Foto: Chris Brunskill / Getty / All Over Press

Liverpool vinner ikke mot Stoke

Det blir ingen god romjulsstart for de røde.

Kommersielt

Sportspills meny 2. juledag:
Oddstips 1: Mer suksess for Hull
Oddstips 2: Tottenham mener alvor

V75 Solvalla: Ørjan for alle penga
V65 Bjerke: Kai vinner med alt

Norsk Tipping byr på en flott tippekupong andre juledag og ni av kampene er altså hentet fra Premier League, mens de de tre siste alle er fra Championship. Merk at det er innleveringsfrist allerede kl 15.55. Bonuspotten vokser og er nå kommet opp i ca 2,8 millioner kroner.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Stoke - Liverpool
Det kan så være at Stoke ikke spiller festfotball, men man må nesten bli imponert over hva Tony Pulis får til med dette begrensede mannskapet. Lørdag kom Stoke til White Hart Lane for å kapre ett poeng og lyktes med det. Åtte kamper uten tap i Premier League nå og 4-4-0 er fasiten på disse kampene. Det har ført Stoke opp på 9. plass på tabellen med sine 25 poeng. Tretten baklengsmål hittil er faktisk best i Premier League og hjemme på Britannia Stadium står laget med 4-4-0 og 8-3 i målforskjell. Bortsett fra at Charlie Adam trolig mister kamper er det ingen vesentlige fravær for hjemmelaget.

Liverpool blander og går. Etter ydmykelsen hjemme mot Aston Villa nest sist, slo laget sterkt tilbake med en solid 4-0 seier hjemme mot Fulham sist lørdag. Har samme antall poeng som Stoke, men ligger på plassen foran (8.plass) pga bedre målforskjell. Tre seire på de fire siste nå og kanskje er det i ferd med å løsne litt for Liverpool nå. Middelmådige 2-4-2 på bortebane. Det er ingen nye fravær hos Liverpool.

Det står 2-2-0 på de fire siste tilsvarende på Britannia og lite tyder på at Luis Suarez får gode arbeidsvilkår her. Stoke er pottetette bakover, taper ikke fotballkamper for tiden og har altså ikke tapt på Britannia Stadium denne sesongen. Det gjør de heller ikke onsdag. HU.

2. Aston Villa - Tottenham
Etter en strålende 3-1 seier borte mot Liverpool sist lørdag, landet Aston Villa med et brak på Stamford Bridge søndag kveld og røk grusomme 0-8 mot Chelsea. Det går opp og ned i fotball. Aston Villa er med sine 18 poeng dermed kun tre poeng klar av Wigan på nedrykksplass. Svake 2-4-2 hjemme på Villa Park, men brukbare 2-3-1 på de seks siste seriekampene. Ron Vlaar (f), Gabriel Agbonlahor (a) og Charles N'Zogbia (m) mistet alle kampen mot Chelsea og er usikre igjen.

Tottenham klarte aldri å bryte ned defensivt sterke Stoke lørdag og måtte nøye seg med 0-0. Tottenham er dermed på 6. plass med sine 30 poeng, men er a poeng med Arsenal på 4. plass og Everton på 5. plass. Formen viser sterke 4-1-1 på de seks siste seriekampene. Brukbare 5-3-2 på White Hart Lane, mer moderate 4-0-4 på bortebane. Clint Dempsey mistet lørdagens kamp mot Stoke, og er fortsatt usikker. Men både Benoit Assou-Ekotto og Scott Parker kan være aktuelle for sin første kamp på svært lenge. Ellers er det ingen nye fravær eller karantener for Tottenham.

Det står 0-2-2 på de fire siste tilsvarende på Villa Park og selv om Aston Villa er vriene å slå på Villa, tror vi ikke Tottenham taper nå heller. B.

3. Manchester United - Newcastle
Etter stang inn i en rekke kamper denne sesongen, måtte Manchester United nøye seg med 1-1 i bortekampen mot Swansea søndag ettermiddag. Dermed minket ledelsen til Manchester City med to poeng, men United har fortsatt fire poengs forsprang på toppen. United har en offensiv bredde som berger laget denne sesongen, både på midten og bakover er det mer grunn til uro. Solide 7-0-1 hjemme på Old Trafford. Spillere som Welbeck, Hernandez, Smalling og Fletcher kan alle være aktuelle for startoppstillingen her all den tid det er ventet at Ferguson gjør noen endringer.

Newcastle berget tre livsviktige poeng i hjemmemøtet med Queens Park Rangers lørdag, men fjorårets store overraskelse er likevel ikke bedre enn nummer 14. Seks tap på de siste åtte kampene. Det lå i kortene at Newcastle hadde fått for godt betalt i fjor, og det har kladdet mye denne sesongen. Blant annet på grunn av skader på viktige spillere. Meget moderate 0-4-4 på bortebane. Viktige Cheik Tiote soner karantene for gule kort, mens kvartetten Ben Arfa, Steven Taylor, Yohan Cabaye og Ryan Taylor alle er skadet.

Manchester United søler sjelden vekk poeng i to kamper på rad, og inntil vi ser at Newcastle fungerer igjen (svekkes også av fra værene på Cabaye og Tiote) ser vi ingen grunn til å gardere hjemmeseieren her. H.

4. Sunderland - Manchester City
Vi likte det vi så av Sunderland i andreomgangen borte mot Norwich fjerde sist og det lå en opptur i luften etter den kampen. De fire påfølgende kampene har gitt to seire og to tap og når vi vet at tapene kom mot Manchester United og Chelsea så er på en måte våre forventninger innfridd. Sterk, men ikke uventet borteseier mot Southampton sist lørdag. 2-3-3 er derimot ikke bra tall hjemme på Stadium of Light. Lee Cattermole og Wes Brown er begge skadet, mens Adam Johnson må testes nærmere kampstart.

Manchester City har gjort alt annet enn å imponere denne sesongen og berget 1-0 med et nødskrik hjemme mot Reading lørdag. Men gjorde sin beste kamp for sesongen borte mot Newcastle nest sist (seier 3-1). Hvor lenge kan Mancini overleve dette da? 4-4-0 er tallene på bortebane. Vincent Kompany mistet lørdagens kamp mot Reading, men er trolig tilbake her. Helt sikkert er det at Samir Nasri, Micah Richards og Gael Clichy mister kampen.

Sunderland har faktisk vunnet tilsvarende oppgjør med 1-0 de to foregående sesongene og det ble 1-1 sesongen før det igjen. Vi værer en skrell her og bruker alle tegn. HUB.

5. Norwich - Chelsea
Etter 6-4-0 på de ti siste ligakampene, måtte Norwich tåle sitt første nederlag på elleve seriekamper da laget tapte 1-2 borte mot West Bromwich lørdag. Er på en flott 10.plass med sine 25 poeng, etter 5-2-1 hjemme på Carrow Road og 1-5-4 på bortebane. Meget viktige Grant Holt måtte unnvære lørdagens bortekamp mot WBA, men er trolig tilbake 2. juledag. Andre Surman, Ryan Bennett og John Ruddy mister helt sikkert kampen.

Chelsea innledet svakt under Rafael Benitez, men etter årsbeste borte mot Sunderland (seier 3-1) for drøye to uker siden, fulgte Chelsea opp med en fantastisk hjemmekamp mot Aston Villa lille julaften og ga seg ikke før det stod 8-0. Sju forskjellige spillere noterte seg for scoringer i den kampen. Chelsea er på 3. plass og har nå 11 poeng opp til serieleder Manchester United (en kamp til gode for Chelsea). John Terry blir ikke friskmeldt, men ellers er det få fravær for Chelsea nå.

Norwich fikk altså sitt første tap på elleve kamper lørdag, mens Chelsea kommer fra to strålende seire. Det endte 0-0 i fjor, og dette blir naturligvis en helt annen kamp for Chelsea. Norwich er seige hjemme på Carrow Road og kan knipe poeng igjen. UB.

6. Everton - Wigan
Kun to tap for hjemmelaget etter 18 serierunder, men dessverre for Everton-fansen er halvparten av kampene gått til poengdeling og dermed er det ikke blitt mer enn 30 poeng som gir en foreløpig 4. plass. 7-9-2 er totaltallene, hjemme på Goodison Park står laget med 4-4-0. Ble nok reddet av en tvilsom West Ham-utvisning på Carlton Cole midtveis i den andre omgangen lørdag da laget vant 2-1. 2-4-0 på de seks siste seriekampene. Viktige Fellaini soner sin andre av tre kampers karantene onsdag. Også Tony Hibbert og Kevin Mirales mister onsdagens kamp.

Wigan gjorde ingen dårlig figur i den tidlige ettermiddagskampen hjemme mot Arsenal lørdag, men det endte i 0-1 tap. Er dermed fortsatt under streken med sine 15 poeng, kun målforskjellen skiller fra sikker plass. 2-0-6 på bortebane. Wigan har fortsatt forsvarsproblemer, men onsdag kan kaptein Gary Caldwell være tilbake. Alcaraz, Ramis og Lopez rekker derimot ikke denne kampen, mens Crusat og Watson begge er langtidsskadd.

Det står 4-1-0 på de fem siste tilsvarende oppgjørene, men Everton er ikke laget vi stoler mest som stor favoritt på hjemmebane. HU.

7. Queens Park Rangers - West Browmwich
Harry Redknapp har foreløpig ikke fått sving på sakene som QPR-manager, men 1-3-1 på de fem seriekampene som er spilt under hans kommando er ikke så verst. Lørdag kom første tapet under Redknapp da laget tapte 0-1 borte for Newcastle og det var det lite å si på. Med magre 10 poeng er det fem poeng opp til Southampton på sikker plass. 1-4-3 er de skrale tallene hjemme på Loftus Road. Viktige spillere som Ji-Sung Park, Andy Johnson, Bobby Zamora og Kieron Dyer er fortsatt ikke tilgjengelig for Harr Redknapp, mens både Onuoha og Traore må ha såkalt "late fistness test" før onsdagens kamp.

West Browmwich var helt oppe på en sensasjonell 3. plass for noen uker siden, men tålte ikke det presset og hadde kun ett poeng på de fire siste kampene før lørdagens 2-1 seier hjemme mot Norwich. Vi er ikke veldig overbeviste om det var et vendepunkt. WBA står med 2-2-4 på bortebane. Mulumbu returnerer etter karantene for Albion, mens Reid og Yacob må testes nærmere kampstart.

Det er dyrt å spille bunnlag, det er det ingen tvil om. Men onsdag har vi svært god tro på at Queens Park Rangers tar en meget viktig hjemmeseier og vi lar hjemmelaget stå ugardet her. H.

8. Fulham - Southampton
To lag som begge skuffet lørdag. Ustabile Fulham gjorde en slett innsats borte mot Liverpool og tapte 0-4. Martin Jols mannskap står dermed med en fattig seier på de ti siste seriekampene og Fulham har falt til 13. plass på tabellen med sine 20 poeng. Hjemme på Craven Cottage leverer laget brukbart (4-1-3). Steve Sidwell returnerer etter karantene og går trolig rett inn i startoppstillingen igjen. Diarra og Duff er begge fortsatt skadet.

Southampton ble hardt betrodd i hjemmemøtet mot Sunderland lørdag, men røk 0-1. Med 15 poeng er det kun målforskjellen som holder laget over nedrykksstreken. Svært moderate 1-0-6 på fremmed gress. Hadde fine 3-1-1 før lørdagens hjemmetap på de fem foregående. Kaptein Adam Lallana mistet søndagens hjemmekamp mot Sunderland og blir ikke klar til denne kampen heller. For øvrig er det ingen nye fravær for Southampton.

Kan vi stole på Fulham for tiden? Vi er slett ikke sikre og selv om Southampton ikke har levert varene på bortebane, så utelukker vi ikke laget her. HB.

9. Reading - Swansea
Reading-manager Brian McDermott var fly forbanna etter Manchester Citys overtidsmål på lørdag og mente at hans lag ble snytt for et klart frispark. Reading kom uansett fra bortemøtet med Manchester City med æren i behold etter kun å ha tapt 0-1. Men hederlige tap gir som kjent ingen poeng og Reading er fortsatt helt sist med sine ni poeng. Sju strake ligatap nå og det blir det naturligvis nedrykk av. 1-4-3 på hjemmebane er selvsagt ikke godt nok. Spissveteranen Jason Roberts blir ikke klar til onsdagens kamp, to mann er langtidsskadd, men ellers er det ingen nye fravær for Reading.

Swansea fortsetter å imponere og tok et velfortjent poeng hjemme mot Manchester United søndag ettermiddag. Med 24 poeng er Michael Laudrups gutter opp på fin 11. plass. Stod med to strake ligatap før søndagens poengdeling og har opptrådt ustabilt denne sesongen. Brukbare 3-1-4 på bortebane. Pablo Hernandez er trolig tilbake onsdag og ellers er det bare Angel Rangel som mangler.

Før eller siden vinner Reading fotbalkamper igjen, men velspillende Swansea er trolig istand til å vinne denne kampen komfortabelt. Dette er vrient. HUB.

10. Hull - Leicester
Fantastisk flyt for Steve Bruce og hans Hull og etter fredagens sterke borteseier mot hjemmesterke Derby er laget helt oppe på andreplass med sine 44 poeng, kun tre poeng bak serieleder Cardiff. Står med fire strake seire nå og har fine 7-1-3 på eget gress. Manager Steve Bruce er ikke ventet å gjøre endringer i startelleveren for meget godtgående Hull.

Vi trodde Leicester skulle vinne toppkampen mot Cardiff sist lørdag, men dengang ei. Serieleder Cardiff imponerte igjen og vant 1-0. Leicester er på 5. plass med sine 37 poeng og vi merker oss at 26 av disse poengene er tatt hjemme på Filbert Street. Borte står laget med svake 3-2-6. Forsvarsspillerne Sean St Ledger og Michael Keane er begge fortsatt skadd, mens spissen Martyn Waghorn trolig er aktuell for startoppstillingen etter å ha gjort comeback etter skade i hjemmemøtet mot Cardiff lørdag. Det var for øvrig første gang Leicester gikk målløse av banen i en hjemmekamp denne sesongen.

Formsterke og hjemmesterke Hull må ses med bra sjanse her mot et Leicester-lag som ikke fungerer på bortebane. H.

11. Cardiff - Crystal Palace
Toppoppgjør i Wales mellom serieleder Cardiff og serietreer Crystal Palace. Uforutsigbare Championship viste seg fram fra sine mest lunefulle side når Cardiff tapte forrige hjemmekamp mot tabelljumbo Peterborough. Cardiff slo imidlertid tilbake med en kruttsterk borteseier mot hjemmesterke Leicester lørdag. Hadde for øvrig ursterke 10-0-0 hjemme i Wales før hjemmetapet mot Peterborough. Forsvarsspilleren Matthew Connolly soner karantene onsdag, og ellers er det et par spillere skadet (men disse har vært ute en stund).

Etter en fantastisk periode er det litt mindre fart i Crystal Palace nå som kommer til denne kampen fra tre strake poengdelinger. Det måtte nok ta litt imot etterhvert, men Palace er fortsatt oppe på en strålende tredjeplass, kun fire poeng bak serieleder Cardiff. Brukbare 5-3-3 på bortebane. Damien Delaney ble utvist allerede etter 11 minutter i hjemmemøtet med Huddersfield lørdag kveld og soner følgelig karantene her. Kaptein Paddy McCarthy er fortsatt skadet.

Kan hjemmesterke Cardiff tape to hjemmekamper på rad? Det kan de naturligvis, men vi har ingen tro på det. Palace viser litt nedadgående form nå og vi tror hjemmelaget tar denne. H.

12. Middlesbrough - Blackburn
Selv med variable 3-0-4 på sine sju siste seriekamper er Middlesbrough oppe på en flott 4. plass med 41 poeng og det er kun seks poeng opp til serieleder Cardiff. Meget sterke 7-4-1 hjemme på Riverside stadium. Lørdag ble det 1-2 tap borte for Leeds. Nicky Bailey, Andre Bikey og Ishmael Miller mistet alle den kampen og er usikre også til denne. Julio Arca, Muzzy Carayol og Curtis Main er alle fortsatt langtidsskadd.

Henning Berg har ikke overraskende fått noen pangstart som Blackburn-manager og kun en seier på ni forsøk er selvsagt for dårlig. Meget urovekkende 0-1-4 på de fem siste og henning Berg blir ikke lenge i Blackburn hvis denne trenden fortsetter. Taper imidlertid svært sjelden på bortebane (2-7-2). Kaptein Danny Murphy og David Dunn er begge tilgjengelige igjen for Berg etter skadefravær. Det samme gjelder midtstopper Markuss Olsson. Velkjent Nuno Gomes er fortsatt skadet.

Det er neppe mye som skiller disse lagene og det ligger en opptur i luften for Blackburn etterhvert. Vi tar med alle tegn. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 26.12.2012 15:55
1. Stoke City - Liverpool H U
2. Aston Villa - Tottenham B
3. Manchester United - Newcastle United H
4. Sunderland - Manchester City U B
5. Norwich City - Chelsea U B
6. Everton - Wigan Athletic H U
7. Queens Park Rangers - West Bromwich Albion H
8. Fulham - Southampton H B
9. Reading FC - Swansea City U
10. Hull City - Leicester City H
11. Cardiff City - Crystal Palace H
12. Middlesbrough - Blackburn Rovers H U B

432-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 26.12.2012 15:55
1. Stoke City - Liverpool H U
2. Aston Villa - Tottenham B
3. Manchester United - Newcastle United H
4. Sunderland - Manchester City H U B
5. Norwich City - Chelsea U B
6. Everton - Wigan Athletic H U
7. Queens Park Rangers - West Bromwich Albion H
8. Fulham - Southampton H B
9. Reading FC - Swansea City H U B
10. Hull City - Leicester City H
11. Cardiff City - Crystal Palace H
12. Middlesbrough - Blackburn Rovers H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus