SLITT HJEMME: Liverpool har spilt sin beste fotball på bortebane denne sesongen.
SLITT HJEMME: Liverpool har spilt sin beste fotball på bortebane denne sesongen. Foto: Fabrice Coffrini (Afp)

Liverpool får det beintøft

Og på søndagens tippekupong har unormalt store potter. Sjekk tipsene her!

Kommersielt

Det er en usedvanlig favorittpreget tippekupong denne søndagen, som betyr at de som klarer å prikke inn skrellene, står i fare for store premier.

For det første er det jackpot: 369 000 kroner ekstra legges i potten for de som har tolv rette.

Men det er også aller siste tippekupong før bonuspotten på tre millioner deles ut. Det betyr at dette er siste sjanse til å sikre seg potten på 2,9 millioner kroner alene! Innleveringsfrist i dag er 16.55.

Det betyr at det er over 3,2 millioner kroner ekstra i potten til en eventuell alenevinner, i tillegg til den vanlige topp-premien.

Det ble en glitrende lørdag for Nettavisens oddstips. Bologna vant på overtid mot Genoa til 3,70 i odds, og Joshua King sørget for jubel mot Manchester United til 3,40 i odds, av totalt tre tips. Sassuolo - Torino ble avlyst grunnet tåke.

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Hoppstips:
Stjernen en del av norsk hoppeventyr
Oddssingel:
Sensasjonslaget Angers fortsetter oppturen
Favorittdobbel:
Atletico er en marerittmotstander
Håndballtipset:
Norge valser over Tyskland
Oddsdobbel:
Griezmann har en glitrende sesong

TV-kampene: Slik ser du søndagens fotballkamper

V4 Täby Galopp: Ny galoppsuksess søndag?

Søndagens langoddsprogram er utfordrende, spennende og mangfoldig. Det er alle former for vinteridrett på menyen, samt Liverpool - West Bromwich og Tottenham - Newcastle i Premier League.

Klikk her for å sette opp og levere ditt eget spillforslag!

Komplette analyser og spilleforslag finner du under denne spillboksen.

1. Liverpool — West Bromwich Albion
Et svært B-preget Liverpool fikk resultatet de behøvde på bortebane mot Sion på torsdag, men måtte vente til fredagen med å fly hjem grunnet flystopp i Sveits. En hviledag mindre for hjemmelaget, altså.

Klopps Liverpool har levert tidvis strålende borte, men hjemme har det vært tyngre. De slo Swansea knepent og tapte hjemme for Crystal Palace, til eksempel. Det virkelig storspillet har foreløpig uteblitt.

West Bromwich har vært akkurat like vanskelige å spille mot som forventet under Tony Pulis, og har tatt fem poeng de tre siste kampene, mot svært sterk motstand i West Ham, Arsenal og Tottenham. Man blir neppe geniforklart om man spår et West Brom som legger seg bakpå i jakten på hurtige kontringer.

Det blir en stor utfordring for hjemmelaget å bryte ned et resolutt West Bromwich-lag. Derfor utelukker vi ikke poengdeling. HU.

2. Tottenham — Newcastle United
Hjemmelaget har sluttet å tape fotballkamper, og står nå med 14 på rad uten tap. Dog fikk de en noe kjip uavgjortkamp borte mot West Bromwich sist, en arena dog mange sliter på.

I midtuken rundspilte de Monaco og vant til slutt 4-1, en solid prestasjon. Spillere som Dele Alli, Harry Kane og Vertonghen fikk god hvile også, mens Erik Lamela puttet tre mål i første omgang.

Problemet til Tottenham har blitt manglende evne til å avgjøre fotballkamper, for det blir for mye uavgjort.

Newcastle er på sin side i skyene etter en 2-0-seier over Liverpool, selv om de virkelig hadde marginene med seg akkurat der. Uansett kan det være seieren som får sesongen på rett kjøl for geordiene. Borteresultatene taler imidlertid for seg, og vi tror Spurs vinner denne greit. Likevel: Med en såpass favoritt-tung tippekupong, er det spennende å finne den store skrellen. Vi tar med B på større skjemaer. H(B).

3. Villarreal — Real Madrid
Disse to lagene har vært rivaler det siste drøye tiåret, og hjemmelaget har ved flere anledninger skapt problemer for hovedstadslaget. Villarreal har ikke sin beste form for tiden, i et svært tett kampprogram, og står med 2-2-3 de siste syv i alle turneringer. De hadde en tur til Tsjekkia så sent som torsdag.

Real Madrid har på sin side fått opp dampen og tangerte Champions League-rekorden da de slo Malmö 8-0 enkelt på tirsdag. Mye krefter brukte de nok heller ikke. Fem seire på rad har det blitt siden 0-4-tapet for Barcelona, og selvtilliten er utvilsomt gryende. Svært viktig å få i gang Benzema også, han har levert bra den siste uken. HUB.

4. Atletico Madrid — Athletic Bilbao
Syv seire på rad og gruppeseier i Champions League: Hatten må av for Diego Simeone nok en gang. Atletico Madrid er marerittmotstanderen mer enn noen andre, og de har virkelig levert på øverste hylle i det siste.

De har med det spilt seg inn i tetstriden igjen, og har bare to poeng opp til Barcelona. Dette er en type hjemmekamp de må vinne om de skal vise at de mener alvor med tittelutfordringen.

Ankepunktet for hjemmelaget er at - foruten Griezmann - mangler laget en skikkelig spydspiss. Luciano Vietto har begynt å vise tegn til bedring etter skadene i sesonginnledningen, og har to mål de siste fire, men det er fortsatt et stykke å gå akkurat der.

Athletic Bilbao avsluttet Europa League-gruppespillet hjemme mot AZ Alkmaar på torsdag, og spilte uavgjort der - deres andre poengdeling på rad.

Også baskerne er svært avhengige av en mann foran mål, Aritz Aduriz. Han leverer imidlertid på bestilling og seiler opp som en av La Ligas aller beste spisser denne sesongen.

Det er hjemme på San Mámes at Athletic spiller sin beste fotball, og på reisefot er de tradisjonelt mye svakere.

Den nylige formen til Atletico Madrid er rett og slett makeløs, vi tror ikke Athletic er i stand til å stå imot. Klink H.

5. Almeria — Huesca
Hjemmelaget har spilt uavgjort de siste seks ligakampene, og tapt for Celta Vigo i cupen i løpet av sine siste syv kamper.

Gjestene har på sin side fattige ett poeng de siste fem ligakampene, men slo likevel Villarreal hjemme i cupen. HU her.

6. Albacete — Valladolid
En viktig kamp for to lag på nedre halvdel av tabellen, dette. Albacete har tatt tre poeng de siste fire etter hjemmeseier over Elvhe, ellers har det sett svært mørkt ut.

Valladolid står på sin side med ett poeng de siste tre kampene, og er heller ikke i sin beste form. Her lukter det poengdeling, med en knapp på hjemmelaget. HU.

7. Borussia Dortmund — Eintracht Frankfurt
Det var neppe et helskjerpet Borussia Dortmund som tapte 0-1 hjemme for PAOK på torsdag. I ligaen er de i bra slag, og har los på Bayern München.

Det er ikke noe poeng i overkomplisere denne. Gjestene er elendige borte og har to poeng de siste seks kampene. H.

8. Marseille — GFC Ajaccio
Det har virkelig ikke vært lett å skjønne Marseille denne sesongen, men de er igjen inne i en periode med en viss flyt. De har 4-2-0 de siste seks kampene i alle turneringer, dog to uavgjort de tre siste ligakampene.

Gjestene imponerer fortsatt og har nå plukket med seg fire seire de siste seks ligakampene, og ingen tap i samme periode. Man lurer naturligvis på når formperioden tar slutt, vi tar med poengdeling her. HU.

9. Angers SCO — Bordeaux
Dette er en spennende kamp. Angers tok en solid seier borte mot da kriserammede Lyon forrige helg, og har ikke sluppet inn mål de siste fire kampene.

Motstanden har også vært formidabel i denne periode, og de har møtt nevnte Lyon, Lille, Caen og Paris Saint-Germain, alle svært gode lag. At Angers fortsetter å imponere var det få som forventet, men slik er det altså.

Bordeaux fikk med seg et poeng i torsdagens Europa League-kamp mot Rubin Kazan. De har ikke levert spesielt godt i det siste, og før seieren over Guincamp forrige helg, hadde de tre tap på rad.

Slitasjen fra Europa League skal heller ikke undervurderes, de har uansett fått langt mindre hvile enn dagens motstandere.

Angers går fra den ene solide prestasjonen til den neste, og Bordeaux famler virkelig for tiden. Her kjører vi klink H på langoddsen, men HU her.

10. Paris Saint-Germain — Lyon
Det virker unødvendig å vurdere noe annet enn hjemmeseier her. PSG er såpass overlegne at de har råd til et hvileskjær eller fem, men deres soliditet er virkelig imponerende. Det spørs hvor motiverte de er for innspurten før vinterpausen, men mot rivalen Lyon bør de være skjerpet.

De har uansett 14-3-0 på 17 kamper denne sesongen, og bare åtte baklengs totalt. Det er en enorm statistikk.

Lyon slo tilbake med en overraskende og sterke seier borte over Valencia i midtuken. Det var svært tiltrengt etter en fem kamper lang periode med fire tap og en uavgjort. Dette bør gi selvtilliten som kan snu den vonde trenden, for i Ligue 1 har de begynt å falle av lasset.

Friskmelding er det uansett ikke på tal om helt ennå, heller ikke for Alexandre Lacazette, som pådro seg en skade i midtuken. Stopperbautaen Samuel Umtiti nærmer seg comeback. Valbuena er også utelatt, trolig grunnet sextape-skandalen (dette er ikke den offisielle grunnen, dog). Tunge fravær for gjestene, med andre ord.

Her blir det uansett H.

11. Napoli — Roma
Det er et svært tradisjonelt oppgjør som spilles på San Paolo, og sjelden har ett lag vært så stor favoritt. For selv om Napoli gikk på et skikkelig bananskall borte mot Bologna forrige helg og tapte 3-2, dog noe ufortjent, har de vært vanvittig stabile denne høsten.

De seiler virkelig opp som en stor tittelfavoritt. Stjerner som Gonzalo Higuain fikk hvile på torsdagens ubetydelige Europa League-kamp, som uansett ble vunnet 5-2 hjemme mot Legia.

Roma går på sin side rundt i et ingenmannsland, og var virkelig heldige som avanserte fra sin Champions League-gruppe med en uhyre lite imponerende forestilling som endte i 0-0 hjemme mot BATE.

De har generelt slitt den siste tiden, og står nå med fem kamper uten seier. Det gjør at vi ikke tror de vinner i dag. HU.

12. Juventus — Fiorentina
Apropos tradisjonelt oppgjør: Juventus - Fiorentina blir en godbit.

Juventus har igjen blitt en marerittmotstander, selv om de slurvet borte mot Sevilla i midtuken og således tapte gruppeseieren. Før det hadde de imidlertid fem rake seire, og de er fortsatt et stykke bak teten i Serie A. Motivasjonen er følgelig på topp.

Spillemessig har de sett så solide ut som noen gang før, og før tapet for Sevilla gikk de fire kamper uten baklengsmål. Hjemme på Juventus Stadium er de alltid umulige å håndtere.

Fiorentina nyter også en bra sesong, og henger med helt i toppen. Offensivt har de sett svært bra ut, og scorer mest i ligaen av alle, med en rekke forskjellige målscorere.

De er også gode borte denne sesongen, med 4-1-2. Tapene har kommet for Napoli og Torino, som er sterke motstandere.

Uansett backer vi hjemmelaget i denne. I den formen de er i nå, er de umulige å ha med å gjøre. H.

384-rekker:

1. Liverpool — West Bromwich Albion HU

2. Tottenham — Newcastle United HB

3. Villarreal — Real Madrid HUB

4. Atletico Madrid — Athletic Bilbao H

5. Almeria — Huesca HU

6. Albacete — Valladolid HU

7. Borussia Dortmund — Eintracht Frankfurt H

8. Marseille — GFC Ajaccio HU

9. Angers SCO — Bordeaux HU

10. Paris Saint-Germain — Lyon H

11. Napoli — Roma HU

12. Juventus — Fiorentina H

192-rekker:

1. Liverpool — West Bromwich Albion HU

2. Tottenham — Newcastle United H

3. Villarreal — Real Madrid HUB

4. Atletico Madrid — Athletic Bilbao H

5. Almeria — Huesca HU

6. Albacete — Valladolid HU

7. Borussia Dortmund — Eintracht Frankfurt H

8. Marseille — GFC Ajaccio HU

9. Angers SCO — Bordeaux HU

10. Paris Saint-Germain — Lyon H

11. Napoli — Roma HU

12. Juventus — Fiorentina H

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør