Gå til sidens hovedinnhold

Leeds-spilleren er bedre enn Lionel Messi på dette

Luke Ayling har startet alle Premier League-kampene for Leeds denne sesongen. Han starter også lørdagens kamp mot Tottenham, men vi tror ikke at han klarer å hindre et nytt Leeds-tap.

Luke Ayling har offensive kvaliteter som har vært viktig for Leeds denne sesongen. Nøkkelstatistikk viser at han er den beste spilleren i de fem største ligaene i Europa på én ting.

Ifølge statistikktjenesten Opta har Leeds United-vingbacken ført ballen fremover på banen mer enn fem kilometer.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Han har totalt ført ballen 5.421 meter. Det er 177 meter mer enn Barcelona-stjernen Lionel Messi som ligger på andreplass. Manchester City-midtstopperen Ruben Dias er på tredjeplass.

AC Milans Theo Hernandez (5.110 meter) og Jonathan Gradit (5.017 meter), som spiller i RC Lens, er den siste spilleren på topp fem-listen.

Ayling har startet alle 34 Premier League-kampene til Leeds denne sesongen. Han har kun gått glipp av 20 minutter på banen. Lørdag er han tilbake i startelleveren til Marcelo Bielsa. Til tross for hans offensive bidrag, tviler vi på at Leeds klarer å ta poeng mot Tottenham.

Leeds - Tottenham B 1,95 (spillestopp lørdag kl. 13.25)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Tottenham har lagt om til en mer offensiv spillestil etter at Jose Mourinho ble erstattet av Ryan Mason. Den midlertidige Spurs-manageren har ledet laget til to seire i Premier League etter at han overtok, men Nord-London-klubben tapte ligacupfinalen mot Manchester City.

Tottenham snudde 0-1 til 2-1-seier mot Southampton i debutkampen til Mason, og søndag leverte Spurs sin hittil beste prestasjon under den tidligere midtbanespillerens ledelse da de banket Sheffiled United 4-0.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Bale-opptur etter Mourinho-exit

Gareth Bale spilte strålende i begge seirene i ligaen. Den innlånte Real Madrid-spilleren scoret utligningsmålet mot Southampton, før han scoret hat-trick i seieren mot allerede nedrykksklare the Blades. Den kampen ble spilt hjemme på Tottenham Hotspur Stadium, men han har ikke gjort det like bra på bortebane. Statistikken viser at han ikke har scoret et bortemål i Premier League siden april 2013 mot Wigan.

Det har skjedd noe med Tottenham i de siste kampene. Spillerne jobber hardere, og vi tror de har det som skal til for å ta tre poeng på Elland Road i lørdagens kamp. Spurs møter et Leeds-lag som står uten seier i de tre siste kampene, og ligger an til å havne midt på tabellen i comeback-sesongen i Premier League.

Her kan du skrape Flax på nett

Marcelo Bielas menn skuffet stort i 0-2-tapet mot Brighton i forrige serierunde. I de to foregående kampene hadde de klart 0-0 mot Ole Gunnar Solskjærs Manchester United og 1-1 mot regjerende ligamester Liverpool. På Amex Stadium virket det som Yorkshire-laget hadde mistet litt av trøkket som har kjennetegnet spillet deres tidligere denne sesongen.

Det kan virke som en lang sesong har gjort Leeds-laget slitent. Elland Road-laget pleier vanligvis å løpe motstanderne sine i senk, men det klarte de ikke mot Brighton sist.

Phillips usikker

Nå har Bielsa også utfordringer på skadefronten. To nøkkelspillere er usikker til Tottenham-kampen. Kalvin Phillips og Raphinha er begge skadet, og det er tvilsomt om de rekker kampen.

Helder Costa er ute resten av sesongen, men den positive nyheten er at kaptein Liam Cooper er tilabke etter å ha sonet tre kampers karantene.

Fredag er det ca. 467 millioner i Eurojackpot-potten.

Tottenhams managervikar Ryan Mason må klare seg uten Ben Davies som sliter med en skade i leggen, men bortsett fra det er troppen skadefri.

Leeds var svake mot Brighton i forrige uke da de manglet duoen Kalvin Phillips og Raphinha. Uten dem, vil Tottenham ha en soleklar fordel. Tallene forteller at Leeds har tapt syv av de siste åtte Premier League-kampene de har spilt uten Kalvin Phillips.

Sliter mot topplagene i PL

Tottenham har riktignok kun vunnet tre av 13 bortekamper i Premier League, men de har et godt tak på Leeds.

Leeds har kun tatt ett poeng på de seks siste kampene mot London-klubben, og Spurs har vunnet de tre siste kampene de har spilt mot Yorkshire-laget.

Men det er flere grunner til å tro på bortelaget. Leeds har nemlig ikke vunnet noen av de ni hjemmekampene i Premier League mot lag som i øyeblikket ligger over dem på tabellen.

Vi tror Ryan Mason kan klare å bli den første manageren som vinner de tre åpningskampene i Premier League som Tottenham-sjef.

Harry Kane, Gareth Bale og Son Heung-min vilskape problemer for Leeds. Tottenham-seier på Elland Road gir 1,95 i odds. Det må prøves.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset