Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool taper ikke fem hjemmekamper på rad

Liverpool står med fire strake serietap på Anfield Road. Torsdag kveld kommer Chelsea på besøk til Anfield.

Det er midtukerunde i Premier League og torsdag spilles de tre siste kampene i midtukerunden. Den overlegent største kampen er Liverpool mot Chelsea.

Fredag er det ca 489 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spill før fredag klokken 19.00.

Liverpool - Chelsea H 2,20 (spillestopp torsdag kl 21.10)
Det er nesten som man må gni seg i øynene, men 0-2 tapet hjemme for Everton lørdag 20. februar var altså Liverpools fjerde strake hjemmetap i Premier League. Det er den lengste tapsrekken på nesten 100 år og nesten helt ubegripelig med tanke på den formidable hjemmestyrken Liverpool har vist de siste sesongene.

Klikk her for å levere dette spillet

Det har vært skader opp og i mente for Jürgen Klopp og det forklarer veldig mye. Virgil van Dijk ble alvorlig skadet allerede i 5. serierunde og kommer ikke tilbake før neste sesong. Stoppermakker Joe Gomez har spilt seks seriekamper denne sesongen og er også ute resten av sesongen. Joel Matip har kun spilt ni seriekamper fra start denne sesongen og er ute på ubestemt tid.

Liverpool har allerede flere baklengs denne sesongen

Tallenes tale er ikke til å feil av. Sesongen 2018/19 endte Liverpool med kun 22 baklengsmål på de 38 seriekampene. I fjorårets gullsesong ble det 33 baklengs, altså litt flere enn sesongen før. Da hadde Liverpool sikret seriegullet lenge før serien var ferdigspilt og slapp inn hele åtte mål på de fem siste seriekampene. Det forklarer litt av økningen.

Snitt baklengsmål per kamp
2018/19-sesongen - 0,57
2019/20-sesongen - 0,86
2020/21-sesongen - 1,30

Liverpool har 34 baklengsmål på sine 26 første seriekamper denne sesongen. Selv med 12 seriekamper igjen, har de altså allerede passert antall baklengsmål fra de to foregående sesongene.

Salah har levert

Til tross for at Mohamed Salah er toppscorer i Premier League og trolig scorer flere mål denne sesongen enn i de to foregående sesongene er ikke Liverpool i nærheten av å score like mange mål denne sesongen, som de to foregående. Liverpool har scoret 89 og 85 mål de to foregående sesongene og snittet godt over to mål per kamp. Hittil denne sesongen er blitt 47 scoringer på 26 kamper, det gir et snitt på kun 1,80 scoringer per kamp.

De store skadeproblemene defensivt, har også godt ut over det offensive. Jordan Henderson og Fabinho har i lange perioder vært tvunget til å danne midtstopperpar, det har også svekket Liverpool offensiv, siden de to normalt spiller sammen på defensiv midtbane.

Fabinho og Jota er tilbake
Til torsdagens meget viktige hjemmekamp mot Chelsea må Liverpool fortsatt unnvære Virgil van Dijk, Joe Gomez, Joel Matip og Jordan Henderson. Men Jürgen Klopp kan i det minste glede seg over at Fabinho er tilbake og at Diogo Jota er tilbake. Førstekeeper Allison mistet sin far nylig og stod over søndagens kamp mot Sheffield United. Han er trolig tilbake torsdag. Det blir trolig Fabinho og Ozan Kabak som danner midtstopperpar, Arnold og Robertson tar backplassene. Curtis Jones, Wijnaldum og Thiago danner midtbanetrio og så blir det Mane, Salah og Firmino på topp. Jota kommer nok inn i løpet av kampen om han er kvitt sykdommen som forhindret ham søndag.

Chelsea er ubeseiret under Thomas Tuchel

Thomas Tuchel har fått en flott start som Chelsea-manager og laget er ubeseiret på de sju første seriekampene under Tuchels kommando. De står med 4-3-0 i denne perioden, men fire av kampene er spilt hjemme. Gjorde en helt ok kamp hjemme mot Manchester United søndag kveld uten på noe vis å briljere og det endte 0-0 i en sjansefattig kamp.

Torsdagens kamp er meget viktig for begge lag i den svært intense kampen om topp fire. Liverpool ligger på 6. plass med 43 poeng på 26 spilte kamper. Det er kun to poeng opp til West Ham på 4. plass. Chelsea ligger på 5. plass med 44 poeng, også de med 26 spilte kamper.

Liverpool står altså med fire strake hjemmetap og er uten seier på sine seks siste hjemmekamper i Premier League (0-2-4). De har faktisk ikke vunnet en seriekamp hjemme på Anfield siden 16. desember i fjor da Tottenham ble slått 2-1. Chelsea står med moderate 6-3-4 på bortebane, men kommer til Anfield bortimot helt skadefrie da Thiago Silva er eneste spiller ute med skade.

Liverpool med 5-3 og 2-0 seier i tilsvarende serieoppgjør på Anfield de to foregående sesongene. Det er nesten utenkelig å se for seg at Liverpool går på sitt femte strake hjemmetap i Premier League.

2,20 i hjemmeodds på Liverpool er den "beste" hjemmeoddsen på Liverpool på evigheter. Vi tror Klopps menn "bounce back" torsdag kveld og spiller hjemmeseier.

Klikk her for å levere dette spillet