Raheem Sterling og Romelu Lukaku i en tøff duell i sesongens første møte mellom Everton og Liverpool. Everton utliknet helt på tampen av kampen og reddet 1-1 på Anfield.
Raheem Sterling og Romelu Lukaku i en tøff duell i sesongens første møte mellom Everton og Liverpool. Everton utliknet helt på tampen av kampen og reddet 1-1 på Anfield. Foto: Peter Byrne (Pa Photos)

Liverpool-derbyet der alt kan skje

Vi garderer Everton - Liverpool fullt ut på tippekupongen. Sjekk tipsene.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Dagens langskudd: 
Real sliter før hatkampen
Dagens dobbel 1: 
Svindal vinner duellen
Dagens dobbel 2:
Spennende spill til 3,87 i odds
Oddstips: 
Moyes møter tannløst bortelag
V75 Biri:
  Største jackpot siden 2010

Lørdagens tippekupong er av det gode, gamle slaget med kamper fra Premier League og Championship.

Bonuspotten har steget til 1,4 millioner kroner, og vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres nederst i saken.

1. Everton – Liverpool
Everton forsvarte seg bra etter det tidlige målet borte mot Crystal Palace sist, og klarte endelig å vinne en fotballkamp igjen. Laget stod med miserable 0-2-4 på de seks seriekampene før oppgjøret og hadde falt ned til 12. plass på tabellen. Ligger fortsatt på samme plassering, men tok i det minste et langt steg vekk fra nedrykkskampen.

James McCarthy er trolig tilgjengelig igjen etter å ha mistet de seks siste kampene, men Tim Howard, Leon Osman, Steven Pienaar og Tony Hibbert er trolig fortsatt ute. Aaron Lennon debuterer trolig for Everton etter å ha blitt utlånt fra Tottenham.

Liverpool er ikke til å kjenne igjen fra den miserable høsten og spiller for tiden på et nivå som ikke er langt unna det man var på i den flotte fjorårssesongen. Daniel Sturridge er også tilbake fra langvarige skade, og det er ikke umulig at spissen starter i kveld til tross for at formen er noe rusten.

Slet lenge med Bolton i FA-cupomkampen onsdag, men satte inn en drepende sluttspurt og avanserte med 2-1. Ligger øverst på formtabellen med 5-1-0 etter at West Ham ble rundspilt og slått 2-0 forrige helg.

Lucas Leiva, Lazar Markovic og Adam Lallana trøbler litt med skader, men rekker trolig kampen.

Everton slo Liverpool sist høsten 2010. Siden den gang er det blitt fire seiere til Liverpool og uavgjort fem ganger.

Vi tror mest på Liverpool, men alle tegn bør med i dette intense derbyet. Her kan alt skje. HUB.

2. Aston Villa – Chelsea
Villa fikk en opptur med FA-cupseieren over Bournemouth for to uker siden, men var tilbake på tapersporet med 0-5 borte mot Arsenal forrige helg. Birmingham-klubben har nå spilt åtte seriekamper uten seier og ligger faretruende nær nedrykkslagene – kun tre poeng skiller ned til Hull og QPR.

Kaptein Ron Vlaar kan være tilbake etter å ha vært ute med en kneskade siden årsskiftet, men forsvarskollega Philippe Senderos må trolig vente litt til på sitt comeback.

Chelsea spilte svært defensivt hjemme mot Manchester City sist, og det virket som om manager José Mourinho hadde bestemt seg for at uavgjort ville være et strålende resultat. 1-1 betyr at avstanden ned til City fortsatt er på fem poeng.

Toppscorer Diego Costa sonet karantene mot City og må stå over også i dag. Filipe Luise er ute med skade.

Chelsea har ikke holdt toppklasse etter 5-0-seieren over Swansea 17. januar, men Villa er i så svak forfatning at vi ikke garderer denne. B.

3. Manchester City – Hull
Manchester City var det eneste laget som prøve å spille angrepsfotball i toppoppgjøret på Stamford Bridge sist, men Chelsea scoret på sin eneste virkelig store sjanse og forsvarte seg til uavgjort. Dermed ligger City fortsatt fem poeng bak serielederen.

Yaya Touré og Wilfried Bony er fortsatt opptatt med Afrikamesterskapet for Elfenbenskysten. Samir Nasri og Eliaquim Mangala er meldt friske, og laget har dermed ingen skadefravær.

Hull fikk en pangstart på året med 2-0 hjemme mot Everton, men har siden tapt fire seriekamper uten å score et eneste mål. Hvis man ser bort fra Arsenal, har det heller ikke vært spesielt god motstand i denne perioden.

Startet brukbart i hjemmekampen mot Newcastle sist, men mistet all selvtillit etter 0-1-scoringen og tapte til slutt 0-3.

Den svake formen har sendt Hull ned på nedrykksplass, men det skiller bare ett poeng opp til Burnley på trygg grunn.

Den nye spissen Dame N'Doye, som herjet for FCK før han gikk til Lokomotiv Moskva, er ikke berettiget for spill ennå. Det er meget dårlig nytt for manager Steve Bruce, som virkelig trenger en spiss som vet hvor målet står. Nikica Jelavic testes før start, men Mohamed Diame er fortsatt ute med skade.

Vi ser ikke helt for oss hvordan City skal unngå å vinne denne. H.

4. Leicester - Crystal Palace
Leicester slo Tottenham ut av FA-cupen for to uker siden, men har tapt de to siste seriekampene og ligger fortsatt sist på tabellen. Har tre poeng opp til Burnley.

Storvokste Robert Huth er hentet inn for å tette igjen forsvaret, men den innleide Stoke-spilleren er suspendert i dag. Viktige Riyad Mahrez er tilbake etter å ha spilt i Afrikamesterskapet for Algerie. Kasper Schmeichel og angriperen Chris Wood er eneste skadefravær.

Palace kom tidlig under mot Everton sist og klarte aldri å trenge gjennom motstanderen kompakte forsvar til tross for et bra press. Dermed ble tap for første gang i 2015, men London-laget ble værende på 13. plass.

Kaptein Mike Jedinak har kommet tilbake fra Asiamesterskapet med en vond ankel og må stå over i dag. Den tidligere Lille-backen Pape Souare kan debutere. Marouane Chamakh brakk nesen mot Everton og er trolig ute.

Det har vær enten-eller for disse lagene i det siste, og vi tror det blir en vinner i kampen. HB.

5. Queens Park Rangers – Southampton
QPRs forferdelige bortestatistikk ble enda verre etter kampen mot Stoke sist. Fasiten etter 11 kamper på fremmed gress er 0 poeng og 6-27 i målforskjell. Formen er også urovekkende dårlig, og laget har bare tatt to poeng på de siste seks kampene. Ligger nest sist og har ett poeng opp til trygg grunn.

Harry Redknapp trakk seg som manager denne uken, og talentutvikler Chris Ramsey leder laget i dag.

Sandro kan gjøre comeback etter langvarig kneskade, men Alejandro Faurliner fortsatt ute. Adel Taarabt, som Redknapp ikke mente var i god nok fysisk form til å kunne spille A-lagsfotball, kan bli tatt inn i varmen igjen.

Southampton var best i det meste hjemme mot Swansea sist, men klarte ikke å scoret mål og ble felt av et langskudd mot slutten av kampen. Tapte også FA-cupkampen mot Palace for to uker siden og har dermed tapt to hjemmekamper på rad etter en lang rekke med sterke resultater. Har falt ned til fjerdeplass på tabellen og har også Arsenal, Tottenham og Liverpool pustende i nakken.

Ryan Bertrand ble utvist i sluttminuttene mot Swansea og soner i dag. På den positive siden er de viktige midtbanespillerne Morgan Schneiderlin og Victor Wanyama tilbake etter skader i dag.

Shane Long og Toby Alderweireld rekker trolig ikke kampen, og Jay Rodriguez er langtidsskadet. Nykommeren Filip Djuricic er uaktuell inntil videre grunnet manglende arbeidstillatelse.

Hadde QPR hatt en varig manager på plass og hvis Southampton hadde vært like fraværstynget som laget var på det verste for noen uker siden, ville det ha vært spennende å prøve en ugardert H her. Nå helgarder vi i stedet. HUB.

6. Swansea – Sunderland
Swansea scoret på et av sine få forsøk borte mot Southampton sist og tok dermed årets første ligaseier. Ligger fortsatt på niendeplass med 33 poeng.

Den viktige offensive kraften Gylfi Sigurdsson og Kyle Bartley soner  karantene, men Ki Sung-yueng er tilbake i troppen etter å ha mistet fem klubbkamper grunnet Asiamesterskapet. Jack Cork kan debutere i dag etter overgangen fra Southampton. Leon Britton og Jefferson Montero er trolig tilgjengelige etter å ha stått over sist. Wayne Routledge og Marvin Emnes er ute med skader.

Sunderland har tatt ti poeng mindre enn dagens motstander, men fikk et pusterom fra nedrykksstriden med 2-0-seier over Burnley forrige runde. Slo Fulham ut av FA-cupen tirsdag denne uken og skal møte Chelsea-dödaren Bradford i femte runde neste helg.

Connor Wickham og Lee Cattermole må trolig stå over grunnet skader, mens Adam Johnson og Jack Rodwell (groin) regnes som 50/50 til dagens kamp. Emanuele Giaccherini, Billy Jones og Will Buckley er også usikre.

Vi skulle gjerne ha helgardert denne, men må nøye oss med HU.

7. Wigan – Bournemouth
Wigan klarte å kjempe seg til 0-0 borte mot topplaget Ipswich forrige runde. Det ene poenget monner ikke spesielt mye i bunnkampen, men det gjorde garantert godt for selvtilliten i laget. Opp til Brighton på sikker plass skiller det sju poeng.

Har ikke vunnet på hjemmebane på de siste ti kampene.

Nykommerne Sheyi Ojo (17 år gammel Liverpool-spiller), Gaetan Bong (back kjøpt fra Olympiakos) og Leon Clarke (spiss på lån fra Wolves) blir trolig inkludert i troppen.

Bournemouth stod med tre tap på de siste fire kampene i serie og cup før møtet med formsterke Watford sist. Bortelaget fikk en spiller utvist omtrent før kampen hadde begynt, og Bournemouth kunne dermed innkassere en enkel, men viktig 2-0-seier. Topper fortsatt tabellen, men har flere lag rett i hælene.

Eunan O'Kane er ute i ca fire uker etter å ha blitt utsatt for en stygg takling mot Watford.  Dan Gosling er heller ikke tilgjengelig, og dermed har manager Eddie Howe litt bekymringer når det gjelder midtbanen. Midtstopperen Baily Cargill er fortsatt ute med skade, men spissen Tokelo Rantie er tilbake etter å ha vært opptatt med Afrikamesterskapet.

Et desperat Wigan fikk et viktig borteoeng mot sterke Ipswich sist, og vi utelukker ikke at laget kan kjempe i stykker Bournemouth selv om hjemmestatistikken har vært miserabel i vinter. HUB.

8. Derby – Bolton
Derby virker ustoppelige om dagen og står med 5-0-1 på de siste seks seriekampene. Det ene tapet kom mot erkerivalen Nottingham Forest og var ikke av det fortjente slaget (Forest scoret vinnermålet på overtid).

Ligger på andreplass, men det er kun målforskjellen som skiller opp til Bournemouth på første.

Midtstopperen Jake Buxton måtte ut med skade i 2-0-seieren over Cardiff sist, men blir trolig klar til dagens kamp. De innlånte Premier League-spillerne Tom Ince og Jesse Lingard blir trolig inkludert i troppen. Midtbanspilleren George Thorne nærmer seg comeback, men rekker i dette oppgjøret.

Bolton kjempet heroisk i to FA-cupkamper mot Liverpool, men fikk det tungt da Neil Danns ble utvist midtveis i andre omgang i returkampen onsdag. Liverpool scoret to sene mål og sørget for at Boltons cupeventyr er over for i år.

Har 1-2-2 på de siste fem i ligaen og ligger på 14. plass. Kun 11 av 34 poeng er tatt på bortebane.

Kantspilleren Saidy Janko er fortsatt ute med en ankelskade. Det er usikkert om spissene Craig Davies og Emile Heskey og keeper Adam Bogdan blir klare.

Bolton-spillerne tok ut alt mot Liverpool onsdag uten å få betalt. Ingen god oppladning til denne meget vriene bortekampen, og vi tror klart mest på hjemmelaget. H.

9. Brighton - Nottingham Forest
Brighton slo til med en flott seier over topplaget Ipswich nest sist, men tapte for jumboen Blackpool forrige helg og falt ned til 21. plass. Det skiller bare to poeng ned til Millwall på nedrykk.

Midtbanespilleren Beram Kayal (kjøpt fra Celtic) og kantspilleren (tilbake etter langvarig skade) er tilgjengelige for er hjemmelaget. Spissen Sam Baldock og midtbanespilleren Dale Stephens er usikre, mens Andrew Crofts er ute med skade.

Forest tok en noe heldig borteseier over erkerivalen Derby for tre uker siden, men har ellers prestert fint lite i vinter. Den forrige seieren ble tatt så langt tilbake som 22. november, og forrige helg tapte man på hjemmebane for bunnlaget Millwall.

Skogvokterne kan prise seg lykkelige over at de tok såpass mye poeng tidlig på sesongen at laget fortsatt ligger så høyt som 12. plass. Det skal imidlertid ikke så mange flere tap til før laget blander seg inn i bunnstriden.

Chris Cohen og Andy Reid er de eneste fraværene for Dougie Freedman, som tok over som manager for en snau uke siden etter at Stuart Pearce fikk sparken.

Ny manager kan gi liv i Forest, men vi satser på at HU holder.

10. Fulham - Birmingham
Fulham tapte 1-3 hjemme for Sunderland i FA-cupen tidligere i uken tok null poeng i bortekampen mot Blackburn forrige serierunde. Har imidlertid gjort det bra på hjemmebane i det siste (4-0-2 på de siste seks) og ligger på 15. plass med 34 poeng.

Scott Parker måtte stå over Sunderland-kampen med skade, men er håp om at kapteinen blir klar. Lasse Vigen Christensen er skadefri og kan gjøre comeback i dag. Forsvarsspillerne Sean Kavanagh, Fernando Amorebieta og  Tim Hoogland er fortsatt ute.

Birmingham har spilt uavgjort i sine siste tre seriekamper og ble slått ut av FA-cupen av West Bromwich for to uker siden. Ligger tre poeng og fire plasser over dagens motstander.

Forsvarerne Michael Morrison og Gavin Gunning og spissen Matt Green er ute med skader.

Fulham har sin styrke på hjemmebane, og vi tror alle poengene blir værende i London. H.

11. Leeds – Brentford
Leeds har tatt seg mesterlig sammen etter en tung periode og står med 2-2-0 på de siste fire kampene. Forrige helg ble det borteseier over Huddersfield (vinnermålet scoret på overtid), mens serieleder Bournemouth ble slått runden før. Har opparbeidet seg en luke på fem poeng ned til Millwall på nedrykk.

Forsvareren Giuseppe Bellusci soner karantene, mens nykommeren Granddi Ngoyi er skadet.

Brentford stod med tre strake trepoengere før det ble 0-1-tap på hjemmebane i en jevnspilt affære mot Middlesbrough. Ble liggende på femteplass, men det skiller nå fem poeng opp til direkte opprykk.

Lewis Macleod, Alan Judge, Alan McCormack og Scott Hogan er fortsatt ute for bortelaget.

Vi tviler på at et revitalisert Leeds taper denne. HU.

12. Watford – Blackburn
Watford slo Blackpool 7-2 og Charlton 5-0 i de to siste kampene før toppkampen borte mot Middlesbrough forrige helg. Det var knyttet store forventninger til oppgjøret, men moroa var over allerede etter 32 sekunders spill, da Gabriele Angella fikk et tvilsomt rødt kort. Spillerne måtte reise hjem til London med 0-2-tap og ble værende på sjetteplass.

Almen Abdi (midtbane) og Fernando Forestieri (angrep) er tilbake i trening og kan gjøre comeback her. Angella slipper å sone etter utvisningen, og Juan Carlos Paredes er meldt frisk etter at backen måtte stå over med skade sist. Sean Murray og Joel Ekstrand er fortsatt ute.

Blackburn slo Fulham 2-1 på hjemmebane forrige runde og har fortsatt et lite håp om å nå playoff. Det skiller åtte poeng opp til dagens motstander på den siste playoffplassen.

Toppscorer Rudy Gestede er tilgjengelig igjen etter å vært ute med skade sist. Det er også håp om at Joshua King blir klar. David Dunn er fortsatt uaktuell.

Det er ingen grunn til å sykmelde Watford på grunn av tapet sist, og vi tror laget slår hardt tilbake i dag. H.

432-rekke:
1. Everton – Liverpool HUB

2. Aston Villa – Chelsea B

3. Manchester City – Hull H

4. Leicester - Crystal Palace HB

5. Queens Park Rangers – Southampton HUB

6. Swansea – Sunderland HU

7. Wigan – Bournemouth HUB

8. Derby – Bolton H

9. Brighton - Nottingham Forest HU

10. Fulham – Birmingham H

11. Leeds – Brentford HU

12. Watford – Blackburn H

Klikk her for å levere 432-rekken på nett.

Klikk her for å levere 432-rekken på mobil.

96-rekke:
1. Everton – Liverpool HUB

2. Aston Villa – Chelsea B

3. Manchester City – Hull H

4. Leicester - Crystal Palace HB

5. Queens Park Rangers – Southampton UB

6. Swansea – Sunderland HU

7. Wigan – Bournemouth B

8. Derby – Bolton H

9. Brighton - Nottingham Forest HU

10. Fulham – Birmingham H

11. Leeds – Brentford HU

12. Watford – Blackburn H

Klikk her for å levere 96-rekken på nett.

Klikk her for å levere 96-rekken på mobilen.