Foto: Getty Images/All Over Press

Liverpool får spille i fred

Vi synes Liverpool - Manchester City er en helskummel kamp og ser til Sverige også søndag. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 2: Tromsø merker kjøret

Tippetips: Kan Vålerenga true Molde?

Søndagens langoddsprogram består 90 spilleobjekter og det er veldig mange interessante kamper på dagens program. Dessverre er det også en haug med underbetalte favoritter, men objekter finnes naturligvis.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Stoke - Arsenal
Grei sesongstart for Stoke med 1-1 borte mot Reading, selv om seieren glapp i sluttminuttene. Som så mange ganger før så kladdet for et ineffektivt Arsenal hjemme mot Sunderland og laget måtte nøye seg med 0-0. Van Persie og Song er som kjent borte. Arsenal er satt til ganske klar favoritt i denne kampen. Det kjøper vi aldeles ikke. Stoke har vunnet to av fire siste tilsvarende og 3,05 for hjemmeseier er et fristenden langskudd her.

Molde - Vålerenga
Strålende utgangspunkt for Molde i Europa League etter 2-o hjemme mot Heerenveen torsdag kveld. Spillemessig var det ingen pangkamp av Molde, men sjansen for avansement til gruppespillet må være bra. Var i trøbbel i kvartfinalemøtet hjemme mot Sandefjord sist lørdag, men viste styrke og moral ved å snu 0-1 til 2-1. Kun to poeng bak Strømsgodset ogvil altså overta serieledelsen med seier her. Meget solide 8-0-1 på hjemmebane. Even Hovland er som kjent ute for resten av sesongen og Emmanuel Ekpo er fortsatt ute, mens Pape Pate Diouf er hentet på lån fra FC København. Vålerenga har som kjent solgt Håvard Nielsen og kvittet seg med Veigar Pall Gunnarsson denne uken. Inn er kommet Torgeir Børven og Papa Diamanka. Fegor Ogude er ute med skade. Variable 4-1-4 på bortebane. Det står 2-2-4 på de åtte siste tilsvarende i Molde og vi utelukker ikke at Vålerenga kan stjele tre poeng her mot et tøft matchet Molde. 5,55 for Vålerenga-seier er så høyt at det forsvarer et langskudd og vi merker oss at Vålerenga har vunnet to av de tre siste på Aker stadion.

Dagens avslag
Liverpool - Manchester City
Den store snakkisen i Premier League søndag. Liverpool fikk en forferdelig start med 0-3 borte mot West Bromwich, mens City slet seg inn til 3-2 seier mot Southampton. 1-2-0 på de tre siste tilsvarende oppgjørene mellom disse. Vi må anta at et heltent Liverpool skjerper seg i ettermiddag og selv om 2,20 på City synes ok betalt, synes vi denne kampen er skummel. Vi nøyer oss med å se kampen og synes ikke noe utfall frister til spill.

Kongsvinger - Mjøndalen
10 poeng på de fire siste for Kongsvinger, men det er fortsatt fire poeng opp til Mjøndalen på sjetteplass (siste playoffplass). Solide 5-0-3 hjemme på Gjemselunden. Fortjent 2-1 seier hjemme mot Hødd sist etter å ha snudd 0-1 til seier. 4-4-0 på åtte siste for Mjøndalen som altså er på sjetteplass med sine 30 poeng og holder siste playoffplassen i øyeblikket. Det er kun ett poeng opp til Sandefjord på tredjeplass og fem poeng opp til Sarpsborg på andreplass. Noe variable 2-4-3 på bortebane. To strake 2-0 seire i de to siste tilsvarende og vi tror hjemmebane kan avgjøre igjen, men dette ser vidåpent ut mellom to formsterke lag og 1,75 på hjemmeseier er flere tideler for lavt.

Dagens spill
Häcken - Elfsborg

Toppkamp i Allsvenskan mellom serietreer Häcken og serieleder Elfsborg. Det er åtte poeng opp til Elfsborg for Häcken i det elleve serierunder gjenstår og da er det ikke vanskelig å forstå at det er kun tre poeng som gjelder for Häcken.

Gøteborg-laget Häcken har begeistret mange i Sverige med sin fotball denne sesongen og med 39 scorede mål er det ingen som har scoret flere i Allsvenskan. 4-1-0 på de fem siste, poengdelingen kom borte mot serietoer Malmö nest sist. Hjemmetallene viser flotte 6-1-2. Daniel Forsell er eneste spiller på skadelisten foran ettermiddagens oppgjør på Rambergsvallan.

Serieleder Elfsborg skuffet stort i Europa League-kvaliken mot danske Horsens og røk ut av den turneringen i tredje kvalifiseringsrunde. Leder altså serien med sine 41 poeng og har seks poeng ned til Malmö på andreplass. 28 av disse 41 poengene er tatt hjemme på kunstgresset i Borås (9-1-0), borte er laget betydelig mer sårbart (4-1-4). I ettermiddag må laget unnvære gode Oscar Hiljemark som soner karantene, mens viktige spillere som Lasse Nilsson og Victor Claesson er skadet. Det er også Stefan Larsson og Martin Andersson.

2-0 endte det i tilsvarende oppgjør sist lagene møttes på Rambergsvallan og 2,25 på hjemmeseier ser ut som et svært spennende spill her. Kampen kan spilles som singel og vi håper på mer svensk suksess i ettermiddag (vi traff som kjent bra med Djurgården i går).

Spilleforslag 1 (spillestopp kl 17.25):
Kamp 35 Häcken - Elfsborg 2,25 2,80 2,65
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspillsterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus