Spissen Roger Marti har scoret seks seriemå for Levante denne sesongen. Her jubler han etter å ha sende Levante i ledelsen 1-0 i seriepremieren borte mot Betis. En kamp Levante vant 3-0.
Spissen Roger Marti har scoret seks seriemå for Levante denne sesongen. Her jubler han etter å ha sende Levante i ledelsen 1-0 i seriepremieren borte mot Betis. En kamp Levante vant 3-0. Foto: Cristina Quicler (AFP)

Levante til og med bedre enn Barcelona

Sett til de fem siste serierundene i La Liga, har ingen tatt flere poeng enn lille Levante. Fredag venter hjemmekamp mot Real Sociedad.

Kommersielt

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddsdobbel 1: Sprek fredagsdobbel til fem i odds
Oddsdobbel 2: Drammen sliter mot dette laget
V75 Eskilstuna:
Lerums analyser til tidenes jackpotomgang
V65 Biri:
Ingen favorittbanker på Biri
V64 Umåker: V64-kveld med flotte kaldblodshester
Eurojackpot: Blir det en ny norsk storvinner i kveld?
Vikinglotto onsdag: To nordmenn vant 142,8 mill kr hver
Lykkespill: Nå kan du kjøpe Flax-julekalenderne på nett
V75 Eskilstuna lørdag: Så enkelt spiller du om 110 millioner

Fredagens langoddsprogram er slett ikke verst. I Championship er det klart for hett derby i Sheffield mellom Wednesday og United. Det er også som vanlig kamper i både La Liga, Serie A, Ligue 1, Bundesliga, skotsk Premier League og dansk superliga. I tillegg til full serierunde i Ligue 2 i Frankrike. Det spilles også en kamp i Eliteserien i håndball for menn her hjemme og det spilles to kamper i 2. bundesliga.

NB! Fredag er det vanvittige 855 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Levante - Real Sociedad H 2,50 (spillestopp kl 20.55)

Det er ikke Barcelona som er La Ligas største formlag sett til de fem siste serierundene, det er faktisk Levante. Etter fire strake seire, deriblant en knallsterk borteseier mot Real Madrid, ble det 1-1 borte mot normalt hjemmesterke Villarreal sist søndag. 13 poeng på de fem siste serierundene er det ingen som matcher i La Liga og Valencia-klubben har avansert til 7. plass. Levante rykket som kjent opp til La Liga foran forrige sesong og endte på 15. plass da. Åpnet med en knallsterk 3-0 seier borte mot Betis denne sesongen, men tok så kun ett poeng på de fem neste seriekampene. Midtbanespilleren Ruben Rochina er skadet og ute til desember, mens forsvarsspilleren Erick Cabaco er usikker. Det er de to eneste spillerne av betydning som er ute eller usikre.

Normalt hjemmesterke Real Sociedad står faktisk uten hjemmeseier hittil til tross for fem spilte hjemmekamper (0-3-2). Har til gjengjeld vunnet tre av seks bortekamper (3-1-2) og tatt ni av sine tretten poeng på bortebane. Uanset har det vært en skuffende innledning for Real Sociedad. 0-0 hjemme mot Sevilla sist helg var isolert sett et greit resultat, mens det ble 0-2 tap borte for Atletico Madrid helgen før. Borteseirene er kommet mot Villarreal (16.plass), Athletic Bilbao (17. plass) og Huesca (tabelljumbo), så motstanden i seierskampene har ikke vært den beste. Midtbanespilleren Luca Sangelli (fire seriekamper fra start), forsvarsspilleren Joseba Zaldua (sju seriekamper fra start) og midtbanespilleren Mikel Merino (fire seriekamper fra start) er alle uaktuelle til fredagens kamp.

Levante vant tilsvarende kamp med 3-0 forrige sesong. 2,50 på hjemmeseier denne fredagskvelden ser veldig bra ut og er et opplagt valg i fredagskampen fra La Liga.

Klikk her for å levere spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør