Leicester - Roma

Odds: 2.20 - 3.25 - 2.95

Kampstart torsdag 28.april kl 21.00

Spillestopp kl 20.59 Live odds etter kampstart

King Power Stadium

Kampen vises på Viasport 1 og Viaplay

Vi tror Leicester vinner. Det spiller du på her til 2.20 i odds

Leicester og Roma møtes torsdag kveld i den første av to semifinaler av Europa Conference League. Begge lagene har selvsagt ambisjoner om å nå finalen, og kampen på King Power Stadium blir en jevn affære.

Leicester avgjorde kvartfinalen sent på bortebane mot PSV, mens Roma knuste Bodø/Glimt 4-0 på hjemmebane, og gikk videre med 5-2 sammenlagt.

Det er ca. 499 millioner kroner i eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Leicester har slitt i Premier League

Etter at Leicester bare ble nummer tre i sin gruppe i Europa League, kom de inn i Europas tredje turnering i playoff-rundene, og der startet de med å knuse Randers 7-2 sammenlagt.

I 1/8 dels-finalen møtte de Rennes fra Frankrike hvor de vant 3-2 sammenlagt, mye takket være en sterk 2-0 seier på hjemmebane. Semifinalen ble en like jevn affære mot høytflyvende PSV Eindhoven fra Nederland.

Hjemme på King Power Stadium i det første oppgjøret endte det 0-0, og i Nederland tok PSV ledelsen ved Eran Zahavi etter 27 minutter. Den ledelsen holdt de helt til Leicester våknet det siste kvarteret av kampen.

Først utlignet James Maddison etter 77 minutter - Leicester trykket på videre - og fikk belønningen etter 88 minutter når Ricardo Pereira kriget inn avgjørelsen og sluttresultatet 2-1.

Leicester har hatt en veldig ustabil sesong i den hjemlige Premier League, og ligger i skrivende stund og vaker i ingenmannsland på en noe skuffende 10.plass.

Europa Conference League er den eneste muligheten de har til å kvalifisere seg for spill på kontinentet neste sesong. De vil selvsagt satse hardt på å utnytte hjemmebanefordelen på torsdag, slik at de kan reise til Italia neste uke med et så bra utgangspunkt som mulig.

Roma blir tøffe å knekke

Roma var en av de største favorittene til å gå hele veien i Europa Conference League, og de kom seg greit gjennom gruppespillet selv om de gikk på stjernesmellen i Bodø i slutten av oktober.

I 1/8 dels-finalen måtte de kjempe hardt for å komme seg videre mot et vrient Vitesse. Det endte 2-1 sammenlagt etter at Roma vant 1-0 på bortebane, og ble holdt til 1-1 hjemme.

I kvartfinalen ventet et nytt møte med de slitsomme nordlendingene fra Bodø. Glimt viste igjen styrke og vant 2-1 på Aspmyra, men i returmøtet i Roma ble det overkjøring.

Kanskje tok Roma omsider Bodø/Glimt på alvor - det endte i hvert fall 4-0 og soleklart avansement til Jose Mourinhos mannskap.

Hattrick-helten fra den kampen - Nicolo Zaniolo - måtte stå over siste seriekampen mot Inter med skade, og er tvilsom til denne kampen. Kampen mot Inter var forøvrig det eneste tapet til Roma på de ti siste kampene i Serie A.

Tross den gode rekken i hjemlig serie ligger Roma på femteplass, med åtte poeng opp til Juventus som innehar den siste plassen som gir plass i Champions League.

Europa Conference League er Romas eneste mulighet til å vinne en pokal denne sesongen, og de kommer til å ofre alt for et godt utgangspunkt før returmøtet neste uke.

Leicester utnytter hjemmebanefordelen

Dette er en semifinale med to jevne lag, og begge har hatt en sesong der det har svingt i prestasjonene.

Leicester har slitt med skadeproblemer, men begynner nå å nærme seg fulltallig tropp. Det er kun Boubakary Soumare, Wilfred Ndidi og Ryan Bertrand som er uaktuelle i følge rapportene, mens hos Roma er Nicolo Zaniolo tvilsom og Bryan Christante ute.

Leicester er ubeseiret på hjemmebane i Europa denne sesongen, mens Roma har slitt defensivt de siste kampene. De har holdt nullen i en av de siste fem, og på bortebane har de vunnet kun en av de siste fem.

Vi tror hjemmebanefordelen gjør at dette bikker såvidt i Leicesters favør.

Seier til Leicester spiller du på her til 2.20 i odds