*Nettavisen* Sportspill.

Linköpings gjør jobben

Foto: Scanpix

Mot et redusert AIK skal hjemmeseieren bli klar. Her er dagens oddstips.

30.12.10 12:16

Langoddsen byr på mye fin ishockey og enkelte håndball- og fotballobjekter. Vi holder oss på isen i dag når vi prøver en drøy dobling av innsatsen. Vi lanserer også noen dristigere tanker nederst i artikkelen.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Linköpings HC - AIK
Linköpings viser solid hockey for tiden. De scorer bra med mål og målvakt Fredrik Norrena viser storform. De har vunnet 4 av de 5 siste spilte, og kan ta sin fjerde seier på rad i dag. Selvtilliten i laget er stor. På hjemmeis har de bare tapt 3 av 15 matcher. Forrige gang vi anbefalte spill på Linköping vant de 7-2 hjemme mot et svekket MODO, og i dag kommer et annet skaderammet lag på besøk. For Linköpings del ser det overkommelig ut, Håkanson er suspendert og Dahlbeck spiller junior-VM, og det er usikkert om Jämtin og Melichar er tilbake etter skade, men Holmqvist er tilbake fra suspensjon.

AIK ligger nå fjerde sist, men en plass i sluttspillet er absolutt oppnåelig og det er bra for et nyopprykket lag. De har hatt sine gode perioder og sin mindre gode, nå er formen helt på det jevne med 2-0-3 på de fem siste. Til bortematchen mot HV71 på tirsdag stilte de uten flere av sine beste spillere og det straffet seg raskt. Når man ikke henger med tempomessig havner man bakpå i forsvarsarbeidet og pådrar seg utvisninger. HV71 ledet 3-0 etter 1. periode og vant matchen 8-2. De fire juniorspillerne AIK var nødt til å benytte var faktisk ikke dem som gjorde dårligst figur. I dag er Tärnström og Salmonsson tilbake, men Fasth, Heino-Lindberg, MacNevin, Svensson og Sandberg er fortsatt ute ser det ut til, dessuten er Nemeth dratt til junior-VM.

Lagene har møttes to ganger denne sesongen, begge ganger på AIKs arena Hovet, og det har blitt 2-1 til AIK og 5-1 til Linköping her. I dag ser Linköping ut til å være i bedre form mens AIK sliter litt med fraværene. AIK kommer naturlig nok til å skjerpe det defensive etter stortapet sist, men vi tror ikke det holder denne gangen heller. Hjemmeseier med to mål eller mer til 1,65 i odds brukes i en dobbel.

Nå kan du tippe på iPhone

Sparta Sarpsborg - Rosenborg - over 5,5 mål
Sparta leder GET-ligaen og har 11-0-2 på hjemmeis, og de skal selvsagt slå nyopprykkede Rosenborg som sjelden vinner på borteis. Oddsen på Sparta er lav, og vi går for et spill på antall mål, da disse lagene har stadig høyere scoringssnitt i sine matcher. Spartas matcher går nesten alltid over 5,5 mål, og når det ikke skjer er det gjerne et topplag eller østfoldrivalen Stjernen som er motstander. Hjemme i Sparta Amfi har de 10 over og 3 under denne sesongen. Spartas fem siste matcher har endt 4-3, 2-5, 4-3, 7-3 og 5-4.

Rosenborg er vår over 5,5 mål favoritt nummer én. I sine bortematcher har de 10 over og 3 under. De tre matchene under 5,5 mål kom i begynnelsen av sesongen, deres siste under 5,5 mål var 3-2 seieren over Frisk tilbake i oktober.

Innbyrdes oppgjør:

06.11.2010 Rosenborg - Sparta 4 - 7
09.10.2010 Sparta - Rosenborg 6 - 0

Rosenborg har vist styrke den siste tiden og vunnet to hjemmematcher på rad, 5-2 over VIF og 7-3 over Stjernen. At de scorer såpass bra med mål og kommer med selvtillit til Sparta Amfi kan fort gjøre at de prøver å fortsette scoringsformen på borteis. Vi tror ikke de går målløse av banen nå, slik de gjorde sist (0-6). Over 5,5 mål i denne matchen til 1,40 i odds klarer vi ikke motstå. 5-3 til Sparta? Vi prøver denne dobbelen til 2.31 i dag, innsatsen blir 100 kroner og spillefristen er klokken 18.55.

14. Sparta Sarpsb - R - over/under 5,5 mål 1,40 2,15
16. Linköpings HC - AIK (0-1) 1,65 5,90 2,50

Total odds 2.31

Klikk her for å levere dette spillet

Andre vurderinger
Det er flere gode lesertips her inne for tiden, ett av dem kom på tirsdag da det ble tipset om at Norsk Tipping hadde bommet på oddsen på det tyske ishockeylaget ECH München. Denne ble spilt i en dobbel med Timrå-tap og gikk inn til fin odds. Vi legger merke til at noe lignende kan skje i dag. Norsk Tippings 2,45 på Timrås motstander Frölunda er god odds i skrivende stund, og bookmakeren på Hamar er foreløpig alene om å ha EHC München som underdog mot Straubing Tigers. En dobbel med ECH München og Frölunda gir 5,39 i odds.

MODO har tapt syv matcher på rad og det nærmer seg krise. De har imidlertid et brukbart tak på Brynäs, som heller ikke er i form og nå har fire mann borte i junior-VM. Ikke helt utenkelig at MODO vinner borte til 2,70 i odds.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag