Foto: Reuters/Scanpix

Les her før du spiller i dag

I dag har vi stor tro på 12 rette. Se tippetipset her.

Kommersielt

Lørdagskupongen er en ren 2. divisjonskupong, bortsett fra kamp 1, som er finalen i FA-cupen mellom Chelsea og Portsmouth, og kamp 2, Adeccoligaoppgjøret mellom Strømmen og Sogndal.

Folkerekka viser foreløpig at H er mer eller mindre favoritt i alle kampene, men dette vil nok endre seg nærmere kampstart. Vi guider deg gjennom alle kampene, på jakt etter potensielle overraskelser som forhåpentligvis kan gi høyere premier enn de vi fikk på midtukekupongen sist.

Før vi går gjennom de 12 kampene, ønsker vi å vise deg hele spilltilbudet vårt i dag:
Lørdagens oddstips: Bayern og Vard på oddskupongen
Lørdagens V75-tips: Bankerne som kan gjøre deg til millionær
Vi du bli Lotto-millionær? Lever kupongen her!

Chelsea - Portsmouth
Dette er finalen i FA-cupen. Chelsea stiller som store favoritter på Wembley. På søndag vant de Premier League etter en knusende 8-0 seier over Wigan. De møter tøffere og mer motivert motstand i dag, og har heller ikke noen hjemmebanefordel. Likevel er det vanskelig å se for seg noe annet enn en ny Chelsea-seier etter storspillet de har levert i sesongavslutningen.

FA-cupen har vært Portsmouths eneste glede i år, slik seriespillet og klubbens økonomi utviklet seg. Det er en bragd at de er kommet helt hit til Wembley, og hvis motivasjon kunne måles i penger, hadde Portsmouth vært en av Englands rikeste klubber i dag. Dagens finale er punktumet i en katastrofal sesong, og de har alt å vinne.

Chelsea forventes å stille med samme mannskap som slo Wigan 8-0, muligens med unntak av høyre back Branislav Ivanovic, som sliter med en kneskade. Han skal vurderes opp mot kampstart, og blir eventuelt erstattet av Paulo Ferreira. Ancelotti har bekreftet at John Terry er med på Wembley, problemet med foten var ikke alvorlig.

Spill dyre systemer for mindre penger med TippStation!

Portsmouth-manager og tidligere Chelsea-manager Avram Grant har ikke tatt ut laget i skrivende stund, men noen skadeproblemer må han ha. Kevin-Prince Boateng er trolig ute, mens Jamie O'Hara er tvilsom. Ellers skal Tal Ben-Haim, Nadir Belhadj og Richard Hughes være disponible, mens det er usikkerhet rundt Aruna Dindane, Marc Wilson, Hassan Yebda og Lenny Sowah. Langtidsskadde Hermann Hreidarsson og Danny Webber er definitivt ute.

Etter at nedrykket fra Premier League ble klart for flere måneder siden, har alt som kan krype og gå av Portsmouth-spillere prøvd å vise seg fra sin beste side for å få spilletid i dag. Vi regner med å få se Piquionne på topp.

I seriekampene denne sesongen vant Chelsea 2-1 hjemme og 5-0 borte. Det står 14-1-0 fordel Chelsea i innbyrdes oppgjør siden 2003.

Chelsea er store favoritter, kanskje for store. Portsmouth har alt å vinne her, presset er på Chelsea. Chelsea er et bedre lag, men forskjellen er ikke så stor som oddsen og folkerekka vil ha det til. Alt annet enn H i kamp 1 vil gi store premier, og vi spanderer på oss en HU-gardering i håp om at David får til noe mot Goliat. HU i kamp1.

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Strømmen - Sogndal
Det er spilt syv runder i Adeccoligaen, og Strømmen ligger nest sist med 1-3-3. På hjemmebane har de 0-3-1 og 6-8 i målforskjell, bare Sundet har klart å vinne her. Siste kamp i serien endte med et knepent tap i Fredrikstad, og Strømmen har ikke hatt spesielt mye flaks hittil i sesongen. Det gikk bedre i cup-kampen mot Kongsberg der målene rant inn og Strømmen tok seg enkelt videre med 6-1. Nesten alle de faste spillerne ble spart i den kampen, så noen "slitne bein" er det ikke snakk om i dag.

Sogndal ligger på en fin fjerdeplass etter 3-2-2 på de syv første kampene. På bortebane har de 1-1-1, etter en litt heldig seier mot Alta, 0-0 i Sandnes og nå sist et 3-1 tap for Lyn. I den kampen var Sogndal direkte svake, og tar vi med at det bare ble 1-1 hjemme mot Sundet sist, så ser vi at formkurven begynner å dale.

Sogndal er tippet som opprykkskandidat av mange, men det ble også sagt før sesongen at årets lag ikke er like sterkt som i fjor. Nå har de i bortekampene møtt lagene som ligger som nummer 11, 14 og 16 (sist) på tabellen, og ikke tatt mer enn fire poeng mot disse og scoret kun 2 mål. I dag møter de laget som ligger på 15. plass, og seier virker langt fra opplagt. I cupen vant Sogndal 4-0 over Årdal med flere juniorer og nye navn på laget.

Strømmen har bortimot skadefritt lag, Sogndal mangler Flo.

Ingen innbyrdes oppgjør av nyere dato. Vi holder Strømmen som favoritter på hjemmebane mot et Sogndal som ikke har overbevist så langt. HU i kamp 2.

Alltid oppdatert:Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

Fana - Os
Fana har tapt begge bortekampene, men vunnet 2-1 over VIF 2 og spilt 2-2 mot Frigg på hjemmebane. 4-7 i målforskjell etter fire spilte tyder på at laget sliter offensivt, men vi noterer at alle Fanas mål har kommet på hjemmebane. Fana spilte cupkamp mot Vadmyra på onsdag og vant 4-1 på bortebane. Kanskje kan det inspirere til seier i dag også.

Nyopprykkede Os ligger sist i 2. divisjon avdeling 1, med 0-1-3 innledningsvis. 4-8 i målforskjell er omtrent like dårlig som Fana, og kanskje har Os møtt litt sterkere motstand nå i begynnelsen. Poenget kom i sesongens første kamp, som endte 2-2 mot Kjelsås. Tapene har kommet for Bærum, VIF 2 og Frigg. Vålerenga stilte forøvrig ganske sterkt lag både mot Fana og Os.

Fana stiller uten Nils Gunnar Thomle, ellers ser det ut som begge lag har de faste på plass.

I fjor hadde Fana svake 4-3-6 på hjemmebane. Os var naturligvis sterke i 3. divisjon siden de rykket opp, men det kan se ut som de foreløpig ikke henger helt med på dette nivået. Fana bør ta tre nye poeng i dette lokaloppgjøret. H i kamp 3.

Førde - Åsane Fotball
Førde henger bra med avdeling 1, det scores mål og 2-1-1 på de fire første duger til fjerdeplass, foran flere antatt sterkere lag. 2-2 borte mot Asker og 2-0 hjemme over Notodden var en flying start på sesongen, i disse kampene var Førde underdogs på oddsen. Så kom et tap 3-4 i Stord, men hjemme mot Fana sist ble det en fin 3-0 seier. 2-0-0 og målscore 5-0 på hjemmebane er sterkt. I cupen knuste man Fjøra 6-1 på bortebane.

Åsane er et lag som skal ha mye inne, men som ikke har fått vist seg fra sin beste side så langt. Sesongens tre første kamper har endt med tap for Stabæk 2, Asker og Notodden. Stor var gleden da sesongens første seier kom mot Stord forrige lørdag. Men dette var ikke begynnelsen på oppturen, slik vi trodde. Da Åsane møtte Nest-Sotra til cupkamp på midtukekupongen ble gamle synder til nye, og det ble 1-2 og cup-exit mot mediokre Nest-Sorta. Dette er svakt, og vi river oss litt i håret nå, for vi vet at en dag kommer det til å snu for Åsane, og da vinner de fort resten av seriekampene. Men når?

Førde har skade på Thor Erik Nygård. Det stod å lese på firda.no at det var alvorlige skadeproblemer i forsvarsrekken, men dette avkreftes på Førdes nettsider. Åsane mangler to av de faste.

Førde har oppnådd sterke resultater hittil, mye takket være godt forsvarsarbeid og en god keeper. Åsane har skuffet, men de kan våkne når som helst. Vi satser på at kampen blir avgjort og markerer HB i kamp 4.

Manglerud Star - Frigg
Dette er et slags toppoppgjør i avdeling 1, mellom lag nummer to og tre på tabellen. MS har 2-2-0 så langt etter uavgjort mot Nest-Sotra og Kjelsås, seier mot Bærum og Vålerenga 2. 13-5 i målforskjell er best i avdelingen. Laget er tippet som avdelingsvinner av flere og har rustet opp spillerstallen foran denne sesongen. Onsdag røk man ut av cupen etter 3-2 tap på Lillehammer.

Frigg står også med 2-2-0 etter fire kamper. Siste bortekamp endte 2-2 mot Fana. Man har også slått Vålerenga 2 med 3-0 på bortebane. Som nyopprykket lag har Frigg tatt dette nivået meget bra og går respektløst til verks i hver kamp. Det kommer de til å gjøre mot MS også, men dette må være Friggs vanskeligste kamp hittil. Onsdag røk de ut av cupen etter tap i straffesparkkonkurransen mot Nardo. Det sto 0-0 etter 90 minutter.

Hjemmelaget mangler Tommy Stenersen, Håvard Gaare er ikke med for bortelaget.

Vi må ta høyde for en ny uavgjort i dette Oslo øst versus Oslo vest-oppgjøret. Det er liten tvil om at MS bør vinne dette greit på eget kunstgress, men begge lag har spilt uavgjort i halvparten av kampene så langt, Frigg også i cupen, og Frigg vil kjempe hardt i dag mot østkantgutta. Frigg slipper nesten ikke inn mål. HU i kamp 5.

Oppdatering: Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient

Notodden - Kjelsås
Notodden rykket ned fra Adeccoligaen før denne sesongen, men regelen om at taperne ofte fortsetter å tape ser ikke ut til å stemme i dette tilfellet. 3-0-1 på de fire første holder til tabelltopp. Tapet kom borte for Førde. Stord, Åsane og Nest-Sotra er slått. I cupen gikk man enkelt videre til 2. runde etter 6-0 over Tollnes.

Kjelsås hadde en meget sterk kamp mot Asker forrige serierunde da de vant 4-1 hjemme. Ellers har det blitt 2-2 mot Os, 2-2 mot Manglerud Star og tap borte for Stabæk 2. Kjelsås gikk også videre til 2. runde i cupen etter at de slo Fram Larvik 4-2 på hjemmebane. At trener gjennom 20 år, Stig Mathisen, har forlatt klubben, synes foreløpig ikke å svekke Kjelsås.

Notodden har lagt ut troppen: Nuno Marques, Håvard Straumsnes
Kristian Jahr, Steffen Jenssen,Lars Lien, Marius Boldt, Kjetil Lundebakken
Klas Ufs, Stian Parkstad Johansen
Borgar Velta, Jeton Pestisha, Tarjei Dale, Erik Sergio Skogen
Tor-Mattis Kåven, Herolind Shala og Kristian Ystaas.

Kjelsås mangler forsvarskjempen Kim Hunstad og Tommy Sand.

Notodden har full pott på hjemmebane så langt. Kjelsås er klart best hjemme, på bortebane har de bare det ene poenget mot bunnlaget Os å vise til, og en målforskjell på 2-6. I dag blir det nok for vanskelig mot et Notodden-lag som satser på opprykk denne sesongen. H i kamp 6.

Stord - Nest-Sotra
Vi holder oss i avdeling 1, og neste lag ut er Stord, som har 2-0-2 på de fire første. Begge tapene har kommet på bortebane, og man var rimelig sjanseløse både mot Notodden og Åsane. På hjemmebane er det full pott etter 1-0 over Fana og 4-3 over Førde. Hvis vi skal utnevne et typisk hjemmelag i denne avdelingen allerede etter fire runder, må det bli Stord.

Nest-Sotra har 1-1-2 hittil. På bortebane har de klart et 1-1 resultat mot Manglerud Star, ellers tapt 1-3 i Asker. Det er på hjemmebane det har gått best, dog ble det 0-2 tap for sterke Notodden, men ellers ble det 2-1 over Stabæk 2 og samme resultat i cup-oppgjøret mot divisjonskollega Åsane på onsdag.

Ingen skadeproblemer eller karantener hos Stord. Nest-Sotras Johnny Furdal er ikke med.

Stord tapte tilsvarende oppgjør i fjor hele 1-4, og senere tapte de også bortekampen 1-3. Lagene møttes i cupen i fjor, også den gang tapte Stord på hjemmebane for Nest-Sotra.

Hva Nest-Sotra kan få til mot Stord i dag er vi litt usikre på, men Stord har vært gode hjemme så langt, og skal på en normal dag slå Nest-Sotra også. Men innbyrdes historikk forteller at Nest-Sotra har tradisjoner for å vinne her, og vi tar høyde for at en lignende overraskelse kan inntreffe i dag også. HB i kamp 7.

Byåsen - Kolstad
Over til avdeling 2. Byåsen gjør det bra, det har blitt 2-1-1 på de fire første. Tapet kom for Skarbøvik, på hjemmebane. Ellers er det blitt 4-1 over RBK 2, 2-0 over Nardo og 2-2 mot Steinkjer. Mot sistnevnte burde man trygget inn tre poeng, men det glapp i det 94. minutt. I cupen skal man møte Tromsø etter at man vant 5-1 over Orkla i første runde. I dag går man for årets første hjemmeseier i serien.

Nyopprykkede Kolstad har innledet brukbart med 1-2-1. På bortebane har de spilt 2-2 mot Skarbøvik og vunnet 4-3 mot Kristiansund BK. Siste seriekamp endte med tap 0-3 på hjemmebane for Nardo, og i cupen gikk man på en lei smell i lokaloppgjøret mot Strindheim, der man til slutt tapte 2-6. Strindheim fikk slippe til alt for lett, og satt 6 av 8 sjanser totalt. Kolstad er muligens inne i en litt dårlig periode, samtidig som hevnlysten øker for hvert baklengsmål.

Byåsen stiller uten Marius Dalsaune, som måtte fraktes med ambulanse til Orkanger sykehus etter at han pådro seg en skade i ankelen i cupkampen på onsdag. Kolstads Vegard Fyhn Stene er syk.

Vi tror Byåsen ligger godt an til sin første hjemmeseier i dag. Kolstad har vaklet litt de siste dagene, og det har vært et tøfft program nå med kamp sist lørdag, på onsdag og nå i dag. På dette området har Byåsen rutinen. De hadde også 8-3-2 på hjemmebane i fjor og bør vinne i dag som det gode hjemmelaget de er. H i kamp 8.

Oppdatering: Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient

Kristiansund BK - Hødd
KBK har innledet under pari. Det gikk galt allerede i åpningskampen da Kolstad stakk av med alle tre poengene fra Kristiansund. Deretter ble det bare 1-1 borte mot Strindheim, men det verste var vel 2-4 tapet mot Molde 2, der man feiget ut i dueller og ga motstanderen mye rom. 1-0 seieren hjemme mot et svakt Aalesund 2 er det eneste man kan glede seg over så langt.

Hødd har 2-0-2 på de fire første. Full pott på hjemmebane og 7-1 i målforskjell er best i avdelingen, 0 poeng og 1-3 på botrebane er bortimot dårligst. Man har riktignok møtt Skeid, som er et sterkt lag, men 1-2 i Steinkjer holder ikke for et lag som tar mål av seg til å kjempe i toppen. Den manglende evnen til å prestere på bortebane ble bekreftet da man røk ut av cupen for Skarbøvik på onsdag.

KBKs Torbjørn Vik spilte sine første 45 minutter for laget på et halvt år i cupkampen mot Træff på onsdag. Han var med på å gi laget et løft. Christian Michelsen og Simon Dogan er også ventet tilbake. Hødd meldte om litt skadeproblemer før cupkampen onsdag, uten at vi lyktes å finne navnene på disse spillerne, men det er grunn til å tro at de ikke kan stille helt fulltallige i dag heller.

Disse ble nummer 2 og 3 i fjor, bak Follo. KBK hadde da 8-2-3 på hjemmebane, Hødd hadde 5-2-6 på bortebane. KBK vant tilsvarende kamp 5-0, mens Hødd vant 2-1 på hjemmebane.

Hødd har ikke vist noen ting som innbyr til å gi dem tillit på bortebane, tvert i mot. Mange tenker nok at laget skal vinne mye på bortebane siden de var i Adeccoligaen for kort tid siden og er tippet som en mulig avdelingsvinner. Hødd har i grunnen aldri vært noe stort bortelag, og ser ikke ut til å bli det i år heller. Tre strake tap borte nå, tap i tilsvarende kamp i fjor, litt skader i laget også, og det blir fort vanskelig mot et sterkt hjemmelag. Valget blir H i kamp 9.

Nardo - Strindheim
Nardo er helt oppe på andreplass i avdelingen etter 3-0-1 på de fire første. Hjemmekampene har gitt 2-1 mot Steinkjer og 0-2 mot Byåsen. Begge bortekampene er vunnet, mot Skarbøvik og Kolstad. Det ble en hard kamp mot Frigg i cupen, men Nardo-gutta traff på fem av fem straffespark til slutt, og er videre til 2. runde. Slikt gir selvtillit.

Strindheim er en lokal rival som ikke har innledet like godt, men 1-2-1 på de fire første er godkjent. På bortebane har man klart 2-2 mot Levanger og tapt for RBK 2. I cupen scorte man på de fleste mulighetene man fikk i kampen mot Kolstad, og tok en fin 6-2 seier på hjemmebane.

Nardo har fullt lag. Strindheim mangler midtbanespiller og play-maker Martin Busk.

I fjor vant Strindheim 4-1 på denne banen, men Nardo tok alle poengene i sin bortekamp da de vant 2-1. Nardo slo Strindheim 4-2 i vinterserien i år.

Årets Strindheim-lag er ungt, og har ikke prestert all verden på bortebane så langt. De kommer sikkert stinne av selvtillit etter å ha knust Kolstad på onsdag, men her tror vi de kommer fort ned på jorda. Nardo har kvaliteten til å vinne i dag, og vi tror klart mest på hjemmeseier i dette lokaloppgjøret. H i kamp 10.

Stavanger - Randaberg
Stavanger har slitt litt i starten, 1-2-1 totalt, og det eneste laget man har klart å slå er skuffelsen Kopervik. På onsdag ble det imidlertid en fin seier i cupen med 3-0 over Vidar. Her stilte man ikke toppet, men de som fikk sjansen tok ansvar fra start.

Dette var laget som slo Vidar: Christoffer Lunde - Atem Aguer Kwer, Christoffer Karlsen, Håkon Engelund, Jørn Hagen - Ole Marius Gundersen, Roger Gimre, Michael Mæle - Fredrik Norberg, Daniel Moen Hansen, Ali Klinic. Benyttede reserver: Joakim Vier, Preben Erland, Joakim Hansen. Kanskje får noen av disse sjansen i dag etter det de viste onsdag, det er fortsatt flere av de faste som er ute med skader.

Randaberg topper avdeling 3 etter 4-0-0 innledningsvis. De har slått Pors, FK Tønsberg, Start 2 og Vindbjart. 9-2 er best målforskjell i avdelingen. De gikk også videre i cupen etter en 2-1 sliteseier over Ålgård. Daniel Lie scorte begge målene. Samspill og god lagånd er noe av suksessoppskriften for Randaberg i år.

Disse slo Ålgård: Magnar Nordtun, Bjørnar Eltervåg, Espen Klette, Stian Tunge, Lars Løkling, Thomas Våland (kapt), Chris Danielsen, Eirik Bjørnø, Daniel Lie og Jarle Instanes. Benyttede reserver: Christoffer Bigset Olsen, Trond Kenneth Kindervåg og Christer Håland.

Randaberg var svært gode på bortebane i fjor, da de stoppet på 7-1-5 totalt. Bare avdelingsvinneren Sandnes Ulf var marginalt bedre. Stavanger spilte i Adeccoligaen, der det ble nedrykk etter 4-6-5 på hjemmebane.

Dette er et lokaloppgjør, og selv om Randaberg ser overlegent best ut hvis man kun ser på tabellen, virker denne kampen helt åpen. Vi helgarderer. HUB i kamp 11.

Oppdatering: Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient

Vard Haugesund - Vidar
Vard Haugesund har tatt seg opp etter tapene i starten av sesongen. 1-0 mot Ørn-Horten og 2-1 borte mot Ålgard er bra, laget har nå 2-0-2 etter fire kamper, og en plass midt på tabellen. I cupen innfridde de med nød og neppe som vår oddsbanker borte mot Kopervik på onsdag, det ble ikke den overlegne seieren vi hadde trodd på forhånd, men 2-1 klarte man til slutt å vinne mot ti mann. Tradisjonelt er Vard et sterkt hjemmelag, og i fjor stoppet man på 10-2-1 hjemme totalt, og var nær opprykk til Adeccoligaen.

Vidar er nyopprykket, og de har innledet med 1-2-1 på de fire første. 3-3 hjemme mot Ørn-Horten, 1-1 mot Ålgard og 3-0 borte over Kopervik har gitt poengene. Seier over Kopervik ser ut til å bli et minstekrav for samtlige lag i divisjonen, da Kopervik ikke har fått til noe som helt og ligger i bunnen med 1-11 i målforskjell. I siste seriekamp tapte Vidar 1-2 hjemme for Fram Larvik, og i cupen på onsdag ble det 0-3 mot et tamt Stavanger-lag. Det ser ut som Vidar skal klare å overleve på dette nivået, men ikke så mye mer. Ambisjonene er heller ikke høyere.

Vard sin 11 er mot Ålgård: Bjarki Gudmundsson, Adnan Causevic, Espen Bull Tornøe, Erlend Drivenes, Rune Løvland, Steinar Lein, Jørn Hansen Lilleng, Ferdinand Krohn Haaland, Roy Miljeteig, Jarle Wee . Øyvind Liestøl. Innbyttere: Are Søderlund, Alexander Stølås, Jan Trygve Haraldseid.

Lein er spillende trener og viktig for laget. Han spiller i dag. Det ser bra ut med resten av laget også. Vingen Skartun som var ute i cupkampen er heller ikke med nå. Vidar har en spiller ute med karantene: Midtbanespiller Kent Smith.

Vard har nå tre strake seire og er tradisjonelt gode hjemme. Vidar har to tap på rad og har tidvis problemer med nivået etter opprykket. Det ligger an til en ny hjemmeseier på Haugesund stadion. H i kamp 12.

Klikk her for å levere dette 96-rekkers systemet.

Klikk her for å levere det store 486-rekkers systemet du ser nederst i artikkelen.

Premiegaranti på Tippekupongen? Prøv TippStation!

96-rekkeren

Tipping Lørdag, frist: 15.05.2010 15:55
1. Chelsea - Portsmouth H U
2. Strømmen - Sogndal H U
3. Fana - Os H
4. Førde - Åsane Fotball H B
5. Manglerud Star - Frigg H U
6. Notodden - Kjelsås H
7. Stord - Nest-Sotra H B
8. Byåsen - Kolstad H
9. Kristiansund BK - Hødd H
10. Nardo - Strindheim H
11. Stavanger - Randaberg H U B
12. Vard Haugesund - Vidar H

-

486-rekkeren

Tipping Lørdag, frist: 15.05.2010 15:55
1. Chelsea - Portsmouth H
2. Strømmen - Sogndal H U B
3. Fana - Os H
4. Førde - Åsane Fotball H U B
5. Manglerud Star - Frigg H U
6. Notodden - Kjelsås H
7. Stord - Nest-Sotra H U B
8. Byåsen - Kolstad H
9. Kristiansund BK - Hødd H U B
10. Nardo - Strindheim H
11. Stavanger - Randaberg H U B
12. Vard Haugesund - Vidar H

-

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus