Marseille - Lille

Odds: Begge omganger under 1,5 mål

Kampstart søndag 16. januar kl 20.45

Spillestopp kl 20.44 Live odds etter kampstart

Orange Vélodrome

Kampen kan sees på direktesport.no

Vi tror på stillingskrig og begge omgangene får under 1,5 mål. Det spiller du på her til 2,25 i odds

De regjerende mesterne Lille reiser til Orange Velodrome for å møte Marseille som fortsatt har et ørlite håp om å ta igjen PSG og ta tittelen i årets sesong. Marseille tok en knepen 1-0 seier borte mot Bordeaux i forrige serierunde, mens Lille fikk sin kamp mot Lorient utsatt på grunn av korona.

Selv om Bordeaux fikk stablet mange av spillerne som hadde vært ute med korona på beina til kampen mot Marseille hadde ikke Jorge Sampaolis mannskapet store problemer med å ta hjem seieren. Selv om det kun var Cengiz Unders scoring etter 37 minutter som skilte lagene hadde Marseille god kontroll.

Dette var Marseilles femte seier på de seks siste kampene i alle turneringer og de har fått en perfekt start på 2022. Håpet om å ta igjen PSG er syltynt, men selvfølgelig til stede. De ligger på tredjeplass på tabellen, elleve poeng bak, men med en kamp til gode på serielederen.

En retur til Champions League er helt klart målet for storlaget, og de tar i mot Lille etter å ha tapt kun en av de siste elleve i Ligue 1. Etter en litt ruskete start har de strammet inn voldsomt i forsvarsarbeidet, og har bare sluppet inn fire mål på de ti siste kampene i serien.

Fremover på banen har det riktignok lugget litt og på de samme ti kampene har de kun scoret ni mål, så dette blir ingen målfest.

Her finner du potten i Vikinglotto. Spillefrist onsdag kl 18

Det tar ikke av for Lille

Det var et voldsomt korona-utbrudd i Lorient som gjorde at Lille måtte vente en uke lengre på sin første seriekamp i 2022.

De regjerende mesterne endte 2021 med en imponerende rekke på 11 kamper på rad uten tap i alle turneringer. De har spilt en kamp i 2022, og da kastet de bort en 2-0 ledelse i den franske cupen mot Lens før de til slutt røk ut på straffespark.

De fire siste kampene i 2021 ga tre seiere og en uavgjort, men de ligger likevel på en beskjeden 10. plass på tabellen da rekken med kamper uten tap inneholdt for mange uavgjorte oppgjør.

Selv om de sliter med å avgjøre de jevne kampene til sin fordel er Lille fortsatt med i kampen om spill i Europa neste år, og opp til Montpellier på femteplass skiller det bare tre poeng.

Marseille stenger buret igjen

Historisk har Marseille vunnet flest kamper hjemme mot Lille, og det er også et oppgjør som har inneholdt få scoringer. 30 mål på de 13 siste kampene mellom lagene på Orange Velodrome gir et snitt på 2,3 mål pr. kamp. I dette regnestykket er også kampen Marseille vant 5-1 i 2018.

I årets sesong har Marseille skrudd til enda et hakk i forsvarsarbeidet, og vi ser for oss en meget målfattig affære. Selv om Lille sannsynligvis får tilbake toppscorer Jonathan David etter korona tror vi ikke de kommer noen vei mot hjemmelagets bastante forsvar.

Dette blir stillingkrig og begge omgangene får under 1,5 mål. Det spiller du på her til 2,25 i odds