står med 44 poeng og har hele ni poeng opp til Bristol City på den siste playoffplassen. Har slitt gjennom hele sesongen på bortebane og står med svake 4-6-6 på sine 16 første bortekamper. James Chester og Jack Grealish er fortsatt ute med skader, mens midtbanespilleren John McGinn soner den første av to kampers karantene.

Stoke har ikke imponert, men leverer jevnt over bra på hjemmebane. Aston Villa derimot sliter på bortebane. HU.

12. West Bromwich - Sheffield United
West Bromwich rykket ned fra Premier League etter forrige sesong sammen med Stoke og Swansea, men i motsetning til de to er Albions for fullt med i kampen om direkte opprykk. Tok sin fjerde strake borteseier da QPR ble slått 3-2 tirsdag kveld og slo Aston Villa 2-0 i lokalderbyet lørdag. Ligger på 4. plass med 60 poeng og har kun tre poeng opp til serieleder Norwich og kun ett poeng opp til lørdagens motstander Sheffield United på 2. plass. Står faktisk uten seier på sine fire siste hjemmekamper, og har 7-6-3 totalt på eget gress. Spissen Dwight Gayle er tilbake igjen etter to kampers karantene, og dermed ser det veldig bra ut med mannskapet til manager Darren Moore.

Sheffield United viser strålende form og står med 7-2-1 på sine ti siste seriekamper. Holder andreplassen og direkte opprykk på bedre målforskjell enn Leeds på 3. plass, og det er kun to poeng opp til serieleder Norwich. 7-4-5 totalt på bortebane, og laget er uten seier på sine tre siste bortekamper. Billy Sharp har signert ny kontrakt denne uken og er nok tilbake i startoppstillingen. Med mannskapet til Sheffield United ser det ellers bra ut.

Hjemmelaget har fullt mannskap tilgjengelig og vi tror de vinner denne toppkampen lørdag kveld. H.

96-rekker:
1. Leicester — Crystal Palace HB

2. Newcastle — Huddersfield H

3. Bournemouth — Wolverhampton HUB

4. Birmingham — Blackburn HU

5. Brentford — Hull H

6. Leeds United — Bolton H

7. Middlesbrough — Queens Park Rangers H

8. Millwall — Preston North End HU

9. Norwich — Bristol City HU

10. Sheffield Wednesday — Swansea H

11. Stoke — Aston Villa HU

12. West Bromwich — Sheffield United H

432-rekker:

1. Leicester — Crystal Palace HB

2. Newcastle — Huddersfield H

3. Bournemouth — Wolverhampton HUB

4. Birmingham — Blackburn HU

5. Brentford — Hull HUB

6. Leeds United — Bolton H

7. Middlesbrough — Queens Park Rangers H

8. Millwall — Preston North End HU

9. Norwich — Bristol City HUB

10. Sheffield Wednesday — Swansea H

11. Stoke — Aston Villa HU

12. West Bromwich — Sheffield United H

Kommentarer til denne saken