*Nettavisen* Sportspill.

Liverpools Wembley-drøm lever

Raheem Sterling spilte to strålende kamper mot Chelsea i ligacupsemifinalen, men klarte ikke å forhindre at Liverpool ble slått ut. Foto: Jon Super (Ap)

Liverpool klarte ikke å nå ligacupfinalen, men henger fortsatt med i FA-cupen. Sjekk dagens tippetips.

04.02.15 13:22

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
VM Super-G:
Jansrud er superfavoritt
Oddstips:
Finne kan få sjansen
Dagens dobbel: Full krise i Inter

V76 Bjerke:Herlig meny på Bjerke
V5 Bjerke:Vi byr på en frekkis i V5-5

Midtukekupongen består blant av kamper fra FA-cupen, La Liga, Bundesligaen, Eredivisie, Coppa Italia og fransk ligacup. Samtlige kamper spilles onsdag kveld.

Bonuspotten er kommet opp i 1,1 millioner kroner, og vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres direkte nederst i saken.

Her finner du tippekupongen på nett.


Her finner du tippekupongen på mobil.

Nytt spill fra Norsk Tipping: Bli millionær med Nabolaget.

1. Bolton – Liverpool
Omkamp FA-cupen.

Bolton forsvarte seg meget godt i det første møtet på Anfield og klarte å ro i land 0-0 til tross for et heftig Liverpool-press. Har siden tapt 2-4 for Rotherham på bortebane og 2-2 hjemme mot Wolverhampton og ligger på 14. plass i Championship.

Verken opp- eller nedrykk virker sannsynlig, så laget kan tillate seg å ha fokus på FA-cupen.

Manager Neil Lennon sliter med en god del skader om dagen. Til kveldens kamp er Darren Pratley, Adam Bogdan, Emile Heskey, Marc Tierney, Mark Davies og Max Clayton uaktuelle. I tillegg er nykommerne Ben Amos, Adam Le Fondre, Rochinha, Barry Bannan, Simeon Slavchev, Filip Twardzik og Saidy Janko ikke berettiget for spill.

Spissen Craig Davies kan være tilbake etter skade.

Liverpool spilte til tider meget svak fotball i fjor høst, men har hevet seg mange hakk i vinter og opererer for tiden på et nivå som ikke er langt unna det beste fra forrige sesong.

I helgens 2-0-seier over West Ham, en kamp bortelaget knapt hadde noe som kunne likne på målsjanser, var også superspissen Daniel Sturridge tilbake fra langvarig skade. Landslagsspilleren brukte ikke mange minuttene som innbytter før han sendte ballen i mål.

Fraværsmessig ser det bedre enn på lenge for Liverpool, men manager Brendan Rodgers kommer trolig til å rotere litt på laget ettersom det er Merseyside-derby til helgen.

Vi tror mest på Liverpool, men uavgjort bør krysses av. UB.

Annonse: Her kan du kjøpe billetter, reise og hotell til Liverpools kamper.

2. Real Madrid - Sevilla
Real fikk en litt lurvete start på året, men har trygget tabelledelsen med fire strake seiere. Ligger ett poeng foran Barcelona og har også én kamp til gode på rivalen.

Real møter erkerivalen Atletico, som man har slitt veldig med de siste sesongene, til en meget viktig seriekamp på bortebane allerede om tre dager, og det er ikke overraskende om vi får se noen endringer på laget som slo Real Sociedad 4-1 i helgen.

Sikkert er det i alle fall sikkert at Ronaldo (karantene) og Luka Modric (skade) ikke spiller. Peke er akkurat kommet tilbake i trening.

Sevilla har tapt 1-3 i sine to siste bortekamper (mot Valencia i serien og Espanyol i cupen), men var tilbake på vinnersporet med 3-2-seier hjemme mot Espanyol i helgen. Gjenerobret dermed den viktige fjerdeplassen som gir muligheter for spill i Champions League til høsten.

Disse to har ikke spilt uavgjort mot hverandre siden 2005, og Sevilla har ikke slått Real på bortebane siden 2008.

Keeper Beto og den faste midtbanespilleren Grzegorz Krychowiak kan være tilbake etter skader her, og det er også mulig at Benoit Tremoulinas (forsvar) og Jose Antonio Reyes (midtbane) er tilgjengelige. Dermed er fraværssituasjonen meget god for bortelaget.

Real er med rette stor favoritt, men ettersom Ronaldo er ute og det er storkamp mot erkerivalen til helgen, tar vi med en gardering. HU.

Annonse: Her kan du kjøpe billetter, reise og hotell til Real og Atleticos kamper.

3.Borussia Dortmund – Augsburg
Borrussia åpnet året med 1-1 borte mot Leverkusen i helgen, men falt likevel ned på bunnplassen i Bundesligaen. Har kun tatt to poeng på de siste fire seriekampene.

Det har vært mange skader i troppen denne sesongen. Og selv om situasjonen har bedret seg, er fortsatt spillere som Jakub Blaszczykowski, Sven Bender og Sebastian Kehl ute. Det er usikkert om Sven Bender og Lukasz Piszczek rekker kampen.

Langt lystigere for Augsburg, som åpnet med en fin 3-1-seier over Hoffenheim og klatret til femteplass på tabellen. Kun målforskjellen skiller opp til bronseplassen.

Bortelaget må klare seg uten den faste forsvareren Baba Rahman (Afrikamesterskapet) og midtbanespilleren Alexander Esswein. Marwin Hitz, Tim Matavz, Sascha Molders, Dominik Reinhardt og Jan Moravek er langtidsskadet.

Borussia har hatt et godt tak på Augsburg de siste sesongene og vant det omvendte møtet i august 3-2. Augsburg har beskjedne 3-0-6 på bortebane og 5-10 i målforskjell så langt.

En dag må det snu for Dortmund, men det er ingen garanti for at det skjer i i kveld. HUB.

4. Köln – Stuttgart
Köln tok et langt steg vekk fra bunnstriden med 2-0-seier borte mot Hamburg i helgen. Har nå fem poeng ned til Stuttgart på direkte nedrykk, mens Leverkusen på Europa League-plass tatt sju poeng mer.

Fraværsmessig ser det veldig bra ut for hjemmelaget.

Stuttgart tapte 0-1 for Borussia Mönchengladbach i helgen og falt ned til nest sisteplass.

Midtbanespilleren Serey Die er fortsatt opptatt med Afrikamesterskapet for Elfenbenskysten. Mens den faste forsvareren Antonio Rüdiger og midtbanespillerne Daniel Didavi og Carlos Gruezo er skadet.

Legg merke til at Köln bare har scoret fire mål og tatt seks poeng på lagets åtte første hjemmekamper. På de siste fire hjemme er det kun blitt ett poeng.

Dette bør være en fin mulighet til å pynte på hjemmestatistikken for Köln. H.

5. Hertha Berlin - Bayer Leverkusen
Hertha åpnet 2015 med 0-2-tap borte mot Werder Bremen i helgen. Fikk heller ingen god avslutning på fjoråret og (0-5-tap hjemme mot Hoffenheim) og ligger bare ett poeng over Stuttgart på nedrykk.

Salomon Kalou er opptatt med Afrikamesterskapet, mens Per Ciljan Skjelbred sliter med sykdom. Midtbanespillerne Anis Ben-Hatira (3 mål og 4 målgivende) og Peter Niemeyer er skadet.

Leverkusen spilte uavgjort hjemme mot Dortmund i helgen og falt ned til sjetteplass. Laget vant begge de to innbyrdes forrige sesong og stakk også av med seieren i sesongs første møte i august.

Den viktige spissen Son Heung-Min er på vei hjem fra Asiamesterskapet, men rekker ikke kveldens kamp. Forsvareren Tin Jedvaj og midtbanespilleren Robbie Kruse er skadet.

Leverkusen er det beste laget av disse to, og vi satser på at UB holder.

6. Hoffenheim - Werder Bremen
Hoffenheim avsluttet 2014 med 5-0-seier borte mot Hertha, men åpnet året 1-3-tap for Augsburg i helgen. Tapte dermed verdifulle poeng i kampen om en plass i Champions League. Ligger på sjuendeplass og har fire poeng opp til plass tre, fire og fem.

Den faste midtstopperen Niklas Süle er fortsatt ute med skade. Backen Jin-Su Kim er heller ikke tilgjengelig.

Werder slo Hertha 2-0 i helgen og opparbeidet seg en luke på tre poeng ned til nedrykksstriden. Er ligaens dårligste bortelag og har bare tatt fem poeng på ni kamper. Har også sluppet inn klart flest mål på bortebane – 29 baklengs.

Midtbanespilleren Cedrick Makiadi spiller fortsatt i Afrikamesterskapet for DR Kongo. Forsvareren Sebastian Prodl er skadet, mens den viktige kantspilleren Zlatko Junuzovic soner karantene.

Dette bør være grei skuring for hjemmelaget. H.

7. Paderborn – Hamburg
Paderborn startet året med et skrekkelig 0-5-tap for Mainz. Det nyopprykkede laget har ikke vunnet på de åtte siste kampene og har falt ned til 13. plass. Ned til Stuttgart skiller det to poeng.

Den samme avstanden er det ned til Hamburg på kvalikplass. Laget spilte 0-2 hjemme mot Köln i helgen og har bare tatt to poeng på de siste fire kampene.

Paderborn vant hele 3-0 i det første innbyrdes oppgjøret denne sesongen.

Hos hjemmelaget ser det ut til at angriperen Marvin Ducksch er eneste fravær av betdyning.

Situasjonen er ikke like god hos Hamburg. Den viktige midtbanespilleren Valon Behrami, Lewis Holtby, Cleber og Dennis Diekmeier er ute med skader.

Det er alltid en stor uavgjortfare når to svake og formløse lag møtes. HUB.

8. Zwolle - Dordrecht
Zwolle har fine 5-1-1 på de siste sju kampene og har klatret opp til fjerdeplass. Tok en flott 2-0-seier på bortebane over Utrecht forrige runde og har nylig spilt seg til semifinalen i cupen.

Kantspilleren Jody Lukoki soner karantene i dag. Den målfarlige angriperen Tomas Necid er tilbake fra skade, men startet trolig på benken grunnet manglende kampform.

Nyopprykkede Dordrecht ligger desidert sist i den nederlandske toppdivisjonen med 11 poeng på 20 kamper, men fikk en viss kontakt med lagene over på tabellen etter 1-0-seieren over Excelsior for to runder siden. Klarte uavgjort hjemme mot Heerenveen i helgen og har bare tapt én av de siste fem seriekampene (1-3-1).

Førstekeeper Filip Kurto skadet seg forrige seriekamp og må stå over i kveld. Kantspilleren Giovanni Korte er også uaktuell.

Zwolle er såpass stor favoritt på kupongen at det frister å ta med en gardering. Dordrecht har tross alt vært et vanskelig lag å slå i et siste. HU.

9. Cambuur - Vitesse Arnhem
Cambuur har møtt mye bra motstand i det siste og står med 0-1-3 på de siste fire i serie og cup. Har falt ned til niendeplass og er for tiden ute av sluttspillplassene. Gjorde en god figur borte mot Twente sist, men ble felt av et overtidsmål og tapte 1-2.

Spissen Michiel Hemmen og kantspilleren Furdjel Narsingh er ute med skade, og trener Henk de Jong har antydet noen endringer på laget grunnet tett kampprogram.

Vitesse har også møtt mange bra lag i det siste og har måttet tåle flere stortap i 2015. Slo imidlertid tilbake med en sen, men knallsterk seier over Ajax i helgen og klatret opp til tiendeplass. Ligger to poeng bak dagens motstander.

Kantspilleren Renato Ibarra og backen Arnold Kruiswijk er ute, men kaptein Guram Kashia er tilbake etter karantene.

Vi helgarderer denne. HUB.

10. Willem II – Utrecht
Willem så lenge ut til å gjøre det helt store i helgens bortekamp mot PSV, men serielederen scoret to sene mål og vant oppgjøret 2-1. Willem falt dermed ned til 11. plass med sine 24 poeng.

Utrecht står med samme poengsum, men er bak på målforskjell. Har ikke tatt særlig med poeng i det siste, men har møtt relativt bra motstand.

Toppscorer Ruud Boymans (9 mål) og tre andre spillere er ute med skade, mens midtbanespilleren Anouar Kali er suspendert etter å ha brukket kjeven til lagkamerat Kristoffer Peterson på trening.

Åpen kamp. HUB.

11. Napoli – Inter
Kvartfinale Coppa Italia.
Napoli står med fire strake seiere i serie og cup etter hjemmetapet for Juventus 11. januar og ligger på tredjeplass i Serie A. Måtte ha straffekonk for å slå Udinese ut av forrige cuprunde.

Faouzi Ghoulam og Saphir Taider er trolig tilgjengelige igjen etter spill i Afrikamesterskapet.

Inter tok en grei 2-0-seier over Sampdoria forrige cuprunde, men har siden tapt to strake kamper i serien (1-3 borte mot Sassuolo og 0-1 hjemme for Torino) og har falt ned til en skuffende 13. plass.

Forsvareren Issac Donkor soner karantene.

Inter er i meget rufsete forfatning, og vi tror klart mest på hjemmelaget. H.

Annonse: Her kan du kjøpe billetter, reise og hotell til Inter og Milans kamper.

12. Monaco – Bastia
Semifinale ligacupen, den minst prestisjefulle av de to franske cupene.

Monaco slo ut Guingamp forrige runde og serieleder Lyon runden før det. Spilte 0-0 hjemme mot Lyon i serien i helgen og har flotte 6-2-0 på de siste åtte i ligaen. Den svake starten på sesongen gjør imidlertid at laget ikke ligger høyere enn femteplass.

Kantspilleren Ferreira Carrasco soner karantene, mens spissen Lacina Traoré er opptatt med spill i Afrikamesterskapet.

Bastia har spilt 1-1 i de to siste seriekampene og ligger på 16. plass med 24 poeng. Har kun ett poeng ned til Evian på direkte nedrykk.

Midtbanespillerne Floyd Ayité, El-Hadji Ba og Christopher Maboulou er ute med skade.

Monaco har vunnet de tre siste innbyrdes og har spilt 13 kamper på rad i serie og cuper uten å slippe inn mål i ordinær tid.

Vi tror hjemmelaget kan juble for finalebillett etter ordinær tid. H.

432-rekker:
1. Bolton – Liverpool UB

2. Real Madrid - Sevilla HU

3. Borussia Dortmund – Augsburg HUB

4. Köln – Stuttgart H

5. Hertha Berlin - Bayer Leverkusen UB

6. Hoffenheim - Werder Bremen H

7. Paderborn – Hamburg HUB

8. Zwolle - Dordrecht HU

9. Cambuur - Vitesse Arnhem HUB

10. Willem II – Utrecht H

11. Napoli – Inter H

12. Monaco – Bastia H

Klikk her for å levere 432-rekken på nett.

Klikk her for å levere 432-rekken på mobil.

96-rekker:
1. Bolton – Liverpool UB

2. Real Madrid - Sevilla HU

3. Borussia Dortmund – Augsburg HU

4. Köln – Stuttgart H

5. Hertha Berlin - Bayer Leverkusen UB

6. Hoffenheim - Werder Bremen H

7. Paderborn – Hamburg HUB

8. Zwolle - Dordrecht H

9. Cambuur - Vitesse Arnhem HU

10. Willem II – Utrecht H

11. Napoli – Inter H

12. Monaco – Bastia H

Klikk her for å levere 96-rekken på nett.

Klikk her for å levere 96-rekken på mobil.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag