*Nettavisen* Sportspill.

Leeds kan vinne mot Arsenal

Foto: Andrew Matthews (Pa Photos)

På en svært spennende midtukekupong kan det bli flott utbetaling. Sjekk våre tippetips.

19.01.11 16:33

Onsdagens meny:
Oddstips 1: Gruppevinner selv med tap
Oddstips 2: Inter jager Milan

V65-tips:Håkon byr på en nordmann i Sverige

Nyttig:Lesernes oddstips onsdag

Viking Lotto:Vinn 21mill her!


Det er duket for en svært utfordrende midtukekupong med kamper fra til sammen åtte forskjellige cuper og ligaer. Bonuspotten har vokst til hele 3,4 millioner kroner, og det erikke helt utenkelig at den ryker i kveld.

Vi har som vanlig satt opp et stort og et lite spillforslag nederst i artikkelen.

SJEKK HVORDAN:Nå kan du spille uten kortleser!

1. Leeds – Arsenal
Omkamp i tredje runde av FA-cupen. Leeds hadde Arsenal i kne i det første møtet på Emirates, men et straffespark rett før slutt berget 1-1 for Premier League-klubben. Arsenal stilte et tilnærmet førstelag, så dette var er et sterkt resultat av Leeds.

Begge lagene fikk en god oppladning til kveldens kamp med henholdsvis 4-0 hjemme mot Scunthorpe og 3-0 borte mot West Ham.

For Leeds-fansen er slike kamper som å være tilbake i tiden før den økonomiske krisen, så det kan forventes et enormt trøkk fra hjemmepublikummet på Elland Road.

Leeds gjorde en god kamp på Emirates og stiller nok med sitt beste lag, mens det er vesentlig større usikkerhet rundt hvilket lag Arsenal starter med. Det spekuleres i at både Nicklas Bendtner og Aaron Ramsey får en sjelden plass i startoppstillingen. Det er nok ikke den viktigste kampen for Arsene Wenger dette og vi utelukker ikke at Leeds kan ta skalpen på Arsenal og velger dermed å heldekke denne kampen. HUB.

2. Inter – Cesena
Hengekamp i italiensk Serie A. Inter har funnet formen etter trenerbyttet og står med tre strake trepoengere, samt cupseier mot Genoa med Leonardo ved roret. Med fullklaff i de to kampene man har til gode på lagene over, vil Inter klatre helt opp på andreplass på tabellen.

Cesena spiller i Serie A for første gang på 19 år, og comebacket har vært nokså brutalt. Det er blitt 19 poeng på 19 kamper, og kun målforskjellen skiller laget fra nedrykksplass.

Cesena slipper inn færre mål (22) enn de fleste lagene rundt seg på tabellen, men det er bare blitt stusselige 13 nettkjenninger så langt. Tapte 0-1 hjemme for Roma i helgen (selvmål i sluttminuttene), og står med 1-2-5 på fremmed gress. Inter har 5-3-1 på San Siro.

Inter mangler fortsatt langtidsskadde Walter Samuel og Julio Cesar og Inter-fansen må fortsatt vente på at Wesley Sneijder er tilbake. Men Samuel Eto'o og Diego Milito danner frontlinjen, og ellers er det ingen tvil om at Inter er ferd med å finne seg selv igjen.

Cesena har ikke særlig med skader i øyeblikket, men mot et formsterkt Inter skal det ikke være snakk om saken. Kupongens sikreste kamp. H.

3. Roma – Lazio
Storkamp i femte runde i den italienske cupen. Vinneren kåres i kveld.

Roma er sammen med Juventus den klubben i Italia med flest cuptriumfer (9), de siste kom i 2006/07 og 2007/08, og forrige sesong var Roma tapende finalister.

Lazio har også en god cuptradisjon med sine fem pokaler, den siste ble vunnet i 2008/09. Dette er altså to lag som normalt satser på cupen.

Lazio tok seg videre fra forrige runde ved å slå Serie B-klubben Albino Leffe 3-0 hjemme, mens dette er første runde Roma deltar (de åtte beste Serie A-klubbene fra forrige sesong starter i denne runden). Lazio ligger på en imponerende andreplass i serien med sine 37 poeng. Roma er på fjerde, to poeng bak.

Da erkerivalene møttes i serien i november, vant Roma 2-0. John Arne Riises klubb vant også begge kampene i fjor.

Det kan virke som om Lazio er på retur etter en strålende første halvdel av sesongen. Vant riktignok 1-0 hjemme mot Fiorentina i helgen uten å imponere, og tapte 1-2 hjemme for svake Lecce i kampen før på hjemmebane.

Cupkamp og byderby er imidlertid noe helt annet, og disse kampene lever som alltid sitt eget liv. Viktige Matuzalem er fortsatt ute. Hos Roma er kun Pizarro av de viktige ute. HU.

4. Auxerre – Marseille
Semifinale i den fransk ligacupen, den minst gjeve av de to franske cupene. Vinneren kåres i kveld.

Marseille er tittelholder og slo Monaco 2-1 etter ekstraomganger i kvartfinalen, mens Auxerre tok seg videre med 2-0 over Saint-Etienne. Vinneren av kveldens match møter Montpellier i finalen.

I serien går det svært trått for hjemmelaget. De siste fire kampene har endt uavgjort, og det er ikke blitt en eneste seier siden midten av november (0-6-3). Ligger på 14. plass med 24 poeng.

Marseille slo Bordeaux 2-1 i helgen og spilte uavgjort i de tre siste før vinterpausen. Innehar 5. plassen med 32 poeng.

Da lagene møttes i desember, endte det 1-1 på Auxerres hjemmebane. Og i april ble det 0-0 på samme bane. Ingen blir vel overrasket hvis vi røper at Auxerre er ligaen store uavgjortlag (4-12-4).

Auxerre stiller med sine beste her, og det er ventet at storscorer Jelen starter (kom inn som innbytter i helgen) etter sitt langvarige skadeavbrekk. Hjemmelaget har spilt fryktelig mye uavgjort denne sesongen, og deltagelsen i Champions League har vært kostbar. Nå trenger fjorårets overraskelslag en opptur.

Veldig uvisst hvordan Marseille prioriterer kampen, vi vil tro at både ligaen og Champions League-sluttspillet er mye viktigere. Vi har litt feeling for hjemmelaget og setter en forsiktig H i utgang. H.

OBS: Nå kan du spille på iPhone og Android

5. Lille – Nancy
Vi er fortsatt i Frankrike, men dette er en seriekamp i Ligue 1.

Hjemmelaget leder ligaen med 35 poeng på 19 kamper. Ettersom de aller fleste lagene har spilt 20 kamper, har Lille en fin mulighet til å øke forspranget til PSG, Rennes og Lyon til fire poeng.

Nancy ligger på 13. plass med 25 poeng, men vil klatre på tabellen dersom man unngår tap i dag.

Lille slo Nice 2-0 på bortebane da den franske serien startet igjen i helgen, mens Nancy tapte 1-0 for Toulouse.

Lille vant begge kampene mot Nancy forrige sesong.

5-2-0 på de siste sju kampene for hjemmelaget og 3-1-0 på de fire siste hjemme. Spissene Gervinho (åtte ligamål) og sensasjonen Moussa Sow (15 ligamål) scoret begge i helgens 2-0-seier borte mot Nice, og hjemmelaget skaffer seg altså en luke på toppen med seier her.

Nancy åpnet fryktelig svakt denne sesongen, men unngikk tap i de siste fem ligakampene før julepausen. Tapte 0-1 borte for Toulouse i helgen i en jevn kamp. Brukbare 3-3-3 på bortebane, men har tapt fire av de fem siste tilsvarende og får det trolig tøft her. H.

6. Laval – Le Mans
Bunn mot topp i franske Ligue 2.

Laval har bare 20 poeng på 19 kamper og ligger for tiden under streken. Hovedproblemet er at det scores for få mål, for bakover er det ganske tett (12-18 målforskjell).

Le Mans scorer heller ikke så mange mål (22-19, Thorstein Helstad har scoret 9 av målene), men har likevel tatt nok poeng til å inneha andreplassen med 32 poeng.

En svært viktig kamp for begge lag; Laval kommer seg unna nedrykksplassen hvis de tar poeng, mens Le Mans vil kapre tabellteten med seier.

Begge startet svakt etter vinterpausen i helgen, Laval tapte 0-4 borte for Metz, mens Le Mans røk 0-3 borte for Reims.

Det skiller faktisk ikke mer enn 12 poeng, selv om det er topp mot bunn. Veldig vanskelig å skille disse lagene. HUB.

7. Sedan – Chateauroux
Nok et oppgjør i Ligue 2.

Sedan spilte uavgjort i de tre siste før vinterpausen og åpnet også året med poengdeling (1-1 borte mot Grenoble). Kan kapre serieledelsen med seier i dag, men da må Le Mans ikke vinne.

Chateauroux spilte også 1-1 i helgen (hjemme mot Nimes), og også siste kamp før jul endte 1-1. Ligger på 11. plass, men i denne jevne ligaen er det bare tre poeng opp til dagens motstander på 4.

Forrige sesong endte tilsvarende oppgjør 1-1, mens Chateauroux vant sin hjemmekamp 1-0.

Hjemmelaget har levert sakene sine på hjemmebane (6-3-0) og er altså med i kampen om opprykk og vil komme på direkte opprykksplass med minimum uavgjort her.

Bortelaget har kun kapret to poeng på sine fire siste ligakamper. Viktige Amara Baby returnerer etter karantene.

Det står 3-3-1 i de sju siste tilsvarende oppgjørene, og poengdeling kan ikke utelukkes nå heller. HU.

SJEKK HVORDAN:Nå kan du spille uten kortleser!

8. Metz – Istres
Den siste kampen på kupongen fra Ligue 2.

Hjemmelaget ligger nest sist, men har mulighet til å passere tre lag med seier i kveld. 4-7-8 på 19 kamper og 16-17 i målforskjell vitner om et lag som et lag som sliter med å avgjøre jevne kamper.

Istres ligger fem plasser og poeng høyere på tabellen. Nesetn halvparten av lagets kamper har endt uavgjort (5-9-5).

Begge lagene vant sine kamper etter juleferien. Metz vant hele 4-0 borte mot bunnkollega Laval, men Istres tok en sterk 3-2-seier borte mot Tours.

Forrige sesong vant Metz tilsvarende oppgjør 2-0.

For Metz returnerer Nuno Freuchat etter karantene, mens Istres får tilbake to spillere fra karantene.

To lag i form dette, og selv om Metz har fire strake seire i tilsvarende innbyrdes oppgjør, ser denne kampen vidåpen ut, men hjemmebanefordel og sterk innbyrdes statistikk gjør at vi lander på HU.

9. Ajax – Feyenoord
Da var vi over i nederlandsk toppfotball, der det spilles første runde etter vinterpausen.

Hjemmelaget vil klatre opp på 2. plass med seier i kveld, mens Feyenoord på 13. plass trenger poeng for å unngå å rote seg ned i bunnstriden.

Det er spesielt bortestatistikken som har gjort dette til en skuffende sesong for Feyenoord. På ni kamper er det blitt 0-3-6 og skrekkelige 6-25 i målforskjell. Selv ikke katastrofen Willem 2, som har tatt fire poeng så langt, klarte det gamle storlaget å slå i desember.

Ajax har 5-2-2 på hjemmebane og avsluttet 2010 med 4-1-0, både Milan og Alkmaar ble slått i desember.

Ajax vant 2-1 da lagene møttes i høst, mens det ble 5-1 i tilsvarende kamp forrige sesong. Feyenoord har faktisk ikke slått Ajax på de siste 11 møtene (0-3-8).

Viktige Luis Suarez er fortsatt suspendert for hjemmelaget, Ruben Schaken er suspendert for bortelaget.

Selv om det var tegn til litt bedring for Feyenoord oppunder jul, er det vanskelig å argumentere mot Ajax-seier her. Kapasitet, hjemmestyrke og inbyrdes oppgjør taler alle for en klar H, og vi garderer ikke. H.

10. AZ Alkmaar – NEC Nijmegen
Gullvinnerne fra Eredivisie 2008/09-sesongen ligger for tiden på sjetteplass, ni poeng bak PSV. Alkmaar har imidlertid én kamp mindre spilt enn de fleste over seg, så med seier i kveld er det fortsatt liv i gull- og medaljehåpet. Tapet av storscorer Mounir El Hamdaoui (til Ajax) svekket laget naturligvis, men Alkmaar fikk opp farten etterhvert.

NEC Nijmegen ligger i ingenmannsland midt på tabellen med 23 poeng på 18 kamper. Avsluttet 2010 med en oppskriftsmessig 3-1-seier over jumbolaget Willem for fem uker siden. Klarte 1-1 borte mot Ajax kampen før det.

Da lagene møttes i september, vant Alkmaar 1-0 på bortebane. Det står 6-3-1 i ti siste tilsvarende.

4-5 spillere er uaktuelle for hjemmelaget grunnet skader, mens bortesvake NEC (2-2-5) også mangler noen spillere

I en av Europas mest hjemmedominerte ligaer lukter det hjemmeseier også her. H.

11. Kickers Offenbach – Nürnberg
Kupongen avsluttes med to kamper fra den tredje runden i den tyske cupen. Avansementet avgjøres i kveld.

Offenbach, som ligger på tredje plass på tredje øverste nivå, har klart å slå ut Bochum (3-0) og Bundesligaens suverene serieleder Borussia Dortmund (straffespark) på veien til tredje runde.

Nürnberg har vunnet cupen fire ganger, senest i 2007. Ligger på 12. plass i Bundesligaen, seks poeng over nedrykksstreken. På fremmed gress er det blitt svake 1-4-4 så langt.

Året ble innledet med skuffende 0-1 hjemme mot bunnlaget Borussia Mönchengladbach.

Den tyske cupen er lumsk, og det er svært vanskelig å vite hva Bundesliga-lagene legger i disse kampene. Heller ikke lett å få oversikt over hvilket lag Nürnberg sender utpå.

Kickers Offenbach er knallsterke på hjemmebane i 3. bundesliga og har kun avgitt to poeng til nå (8-1-0). Nürnberg har scoret fattige åtte mål på bortebane og kun vunnet en bortekamp (1-4-4), og vi utelukker ikke en overraskelse her. UB.

12. Koblenz – Kaiserslautern
Lagene spilte på nest beste nivå forrige sesong, men mens Kaiserslautern kunne juble for comeback i Bundesligaen, endte det med nedrykk for Koblenz. I øyeblikket ligger hjemmelaget på en skuffende åttendplass i 3. bundesliga og det er 12 poeng opp til kvalikplassen. Hjemmestatsen viser 5-3-2 og "utyske" 10-5 i målforskjell. Har eliminert 2. bundesliga-lagene Fortuna Düsseldorf og Hertha Berlin i de to foregående rundene.

Har ikke spilt seriekamp siden 11. desember, men avsluttet med flotte 3-2-0 på de fem siste før juleferien.

Kaiserslutern har klart seg greit i det beste selskapet og ligger på 10. plass med 22 poeng og 28-28 i målforskjell. Den første og så langt eneste kampen i 2011, mot svake FC Köln, endte 1-1 på hjemmebane.

Kaiserslautern skuffet mange oddsspillere ved å spille 1-1 hjemme mot et krafitg svekket Köln i første seriekamp etter juelferien søndag, men det skal tillegges at laget fikk Srdjan LAkic utvist etter en drøy halvtime.

Det står faktisk 1-3-0 i favør hjemmelaget i fire siste tilsvarende, og vi utelukker ikke at dette ender uten vinner etter 90 minutter. UB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 384-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 19.01.2011 18:55
1. Leeds - Arsenal H U B
2. Inter - Cesena H
3. Roma - Lazio H U
4. Auxerre - Marseille H
5. Lille - Nancy H
6. Stade Lavallois - Le Mans U
7. Sedan - Chateauroux H U
8. Metz - Istres H U
9. Ajax - Feyenoord H
10. AZ Alkmaar - NEC Nijmegen H
11. Kickers Offenba - Nürnberg U B
12. TuS Koblenz - Kaiserslautern U B

384-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 19.01.2011 18:55
1. Leeds - Arsenal H U B
2. Inter - Cesena H
3. Roma - Lazio H U
4. Auxerre - Marseille H U
5. Lille - Nancy H
6. Stade Lavallois - Le Mans U B
7. Sedan - Chateauroux H U
8. Metz - Istres H U
9. Ajax - Feyenoord H
10. AZ Alkmaar - NEC Nijmegen H
11. Kickers Offenba - Nürnberg U B
12. TuS Koblenz - Kaiserslautern U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag