Det er ikke mulig å gi Sterling nok skryt for innsatsen i den siste tiden.
Det er ikke mulig å gi Sterling nok skryt for innsatsen i den siste tiden. Foto: Stephen Pond (Pa Photos)

Liverpool mot ny skjebneseier

Alt går de røde fra Liverpools vei for tiden, og i dag har de gode seiersmuligheter mot en svekket tittelutfordrer.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagstips:
Oddstips 2: Sampdoria er hevngjerrige
Oddstips 3: Stabæk har imponert
Tippekupongen: Begge lag har underprestert
V65 Jarlsberg (kl 18):Solberg på topp for å bli
Galopp Jägersro:Nettavisen byr på Weisse Socken
V64 Mantorp:Jackpot med Wahlmann og Kihlstrøm

Det er full runde i blant annet Serie A og Tippeligaen på søndagens fullspekkede langoddsprogram.

Har du lyst til å se Liverpools tittelkamp mot Chelsea? På TV2 Sumo kan du se alt av engelsk fotball, når og hvor du vil.

Dagens dobbel
Strømsgodset + Liverpool, samlet odds 2,72

Strømsgodset – Odd

Alltid morsomt når Dag Eiliv Fagermo gjester Gamle Gress. Odd har sørget for mange gode kamper mot Godset de siste årene.

Det var stilt mange spørsmålstegn rundt hvorvidt Ronny Deila og hans mannskap kunne følge opp den gode fjorårssesongen. Serieåpningen, med ti poeng på fire kamper, levner imidlertid ingen tvil – Godset blir med i toppen også i år.

Har sørget for å fornye midtbanen på mesterlig vis, og Mohamed Abu er bunnsolid som playmaker på midten. Mange spennende spillere rundt seg, som alle kjemper om en plass på laget. Også offensivt har Godset mye å velge i.

I tillegg ser de solide ut bakover, til tross for at både Jørgen Horn og Kim Andre Madsen er ute. Lars Sætra har imponert i deres fravær, og er tilbake til dagens kamp. Man sitter med følelsen av at Deila har noen ess i ermet uansett hva som måtte skje.

Odd har åpnet sesongen godt, og vant også forrige runde mot Stabæk. Litt varierende prestasjoner har de hatt, med uavgjort mot Sandnes Ulf som dårligste prestasjon så langt. Sluppet inn mål i hver eneste kamp de har spilt, noe som ikke er betryggende.

Likevel har Odd en god nok stall til å kunne hevde seg i årets Tippeliga. Det virker som om de mangler litt på bortebane, der den nevnte kampen mot Ulf har gitt eneste poeng så langt. Tapte noe ufortjent i Trondheim mot Rosenborg.

Strømsgodset har en god vane for å vinne på Marienlyst, og har imponert stort i sesongåpningen. 1,65 i odds på drammenserne tar vi med videre i dagens dobbel.

Liverpool – Chelsea

27. april kan fort bli husket som datoen da Liverpool sikret sitt første seriegull på 24 år. Mot et Chelsea med andre ting i tankene, har de en gylden mulighet til å sikre tre livsviktige poeng.

Liverpool har blendet fotball-Europa med strålende fotball i 2014, og i slutten av april har de enda ikke tapt i dette kalenderåret. Scorer vanvittig mye mål, og det virker som om jubelen ingen ende vil ta for Brendan Rodgers’ gutter. Daniel Sturridge er skadet, men Raheem Sterling har tatt ansvar i hans fravær.

Har ingenting annet å spille for enn Premier League-trofeet, og er uthvilte etter en dramatisk kamp mot Norwich forrige runde. Ble litt jevnere enn de skulle ønske, og Liverpool har utviklet en lei tendens til å slippe lag inn i kampen etter å ha tatt tidlige ledelser.

Chelsea har på sin side en viktig semifinale i Champions League å tenke på, og den venter kun tre dager etter dagens kamp. Mourinho har brukt tiden på å syte over kampprogrammet og har truet med å stille reservelaget til dagens kamp. Det kan imidlertid virke som klassisk mediespill fra Mourinho.

Likevel er det ikke til å legge under en stol at de ikke har imponert i det siste, og mister også Cech og Terry til dagens kamp. Har god dekning, men de er ikke av samme nivå.

Dette er dagens desiderte fotballhøydepunkt fra Europa, og Liverpool har veldig gode muligheter til å ta en ny, livsviktig seier. Sammen med Godset fullfører de dagens dobbel til pene 2,72 i odds.

Strømsgodset - Odd Grenland, 1,65 - 3,65 - 4,35.
Liverpool - Chelsea, 1,65 - 3,65 - 4,25.
Total odds 2,72. Spillstopp klokken 15.00!

Klikk her for å levere dagens dobbel.

Dagens langskudd
Crystal Palace – Manchester City, H 5,95

Det måtte bli denne kampen. Crystal Palace har fem seire på rad, Tony Pulis ser ingen grunn til å stoppe med det.

Hjemmelaget er kanskje ligaens største formlag bak Liverpool, og tok en ny, sterk seier med 2,95 i odds forrige runde. Det var på bortebane mot et West Ham som slet. Tony Pulis sine lag er alltid bunnsolide defensivt, og i den nevnte femkampersperioden har de sluppet inn kun to mål. Begge mot Everton i en kamp de likevel vant.

Man må imidlertid spørre seg om denne rekken kan fortsette for alltid. De har lite å spille for nå som kontrakten i Premier League er fornyet, og dagens motstander er formidabel. Pulis kan imidlertid glede seg over å stille til kampen med helt frisk tropp.

Manchester City har enda gode tittelmuligheter, men det er ikke lenger i deres hender. Liverpool burde helst tape mot Chelsea tidligere i dag for at de skal ha en sjanse. Citys form har imidlertid ikke vekt spesielt mye begeistring i det siste, og de har tatt kun fire poeng på de siste tre.

Må klare seg uten Nastasic og superviktige Yaya Toure. David Silva og Jesus Navas kjemper mot klokken for å rekke kampen.

Manchester City er klare forhåndsfavoritter, men det er ikke lurt å avskrive Palace med den formen de er i nå. Og med 5,95 i odds på hjemmeseier, kan Palace sørge for en meget pen utbetaling også i dag.

Crystal Palace – Manchester City, 5,95 – 3,95 – 1,43. Spillstopp klokken 17.05.

Klikk her for å levere dette spillet.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus