Denne ukens midtukekupong spilles onsdag/torsdag og består av fire kamper fra Champions League-kvaliken, seks fra Conference League-kvaliken, en fra Eliteserien og en fra OBOS-ligaen. De sju første kampene spilles onsdag, mens de fem resterende spilles torsdag. Bonuspotten er nå oppe i ca. 2.8 millioner. Innleveringsfristen er onsdag kl. 18.55.

Det er 30 millioner i Vikinglotto-potten neste onsdag. Legg din kupong her!

1. Sandefjord - Kristiansund
Sandefjord vant den viktige bunnkampen borte mot Jerv med 2-1 nest sist, og var også klart bra med hjemme mot Molde sist selv om det endte med tap 2-3 etter et sent seiersmål av Molde. En 12.plass med 17 poeng er fire poeng over Tromsø på kvalik. De har variert en del i prestasjonene, og etter de to fine borteseirene over Odd og Viking like før ferien har de strevd noe mer i de første kampene etter de kom tilbake med tap 3-4 borte mot Sarpsborg 08 hvor de slapp inn to mål mot ti spillere og uavgjort 2-2 hjemme mot Aalesund tredje sist. Derimot var trepoengeren nest sist meget viktig i bunnstriden, og kampen mot Molde var også klart godkjent for klubben som fortsetter å slå bra fra seg hver sesong selv om de som regel blir nedrykksdømt. Med 0-2-4 venter de dog fortsatt på sin første hjemmeseier for sesongen. Moen Foss og Mørk er ute med langtidsskader, mens Ofkir, Vega, Boya og Singh er usikre.

Kristiansund fikk seg en bitteliten opptur når de endelig tok ett poeng igjen sist hjemme mot Odd hvor det endte 2-2. Men nok en gang raknet det utover i kampen, hvor de ledet 2-0 før Odd kom tilbake og til slutt klarte 2-2. Ingenting funker for Kristiansund denne sesongen, og de venter fortsatt på sin første seier. Nest sist var de også ok med fra start når de tok ledelsen 1-0 borte i Stavanger over Viking, men som så ofte før de siste kampene raknet det på slutten når Viking fikk straffe det 89.min. Den scoret de på, og dermed endte det opp med tap 1-2 og null poeng for Kristiansund som ligger helt i bunn med 0-2-11 og to poeng. De har fortsatt elleve poeng opp til Tromsø på kvalik, og det virker mer og mer usannsynlig at de skal klare å snu dette. Uansett har de nødt til å ta noen seire snart om det i det hele tatt skal finnes muligheter. Mawa er som kjent ute for resten av sesongen, og ingen erstatter er hentet selv om KBK også solgte Mucolli for et par uker siden.

Sandefjord står uten seier hjemme denne sesongen, mens Kristiansund står uten seier i det hele tatt. Dermed blir det vel en U her og? Vi dobler likevel opp med HU pga hjemmefordelen til Sandefjord.

2. Fredrikstad - Raufoss
Fredrikstad startet tregt denne sesongen, og mange har nok ventet på at klubben fra plankebyen skulle begynne å levere slik de gjorde i fjor. Etter fire strake poengdelinger har det nå kommet to strake seire over Bryne (2-0) og Grorud (3-1), og dermed er de uten tap på de seks siste kampene. En 10.plass på tabellen med 21 poeng gir fortsatt ikke helt godkjent, men de har en kamp til gode, og med seier også i denne kniper de stadig innpå avstanden opp til playoff hvor Mjøndalen nå har sjetteplassen med 27 poeng. De har spilt ganske bra her på hjemmebane med tolv poeng og 11-7 i målforskjell på sju kamper.

Raufoss viste bra moral sist når de hentet opp 0-2 til 2-2 borte mot Skeid, og dermed fikk de hentet seg noe inn etter stortapet 0-5 hjemme mot Brann nest sist. Med 5-1-1 på de syv siste er formen fortsatt meget bra, og en 9.plass med 23 poeng er nok Raufoss ganske fornøyde med hvor det kun er fire poeng opp til playoff. Borte står de med ni poeng på sju kamper, etter at de tre siste viser to seire over Stjørdals-Blink (2-1) og Sandnes Ulf (4-1) før 2-2 mot Skeid sist.

Fredrikstad har kommet seg kraftig og står med seks kamper uten tap. Men også Raufoss har vist meget sterk form i det siste, og en poengdeling er nok ikke langt unna her. Vi ender opp med HU.

3. Malmö FF - Zalgiris Vilnius
Malmö FF har ikke hatt det lett denne sesongen, men utrolig nok har de hanglet seg videre i E-cup mens de fortsatt også henger bra med i Allsvenskan. For etter at de har våknet til liv i hjemlig serie med tre strake seire over Varberg, Norrköping og Sirius har de kommet seg opp på en femteplass kun tre poeng bak ledende Djurgården, og plutselig er de for alvor med i toppen etter en noe shaky innledning på serien. Heller ikke i Europa har de vært noe overbevisende, for i den forrige runden slet de overraskende mye mot lille Vikingur fra Island som først tapte knepent 2-3 i Malmö før de klarte 3-3 i returkampen på Island. Dermed gikk Malmö FF videre til andre runde, hvor de altså møter Zalgiris fra Litauen. Her endte det enda verre i første kamp, hvor Malmö FF faktisk tapte 0-1, og dermed MÅ vinne dette oppgjøret for å ikke ryke ut.

Zalgiris vant greit i Litauen forrige sesong med ni poeng ned til Suduva, mens det er klart jevnere denne sesongen hvor Zalgiris ligger poenget foran Hegelmann og to poeng foran Panevezys etter at lagene har spilt 18-21 kamper. Zalgiris har dog noen kampen mindre spilt, og dermed har de nok bedre kontroll enn hva tabellen viser. Mer jevnt har det vært i CL-kvaliken, hvor Zalgiris måtte ha ekstraomganger for å slå ut Ballkani fra Kosovo i den forrige runden. Enklere gikk det faktisk i hjemmekampen mot Malmö FF i denne runden, for Zalgiris sjokkvant 1-0 i en kamp de faktisk var det beste laget kampen sett under ett.

Nå har ikke Malmö FF råd til å rote mer. Her må de vinne, og alt annet enn H vil sjokkere oss.

4. Fenerbahce - Dynamo Kiev
Fenerbahce er ikke i sesong, men de klarte uansett 0-0 "borte" mot Dynamo Kiev på nøytral bane i første kamp. Fenerbahce tok andreplassen i Tyrkia forrige sesong, etter at de hadde en fantastisk avslutning med hele 14 kamper uten tap. Dog var de langt unna suverene Trabzonspor på toppen av tabellen, men toerne i Tyrkia får CL-kvalik, og nå har Fenerbahce en alle tiders mulighet her på hjemmebane mot et Dinamo Kiev som nok er ganske kamprustne.

For Dinamo Kiev hadde ikke spilt en avgjørende kamp siden desember i fjor når de møtte Fenerbahce forrige uke, og selv om de har spilt nesten 30 treningskamper siden den tid blir ikke intensiteten den sammen. Men de klarte seg overraskende bra, og etter 0-0 er ikke alt håp ute selv om Fenerbahce er tøffe å slå på eget gress.

Ingen av lagene er i sesong, og dermed tør vi ikke gå all-in på Fenerbahce her selv om de skal være klare favoritter. H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

5. Slovan Bratislava - Ferencvaros
Slovan Bratislava tok seg av serien med hele elleve poeng ned til Ruzomberok forrige sesong, og startet nettopp opp den nye sesongen med å tape 1-2 borte for Podbrezova. men den var mellom to runder i CL-kvalen, og dermed ble den nok noe underprioritert. For det har gått bedre i CL-kvaliken selv om de virkelig måtte slite i første runde mot Dinamo Batumi hvor de var ganske så nære å ryke ut. For etter 0-0 og målløst etter begge kampene ende det med ekstraomganger, og når det var Batumi som tok ledelsen i ekstraomgangene var Slovan Bratislava på vei ut. Men det hele snudde på de siste fem minuttene, hvor Slovan scoret to mål og tok seg videre. Borte mot Ferencvaros i første kamp var de derfor ganske greie underdogs, men gjorde en meget bra kamp og vant faktisk til slutt med 2-1. Dermed har de et fantastisk utgangspunkt her foran returen.

Ferencvaros vant serien overlegent i Ungarn forrige sesong, og klubben har nok som et klart mål å ta seg til CL/EL-sluttspill denne sesongen. For Ferencvaros har brukt å klare det de siste årene, og etter at de knuste Tobol fra Kazakhstan hele 5-1 sammenlagt i første runde virket alt på stell selv om de ikke har begynt sin hjemlige serie enda. Og når norske Kristoffer Zachariassen puttet 1-0 i den første kampen hjemme mot Slovan Bratislava virket alt å være i skjønneste orden før altså Slovan Bratislava ødela festen totalt med to kjappe mål. Nå er det plutselig Ferencvaros som har alt å tape, og denne kampen blir nok alt annet enn lett.

Ferencvaros var nok ganske klare favoritter til å gå videre før dette dobbeltoppgjøret startet. Nå har de rotet seg litt bort etter å ha tapt hjemme, men de bli likevel våre favoritter her i jevn kamp. Vi prøver UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

6. Olympiakos - Maccabi Haifa
Ingen var i nærheten av å slå Olympiakos i Hellas sist sesong, og med hele 19 poeng ned til PAOK var de aldri truet i kampen om gullet. Men etter veldig ustabile treningskamper i sommer var man noe skeptisk før deres åpningskamp i CL-kvaliken borte mot Maccabi Haifa fra Israel, en skepsis de mot motbeviste med å nesten ta hjem seieren. For de ledet 1-0 til helt på slutten, da Maccabi Haifa utlignet til 1-1. Uansett var det et meget bra resultat for Olympiakos, som aldri er enkle å hamle opp med hjemme i Athen.

Maccabi Haifa tok et noe overraskende gull i Israel, men de var til slutt hele åtte poeng fora Hapoel Beer Sheva som ble nummer to, mens storlagene fra Tel Aviv ikke ble bedre enn nummer tre og fem. Men nå begynner det å bli lenge siden Maccabi Haifa har kunne juble nor særlig, for siden sesongavslutningen i mai har de ikke vunnet en eneste kamp, De har tapt både State Cup og Suer Cup på straffer mot Hapoel Beer Sheva, og etter tap i to treningskamper ble det altså 1-1 hjemme mot Olympiakos i det første oppgjøret i CL-kvaliken.

Olympiakos klarte 1-1 borte i første kamp, og selv om ingen av lagene er i sesong enda skal de være ganske klare favoritter her hjemme i Athen. H.

7. AIK - Vorskla
AIK står med noe varierende 3-4-1 på de sju siste, men etter 3-2 borte over Värnamo og 1-0 hjemme over Kalmar sist henger de fortsatt bra med i toppen på en tredjeplass med 31 poeng, kun to poeng bak ledende Djurgården. De er som alltid klart best på hjemmebane, hvor de står med 19 poeng og kun tre baklengs på åtte kamper. Noe verre har det gått i Conference League-kvaliken, hvor de forrige torsdag spilte bortekamp mot Vorskla Poltava fra Ukraina, og selv om de var heldige å fikk spille også denne kampen i Stockholm (nøytral bane) røk de på en smell og tapte 2-3. Dermed må de vinne dette returoppgjøret på Friends Arena for i det hele tatt sikre seg ekstraomganger.

Vorskla Poltava fra Ukraina ble nummer fem i hjemlig serie i fjor. Det ga denne plassen i kvaliken til Conference League. og etter at laget kun har spilt fire treningskamper mot ganske svak polsk motstand siden desember i fjor var det knyttet ganske lave forventninger il hva de skulle klare i det første møtet mot AIK. Men de sjokkerte alle med å vinne 3-2, og dermed har de et alle tiders utgangspunkt foran dette returoppgjøret.

AIK er enormt mye bedre på hjemmebane enn borte. Her MÅ de vinne, og de får full tillit fra oss. H.

8. Elfsborg - Molde
Elfsborg tok fjerdeplassen forrige sesong, men de strever noe mer denne sesongen hvor de ligger helt nede på en 10.plass med 20 poeng etter at de har fått en formdupp hvor raden viser 2-4-3 siste ni. Her hjemme i Borås er de dog klart bedre med 14 poeng på sju kamper, og de spilte 2-2 mot AIK i sin siste hjemmekamp. Nå står de med fire kamper uten seier i serien, men tre av de har kommet på bortebane hvor de røk 0-1 mot Kalmar forrige helg. Elfsborg tok ledelsen borte mot Molde i den første kampen, men etterhvert tok Molde fullstendig over, og kampen endte med tap 1-4.

Molde har beholdt formen gjennom massive skadebekymringer, og at de nå leder Eliteserien med 36 poeng er egentlig ganske så imponerende. Sist slo de Sandefjord 3-2 på bortebane, etter at de slo Haugesund 1-0 her hjemme i Molde nest sist. Og med 9-2-0 på de elleve siste seriekampene kommer de hit med sekken full av selvtillit. For de har ikke tapt en kamp siden starten av mai, og det er hele 16 kamper siden om man tar med både cup og treningskamper. Plusser man på at de snudde 0-1 til 4-1 her mot Elfsborg i det første oppgjøret så kan denne sesongen bli skikkelig bra for Molde utover høsten og vinteren.

Molde har hele 4-1 fra det første oppgjøret, og dermed må Elfsborg satse alt på et kort her. Det kan gå begge veier det, men Elfsborg er såpass gode på hjemmebane at de må uansett med på kupongen når man vet at Molde også er videre selv om de taper med 1-2 mål. HUB.

9. Lillestrøm - SJK
Lillestrøm hadde spillefri forrige helg i Eliteserien, og har dermed fått en hel uke pause siden de slo SJK 1-0 i bortekampen forrige uke. Det kan være bra, for det var ikke den aller beste utgaven man så i den kampen, og seieren var kanskje noe heldig. I serien ligger de fortsatt på en andreplass tre poeng bak Molde, og de slo Odd 2-1 borte i Skien i sin siste kamp. Seiersmålet kom to minutter på overtid når Pettersson smalt inn ballen, og dermed slo Lillestrøm raskt tilbake etter det sure (og sene) tapet hjemme mot Viking nest sist. Med 3-0-2 på de fem siste i serien er det ikke like stabilt som det var i starten av sesongen, men de fortsatt bra med Molde på toppen av tabellen.

SJK kommer fra Seinajoki i Finland, og klubben hadde en flott sesong i fjor hvor de klarte å bli nummer tre i vinnersluttspillet bak ganske suverene HJK og KuPS. det ga E-cup foran denne sesongen, og det er nok både plusser og minuser med det. For det kan virke som det har forstyrret de en god del denne sesongen, hvor de ikke er bedre enn nummer sju med 19 poeng etter 15 kamper. Men de klarte seg helberget gjennom den første runden i Conference League, hvor de slo ut estiske Flora Tallinn etter at de tapte 0-1 borte og vant 3-2 hjemme. Dermed ble det ekstraomganger, hvor SJK til slutt scoret og vant 4-2. Med tanke på at Flora faktisk ledet 2-0 borte i Finland etter 60 minutter viste det ganske så sterk moral å klare å snu det til seier. I serien spilte de 3-3 hjemme mot Ilves nest sist, før de etter tapet mot Lillestrøm har slått Lahti 3-1 på bortebane.

Lillestrøm var noe heldig i den første kampen, men nå har de hatt en uke spillefri og her hjemme på Åråsen må de være klare favoritter. H.

10. Viking - Sparta Praha
Viking har vært ganske så variable denne sesongen, og etter tapet 2-4 borte mot Vålerenga sist falt de utenfor medalje for første gang på veldig lenge. En 4.plass med 28 poeng er dog ganske bra totalt sett, men 2-3-4 på de siste ni i serien viser at det har vært noe grus i maskineriet. Men i Europa klarte de seg bra i ilddåpen borte mot Sparta Praha, hvor de holdt buret rent og reiste hjem med 0-0 i bagasjen. Nå er Berisha borte, men Tripic er tilbake igjen, og blir en viktig mann i angrep.

Sparta Praha klarte ikke å hamle opp med verken byrival Slavia Praha eller Viktoria Plzen forrige sesong, og dermed endte det med bronsemedaljer og en plass i Comference League i stedet. Men med 45 poeng på 18 hjemmekamper viste de at de er et meget sterkt hjemmelag, og selv om de ikke har begynt sesongen sin enda er de blant de store favorittene til å ta seriegullet. Sparta Praha har også en nordmann i stallen i form av Andreas Vindheim som faktisk begynner på sin fjerde sesong i klubben etter å ha kommet tilbake fra Schalke hvor han var på lån deler av forrige sesong. Kanskje så man litt tegn til at Sparta Praha utenfor sesong i første kamp mot Viking, for selv om de kanskje var noe uheldige som ikke klarte å sette ballen i mål var nok 0-0 meget skuffende sett med tsjekkiske øyne.

Sparta Praha er ikke i sesong, og etter 0-0 hjemme har de fått et tøft utgangspunkt her. Denne er vrien for Viking er ganske gode hjemme. UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. Djurgården - Rijeka
Djurgården går fra klarhet til klarhet, og leder nå Allsvenskan to poeng foran Häcken og AIK etter at de slo Häcken 2-1 på bortebane i helgen. Det var deres sjette strake seier i serien, og de gjorde også en knallkamp borte mot Rijeka her sist når de vant 2-1 og sikret seg et meget bra utgangspunkt foran hjemmekamen på Tele2 Arena.

Rijeka var med helt oppe i toppen ganske lenge forrige sesong, men med 4-1-5 på de ti siste endte det til slutt med en fjerdeplass og 65 poeng. Men det holdt likevel akkurat til Conference League-kvalik, hvor de ikke fikk den aller beste starten med tap 1-2 for Djurgården i første kamp. Rijeka har nettopp påbegynt sin hjemlige sesong, hvor de slo Sibenik 1-0 på bortebane i første kamp.

Djurgården er i knallform nå, og skal ha en stor fordel av å være midt i sesong. De får full tillit her på hjemmebane. H.

12. Brøndby - Pogon Szczecin
"Norgesklubben" Brøndby slet en del forrige sesong, men endte til slutt opp med fjerdeplassen som iallfall ga Conference League-kvalik. De var kun poenget bak Silkeborg som fikk bronsen, men tjue poeng bak gullet er nok altfor mye til at de kan si seg fornøyd. Denne sesongen har de hele tre norske spillere i stallen, hvor både Sigurd Rosted, Sebastian Sebulonsen og Henrik Heggheim alle kjemper om en plass i førsteelleveren. Brøndby tok hjem alle tre poengene i serieåpningen når de slo AGF 1-0 på hjemmebane i den første serierunden, men de tapte 1-3 for Nordsjælland nå sist, også det på hjemmebane. I Europa gikk det dog mye bedre i den første kampen mot polske Pogon, hvor Brøndby lenge ledet og til slutt fikk med seg 1-1 foran hjemmekampen.

Pogon tok hånd om bronsemedaljene forrige sesong, hvor de med 65 poeng endte opp fire poeng bak Rakow på sølvplassen. Det får de være godt fornøyde med, for Pogon Szczecin er ikke viden kjent for å ligge i toppen av polsk fotball. Pogon var ute mot islandsk KR Reykjavik i første runde, og etter at de vant greit 4-1 på hjemmebane tok de seg ganske lett videre selv om de faktisk tapte 0-1 i returkampen uken etter. Men etter 1-1 i hjemmekampen mot Brøndby forrige uke har de en tøff oppgave her. På de to første kampene i serien står de med en seier og et tap etter at de tapte 1-2 mot Slask helgen som var.

Begge lag har variert noe her i innledningen av sesongen, men Brøndby har det klart beste utgangspunktet etter 1-1 i første kamp. HU skal holde.

Sportspills 96-rekker:
1. Sandefjord - Kristiansund HU

2. Fredrikstad - Raufoss HU

3. Malmö FF - Zalgiris Vilnius H

4. Fenerbahce - Dynamo Kiev H

5. Slovan Bratislava - Ferencvaros UB

6. Olympiakos - Maccabi Haifa H

7. AIK - Vorskla H

8. Elfsborg - Molde HUB

9. Lillestrøm - SJK H

10. Viking - Sparta Praha UB

11. Djurgården - Rijeka H

12. Brøndby - Pogon Szczecin HU

Sportspills 432-rekker:
1. Sandefjord - Kristiansund HU

2. Fredrikstad - Raufoss HU

3. Malmö FF - Zalgiris Vilnius H

4. Fenerbahce - Dynamo Kiev HU

5. Slovan Bratislava - Ferencvaros HUB

6. Olympiakos - Maccabi Haifa H

7. AIK - Vorskla H

8. Elfsborg - Molde HUB

9. Lillestrøm - SJK H

10. Viking - Sparta Praha HUB

11. Djurgården - Rijeka H

12. Brøndby - Pogon Szczecin HU