Gå til sidens hovedinnhold

Leicester forlenger en tvilsom FA-cuprekord mot Chelsea

Ingen lag har vært i flere FA-cupfinaler uten å vinne enn Leicester. Vi tror de taper sin femte finale på rad lørdag.

Chelsea spiller sin fjerde FA-cupfinale på fem år når de lørdag møter Leicester City på Wembley.

Fasiten viser to tap. Begge mot Arsenal. Chelsea tapte 2-1 i 2016-2017-sesongen, og historien gjentok seg i fjorårets FA-cupfinale. Da vant også Arsenal 2-1.

Den eneste seieren i denne perioden kom i 2017-018-sesongen, da vant Chelsea 1-0 mot Manchester United.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Leicester har en tvilsom FA-cuprekord. De er klar for sin femte FA-cupfinale, men har tapt de fire foregående.

Ingen klubber har vært i flere FA-cupfinaler uten å vinne. Leicester tapsrekke startet i 1949. Den gangen var det Wolves som slo dem 4-1. På 1960-tallet tapte Midlands-klubben mot Tottenham og Manchester United, henholdsis 2-0 og 3-1 i 1961 og 1963. Forrige gang d var i FA-cupfinalen var i 1969. Den gangen endte det med 0-1-tap mot Manchester City.

Vi tror de taper igjen lørdag.

Chelsea - Leicester 1,90 - 3,40 - 3,90 H (spillestopp lørdag kl. 18.10)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Sammen med Arsenal, har Chelsea dominert FA-cupen de siste 20 årene. Arsenal har vunnet turneringen flest ganger i denne perioden med sine syv triumfer, men Chelsea vil tangere London-rivalen og ta sin syvende seier siden år 2000 hvis de slår Leicester på Wembley lørdag.

Fredag er det ca. 620 millioner i Eurojackpot-potten.

Leicester har ikke spilt en FA-cupfinale siden de tapte mot Manchester City i 1969.

Chelsea har fått ny manager

Leicester og Chelsea kjemper ikke bare om FA-cuptittelen, men de slåss også om en topp fire-plassering som gir Champions League-spill neste sesong. Leicester vant 2-0 da lagene møttes i januar.

Her kan du skrape Flax på nett

I kampen etter vant the Blues 3-1 mot Luton Town i fjerde runden i FA-cupen, og den er spesiell av to grunner. Det var siste kampen til Frank Lampard før han ble sparket og erstattet av Thomas Tuchel, og det er den eneste FA-cupkampen denne sesongen Chelsea har sluppet inn mål.

Tuchel jakter på sitt første trofé i engelsk fotball, og Chelsea er favoritter til å slå et Leicester-lag som har vært fryktelig ustabile de siste ukene. De tok en viktig 2-1-seier mot et sterkt B-preget Manchester United-lag i midtuken, og skaffet seg dermed et bedre fotfeste i kampen om en topp fire-plassering.

Trøblete motstander for Chelsea

Leicester har vært en trøblete motstander for Chelsea.

London-klubben har faktisk kun vunnet én av de siste åtte kampene mellom disse to lagene i alle turneringer, men the Foxes har ikke møtt Chelsea etter at Tuchel tok over i Vest-London. Han har spleiset Chelsea-troppen sammen og hans 3-4-3-formasjon har tettet det en gang så lekke Chelsea-forsvaret, i tillegg har han klart å få spillere som slet under Frank Lampard til å fungere.

Chelsea har kun tapt tre av de siste 26 kampene i alle turneringer etter at laget byttet manager.

Her kan du skrape Flax på nett

Leicester har kun sluppet inn to mål på vei til finalen på Wembley, men Thomas Tuchel har gjort Chelsea til et lag som er vanskelige å slå. Etter at tyskeren tok over på Stamford Bridge har de vunnet mot Manchester City (to ganger), Atletico Madrid, Real Madrid og Liverpool, og vi tror Tuchel tar sin første pokal lørdag kveld.

Oddsen på Chelsea-seier er 1,90. Det er greit nok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset