*Nettavisen* Sportspill.

Liverpool med ny cuptriumf i dag

Foto: Pa Photos/Scanpix

Kenny Dalglish og Liverpool satser på FA-cupen og da blir det seier hjemme mot Brighton.

19.02.12 12:04

Delta i Sportspills Facebook-konkurranse og vinn en iPad2!

Sportspills meny søndag
Oddstips 1:Bordeaux og Lørenskog
Oddstips 2:Palermo tar sin tiende hjemmeseier

Trav Sørlandet søndag:Fullklaff for Erga med Erga

Søndagens tippekupong består av kamper fra en rekke forskjellige europeiske ligaer. En kamp er hentet fra FA-cupens femte runde i England, fire kamper er hentet fra La Liga i Spania, tre kamper fra Ligue 1 i Frankrike, to kamper fra italiensk serie A, mens det er en kamp fra tysk Bundesliga og en kamp fra portugisisk toppserie. Bonuspotten er nå på ca 1,8 millioner kroner og gjelder som kjent kun ved full tid.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Liverpool - Brighton
FA-cup. 5. runde. Liverpool måtte tåle et fortjent 1-2 tap borte for manchester United i Premier League sist søndag og er helt nede på 7. plass på tabellen nå, men fortsatt er det kun fire poeng opp til Arsenal på den viktige fjerdeplassen. Har slitt spesielt på Anfield denne sesongen med svake 4-8-0. Er som kjent klar for ligacupfinale mot Cardiff, og kenny Dalglish er en av de managerne som satser på de nasjonale cupene. Maxi Rodriquez er friskmeldt for Liverpool, som ellers har svært få problemer med mannskapet.

Brighton sviktet hjemme mot Millwall tirsdag, men berget i det minste ett poeng med en sen utligning (2-2). Ligger på niendeplass med sine 49 poeng, men har kun to poeng opp til Birmingham på playoff. Har vært best hjemme i Brighton (8-4-3), men 6-3-7 er ikke så halvgærne tall på bortebane. Matt Sparrow soner sin tredje av tre kampers karantene, mens Vicente er svært usikker.

Liverpool har altså kun vunnet fire av sine tolv hjemmekamper på Anfield i serien, men har levert varene i både ligacupen og FA-cupen. Vi tror Liverpool gjør jobben søndag og garderer ikke. H.

2. Barcelona - Valencia
Med tap 2-3 borte for Osasuna sist lørdag er Barcelona ufattelige 10 poeng bak Real Madrid når 16 serierunder gjenstår. Nå har riktignok Barcelona igjen Real Madrid på hjemmebane, men i øyeblikket ser oppgaven håpløs ut all den tid Real Madrid kun har avgitt sju poeng på sine 22 første seriekamper. Slo naturligvis tilbake i Champions League tirsdag, der laget slo Bayer Leverkusen 3-1 i Tyskland. Hjemme på Camp Nou er tallene formidable 12-1-0. I følge den spanske sportsavisen Marca stiller Barcelona med sine aller beste førsteellever i kveld, men det gjenstår nok å se. Marca er ikke alltid pålitelige på de antatte lagoppstillingene.

Valencia har bra kontroll på den viktige tredjeplassen (direkteplass i Champions League). Etter 4-0 over Sporting Gijon sist søndasg pg tap for Levante og uavgjort for Atletico Madrid økte forspranget. Men hadde ikke bedre enn 0-3-1 på sine fire foregående seriekamper. 4-5-2 er tallene på bortebane. Få fravær i laget.

Fire strake Barcelona-seire i de fire siste tilsvarende og nå viser Barcelona seg frem også i serien. H.

3. Levante - Rayo Vallecano
Svært oppløftende førsteomgang av Levante borte mot Real Madrid søndag kveld. Det måtte faktisk straffespark og utvisning til før Real utlignet helt på slutten av den første omgangen. Det ble naturligvis for tøft å stå mot med en mann mindre i den andre omgangen, men 2-4 var godkjent og Levante viste at de vil nite fra seg framover også. Innehar fortsatt den viktige fjerdeplassen med sine 32 poeng. Vicente Iborra ble altså utvist sist og soner karantene her. Juanlu er fortsatt skadet. Fine 6-3-2 hjemme i Madrid.

Rayo Vallecano står med fire seire på sine seks siste seriekamper og er helt oppe på 10.plass. Motstanden har ikke vært den aller beste, men to av seirene er kommet på bortebane. Har totalt sett brukbare 4-3-4 på bortebane. Men søndag er laget hardt rammet av karantener. Allejandro Arribas (20 kamper fra start) og Jose Casado (20 kamper fra start) må begge sone karantene søndag, det må også lagets store profil Michu. Michu står med elleve ligamål for laget og har 22 seriekamper fra start.

Fire strake hjemmeseire i de fire siste tilsvarende. Levante viste fremgang sist helg og Rayo er sterkt rammet av karantener. Vi spiller sikker også i kamp 3. H.

4. Mallorca - Villarreal
Mallorca tok tidlig ledelse mot malaga sist søndag, men hadde etterhvert lite å stille opp med og tapte til slutt fortjent 1-3. Ligger utsatt til på 16.plass med 25 poeng, det er kun to poeng ned til Santander under streken. 2-1-3 på de seks siste seriekampene, hjemme på ferieøya står laget med 4-3-4.

Villarreal innfridde som vårt strålende langskudd borte mot Sevilla i forrige bortekamp (2-1) og fulgte opp med en komfortabel 3-1 seier hjemme mot Sporting Gijon sist helg. Med ti poeng på de fire siste seriekampene har Villarreal avansert til 15. plass på tabellen, men det er ikke mer enn tre poeng ned til Santander under streken.

Det står 1-4-5 på de ti siste tilsvarende oppgjørene. Søndag ser dette svært åpent ut. Helgardering. HUB.

5. Sporting Gijon - Atletico Madrid
Seks poeng opp til sikker plass for nestjumbo Sporting Gijon som måtte tåle 0-4 borte mot Valencia søndag. Svake 1-1-5 på de sju siste seriekampene, kun ett poeng på de fire siste. 3-3-5 er tallene på hjemmebane.

Atletico Madrid står med sterke 3-3-0 etter at Diego Simeone overtok som trener. Fire av disse kampene er spilt på bortebane og da er spesielt imponerende at Madrid-laget også står uten baklengsmål i denne perioden. Meget sterk borteseier mot Lazio i Europe League torsdag (3-1), der Falcao noterte seg for to scoringer. er oppe på femteplas i serien nå a poeng med fjerdeplasserte Levante. har ikke bedre enn 2-3-6 på bortebane, men de fire siste bortekampene har gitt 2-2-0 og 5-0 i målforskjell.

Hjemmelaget får en tøff oppgave her, vi tror neppe de vinner. 1-1-1 på de tre siste tilsvarende. Vi tror klart mest på bortelaget. UB.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

6. Hannover - Stuttgart
Flott snuoperasjon av hjemmelaget i Europa League-kampen hjemme mot Club Brügge torsdag der laget lenge lå under 0-1, men vant 2-1. I den hjemlige serien har ikke laget tapt på de åtte siste seriekampene, men det har blitt svært mange poengdelinger (2-6-0). Ligger på sjuendeplass med 31 poeng, men det er hele ti poeng opp til Schalke 04 på den svært viktige fjerdeplassen. Hannover står fortsatt uten hjemmetap (5-5-0).

Stuttgart ligger to plasser bak Hannover på tabellen og har fire poeng mindre (27 poeng). Hadde meget svake 0-2-5 på de sju siste seriekampene, før laget smalt til med solide 5-0 hjemme over Hertha Berlin forrige lørdag. Er ikke noe stort bortelag (2-3-5).

2-2-0 på de fire siste tilsvarende oppgjørene og hjemmelaget har svært høy uavgjortfrekvens for tiden. HU.

7. Vitoria Setubal - Porto
Nestjumbo Vitoria Setubal er helt ute av form og står med meget svake 0-4-7 på sine elleve siste seriekamper. To lag rykker ned fra toppdivisjonen, men det er fortsatt bare ett poeng opp til sikker plass. Brukbare 3-3-2 på hjemmebane, men de fire siste hjemme har ikke gitt bedre enn 0-3-1.

Porto har fem poeng opp til serieleder benfica og tapte meget overraskende sin forrige bortekamp mot Gil Vicente (1-3). Måtte også gi tapt hjemme mot Manchester City i Europa League torsdag til tross for at laget tok ledelsen.

Det står 0-1-14 på de 15 siste tilsvarende oppgjørene og Porto går aldri på en ny mine borte. B.

8. Palermo - Lazio
Etter ti poeng på de fire siste seriekampene måtte Palermo gi tapt borte mot Cagliari søndag (1-2). Det var en jevn kamp der marginene gikk i hjemmelagets favør. Råsterke 9-0-2 på eget gress. Fabrizio Miccoli var ikke med sist helg, men er tilbake søndag. For øvrig ser det veldig bra ut med mannskapet.

Lazio roterte ikke uventet litt på laget sitt i hjemmemøtet med Atletico Madrid torsdag og tapte ikke overraskende 1-3. Er imidlertid helt oppe på tredjeplass i den hjemlige ligaen og har kun fem poeng opp til serieleder Juventus. Variable 4-0-3 etter nyttår. 6-2-3 er bra tall på bortebane, men de tre tapene er alle kommet etter nyttår. Her må både Konko og Diakite sone karantene, mens seks spillere er ute med skade.

2-1-1 på de fire siste tilsvarende. Søndag peker det meste i retning av Palermos tiende hjemmeseier for sesongen. H.

9. Udinese - Cagliari
Etter 10-1-0 på de elleve første hjemmekampene i Serie A, måtte Udinese gi tapt mot et svært redusert Milan sist lørdag (1-2). Det var en merkelig forestilling der hjemmelaget dominerte totalt de første 60 minuttene. Stilte med et redusert mannskap i Europa League-kampen mot PAOK torsdag. Søndag må svært viktige Antonio Di Natale, Isla og Pinzi alle unnværes med skader.

Cagliari innfridde vårt oddstips med hjemmeseier mot Palermo søndag kveld etter en strålende kamp av Pinilla. Står med sterke 3-3-1 på de sju seriekampene etter nyttår og har avansert til niendeplass på tabellen. 3-3-5 på bortebane totalt. Her må Konti sone karantene, mens seks spillere er skadet (de fleste har vært ute en stund)

Det står 9-1-1 på de elleve siste tilsvarende oppgjørene, men Udineses to beste spillere mangler søndag og Cagliari er i knallform. HUB.

10. Bordeaux - Lyon
Bordeaux ledet 4-1 borte mot Lille sist søndag, men holdt på å rote bort seieren da Lille kom tilbake til 4-4. Den polske spissen Ludovic Obraniak fikset imidlertid seieren med sitt seiersmål tre minutter på overtid. Den godeste Obraniak har allerede tre scoringer på tre kamper for hjemmelaget etter å ha blitt hentet fra Lille i januarvinduet og danner et meget spennende spisspar sammen med Yoan Gouffran (sju seriemål). Sterke 4-1-1 på de seks siste seriekampene, har sendt Bordeaux opp på niendeplass. Med sine 33 poeng er det seks poeng opp til Lille på den viktige tredjeplassen. Snodige 5-6-1 på hjemmebane. Bordeaux mangler suspenderte Henrique, i tillegg til både Diabaté og Traoré som begge har fått litt hvile etter sine returer fra Afrikamesterskapet

Lyon tapte meget overraskende 1-2 hjemme for svakt plasserte Caen sist helg, men er fortsatt på fjerdeplass a poeng med Lille på tredje. Gjorde jobben, men ikke så mye mer enn det hjemme mot Apoel Nicosia i Champions League tirsdag (1-0). Har ikke bedre enn 2-1-3 på de seks siste seriekampene. Og bortetallene skremmer ingen (4-2-6). Både Dejan Lovren og John Mensah mangler i Lyons midtforsvar, og dette åpner igjen rom for Koné og Cris fra start. Fraværene stopper ikke der for gjestene, som også mangler både Grenier og Gourcuff på midtbanen.

Det står 3-2-0 på de fem siste tilsvarende og hjemmelaget viser også best form om dagen, men spiller mye uavgjort på eget gress. HU.

11. St. Etienne - Rennes
Helten fra Afrikamesterskapet Pierre-Emerick Aubemayeng avgjorde bortekampen mot Toulouse drøye kvarteret før slutt og St. Etienne tok dermed sin femte borteseier for sesongen. Er helt oppe på sjuendeplass med sine 36 poeng og har kun tre poeng opp til den viktige tredjeplassen. Sterke 6-1-2 på de ni siste seriekampene, og hjemme står laget med fine 5-3-2. Hjemmelagets 17 år gamle forsvarsspiller Kurt Zouma er igjen klar for spill, men suspenderte Sinama-Pongolle, og skadede Alonso og Perrin er på sin side ikke klare for spill.

Rennes ligger på femteplass med 39 poeng og er således a poeng med Lille på tredjeplass. 3-1-2 på de seks siste seriekampene og greie 6-1-5 på bortebane. Rennes mister to spillere i Hadji og Apam, mens John Boye og Razak Boukari igjen er tilgjengelige for spill.

Det står 1-2-3 på de seks siste tilsvarende. Begge lagene er i solid form og da setter vi alle tegn på. HUB.

12. Paris Saint Germain - Montpellier
Toppkamp i Ligue 1 og ettersom hjemmelaget måtte nøye seg med 0-0 i bortemøtet med Nice sist helg, samtidig som Montpellier vant sin hjemmekamp mot Ajaccio med 3-0 er det kun ett poeng som skiller lagene i toppen i hjemmelagets favør. Fra Montpellier på andreplass, skiller det faktisk hele ti poeng ned til Lille på tredjeplass. 7-2-0 på de ni siste seriekampene for PSG, hjemme står laget med 9-1-2.

Etter kun ett poeng på tre seriekamper like før jul, har Montpellier slått tilbake med fire strake seire og toppscorer Oliver Giroud leverer jevnt og trutt. Brukbare 5-3-3 på bortebane.

1-3 og 2-2 er resultatene i Paris i de to siste tilsvarende. Hjemmelaget blir ikke lett å slå, men vi utelukker aldeles ikke poengdeling i toppkampen. HU.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 19.02.2012 16:55
1. Liverpool - Brighton H
2. Barcelona - Valencia H
3. Levante - Rayo Vallecano H
4. Mallorca - Villarreal H U B
5. Sporting Gijon - Atletico Madrid U B
6. Hannover 96 - Stuttgart H U
7. Vitoria Setubal - Porto B
8. Palermo - Lazio H
9. Udinese - Cagliari H U
10. Bordeaux - Lyon H
11. Saint-Etienne - Stade Rennes H U
12. Paris Saint-Ger - Montpellier H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 19.02.2012 16:55
1. Liverpool - Brighton H
2. Barcelona - Valencia H
3. Levante - Rayo Vallecano H
4. Mallorca - Villarreal H U B
5. Sporting Gijon - Atletico Madrid U B
6. Hannover 96 - Stuttgart H U
7. Vitoria Setubal - Porto B
8. Palermo - Lazio H
9. Udinese - Cagliari H U B
10. Bordeaux - Lyon H U
11. Saint-Etienne - Stade Rennes H U B
12. Paris Saint-Ger - Montpellier H U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag