*Nettavisen* Sportspill.

Liverpool innfrir i skjebnekampen

Soccer Football - Premier League - AFC Bournemouth v Liverpool - Vitality Stadium, Bournemouth, Britain - December 7, 2019 Liverpool manager Juergen Klopp celebrates after the match REUTERS/Dylan Martinez EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or

Liverpool har til gode å ryke ut av europacupene under Jürgen Klopp når det er vinn eller forsvinn. Foto: Dylan Martinez (Reuters)

Med Jürgen Klopp som manager har Liverpool aldri klart å sikre avansementet fra gruppen før i siste runde. Vi tror scouserne takler presset mot RB Salzburg.

10.12.19 10:00

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddstips: Sjekk våre analyser av tirsdagens viktigste kamper
Målscorerspill CL: Braut Haaland kan bli historisk mot Liverpool
Oddssingel CL: Lyon spilles til herlig odds
Oddstips håndball-VM: Sverige trenger et mirakel for å nå semifinale
V4 Gävle: Utfordrende lunsj med amatørløp og ungdomsløp
Konkurranse: Vinn eksklusiv signert Champions League-souvenir

Tirsdagens langoddsprogram byr på åtte kamper fra den siste runden av gruppespillet i Champions League og det er flere meget interessante kamper, og høydepunktet er naturligvis Erling Braut Haaland og hans FC Salzburgs hjemmekamp mot Liverpool. I tillegg er det midtukerunde i Championship og det er kvartfinaler i Champions League ishockey. Håndball-VM ruller videre, der blant annet Sverige skal ut i en meget viktig kamp mot Romania. På ishockeyfronten er det returkamper i kvartfinalene i Champions League, og natt til onsdag spilles det hele tolv kamper i NHL.

NB! Onsdag er det ca 184 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Salzburg - Liverpool pause/fulltid B/B - 2,70 (spillestopp kl 18.55)

Liverpools resultater er historisk gode for tiden. I Premier League er laget ubeseiret på 33 kamper, en rekord som kan bli økt til 34 hjemme mot Watford til helgen.

Men i Champions League har det ikke gått like bra for Jürgen Klopp sine menn. Liverpool har kun vunnet to av de siste elleve bortekampene i Champions League på bortebane (tre uavgjorte og seks tap). De har faktisk tapt fire av de siste fem kampene.

Tirsdag kveld må Liverpool ha poeng på Red Bull Arena for å ta seg til åttendedelsfinalene i Champions League. RB Salzburg har vært suverene i den hjemlige ligaen. Man må helt tilbake til 2012/13-sesongen for å finne sist de ikke ble ligamestre. Særlig hjemme har de vært sterke. Siden 11. desember 2016 har de kun tapt én gang. Det tapet kom i årets Champions League, da Napoli vant 3-2 i oktober.

Men statistikken til Salzburg mot engelske lag gir Liverpool håp. Østerrikerne har nemlig tapt fire av de siste fem kampene mot engelske lag i Europa, og de har sluppet inn minst to mål i hver av kampene. Samtidig har Merseyside-laget til gode å ryke ut av europacupene under Klopp når det er vinn eller forsvinn. Laget har riktig nok to finaletap - men når det er over to kamper har laget aldri blitt sendt ut av en turnering.

Begge lagene er svake defensivt

Under Klopp har Liverpool heller ikke tidligere klart å sikre avansementet fra gruppen før i siste runde, så en vet godt hva som står på spill. Forskjellen fra i fjor er at en ikke har The Kop og Anfield-fordelen når det skal avgjøres.

Adam Lallana er ute med skade, og spiller ikke kampen i Østerrike, men midtstopper Dejan Lovren og midtbanespiller Georginio Wijnaldum er begge i troppen til Liverpool.

Jeg tror på en åpen kamp i Østerrike. Liverpool har ikke imponert defensivt verken i Premier League eller Champions League, men offensivt er et av verdens beste lag, utvilsomt. Salzburg er heller ikke et lag som er kjent for å tette igjen bakover. De har sluppet inn to mål eller mer i tre av de fem kampene i gruppespillet.

Liverpool vil ikke forsøke å safe inn et uavgjortresultat. Jeg tror Klopps mannskap kjører på fra start i denne kampen for å ta luven av hjemmelaget. Siden Salzburg må vinne, så vil de måtte satse offensivt. Det vil gi rom til kontringsspillerne hos Liverpool. Jeg tror de helrøde går til pause med ledelse og vinner til slutt. B/B-spillet gir 2,70 i odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag