Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool utnytter denne Ajax-svakheten i kveld

Liverpool er svekket defensivt uten Virgil Van Dijk, men Jürgen Klopp har fortsatt angrepstrioen Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané.

- Liverpool er akkurat nå det beste laget i verden, sa Ajax-manager Erik ten Hag til Liverpool Echo.

- Vinner du Champions League og Premier League på to år, da er du en alvorlig utfordrer til en ny Champions League-tittel, fortsatte han.

- Jeg vet ikke hvor mye Van Djiks skade vil påvirke Liverpool. Når alt kommer til alt så må vi tenke på dem som spiller. Det kommer ikke til å bli et annerledes Liverpool-lag, de spiller alltid på samme måte, sa Ajax-manageren.

Ajax - Liverpool (Pause/fulltid dobbel) - U/B 4,90 (spilestopp onsdag kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Champions League, gruppe D. Det har klabbet for de regjerende Premier League-mesterne. Først røk Liverpool ut i ligacupen mot Arsenal, deretter ble de ydmyket av Aston Villa og i helgen spilte Anfield-laget 2-2 i Merseyside-derbyet mot Everton.

I den kampen pådro Virgil Van Djik seg en alvorlig kneskade. Han er ute mot Ajax, og kan i verste fall være ute resten av sesongen.

Mangler flere sentrale spillere

Joel Matip og Thiago ble heller ikke med laget til Amsterdam. Begge fikk smeller i Merseyside-derbyet.

Matip og Thiago har ikke alvorlige skader, men siden Liverpool skal spile seks kamper på 17 dager tar ikke Jürgen Klopp unødvendige sjanser. Det betyr trolig at Fabinho og Joe Gomez spiller midtstopper mot Ajax, og Thiagos fravær åpner opp for Gini Wijnaldum, Naby Keita og James Milner.

Onsdag er det ca 122 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Det er bekymringsfullt at Matip har fått et tilbakeslag med tanke på at Virgil van Dijk er ute i seks måneder eller kanskje hele sesongen. Alex Oxlade-Chamberlain, Alisson og Kostas Tsimikas er også på skadelisten hos Liverpool.

Heldigvis for Liverpool er angriperne Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané og Diogo Jota klare. De kan trykke på et punkt hvor Ajax er sårbare. Det mener iallfall Michael Statham fra Football Oranje. Han forteller om det i podkasten Behind Enemy Lines.

- Jeg vet ikke om Ajax har den samme kvaliteten som de hadde i 2018-2019-sesongen. Sist sesong viste at de manglet nøkkelspillerne fra den sesongen, sier Statham.

- Dette kommer til å bli en stor utfordring for forsvarsrekken hos Ajax, særlig farten til Mane og Salah. Noussair Mazraoui og Nicolas Tagliafico på backene har vist i de kan takle å spille mot raske kantspillere i Champions League. Det blir mer interessant å se hva som skjer om Mane og Salah utfordrer midtstopperne.

- Perr Schuurs er en spiller som har samme spillestil som Matthijs de Ligt, men han er ikke like hurtig. Han spiler sammen med Daley Blind, og han er heller ikke blant de raskeste. Spørsmålet er hvor ofte Mane og Salah kan komme inn i midten og true Ajax-forsvaret med farten sin.

- Ajax har vært gode offensivt, men defensivt har de ikke vært like bra. De står veldig høyt med laget, og med så raske angripere som iverpool har, vil de få problemer.

Det nederlandske hovedstadslaget, som har vært aktive på overgangsmarkedet i sommer, varmet opp med å banke Heerenveen 5-1. Laget Liverpool møter onsdag er et helt annet lag enn det som tok seg til semifinalen i Champions League i 2019.

Ajax bygger et nytt lag

Matthijs de Ligt og Frenkie de Jong gikk til henholdsvis Juventus og Barcelona forrige sommer, og flere spillere dro fra Johan Cruyff Arena før årets sesong. Chelsea hentet Hakim Ziyech, som har vært den kreative motoren i Ajax-laget de siste fem sesongene, mens . Donny van de Beek gikk til Manchester United. I tillegg til det mistet de nederlandske serimesterne tenåringsbacken Sergino Dest til Barcelona, og den rutinerte midtstopperen Joel Veltman til Brighton.

Ajax er i ferd med å bygge opp et nytt lag. Den største investeringen i sommervinduet var den brasilianske kantspilleren Antony. 20-åringen har scoret tre mål på de første fem kampene i Nederland. Men han er ute med skade til kveldens kamp.

Onsdag er det ca 122 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

På midtbanen stoler nederlenderne på Mohammed Kudus, som kom fra Nordsjaelland i Danmark i sommer. Han er sammenlignet med Clarence Seedorf, og skal være en erstatter for Van de Beek.

På høyrebacken har de fått inn en erfaren Æresdivisjon-spiller, Sean Klaiber. Han ble hentet fra Utrecht og er en backup for Noussair Mazraoui som er førstevalget på backplassen. 38 år gamle Maarten Stekelenburg er signert for å ha en som kan avlaste Andre Onana i mål, mens Davy Klaasen returnerte til Amsterdam etter tre år i Everton og Werder Bremen.

Se alle de nye draktene til Premier League-klubbene her

Liverpool har ikke imponert på bortebane i Champions League-gruppespillet. De har tapt fire av de siste seks gruppespill-kampene på utebane, og har kun ledet til pause i en av de seks siste bortekampene i gruppespillet.

Vi tror Ajax vil gi Liverpool kamp. Vi tror det står uavgjort til pause, men at Liverpool vinner etter 90 minutter. U/B-spillet gir 4,90 i odds. Det er spillbart.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset