*Nettavisen* Sportspill.

Liverpool taper igjen

Foto: PA Photos/Scanpix

Manchester City blir for sterke i kveldens storkamp. Sjekk dagens dobbel.

11.01.12 15:15

Onsdagens langoddsprogram består blant annet av ligacupsemifinalen mellom Manchester City og Liverpool og det utsatte Premier League-møtet mellom Tottenham og Everton. Vi inviteres også til å spille på diverse cupfotball fra Europa, verdenscup i skiskyting, norsk bandy og håndball og svensk og finsk hockey.

Vi anbefaler en dobbel til 3,15 i odds som du kan lese analyse i denne artikkelen. Men først dagens langskudd og avslag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Øvrig meny onsdag:
Tipping:Får vi 12 rette igjen?
Trav:Kronos vinner i Oslo!
Viking Lotto:Vinn 185 mill i kveld!

Dagens langskudd
46. Storhamar – Byåsen U 7,5
Det spilles som kjent ikke så ofte uavgjort i håndball, men her møtes to meget jevne lag. På tabellen skiller det bare ett poeng mellom lagene, og hele tre av de siste fem innbyrdes har endt med ettmålsseier til et av lagene. De to øvrige var også nokså jevne. Storhamar for øvrig har bokført én uavgjort denne sesongen – mot Vipers i runde 3.

Dagens avslag
54.Solberg - Ullevaal H 1,30
Solberg er normalt det beste laget av disse to og slo Ullevaal 5-0 i slutten av november. Men Ullevaal har vunnet fire av de fem siste og slo serieleder Stabæk 4-2 for en uke siden. Det skiller heller ikke mer enn fire poeng mellom Solberg på andreplass og Ullevaal på fjerde. 1,30 på Solberg-seier mot et formsterkt Ullevaal er for lavt for oss.

Dagens spill
59. Manchester City – Liverpool H 1,85
Semifinale i ligacupen. Returmatchen spilles i Liverpool om to uker. Vinneren møter enten Crystal Palace eller Cardiff i finalen, så cupgullet er halvveis nede i lomma for den som klarer å kare seg til finalen.

Dette er to lag som virkelig er sultne på pokaler. Citys FA-cup-tittel forrige sesong var klubbens første på 35 år, og etter det sure tapet i FA-cupen for erkerivalen United søndag, er ligacupen og seriegullet det som gjenstår å kjempe om i år.

Liverpool har ikke vunnet en eneste tittel siden 2006, og ettersom seriegulltoget for lengst har passert og man ikke deltar i Europa, er liga- og FA-cupen svært viktige denne sesongen.

Begge lagene møtte tøff motstand i kvartifnalen; City slo ut Arsenal 1-0 på bortebane, mens Liverpool beseiret Chelsea 2-0 på Stamford Bridge

City må klare seg uten Vincent Kompany i begge oppgjørene mot Liverpool grunnet kapteinens utvisning mot Manchester United i FA-cupen. I tillegg er brødrene Kolo og Yaya Touré opptatt med Afrikamesterskapet for Elfenbenskysten. Det er litt usikkerhet rundt viktige angrepsvåpen som David Silva, Edin Dzeko og Mario Balotelli. Gareth Barry er imidlertid tilbake etter karantene.

Citys tropp: Hart, Pantilimon, Richards, Zabaleta, Lescott, Savic, Clichy, Kolarov, Johnson, Nasri, Milner, De Jong, Barry, Hargreaves, Silva, Dzeko, Balotelli, Aguero, Razak, Suarez, Rekik.

Hos Liverpool er den viktige duoen Lucas og Suarez ute med henholdsvis langtidsskade og karantene. Ellers ser det bra ut, og det er ventet at kaptein Steven Gerrard spiller fra start.

Liverpools tropp: Reina, Johnson, Agger, Skrtel, Enrique, Spearing, Adam, Downing, Gerrard, Bellamy, Kuyt, Carroll, Doni, Kelly, Carragher, Coates, Aurelio, Henderson, Shelvey, Rodriguez.

Lagene møtte hverandre til seriedyst så sent som 3. januar, da City vant 3-0 på samme bane som i dag. Kampen var mer jevnspilt enn resultatet skulle tilsi, men City utnyttet Liverpools feil, og Liverpool var nok en gang ineffektive foran motstanderens mål. I møtet på Anfield i slutten av november var Liverpool et hakk bedre spillemessig, men kampen endte 1-1.

Liverpool er tidenes mestvinnende klubb i ligacupen (7 pokaler), og det er ingen tvil om at de kommer til å gjøre alt for å skaffe seg et bra utgangspunkt før returkampen.

City på sin side vet at det kommer til å bli knalltøft i returoppgjøret i Liverpool, og alt annet enn seier i kveld vil gjøre avansementet vanskelig.

City har vært det beste laget i Premier League så langt i sesongen, og den brede og sterke troppen gjør at fraværene til Kompany og brødrene Touré ikke er like tunge som de ville vært for de fleste andre klubbene i ligaen. Norsk Tipping har brukt en fin skala på denne kampen, og det er ikke ofte man kommer til å få 1,85 på City på hjemmebane i år.

69. Roma – Fiorentina H 1,70
Åttedelsfinale i Coppa Italia. Avansementet avgjøres med kun én kamp. Roma er sammen med Juventus den mestvinnende cup-klubben i Italia og har ni pokaler i premieskapet. De siste triumfene kom i 2007 og 2008, og klubben var også i finalen i 2003, 2005, 2006 og 2010.

Fiorentina har seks cup-pokaler og vant sist i 2001.

Lagene møttes sist 4. desember i fjor. Da fikk både Juan og Bojan rødt kort for Roma, og Fiorentina vant enkelt 3-0. Roma er ubeseiret siden den gang (4-1-0) og åpnet året med en oppskriftsmessig 2-0-seier over Chievo. Har klatret til 7. plass etter en svak start på sesongen.

Fiorentina startet året med 3-0 borte mot Novara og spilte uavgjort i de to kampene før juleferien. Ligger på tiendeplass, seks poeng bak Roma.

I de fire innbyrdes kampene før Fiorentinas 3-0-seier i desember det står det 3-1-0 i favør Roma. På dagens bane står det utrolige 12-1-0 på de siste 13 innbyrdes i serie og cup.

Forsvarerne Marco Cassetti og Nicolas Burdisso har vært ute i 6-7 kamper nå, men Roma-trener Luis Enrique har gode alternativer på de plassene. Pablo Osvaldo mistet helgens kamp mot Chievo og er heller ikke med i kveld. Det er heller ikke Daniele De Rossi som ikke er med i troppen.

Sannsynlig lagoppstilling: Stekelenburg; Rosi, Juan, Heinze, Josè Angel; Gago, Greco, Pjanic; Lamela, Totti, Bojan.

Hos Fiorentina er midtbanespilleren Houssine Kharja opptatt med Afrikamesterskapet for Marokko. I tillegg er spissen Khouma Babacar og midtstopper Per Krøldrup ute med skader. Dette er imidlertid ikke de viktigste spillerne i troppen. Midtbanespilleren Valon Behrami er fit for fight etter en håndskade, men det er ikke umulig at trener Delio Rossi velger å hvile sveitseren.

Roma er i best form av disse to lagene og satser alltid knallhardt på cupen. Når de i tillegg er hektet av i gullkampen i serien, nøler vi ikke med å spille H til brukbare 1,70 i odds.

Vi ender dermed opp med følgende dobbel til 3,15 i odds:
59. Manchester City – Liverpool 1,85 – 3,20 – 3,85
69. Roma – Fiorentina H 1,70 – 3,00 – 3,90
Klikk her for å levere dette spillet med 100 kroner i innsats (du kan endre beløpet selv).

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag