Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Lillestrøm sliter mot Vålerenga

Vålerenga har fire strake seire på Åråsen, men i kveld ser det svært åpent ut på Åråsen. Sjekk våre tippetips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Bologna gjør jobben hjemme

Oddstips 2: Tromsø henger seg på i toppen

Kjendistips: Anette tror på Liverpool

Tippeligaen: Oversikt over skader og karantener

Trav Bjerke: Supersøndag på Bjerke

Søndagens tippekupong består av fem tippeligakamper, fire kamper fra Adeccoligaen, to kamper fra spansk La Liga og oppgjøret mellom FC København og Aalborg fra den danske Superligaen. Bonuspotten er kommet opp i 4,9 millioner kroner og utbetales ved fulltid dersom en spiller er alene om tolv rette.

1. Lillestrøm - Vålerenga
Vi starter med to tippeligalag som ikke får spillet sitt til å flyte, og som har skuffet denne sesongen. Lillestrøm står med tre strake tap, etter å ha vunnet fem av de seks foregående. Etter en oppløftende kamp borte mot Molde tredje sist, der laget hadde fortjent poeng har det vært tilbakeslag i de to siste, med klare tap hjemme for Sogndal og borte mot Haugesund. Edwin Eziodawe og Arild Sundgot er trolig ute for resten av sesongen, ellers ingen skadefravær. Viktige Steinar Pedersen returnerer etter karantene.

Vi advarte for Odd Grenland i våre oddstips onsdag, da Vålerenga tross tre strake seire før den kampen ikke har vært i nærheten av å imponere spillemessig. Mot Odd gjorde Vålerenga en av sesongens svakeste kamper og tapte 0-1 i en meget svak fotballkamp. Mohammed Fellah måtte forlate banen med strekk i den kampen og er trolig ute i fire uker. For øvrig er det ingen fravær hos Vålerenga.

1-0-4 på de fem siste tilsvarende på Åråsen og Vålerenga står faktisk med fire strake seire her. Vi har ikke veldig tro på at de opprettholder den statistikken etter søndagens hjemmekamp, men de møter altså et formløst hjemmelag. Vi ser ingen annen løsning enn alle tegn, selv om vi har litt feeling for Lillestrøm her, så lyver ikke statistikken. HUB.

2. Stabæk - Odd Grenland
Etter en periode med fire seirer og en uavgjort, har hjemmelaget to strake tap, og ikke umulig at den tynne stallen setter sine preg nå. Svak bortekamp mot Viking nest sist og presterte å rote vekk en 2-1 ledelse til pause hjemme mot Tromsø sist søndag og tapte 2-4. Har variert voldsomt hjemme i Telenor Arena denne sesongen og står med 5-1-5 etter elleve hjemmekamper.

Et svekket Odd-lag vant fortjent 2-1 hjemme over Fredrikstad søndag og fulgte opp med en litt overraskende 1-0 seier borte over Vålerenga onsdag i en meget svak fotballkamp. Er dermed tolv poeng klar av nedrykkstreken og kan trolig se oppover tabellen nå. Gode Fredrik Semb er trolig tilbake, men det er usikkerhet rundt både Simen Brenne og Herolind Shala. Frode Johnsen og Mattias Andersson er definitivt ute. 4-2-5 er bortestatsen.

1-3-1 på de fem siste tilsvarende og ikke en enkel kamp å vurdere dette. HUB.

3. Tromsø - Strømsgodset
Hjemmelaget meldte seg på igjen i gullkampen etter den overbevisende triumfen borte mot Stabæk sist søndag og er kun seks poeng bak Molde med en kamp mindre spilt og skal blant annet møte Molde hjemme senere i høst. Per Mathias Høgmo har et helt skadefritt mannskap til disposisjon og hjemme på Alfheim er tallene praktfulle 9-2-0.

Strømsgodset fikk ikke uventet trøbbel borte mot Sarpsborg og fortsetter å underprestere på bortebane. 1-4-5 er magert og det blir ikke medaljer om ikke Godset forbedrer seg på bortebane. Pådro seg ingen nye skader eller karantener torsdag og har dermed et intakt lag. Formen viser likevel ikke bedre enn 0-4-2 på de seks siste Tippeligakampene.

Det står 4-1-0 på de fem siste tilsvarende og her har vi kanontro på Tromsø og garderer ikke. H.

4. Viking - Sogndal
Det går fortsatt i rykk og napp for Viking og fasiten viser 3-1-2 på de seks siste Tippeligakampene. Vant en meget svak fotballkamp med 1-0 hjemme over Stabæk i siste hjemmekamp. Fulgte opp med en brukbar bortekamp mot Strømsgodset forrige fredag (endte 2-2), men imponerer ingen spillemessig. Brukbar statistikk hjemme på Viking stadion med 5-4-2. Veton Berisha er tilbake i Viking-troppen til hjemmekampen mot Sogndal. Det samme er Bengt Sæternes. Åge Hareide kan nesten velge fritt fra hele A-stallen. Bare langtidsskadde Patrik Ingelsten og en Tomasz Sokolowski i full opptrening igjen mangler foran kampen søndag der Viking jager sin femte strake hjemmetriumf.

Sogndal fortsetter å imponere (ihvertfall resultatmessig). Meget sterke 3-4-1 på de åtte siste seriekampene, tapet kom borte mot FK Haugesund femte sist, 2-2-0 på de fire siste i Tippeligaen. Ingen problemer med mannskapet, bortsett fra at Tore Andre Flo er skadet. 2-2-6 på reise, men kun et tap på de fire siste.

Vi har liten tro på at Viking taper søndag, men kan nesten ikke utelukke at Sogndal får med seg ett poeng. HU.

5. Aalesund - Sarpsborg 08
Nesten total kollaps for hjemmelaget i serien med 0-2-5 på de sju siste seriekampene og det kan tyde på at Europa League-kampene og cupen ikke har hatt en positiv innvirkning på Kjetil Rekdals mannskap. Hadde riktignok fortjent poeng hjemme mot Molde i forrige hjemmekamp, men det stod likefullt 1-3 i målprotokollen ved kampslutt. Nitrist bortekam mot Songdal sist søndag, en kamp som nesten måtte ende 0-0. Amund Skiri, Pablo Herrera og Lars Fuhre er skadet, ellers er alle andre tilgjengelige. 5-0-4 hjemme på Color Line er neppe egnet til å roe nervene til Aafk-fansen.

Sarpsborg reiste seg mesterlig etter mandagens stortap hjemme mot Rosenborg (0-6), og var definitivt nærmest alle tre poengene hjemme mot Strømsgodset torsdag, men måtte nøye seg med 1-1. Ett poeng er selvsagt for lite i den situasjonen laget befinner seg i, men vinner de denne kampen er det maks fem poeng opp til sikker plass. Ingen nye fravær siden torsdag. Grusomme 0-3-8 på bortebane. Tok sitt siste poeng borte 30. juni mot Viking (2-2).

En skikkelig sekspoengskamp dette, og selv om vi innerst inne tror at Aalesund vinner, utelukker vi ikke skrellen. Vi tar med alle tegn. HUB.

6. Bodø/Glimt - Randaberg
Kupongens sikreste kamp og her synes vi ikke det nødvendig å forklare og argumentere. H.

7. Ham-Kam - Kongsvinger
Hjemmelaget tok en knallsterk seier borte mot formbomben Sandnes Ulf sist søndag og meldte seg for alvor på igjen i opprykksstriden. Fem poeng opp til Sandefjord på andreplass (men har to kamper til gode) og seks poeng opp til ledende Sandnes Ulf (en kamp til gode) og vinner HamKam hengekampene sine er de altså på opprykksplass, forutsatt at de tar tre poeng her. Skal faktisk spille fire hjemmekamper nå på ti dager og motstanden er ikke den tøffeste i noen av dem, og Vegard Skogheims gutter har los på opprykk. 4-3-2 er tallene hjemme på Hamar. 5-4-1 på de siste ti seriekampene. Spissen Tore Andre Gundersen må sone karantene, men heldigvis for HamKam returnerer spissen Thomas Lehne Olsen etter karantene.

Kognsvinger rodde i land en fortjent 1-0 seier hjemme mot Asker i Tom Nordlies trenerdebut, til tross for at tre spillere var ute med karantene i den kampen, de er tilbake søndag. Til tross for seieren mot Asker skiller det fortsatt kun to poeng ned til Strømmen under streken og Kongsvinger ligger altså fortsatt utsatt til. 3-0-8 er ikke veldig spreke bortetall, men dette er som kjent et derby.

Seks strake seire i de seks siste tilsvarende, vi tror statistikken står seg også etter søndagens kamp. H.

8. Løv-Ham - Nybergsund
Sju serierunder før slutt er det elleve poeng opp til sikker plass for bergenslaget og det er ikke mulig å skaffe seg mer enn 21 poeng i denne perioden. Det ser fryktelig tøft ut, og selv med fem seire på de sju kampene er det ikke nok og ikke engang sikkert at seks seire holder. Kan i det minste stille et skade- og karantenefritt mannskap for første gang på lenge, all den tid kaptein Erlend Storesund var tilbake sist og søndag returnerer også forsvarsklippen Bjørn Dahl etter karantene. Brukbare 2-2-2 på de siste seks kampene. Magre 2-2-7 hjemme i Bergen.

Nybergsund er ikke mye bedre stilt, og ligger kun to poeng foran Løv-Ham på tabellen. Sju strake tap og skadene er flere. Ygnvar Sandbuløkken brakk foten sist og er ute for resten av sesongen, i tillegg ble Demba Traore skadet sist. Tobias Johansson soner karantene søndag. Forferdelige 0-1-10 på bortebane.

Dette er en kamp hjemmelaget skal vinne, både med tanke på Nybergsunds elendige bortestatistikk og tre nye mann ute fra sist. H.

9. Sandefjord - Ranheim
Det er altså fire Adeccoligakamper på søndagskupongen og vi setter faktisk ugardert H på alle sammen. Godtgående Sandefjord er i øyeblikket en soleklar kandidat til opprykk og står med 9-0-1 på sine ti siste seriekamper. Tapet kom hjemme mot Bodø/Glimt fjerde sist i en kamp der Sandefjord ikke hadde marginene med seg. Peter Magnusson og Samir Saric er som tidligere på skadelisten, ellers ingen ny fravær for Arne Sandstøs mannskap. 6-2-3 hjemme i Sandefjord.

Ranheim har gått på en lei høstsmell og står med 1-0-6 på sine sju siste seriekamper og har nok gitt opp i kampen om opprykk. Flaut 2-5 tap hjemme for Hødd sist og ingen tegn til form da heller. Mannskapsmessig ser det imidlertid greit ut. Bortetallene viser 3-4-4.

Ingen svakhetstegn hos Sandefjord og inntil Ranheim viser noe som helst igjen bruker vi ikke kryss på laget. H.

10. Atletico Madrid - Racing Santander
Tung start for Atletico Madrid som etter en målløs åpningskamp hjemme mot Osasuna røk 0-1 borte for Valencia. Der debuterte Falcao etter overgangen fra Porto og også Diego kom på banen da. Slo Celtic komfortabelt 2-0 hjemme i Europa League torsdag kveld. Diego Costa er fortsatt ute med skade.

Racing Santander ledet 3-1 borte mot Valencia i åpningskampen, men måtte tilslutt se seg slått med 3-4. Sist helg ble det skuffende 0-0 hjemme mot Levante. Papa Kouli Diop ble utvist i sluttminuttene i den kampen og soner følgelig karantene her.

Det er ikke lett å argumentere for annet enn hjemmeseier her, men tre av de fem siste tilsvarende har endt med poengdeling, deriblant de to siste oppgjørene. Det er mange storfavoritter på kupongen, så vi håper en ny uavgjort. HU.

11. Levante - Real Madrid
Hjemmelaget har spilt begge sine to første kamper borte, men har ikke tapt og 1-1 borte mot Getafe og 0-0 borte mot Santander er godkjent. Livet etter at storscorer Felipe Caicedo er solgt til Lokomotiv Moskva har altså vært bedre enn fryktet foreløpig. Rafa Jorda er klar etter skade søndag, men noen spillere er fortsatt ute med skader.

Real Madrid har ikke uventet innledet med full pott og 10-2 i måforskjell er bra. Gjorde ingen toppkamp borte mot Dinamo Zagreb i Champions League onsdag, men vant kampen tross alt (1-0).

Fjorårets oppgjør endte 0-0 og vi så sist helg at storlagene roter seg bort enkelte ganger i starten av sesongen (ref Barcelonas 2-2 borte mot Sociedad). Real Madrid blir skyhøy favoritt, det er enorm verdi i uavgjort her og vi tilmåler Levante en ørliten sjanse for å gjenta fjorårets prestasjon. UB.

12. FC København - Aalborg
Nok storfavoritt på farten i kamp nummer tolv og FC København er enda en sesong i ferd med å reise fra i toppen. 7-1-0 er fasiten etter de åtte første seriekampene og det er allerede sju poeng ned til Aalborg på andreplass. Gjorde også jobben sin hjemme mot Vorskla Poltava i første kamp av gruppespillet i Europa League torsdag og vant 1-0. Søren Frederiksen, Matthias Zanka og Martin Vingaard er skadet.

Aalborg har fått en vesentlig bedre start på årets sesong enn i fjor og er altså nummer to på tabellen etter åtte serierunder. Men fikk sitt første tap forrige søndag med å ryke 1-2 hjemme for Nordsjælland. Er dog ikke ventet å henge med i toppkampen denne sesongen av de danske ekspertene. Marcus Tracy, Dedovic og Kasper Bøgelund er skadet. Har foreløpig ikke tapt borte (1-3-0).

4-1-0 på de fem siste tilsvarende. Hjemmelaget kan være litt preget av et hardt kampprogram den siste tiden og på en kupong der det kryr av storfavoritter må vi prøve å få noen av dem vekk på kupongen. HU.

Med spillsystemet TippSt@tion kan du redusere prisen på kupongen uten å redusere vinnersjansene like mye.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 18.09.2011 17:55
1. Lillestrøm - Vålerenga H U B
2. Stabæk - Odd H B
3. Tromsø - Strømsgodset H
4. Viking - Sogndal H U
5. Aalesund - Sarpsborg 08 H B
6. Bodø/Glimt - Randaberg H
7. HamKam - Kongsvinger H
8. Løv-Ham - Nybergsund IL-T H
9. Sandefjord - Ranheim H
10. Atletico Madrid - Racing Santande H
11. Levante - Real Madrid U B
12. FC København - AaB H U

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 18.09.2011 17:55
1. Lillestrøm - Vålerenga H U B
2. Stabæk - Odd H U B
3. Tromsø - Strømsgodset H
4. Viking - Sogndal H U
5. Aalesund - Sarpsborg 08 H U B
6. Bodø/Glimt - Randaberg H
7. HamKam - Kongsvinger H
8. Løv-Ham - Nybergsund IL-T H
9. Sandefjord - Ranheim H
10. Atletico Madrid - Racing Santande H U
11. Levante - Real Madrid U B
12. FC København - AaB H U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus