I KJEMPESLAG: Raheem Sterling og Manchester City leverte svært bra i andre omgang mot Borussia Mönchengladbach.
I KJEMPESLAG: Raheem Sterling og Manchester City leverte svært bra i andre omgang mot Borussia Mönchengladbach. Foto: Jon Super (Ap)

Lett match for Manchester City

Mot et formsvakt Swansea uten ordentlig manager, gir vi Manchester City full tillit på lørdagens tippekupong.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Dagens singel: Sassuolo blir bare bedre og bedre
Dagens dobbel: Tidligere storscorer trenger god start
Dagens langskudd 1: Fra vondt til verre for van Gaal
Dagens langskudd 2: Trollmannen Donadoni gjør det igjen

Trav
V75: Enorm V75-omgang med 13 millioner i potten

Det er en flott fotballørdag med mange severdige oppgjør. På dagens langoddsmeny finner du alle godbitene.

Klikk her for å sette opp din egen tippekupong!

Analyser og andre innleveringsforslag finner du under spillboksen.

1. Bournemouth — Manchester United
Etter en nær uendelig rekke med kamper uten seier, fikk Bournemouth maks uttelling borte mot Chelsea forrige helg og vant til slutt 1-0. Et mesterlig resultat, og det etter en rekke svært gode spillemessige kamper for Eddie Howes menn.

Nå har de plutselig tre kamper på rad uten tap, selv om skadesituasjonen fortsatt ser stygg ut for hjemmelaget. Hjemmestatistikken 1-3-3 er ikke spesielt imponerende.

Manchester United kommer til kampen etter en vanvittig skuffende kveld i Wolfsburg, og der røk de ut etter 3-2 for Wolfsburg. Laget fikk massiv slakt og manager Louis van Gaal fikk mest slakt av alle.

Det sies at det er tabellposisjonen til gjestene som gjør at van Gaal foreløpig ikke får sparken, men prestasjonene i Premier League har vært langt under pari. De taper sjelden, men har bare vunnet åtte av femten kamper i ligaen denne sesongen. Forrige helg ble det 0-0 hjemme mot West Ham.

Også skadesituasjonen begynner å bli svært stygg for United. De står med bare to friske forsvarsspillere og nøkkelspillerne faller som fluer for tiden. Ikke den beste inngangen til en viktig ligakamp. Bortestatistikken på 4-2-2 er godkjent. Tapene kom for Arsenal og Swansea.

Her backer vi hjemmelaget på langoddsen grunnet den spennende oddsen, men vi slenger med en UB her. HUB.

2. West Ham United — Stoke City
Det er åpenbart et West Ham på nedtur vi er vitne til, selv om de bet godt fra seg borte mot et tannløst Manchester United forrige helg. De har nå fem kamper på rad uten seier, motstanden har dog vært formidabel, men flyten de opplevde i sesonginnledningen er borte. 2-3-2 hjemme, de er faktisk best når de kan legge seg bakpå og kjøre kjappe overganger.

Stoke City er på sin side i massic flyt. De tok en vanvittig sterk hjemmeseier over Manchester City forrige helg og de lyseblå tittelutfordrerne hadde virkelig ingen sjanse i den kampen.

Gjestene har imidlertid en stygg tendens til å slurve i enkeltkamper i gode perioder, som da de tapte for Sunderland to runder tilbake. Hvis de er skjerpet her, kan de fort vinne. 3-3-2 borte er en sterk statistikk til Stoke å være. Vi utelukker uavgjort. HB.

3. Manchester City — Swansea City
Hjemmelaget snudde og vant mot Borussia Mönchengladbach i midtuken og godt var det, da vant de nemlig sin Champions League-gruppe. Forrige helg gikk de som sagt på et stygt tap mot Stoke, dog, så det er meget for tidlig å friskmelde Pellegrinis menn.

De ligger godt an i hjemlig liga og skal ha svært gode vinnersjanser her. 6-0-2 hjemme med tap sier noe om et lag svært få slår.

Dette blir den første kampen uten den tidligere midtstoppere Gary Monk på trenerbenken, noe som blir vemodig. Swansea tok store steg - men stagnerte - under Monk, og Alan Curtis skal lede laget her. Waliserne er i begredelig form for tiden, og har sjelden noe å stille opp med på reisefot - her har de 1-2-4 denne sesongen. H.

4. Crystal Palace — Southampton
Crystal Palace la ned en solid innsats mot Everton forrige mandag og tok ledelsen, men det ble til slutt et sterkt bortepoeng. Og det er tendensen: Crystal Palace virker langt mer komfortable på reisefot, når de får kontre og legge seg lav. Å styre en kamp virker ikke å være deres sterke side i det hele tatt.

3-1-4 på hjemmebane er en grei statistikk, men de er som sagt best borte.

Southampton presterte å spille uavgjort hjemme mot Aston Villa forrige runde og det var Aston Villa som tok ledelsen i den kampen. The Saints har rett og slett sett ursvake ut i det siste og har tre tap og den nevnte uavgjortkampen de siste fire. 2-4-1 på bortebane med seier kun over Chelsea er svakt. HU.

5. Sunderland — Watford
Sam Allardyce har virkelig fått skikk på dette Sunderland-laget, som lenge holdt stand borte mot Arsenal sist. De har begynt å vinne kamper de før tapte marginalt, og holdningen i laget er langt mer disiplinert enn før.

Dette er en type kamp som kan passe perfekt for hjemmelaget, selv om de liker seg best som underdog. 2-2-3 er hjemmestatistikken, begge seirene har kommet med Allardyce.

Watford sanker fortsatt poeng jevnt og trutt, og har fire seire de siste seks Premier League-kampene. Det er i all hovedsak spissparet Troy Deeney og Odion Ighalo som leverer poengene, men laget virker svært vanskelige å spille mot for enhver motstander. 3-2-2 er en bra bortestatistikk. HU her.

6. Derby County — Brighton & Hove Albion
Det er nå tre kamper siden hjemmelaget slapp inn et mål og de har levert knallsterk de siste kampene 5-1-1 de siste syv er regelrett solid, og det har i tillegg vært mot tidvis svært god motstand.

5-3-1 er hjemmestatistikken til Derby.

Brighton topper tabellen og er fortsatt ubeseiret, men det virker virkelig som om den statistikken må stå for fall snart. De er på ingen måte overbevisende i sitt spill for tiden, men fortjener all honnør for å ha snudd 0-2 til 3-2 hjemme mot Charlton sist. Ti poeng de siste fire er heller ikke så ille. Borte spilles det mye uavgjort - 3-6-0 totalt.

Vi backer i utgangspunktet hjemmelaget, men det vil være uklokt å avskrive en uavgjort. HU.

7. Middlesbrough — Birmingham City
Hjemmelaget Middlesbrough er i svært bra flyt for tiden, og har fem seire og to tap - et av dem mot Everton i ligacupen - de siste syv kampene. Forrige runde ble det en knallsterk borteseier mot Ipswich. 7-1-1 hjemme er også knallsterkt.

Birmingham er et stabilt lag i denne divisjonen, for tiden er de stabilt elendige. De har 1-1-5 de siste syv kampene og har tapt de siste tre, men er på et eller annet vis fortsatt på åttende plass. 5-2-2 er imidlertid en svært sterk bortestatistikk. Tidligere denne sesongen har de vist en imponerende kapasitet, men situasjonen akkurat nå er svært stygg. H.

8. Hull City — Bolton Wanderers
Vi har brukt mye energi på å hylle Hull denne høsten, men de siste kampers prestasjoner fortjener alt annet enn skryt. De står med en uavgjort og tre tap de siste syv kampene, og tapte forrige helg borte for Leeds. Hull har 6-2-1 hjemme, med tap for Derby.

Bolton Wanderers er således en drømmemotstander for Hull, de ligger helt sist på tabellen. De har ikke vunnet de siste syv kampene og står med 0-4-3 i denne perioden. Derfor backer vi hjemmelaget fullt ut. 0-2-7 på reisefot er ikke spesielt bra. H.

9. Queens Park Rangers — Burnley
Jimmy Floyd Hasselbaink har levert svært bra med sitt Burton, nå er han i gang som QPR-manager. Han tar over et lag med to 1-0-seire på rappen, borte mot Reading sist og hjemme over Leeds før det.

QPR har ikke akkurat skutt gullfuglen de siste manageransettelsene sine, men Hasselbaink vil komme med selvtillit og autoritet. Og selv om de vant to på rappen er det vel neppe mange spillere som legger Neil Warnock for spesielt mye savn. Hjemme bruker QPR å være bra, 4-4-1 er statistikken denne sesongen.

Burnley har ikke vært enkle å forstå denne høsten. Forrige runde tapte de 0-2 hjemme for Preston, etter tre strake uavgjortkamper mot gode lag. Virker ikke å ha det lille ekstra som skal til for å rykke opp, men er til gjengjeld svært vanskelige å slå. Gjestene står med 3-5-1 på reisefot denne sesongen.

Her satser vi på en ny manager-effekt å backer et QPR i flyt. H.

10. Charlton Athletic — Leeds United
Charltons tabellposisjonkurve har vært rakt nedadgående siden femte runde, men de fikk et par sterke seire over Sheffield Wednesday og Birmingham for to-tre uker siden.

Før denne kampen har de to tap på rad mot sterk motstand, forrige helg ledet de faktisk 0-2 borte mot ubeseirede Brighton før de kollapset til 3-2. Hjemmestatistikken lyder 3-2-4.

Leeds har begynt å plukke en del poeng i det siste, og leverte svært solid da de slo Hull på hjemmebane forrige runde. De er imidlertid svært ustabile og det føles aldri trygt å stole på gjestene. Leeds står med 3-4-2 på reisefot, slettes ikke verst. HU. Med stor vekt på U'en.

11. Fulham — Brentford
Hjemmelaget nyter ikke en god sesong midt på tabellen, og har to poeng de siste fem kampene. Alt annet enn god stemning på Craven Cottage, med andre ord. 3-3-3 er statistikken hjemme.

Brentford står med bare ett tap de siste syv, og fire seire. Har skjerpet seg kraftig etter en svak sesonginnledning, og begynner nå å øyne en topp seks-plassering. Gjestene har 3-3-3 på reisefot. De er i best form, og vi gir dem begrenset tillit. UB.

12. Cardiff City — Sheffield Wednesday
Når Cardiff spiller hjemme bør man aldri avskrive dem. Waliserne har en strålende statistikk i Cardiff, selv om de ikke vant forrige hjemmekamp mot Burnley (fikk mål mot på overtid). Forrige runde vant de 2-3 over Bolton, en godkjent prestasjon.

Sheffield Wednesday står nå med tre kamper uten seier, og har virkelig landet etter en strålende høstperiode. De spiller mye uavgjort på reisefot og derfor utelukker vi ikke det her heller. HU.

384-rekker:

1. Bournemouth — Manchester United HUB

2. West Ham United — Stoke City HB

3. Manchester City — Swansea City H

4. Crystal Palace — Southampton HU

5. Sunderland — Watford HU

6. Derby County — Brighton & Hove Albion HU

7. Middlesbrough — Birmingham City H

8. Hull City — Bolton Wanderers H

9. Queens Park Rangers — Burnley H

10. Charlton Athletic — Leeds United HU

11. Fulham — Brentford UB

12. Cardiff City — Sheffield Wednesday HU

192-rekker:

1. Bournemouth — Manchester United HUB

2. West Ham United — Stoke City HB

3. Manchester City — Swansea City H

4. Crystal Palace — Southampton HU

5. Sunderland — Watford HU

6. Derby County — Brighton & Hove Albion HU

7. Middlesbrough — Birmingham City H

8. Hull City — Bolton Wanderers H

9. Queens Park Rangers — Burnley H

10. Charlton Athletic — Leeds United HU

11. Fulham — Brentford UB

12. Cardiff City — Sheffield Wednesday H

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør