*Nettavisen* Sportspill.

Liverpool slår tilbake

Foto: Dominic Lipinski (Pa Photos)

Vi tror ikke Liverpool taper borte mot et klart svekket Sunderland lørdag. Sjekk vårt tippetips.

10.03.12 10:13

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Derby leverer på hjemmebane
Oddstips 2: Spansk fiasko i Roma
Premier League: Oversikt over skader og karanter
V75 Sørlandet: 40 millioner i potten

Tippekupongen denne lørdagen består av fem kamper fra Premier League og sju kamper fra Championship. Bonuspotten er kommet opp i 4,1 millioner kroner og gjelder som kjent kun ved full tid.

Vi har som vanlig satt opp to tipsforslag som kan leveres direkte nederst i artikkelen.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Everton – Tottenham
Everton har ikke tapt en kamp siden bortemøtet med dagens motstander 11. januar, men siden fire av de seks kampene etter dette tapet (mot Tottenham borte) er endt uavgjort har det ikke blitt allverden med poeng. Ligger på 13. plass med 34 poeng, men det skiller bare fem poeng opp til Liverpool på sjuendeplass. Steven Pienaar kan ikke spille denne kampen ettersom han er innleid fra Tottenham. Den irske landslagsspilleren Darron Gibson er fortsatt ute med skade. Phil Jagielka er på vei tilbake etter sitt skadefravær. Hjemme står Everton med 5-3-5.

Et nokså sterkt Tottenham-lag fikk problemer i FA-cup omkampen mot lille Stevenage onsdag, men vant til slutt 3-1. Er ute av gullkampen etter tap for Manchester United og Arsenal i de to siste seriekampene, og Arsenal på fjerdeplass er nå bare fire poeng bak. Michael Dawson og Tom Huddlestone er ute for bortelaget, mens Aaron Lennon, Jermaine Jenas og Louis Saha betegnes som usikre. Viktige Scott Parker er tilbake etter å ha sonet karantene mot Manchester United.

Svært åpent oppgjør dette. Et klart forbedret Everton mot et nedadgående Tottenham. Vi tror mest på hjemmelaget, men alle tegn må med. HUB.

2. Chelsea – Stoke
Chelsea sparket manager André Villas-Boas etter 0-1 for West Bromwich i helgen. Ligger på femteplass, og det er tre poeng opp til Arsenal på den viktige fjerdeplassen og ikke mer enn sju poeng opp til Tottenham på den enda viktigere tredjeplassen. Med elleve serierunder igjen er det fullt mulig å hente Tottenham. Møter Napoli i Champions League om fire dager, og der må 1-3 fra det første oppgjøret hentes inn. José Bosingwa er ute med skade, mens det er noe usikkerhet rundt Ashley Cole. 8-2-3 hjemme på Stamford Bridge.

Stoke var inne i en fæl periode, men har klatret til 9. plass etter seier over Swansea og Norwich i de to siste. Har avansert til niendeplass med sine 36 poeng, kun tre poeng bak Liverpool på sjuendeplass. Forsvarsspiller Andy Wilkinson og Rory Delap er usikre for bortelaget. Borte har ikke Stoke prestert allverden (4-2-7).
Troppen: Begovic, Sørensen, Huth, Upson, Collins, Shotton, Shawcross, Wilkinson, Wilson, Woodgate, Whelan, Whitehead, Etherington, Diao, Pennant, Delap, Arismendi, Palacios, Jones, Fuller, Jerome, Crouch, Walters.

Det er fortsatt ingen grunn til å stole på Chelsea og Stoke er ikke av de letteste lagene å bryte ned. Vi tror Stoke kan få med seg ett poeng. HU.

3. Sunderland – Liverpool
Sunderland har bare tatt ett poeng på de tre siste i serien og har falt ned til 12. plass. Kanskje er det slutt på O'Neill-effekten for dette middelmådige laget? Sunderland har den viktige duoen Lee Cattermole og Stephane Sessegnon ute med karantene. Forsvarsspillerne Wes Brown og Titus Bramble er fortsatt skadet, mens midtstopper Kieran Richardson er et stort usikkerhetsmoment, men det ser ut til at John O'Shea blir klar. Keiren Westwood er fortsatt ute. 5-4-4 på hjemmebane er ikke mer enn det bør være.
Foreløpig tropp: Mignolet, Gordon, Bardsley, Bridge, O'Shea, Turner, Kilgallon, Kyrgiakos, Lynch, Gardner, Larsson, Elmohamady, McClean, Vaughan, Meyler, Colback, Bendtner, Wickham, Ji, Campbell.

Liverpool var det førende laget mot Arsenal forrige runde, men klarte nok en gang å rote vekk poeng – denne gangen alle tre. Står dermed med svake 1-2-3 på de siste 6, og det skiller nå hele fem poeng opp til Newcastle på 6. plass. Steven Gerrard og Glen Johnson stod over mot Arsenal, men blir trolig friskmeldt til dagens kamp. Daniel Agger er ute med skade. Meget variable 6-1-6 på fremmed gress.
Troppen: Reina, Johnson, Skrtel, Carragher, Enrique, Adam, Spearing, Downing, Gerrard, Bellamy, Suarez, Doni, Kelly, Coates, Shelvey, Henderson, Rodriguez, Kuyt, Carroll

Svært viktige fravær hos hjemmelaget og på tide at Liverpool får litt marginer med seg igjen. Vi tror ikke Liverpool taper denne kampen. UB.

4. Aston Villa – Fulham
Aston Villa sliter med å avgjøre kamper om dagen, og på de fem siste er det blitt 0-3-2. Har dermed falt helt ned på 16. plass, men det er fortsatt åtte poeng å gå på til nedrykkslagene. Darren Bent, Richard Dunne og Fabian Delph er fortsatt ute med skader. Ciaran Clark er snart tilbake for fullt, men denne kampen kommer for tidlig.
Troppen: Given, Guzan, Hutton, Lichaj, Collins, Cuellar, Warnock, Baker, Bannan, Petrov, Ireland, Albrighton, Agbonlahor, Heskey, N'Zogbia, Herd, Weimann, Marshall, Johnson, Gardner, Stevens, Delfouneso.

Fulham har full pott på de siste tre og har plutselig klatret til 8. plass, kun tre poeng bak Liverpool på plassen over. Stephen Kelly måtte trekke seg fra Irlands kamp for halvannen uke siden og rekker heller ikke dette oppgjøret. Steve Sidwell og Zdenek Grygera er ute med skader, mens Aaron Huhges betegnes som høyst usikker. Pavel Pogrebnyak har vært en sensasjon siden overgangen fra Stuttgart, og savnet etter Bobby Zamora er foreløpig ikke merkbart.
Troppen: Schwarzer, Stockdale, Riise, Hangeland, Senderos, Hughes, Baird, Murphy, Etuhu, Diarra, Gecov, Kasami, Frei, Dempsey, Ruiz, Davies, Duff, Dembele, Johnson, Sa, Pogrebnyak.

Fulham vant riktignok sin andre bortekamp for sesongen i forrige bortekamp (mot QPR 2-1). Vi har vondt for å se at Fulham legger på til to strake borteseire. HU.

5. Wolverhampton – Blackburn
Wolverhampton ligger nederst på formtabellen (1-1-4 på de siste 6 kampene) og har sluppet inn 12 mål på de siste 3. Har falt under nedrykksstreken, men kun målforskjellen skiller opp til dagens motstander og QPR på sikker plass. Både kaptein Roger Johnson og innleide Sebastien Bassong er friskmeldt til dette oppgjøret. Karl Henry er ute med skade og kan bli erstattet av David Davis, som er hentet tilbake i troppen.
Troppen: Hennessey, De Vries, Foley, Stearman, Doherty, Johnson, Bassong, Berra, Ward, Elokobi, Kightly, Hammill, Hunt, Davis, Edwards, Forde, Jarvis, Doyle, Ebanks-Blake, Fletcher, Jonsson.

Blackburn spilte uavgjort mot Aston Villa forrige runde og har 1-2-3 på de siste seks seriekampene. Slapp inn 12 mål på de siste 3 før Villa-kampen. Bortelaget har fortsatt Vince Grella ute, men forsvarsspillerne Gael Givet og Jason Lowe er begge tilbake etter karantene.
Troppen: Robinson, Orr, Dann, Givet, Hanley, Lowe, Martin Olsson, Pedersen, Petrovic, Nzonzi, Hoilett, Dunn, Yakubu, Formica, Modeste, Goodwillie, Marcus Olsson, Rochina, Vukcevic, Henley, Blackman, Bunn.

Dette må være lørdagskupongens sikreste heldekk. HUB.

6. Southampton – Barnsley
West Hams poengdeling hjemme mot Watford i midtuken sørget for at Southampton fortsatt leder Championship, men Reading på tredjeplass ligger bare tre poeng bak, med en kamp mindre spilt. Ligger nest øverst på formtabellen med 4-2-0. Hos hjemmelaget er backen Danny Fox usikker, og orsvarskollega Dan Seaborne er helt sikker ute. Ellers ser det bra ut. Fikk ikke uventet trøbbel mot formsterke Ipswich sist lørdag (1-1).

Barnsley har bare tatt ett poeng på de fire siste og har falt ned til 17. plass. Har 14 poeng å gå på til nedrykkslagene og 12 poeng opp til playoff og er således havnet i ingenmannsland. Den innleide West Ham-spissen Frank Nouble er trolig med i Barnsleys tropp. Forsvarsspilleren Rob Edwards er eneste skadefravær.

Southampton står med råsterke 13-3-2 på eget gress, mens Barnsley har svake 4-4-9 på bortebane. Opprykkjagende Southampton fikser normalt dette, selv om ingenting er normalt i denne divisjonen. H.

7. West Ham – Doncaster
West Ham klarte ikke å slå middelhavsfareren Watford i midtuken og ligger dermed fortsatt bak serieleder Southampton. Ned til Reading på tredje er det bare to poeng, så John Carews lag kan ikke sløse bort poeng på hjemmebane hvis det skal bli direkte opprykk. Forsvarsspilleren Winston Reid er fortsatt usikker for hjemmelaget, og Papa Bouba Diop (midtbane) og Guy Demel (forsvar) er skadet. John Carew er ennå ikke i kampform. 9-5-3 er tallene hjemme på Upton Park og det er litt svakt dersom det skal bli opprykk.

Doncaster vant bunnkampen mot Nottingham Forest forrige runde og fikk endelig fortjent uttelling etter flere gode kamper. Ligger nå bare tre poeng bak Nottingham Forest på sikker plass. Seieren var Doncasters første siden 2. januar. Midtstopperen Tommy Spurr er et usikkerhetsmoment for Doncaster. Habib Bamogo er tilbake i full trening og kjemper om en startplass i angrepet, men Martin Woods (midtbane), kaptein Brian Stock og George Friend er fortsatt skadet.

Vi får tro at Sam Allardyce skjerper sine gutter i forkant av denne kampen, og selv om West Ham blir en av kupongens største favoritter tror vi ikke London-laget søler poeng vekk på bortebane igjen. H.

8. Reading – Leicester
Reading er ustoppelige om dagen og står nå med sju strake trepoengere. Har klatret helt opp til tredjeplass, og det skiller bare tre poeng opp til Southampton på tabelltoppen (har også én kamp mindre spilt). Snudde 0-1 til 2-1 borte mot Millwall siost lørdag og viste strålende moral ende engang. Helt middels kamp hjemme mot Portsmouth tirsdag, men 1-0 gir også tre poeng. Kantspilleren Jimmy Kebe (143 kamper for Reading) er tilbake etter skade, men midtstopperne Matthew Connolly og Andy Griffin er trolig ute. Står med 10-4-4 hjemme på Madeijski stadium.

Leicester tapte til slutt 2-3 i en spennende kamp mot et klart svekket Bristol City forrige runde og ligger nå sju poeng bak playoff. Laget har ingen nye skadeproblemer, men Paul Konchesky er fortsatt ute med karantene. Vi har nevnt det mange ganger denne sesongen, den største opprykksfavoritten (Leicester( er kronisk ustabile) og kommer til å få trøbbel med å nå playoff. At laget har kapasitet er det ingen tvil om. 5-5-7 på bortebane.

Etter sju strake seire ligger det en reaksjon i luften for hjemmelaget nå og derfor dekker vi denne kampen fullt ut. HUB.

9. Peterborough – Blackpool
Peterborough tapte 0-3 hjemme for Millwall forrige runde og har meget svake 1-2-6 på sine ni siste seriekamper . Ligger på 18. plass, men har fortsatt ni poeng ned til Coventry under streken. Men fem poeng på de neste ni kampene også, kommer til å sende laget ned i League One. Angrepsspilleren Lee Tomlin er trolig tilbake etter å ha stått over to kamper med sykdom. 7-2-7 hjemme på London Road.

Til tross for kun ett poeng på de to siste, ligger Blackpool fortsatt på den nest nederste playoffplassen. Brighton to plasser bak har imidlertid bare to poeng å ta igjen. Manager Ian Holloway kan glede seg over et tilnærmet skadefritt mannskap.

Hjemmelaget er helt under båten for tiden og et playoffjagende Blackpool slår ganske sikkert tilbake denne lørdagen. Vi tror på borteseier. B.

10. Brighton – Portsmouth
Brighton har sluttet å tape fotballkamper, men det er blitt litt for mange uavgjorte til at man har klart å ta steget helt opp til playoff. Det er imidlertid bare målforskjellen som skiller opp til Birmingham på den gjeve sjetteplassen. Bortsett fra et par langtidsskadde spillere har ikke Gus Poyet noen skader eller karantener i sitt mannskap. Solide 9-5-3 på hjemmebane.

Portsmouth har lånt ut ”halve” laget de siste ukene, noe som tydelig vises på resultatene. Etter tapet for Reading forrige uke ligger den kriserammede klubben, som er trukket ti poeng, helt sist. Opp til Forest på sikker plass skiller det nå seks poeng. Spissene Kanu og Benjani er fortsatt skadet for kriserammede Portsmouth, men forsvarsspilleren Tal Ben-Haim kan være tilbake lørdag. Etter mitdukens kamper er Pompey nå helt nederst med sine 26 poeng (er som kjent trukket ti poeng). Det er seks poeng opp til trygg grunn. Borte står laget med 2-5-11.

Hjemmesterke Brighton mot kriserammede Portsmouth, det lukter H selv om Portsmouth beit godt fra seg borte mot Reading tirsdag kveld. H.

11. Hull – Ipswich
Hull har spilt uavgjort i sine siste fire kamper, og det skiller to poeng opp til Birmingham på playoff. Har bare sluppet inn ett mål på de siste seks kampene, men har samtidig gått målløse av banen selv i fire av disse oppgjørene og må få opp scoringsfrekvensen. Midtbanespillerne Robbie Brady og Seyi Olofinjana er friskmeldt til dette oppgjøret. Olofinjana har knapt nok spilt denne sesongen pga skader.

Ipswich bekreftet den fine formen med 1-1 borte mot tetlaget Southampton forrige runde og står med flotte 5-1-1 på de sju siste seriekampene. Den svake starten på sesongen gjør imidlertid at det fortsatt er 11 poeng opp til playoff. Formspissen Michael Chopra (seks mål på sju kamper) er fit for fight. Dermed er suspenderte Jimmy Bullard eneste fravær.

To lag i knallform dette og vi har veldig god feeling for at dette ender med poengdeling. U.

12. Burnley – Crystal Palace
Burnley står med tre tap på rad, og det er nå hele åtte poeng opp til playoff. Har vært fryktelig variable hele sesongen og er et svært vanskelig lag å bli klok på. Hjemme på Turf Moor er ikke tallene bedre enn 6-5-6. Junior Stanislas og Michael Duff testes før kampstart.

Crystal Palace har ikke tapt siden 21. januar, men har spilt mange uavgjorte i det siste. Ødela vårt oddstips borte mot Coventry tirsdag (1-1). Ligger på 12. plass, ett poeng og én plass over Burnley og har ikke mer enn sju poeng opp til playoff. 6-4-8 på bortebane. Nathaniel Clyne er fortsatt usikker for bortelaget. David Wright er tilbake i trening, men dette oppgjøret kommer trolig for tidlig.

Dette er bingo, vi må gamble og håpe på at et av lagene avgjør. HB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

432-rekker:

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.