Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool - Real Madrid: Kan Liverpool klare et comeback for historiebøkene?

Det kan se mørkt ut for Liverpool, men kikker du på historiebøkene er det håp.

Liverpool er favoritter til å vinne mot Real Madrid i returoppgjøret i Champions League onsdag, men skal de gå videre må de utføre et virkelig stort comeback etter å ha tapt bortekampen 1-3.

Tror du Liverpool kommer seg videre i Champions League er oddsen 3,65. Du kan spille her.

Lurer på du om det kan være mulig? Kanskje kan du se på de store comebackene i fotballen før for å vurdere?

10. Portugal - Nord-Korea, 1966

Det er kanskje vanskelig å tro at en landskamp som involverer Nord-Korea kan være på en slik liste, men den fortjener å være her. I gruppespillet hadde Nord-Korea tapt sin første kamp oppskritsmessig mot Sovjetunionen, men da de senere spilte uavgjort mot Chile og slo (og slo ut) Italia ble det en sjokkerende kvartfinale mot storlaget Portugal.

En særdeles utfordrende situasjon for laget oppstod da ingen hadde booket overnatting for laget om de skulle klare å komme seg videre, men etter hvert fikk man plass i herbergene. Hos jesuittene i Liverpool. På hjemmebanen til Everton skulle så man møte gigantene i Portugal med Eusebio og laget hadde allerede slått ut Brasil i gruppespillet.

Nord-Korea gikk opp til 3-0 etter 25 minutter før Portugal våknet.

Eusebio laget 4 mål før Jose Augusto fastsatte resultatet til 5-3.

9. Deportivo La Coruna - AC Milan, 2004

Da Deportivo La Coruna tapte 1-4 borte mot AC Milan var det ikke mange som trodde laget kunne ha en snøballs sjanse i det berømte helvete for å komme seg videre. Carlo Ancelottis Milan hadde spillere som Maldini, Nesta, Oirlo, Seedorf, Gattuso, Kaka og Sevsjenko. Dessverre var ikke laget spesielt gode til å holde på ledelser, noe for øvrig vi kommer tilbake til.

Etter fem minutter scoret mannen med det italiensk-klingenden navnet Walter Pandiani mål for hjemmelaget (han var en av mange med italiensk herkomst fra Uruguay). Da Valeron og Luque la på til 3-0 var håpet tent for Deportiva La Coruna. Man var videre på bortemål, og da Fran la på til 4-0 ble det spanjolene som gikk videre. Ac Milan presset på, men klarte ikke å få mål.

Kampen var første gang Milan hadde sluppet inn 4 mål i en kamp i Champions League siden 1964. Skuddstatistikken? 16-12 til hjemmelaget.

8. Barcelona - Metz, 1984

Barcelona hadde slått Metz 4-2 borte i cupvinnercupen. Da laget møttes til returoppgjøret i Spania så gikk hjemmelaget oppskriftsmessig opp til 5-2. Bernd Schusters lag med Terry Venables som manager var på vei videre.

Zvono Kurbos var født i det som er Slovenia i dag, men som ung kom han til Tyskland og spilte ungdomsårene for Stuttgarter Kickers. Han slo aldri igjennom i Tyskland, og gikk til franske Metz i 1982.

Etter 38 minutter banket han inn 1-0, og da lille Sánchez laget selvmål for Barcelona var det nesten kamp. Likevel, Barcola ledet sammenlagt, og andreomgangen så ut som en enkel oppgave.

Kurbos var enig, og banket inn både 3-1 og 4-1. Barcelona ble slått ut. Barcelonas relativt nye manager, Terry Venables, fikk et sjokk som ble brukt som motivasjon for lagets føste seriemesterdskap på 11 år året etter.

Metz ble slått ut i neste runde av Dynamo Dresden. Det var for øvrig Everton som vant cupen det året.

7. Bayer Uerdingen - Dynamo Dresden, 1986

Dyanmo Dresden var ett av de beste lagene i Europa på 80-tallet, og det østtyske laget var også store favoritter mot Bayer Uerdingen. Kanskje spesielt etter å ha vunnet sin første kamp 2-0 på hjemmebane.

Enda mer etter at første omgang var spilt. Da ledet nemlig bortelaget 3-1 i returoppgjøret. Ralf Minge hadde laget 1-0 etter kun ett minutt, og da hjemmelaget laget selvmål rett før pause skulle man tror at det bare var å gi opp.

Eller?

Bayer Uerdingen vant kampen 7-3. Dresden ble slått ut i en av de mest spinnville kampene noensinne. Takket være de tre målene Wolfgang Funkel laget, men også da han skadet Dresdens målvakt etter 39 minutter som medførte at bortelaget måtte sette inn sin reservemålvakt, Jens Ramme.

6. Manchester United - Bayern München, 1999

Før kampen hadde Manchester United problemer med både skader og suspensjon. Kaptein Roy Keane var utestengt, mens Henning Berg og Paul Scholes var skadet. Etter 6 minutter gikk de tyske favorittene opp i ledelsen ved Mario Basler.

Tyskerne beholdt ledelsen utover i kampen, og i det 67. minutt byttet Alex Ferguson ut svenske Jesper Blomqvist og satte inn Teddy Sheringham. Det hjalp likevel ikke, og tyskerne ledet fortsatt da Ole Gunnar Solskjær kom inn for Andy Cole etter 81 minutter.

På overtid satte Teddy Sheringham inn utligningen, og så Solskjær. United vant.

5. Juventus - Manchester United, 1999

Manchester United og Juventus hadde spilt 1-1 på Old Trafford i semifinalen etter at Ryan Giggs reddet uavgjort på overtid. Returoppgjøret i Torino startet også på verst tenkelige måte da Inzaghi laget 2 mål på 11 minutter. Juventus ledet 3-1 sammenlagt, og mye håp burde være ute.

Roy Keane ville det annerledes, og reduserte etter 25 minutter. Dwight Yorke utlignet til 2-2 før Andy Cole fastsatte resultatet til 3-2 for bortelaget.

4. Tottenham - Ajax, 2019

Ajax ledet 1-0 etter borteseier i London. De Light sendte hjemmelaget så opp til 2-0 før Ziyech nærmest gjorde alt ferdig spikra på 3-0 til Ajax.

Lucas Moura. Han ville til finalen.

Tottenham vant 3-2, og gikk videre på bortemål.

3. Liverpool - AC Milan, 2005

Mirakelet i Istanbul bare på tredjeplass? Joda. Liverpool lå under 3-0. Og det ble 3-3. og det var et mirakel.

2. Tyskland - Sverige, 2012

Det ble også et mirakel i 2012. Uovervinnelige Tyskland ledet 4-0 det klokka viste 60 minutter. En halv time senere hadde Zlartan, Lustig, Elmander og Elm utlignet til 4-4 mot et lag som aldri knakk eller falt sammen unntatt denne ene gangen. VM-kvalifiseringen endte med 9 1 0 for Tyskland og målforskjellen 36-10. Tyskland vinner også VM i 2014.

1. Liverpool - Barcelona, 2019

Barcelona kom til Anfield med verdens beste fotballspiller, og seier 3-0 på hjemmebane.