BOMMET: Christian Benteke hadde flere store muligheter til å sikre seieren mot Arsenal.
BOMMET: Christian Benteke hadde flere store muligheter til å sikre seieren mot Arsenal. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Liverpool kan svikte hjemme

Selv om Liverpool er en stor favoritt, gir vi dem ikke full tillit på lørdagens tippekupong.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Dagens dobbel 1
: Nye problemer for Skjelbred og Nyland
Dagens dobbel 2: Nå gjelder det for Stoke

V75 Sørlandet: En av årets beste V75-omganger

Nettavisens tips har sittet som et skudd de siste dagene, med solid overskudd de tre siste dagene. I går innfridde Aalesund til 2,45 i odds og Stavanger Oilers til 3,20 i odds!

Det er mye spennende å velge i på lørdagens langoddsprogram, blant annet en full runde i Premier League, Championship og Bundesliga. Nettavisen har valgt å foreslå kun to spill denne lørdagen - men kommer sterkere tilbake med fire på søndag.

750.000 kroner er bonuspotten oppe i, som går til en eventuell alenevinner.

1. Viking — Sandefjord Fotball
Hjemmelaget er stadig i god form med fem trepoengere de siste syv, til tross for at de tapte for Odd forrige runde. Viking har heng på medaljekampen og vil neppe være fornøyd med alt annet enn tre poeng her.

6-1-3 er en godkjent hjemmestatistikk for Viking, som har gått på noen smeller. Kvalitetsmessig er de kraftig overlegne dagens motstander.

Sandefjord ble effektiv ekspedert av Stabæk forrige runde, selv om de kjempet heroisk til siste stund. Skulle gjestene ende opp med å rykke ned, vil nok mange skylde på uflaks og spesielt dårlige dommere. Spillemessig har de sjelden vært underlegne.

Bortestatistikken til Sandefjord er imidlertid ganske begredelig. 0-2-8 viser at laget kanskje ikke er godt nok for Tippeligaen per dags dato.

Sandefjord er trolig desperate og vil gjøre alt for å sikre poeng. Viking er i støtet og er avhengige av seier for å holde på medaljeplassen. Derfor tror vi på H.

2. Tottenham — Everton
Hjemmelaget har underprestert kraftig i sesongåpningen og ligger med to poeng på 15. plass. Forrige runde tok de en sen ledelse mot Leicester på bortebane, men rotet det bort takket være svakt forsvarsspill.

Det er noe som ikke stemmer for Tottenham denne sesongen, som ikke har sin gode flyt i angrepsspillet. Alle fjorårets stjerner underpresterer så langt, men tar forhåpentligvis tak i denne viktige hjemmekampen.

Everton landet trygt på jorden etter den flotte 3-0-seieren borte mot Southampton. Forrige runde holdt de lenge stand, men måtte til slutt gi tapt for overmakten Manchester City og tapte 2-0 hjemme.

Gjestene har vært veldig ustabile i prestasjonene så langt, men har allerede vist et enormt toppnivå. Klarer de å prestere i nærheten av det de gjorde mot Southampton, er poengsjansene store. HUB.

3. Chelsea — Crystal Palace
José Mourinho fikk endelig sin seier borte mot West Bromwich sist, men han føler trolig at alle er mot han og hans Chelsea denne sesongen. Noe som er sant: Chelsea er virkelig laget å slå.

Etter en skuffende sesongåpning er de på mange måter avhengige av tre poeng for ikke falle av lasset allerede. Historien viser at de lagene som tar en tidlig ledelse i serien, ofte holder løpet ut.

Crystal Palace har møtt grei motstand i sesonginnledningen og har seks poeng fra tre kamper - solid av Alan Pardews gutter!

Gjestene er også blitt kjent for å være bedre borte enn hjemme og trives åpenbart godt med mye rom å kontre i. De har en uhyre giftig offensiv med raske og konstringssterke spillere, men som trolig vil slite mot etablert spill i dag.

Hvis Chelsea sløser med sjansene også i dag, kan Palace komme fra Stamford Bridge med poeng. H.

4. Manchester City — Watford
Hvis City holder denne formen ut sesongen er det ingen tvil: De er Premier Leagues beste lag. Etter en skuffende fjorårssesong, virker alle spillerne å være heltente og klare til å revansjere seg.

De tre kampene så langt denne sesongen har vært intet mindre enn mesterlige for Manuel Pellegrinis menn. 8-0 i målforskjell er rett og slett solid, og motstanden har vært vrien.

Watford har holdt det tett bakover, men har enda ikke tatt en trepoenger. Det offensive er ikke spesielt spennende, men de har enda til gode å spille seg inn med alle sine nye lagkamerater.

De vil trolig legge seg bakpå i håp om å sikre poeng. Slik City spiller nå, blir det umulig. Soleklar H.

5. Liverpool — West Ham United
Liverpool viste noen lovende takter spesielt i første omgang mot Arsenal på Emirates sist mandag. De klarte ikke sette sine enorme sjanser, men gjorde en god forsvarsjobb - igjen. Liverpool har ennå ikke sluppet inn mål.

Offensiven så veldig god ut mot Arsenal, og Roberto Firmino er åpenbart klar til å løfte dette laget. De kom til mange sjanser sist, og øker de effektiviteten bare et lite hakk, vil motstanderne få store problemer.

West Ham har tapt seg kraftig etter den imponerende seieren over Arsenal på Emirates i åpningsrunden. De har tapt to hjemmekamper på rad - to hjemmekamper de burde vunnet. Det er ikke spesielt betryggende og den innledende optimismen er alt forsvunnet.

Mot Arsenal spilte de imidlertid en forsvarsmessig perfekt kamp og vil nok satse på en lignende taktikk i denne kampen. De vet at de er underdog - det kan de utnytte. HU.

6. Aston Villa — Sunderland
Aston Villa sjanglet videre i ligacupen mot Notts County og gjorde det med et B-preget lag. Tim Sherwood har sett sitt lag ta tre poeng fra like mange kamper, og har ikke vunnet siden åpningsdagen mot Bournemouth.

Spillemessig har de vært fullt på høyde med Manchester United og Crystal Palace - som de har tapt for - men uttellingen foran må mangler. En scoring på tre kamper gir lite poeng.

Sunderland er på sin side veldig gjestfrie. Selv hjemme mot Exeter i ligacupen slapp de inn tre, og de har virkelig rent inn mål denne sesongstarten.

Forrige runde fikk de en liten æresoppreisning da de holdt formlaget Swansea til poengdeling. Likevel er dette en tøff oppgave for et hevngjerrig hjemmelag, som virkelig ønsker å bøtte inn mål. H.

7. Stoke City — West Bromwich Albion
Det er vanskelig å vite hvor man har dette Stoke-laget denne sesongen. De har to poeng fra tre kamper, men har riktig nok møtt tøff motstand. Forrige runde tok de ledelsen mot Norwich, men den klarte de ikke å holde lenge på.

Man sitter med følelsen av at det nykomponerte angrepet behøver litt tid for å bli helt samkjørte, og det kan virkelig bli et spennende lag nå de nye superstjernene finner seg til rette med hverandre.

West Bromwich har fått en veldig tøftt start på sesongen. De har hatt Manchester City og Chelsea på besøk, og ble holdt til uavgjort borte mot Watford.

Forrige runde fikk de også åpnet målkontoen med to scoringer, noe som vil gi offensiv selvtillit. Kjenner vi Tony Pulis rett, vil han trolig satse på ett poeng og å ødelegge Stokes angrepsspill så mye som mulig. Vi tror Stoke klarer å bryte gjennom. H.

8. Bournemouth — Leicester City
Plutselig var dette to formlag som møtes. Bournemouth fikk endelig uttelling for sitt positive spill borte mot West Ham siste, og fikk en særdeles imponerende 4-3-seier med til sørkysten.

Nå har de åpnet målkontoen på ordentlig og det blir spennende om de følger det opp med en ny seier mot formsterke Leicester.

For Claudio Ranieris menn har virkelig imponert i sesongåpningen. Forrige runde fikk de Tottenham på besøk og så til slutt ut til å tape, men Riyad Mahrez tok affære - nok en gang - og sikret poengdeling.

Leicester er blitt et hardtarbeidende og spennende lag, som scorer mye og slepper inn nesten like mye. Denne kampen blir forskjellig fra de andre - for første gang er de favoritt. HUB.

9. Wolverhampton Wanderers — Charlton Athletic
Hjemmelaget fikk en svært god start på sesongen, men har tapt seg kraftig siden det og de gode resultatene har uteblitt. De ligger nå med fire poeng på like mange kamper, langt nede på tabellen.

Charlton ligger på sin side på tredjeplass og har fått en svært positivt start på sesongen. I tøffe bortekamper har de fått uavgjort (mot Derby og Nottingham) mens de har slått QPR og Hull på hjemmegress. Her kan de ta en ny seier, men Wolves vil trolig jake tre poeng, de óg. HB.

10. Sheffield Wednesday — Middlesbrough
Hjemmelaget er et vanskelig lag å spille mot, og de har plassert seg midt på tabellen - omtrent i tråd med forventningene. Forrige sesong var de virkelig et uavgjortlag og har gode muligheter til å bli det også denne sesongen.

Middlesborough har - Championship-lag er ofte det - startet veldig ustabilt og har like mange/få poeng som dagens motstander. Spillermateriellet er godt nok til å kjempe om opprykk, men starten har ikke vært solid fra gjestene, som ikke har spilte mot de aller beste lagene.

Det lyser U lang vei fra denne. HU.

11. Nottingham Forest — Cardiff City
Championship er virkelig vanskelig å tippe denne sesongen og Nottingham - som var spådd til kvalik-plass - har også slitt i sesongåpningen.

Hjemmelaget har møtt beskjeden motstand og feilet å vinne mer enn en kamp, 2-1 hjemme mot Rotherham.

Cardiff har åpnet noe sterkere og har til gode å tape i årets Championship. Det er imildertid bare en gang de har vunnet, så uavgjortfaren regnes som stor også i denne kampen.

HU.

12. Ipswich Town — Brighton & Hove Albion
I en ustabil tåke ved navn Championship, er Ipswich og Brighton fyrtårnene som lyser opp med sin gnistrende form. Begge lag står med ti poeng fra fire kamper og virker bunnsolide.

Ipswich har møtte noe beskjeden motstand i seosnginnledningen, men taklet oppgavene fint og har også avansert til tredje runde av ligacupen.

Brighton røk i ligacupen for Walsall i midtuken, men har tatt imponerende resultater i ligaen så langt. Det virker som de virkelig mener alvor denne sesongen, etter en svært tung fjorårssesong. Her kan det bikke alle veier. HUB.

432-rekker:

1. Viking — Sandefjord Fotball H

2. Tottenham — Everton HUB

3. Chelsea — Crystal Palace H

4. Manchester City — Watford H

5. Liverpool — West Ham United HU

6. Aston Villa — Sunderland H

7. Stoke City — West Bromwich Albion H

8. Bournemouth — Leicester City HUB

9. Wolverhampton Wanderers — Charlton Athletic HB

10. Sheffield Wednesday — Middlesbrough HU

11. Nottingham Forest — Cardiff City HU

12. Ipswich Town — Brighton & Hove Albion HUB

Klikk her for å levere denne kupongen!

96-rekker:

1. Viking — Sandefjord Fotball H

2. Tottenham — Everton HUB

3. Chelsea — Crystal Palace H

4. Manchester City — Watford H

5. Liverpool — West Ham United H

6. Aston Villa — Sunderland H

7. Stoke City — West Bromwich Albion H

8. Bournemouth — Leicester City HB

9. Wolverhampton Wanderers — Charlton Athletic HB

10. Sheffield Wednesday — Middlesbrough HU

11. Nottingham Forest — Cardiff City HU

12. Ipswich Town — Brighton & Hove Albion HU

Klikk her for å levere denne kupongen!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus