TABELLTIPS OBOS-LIGAEN:
2. plass: Sogndal

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Sivert Mannsverk?

- Jeg tror vi stiller veldig sterkt i år. Jeg tror vi har truffet veldig bra med de nye signeringene, så jeg tror det blir et bra år for oss.

- Hvilken spiller på ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år?

- Jeg ville ha sagt Kristoffer Nessø. Han har en liten X-faktor i farten og er bra teknisk, og så tror jeg at han vil passe veldig bra inn i laget vårt på måten vi spiller på. Så det er en veldig god signering som jeg har veldig stor tro på.

- Hvem tror du vinner Obos-ligaen i år?

- Jeg legger presset over på Aalesund i år. Men jeg har trua på at vi skal gjøre det bra også, så jeg tror jeg går for Sogndal.

Les også: Slår tilbake mot ekspertens tips: - Han melder i hytt og gevær

- Hvem rykker ned?

- Jeg tror det blir ekstremt jevnt der nede i år, litt som i fjor egentlig. Det blir helt inn til siste kamp.

- Hvilken spiller tror du blir årets store profil?

- Jeg tror Niklas Castro blir der oppe. Nå ser det ut til at han har blitt flyttet litt høyere opp i banen, og han er ekstremt målfarlig, er vanskelig å plukke opp og har gode ferdigheter. Han var god i Obos-ligaen for to år siden også, så det er en spiller med mye erfaring fra Obos-ligaen tidligere. Derfor tror jeg han blir en stor profil i år også.

- Hvis du ikke kan velge egen, hvilken trener i Obos-ligaen har du størst sans for?

- Kjetil Rekdal. Lagene hans spiller bra fotball og han får ut det beste av spillerne sine.

- Hvis du må trekke frem et talent i Obos-ligaen du har stor tro på, hvem velger du da?

- Det ganske mange unge i Obos-ligaen som jeg tror kommer til å spille i år. Jeg tror Runar Hauge i Stjørdals/Blink kan bli spennende.

- Hvor ser du for deg at du er om fem år?

- Om fem år håper jeg at jeg spiller i en større liga enn Obos-ligaen. Jeg har som mål å spille i utlandet.

Les også: Allerede som 16-åring ble Åsane-angriper Lorentzen historisk i norsk fotball: - Det var et sjokk

- Hvilken bortebane liker du best i Norge?

- Jeg har jo spilt mot et par lag i treningskamper, men du får ikke den samme atmosfæren da på en måte. I 2019 spilte vi mot Start. Det synes jeg var en fin bane å spille på. Det er litt innpakket der, så det blir ekstremt bra stemning der.

- Du har jo nettopp operert og går glipp av de første kampene av sesongen. Hvordan står det til med deg nå og når forventer du å være tilbake på banen?

- Det er litt vanskelig å si når jeg forventer å være tilbake, men jeg merker vertfall fremgang hver dag, og jeg har nettopp begynt å gå. Så det er stor fremgang her, så jeg har et mål om å rekke noen av kampene i juni. Det er motivasjonen min.

- Du fikk ditt store gjennombrudd forrige sesong og ble kåret til årets spiller i Obos-ligaen 2020. Hvordan vil du oppsummere den sesongen for din egen del?

- En sesong som var over all forventning. Jeg gikk litt inn i sesongen med å ikke tro at jeg kom til å spille fast en gang, så at jeg på slutten av sesongen ble kåret til årets spiller var ikke noe jeg trodde. Det var ganske mye som skjedde forrige sesong, som kanskje først i nyere tid kom frem hvor stort jeg forsto det var. Så sesongen var ekstremt bra for min del.

Les også: Jørgen Isnes mener dette kan bli avgjørende: - Det vil gi oss poeng

- Forrige sesong ble jo avsluttet med en ellevill Eliteserie-kvalikkamp mot Mjøndalen som ble et ekstremt surt tap for dere. Hvor surt var det å tape en Eliteserie-plass på den måten?

- Ekstremt surt. Det er nesten litt tungt å ta det opp nå også fordi jeg føler at vi som er her i klubben nå er en gjeng som er gode nok til å spille i Eliteserien. Det er derfor jeg er mest skuffet, for jeg mener vi hadde fortjent å spille i Eliteserien etter den gode sesongen vi hadde i Obos-ligaen i fjor. Men vi skal slå tilbake i år, det er ingenting å tenke på.

- Du blir jevnlig ryktet til flere ganske store europeiske klubber. Hvordan forholder du deg til det?

- Jeg forholder meg til det med at jeg tar alt som ekstra motivasjon i hverdagen. Jeg vet at jeg har god tid på meg. Jeg har en lang karriere foran meg, så det eventuelle neste valget mitt må jeg tenke godt over før jeg tar. Jeg stresser ikke og har det veldig fint i Sogndal. Sogndal er en fantastisk plass og ikke minst utviklingsklubb.

Les også: Tror ukjent 20-åring vil ta OBOS-ligaen med storm for Fredrikstad: - Ønsker ikke å legge for mye press

- Det er jo snakk om ganske store klubber. Det må vel være litt stas å bli koblet til slike klubber?

- Ja, du får en bekreftelse på at det du gjorde i fjor og kanskje for to år siden. Det blir lagt merke til i hele Europa. Det er vel det kuleste egentlig. At så store klubber ser mot Obos-ligaen og at det kan være interesse fra sånne klubber viser at fotballverden er ganske liten, sånn sett.

- Du får vel spørsmål om disse ryktene nesten hver ganger du snakker med journalister. Er det et spørsmål du er lei av å få?

- Ja, det er nesten sånn at jeg har printet inn et svar i hodet mitt som jeg svarer. Men det går fint, jeg får bare forholde meg til det.

- Hva tenker du om all medieoppmerksomheten du har fått det siste året?

- Det var ganske mye i en periode. Men samtidig så var jeg kaptein for klubben og da må jeg jo stille opp i media og sånne ting. Jeg har jo lært ganske mye på den biten, så jeg tror det er en del erfaring derfra jeg kan ta med meg videre i karrieren min. Jeg prøver å se positivt på det. Jeg er egentlig ikke så glad i all den oppmerksomheten, men det får bare være sånn.

Les også: Sindre Tjelmeland har latt seg forbause: - Så lenge vi beholder han, er han en å følge med på

- Du ble kaptein for Sogndal allerede som 17-åring. Hva tenkte du da du fikk beskjeden om at du var blitt valgt til ny kaptein?

- Jeg vet ikke om det helt slo ut først, for jeg ble valgt i noen treningskamper, men så tenkte jeg at jeg sikkert ikke kom til bli kaptein i sesongen. Plutselig så ble jeg det i første serierunde. Da jeg fikk vite det i garderoben var det en ubeskrivelig følelse. Jeg er bare takknemlig for at Eirik Bakke ga meg bindet og stolte så mye på meg.

- Er det utfordrende å være kaptein for lagkamerater som er så mye eldre enn deg?

- Ja, det er selvsagt utfordrende. Til tider kan det være litt vanskelig å snakke til folk som er ti år eldre enn deg. Men samtidig føler jeg at jeg er ganske bra inne i gjengen, og at jeg tør å si ifra og at jeg har lært ganske mye på det året jeg har vært kaptein nå, så jeg stiller mye bedre til årets sesong også.

- Du har slått igjennom i veldig ung alder og kommer fra en liten plass og spiller for en klubb også fra en relativt liten plass. Merker du på et visst press fra lokalbefolkningen?

- Det eneste jeg merker fra lokalbefolkningen er vel egentlig at alle sammen følger mye med på meg. Og det synes jeg bare er stas. Det sikkert mange som kjenner faren min, mora mi, broren min, og da blir det kanskje litt sånn at alle kjenner til meg og følger med på meg. Det synes jeg er veldig stas. Det presset ligger der på en måte, men samtidig har jeg forventninger til meg selv. Det er det jeg tenker på, hva jeg forventer av meg selv.

Les også: Raufoss er lei av «sleipe» agenter og rådgivere. Nå gir de unge spillere et ultimatum

- Hvordan er det når du går på butikken etter kamper? Får du litt kommentarer fra folk?

- Ja, jeg merker jo at det er mange som følger med. Spesielt her i Sogndal også. Sogndal fotball er litt kjernen i Sogndal og alle vet litt om hvem som spiller der. Jeg merker når jeg går på butikken at folk har lyst til å snakke med meg, og det setter jeg veldig stor pris på og jeg tar gjerne en pause fra å hente varene i butikken til å ta en hyggelig prat.

- Hvilke mål har du satt for deg selv denne sesongen?

- Hovedmålet mitt denne sesongen er at vi skal rykke opp til Eliteserien. Der er målet for laget og målet mitt personlig også. Jeg håper at jeg kan bidra med flere målpoeng. Det er vel det personlige målet mitt. Jeg synes jeg bidro litt for lite i den avgjørende fasen forrige sesong.

Les også: LSK-legenden fikk spørsmål om egen framtid. Da var beskjeden klar: - Hadde vært bekymra for norsk fotball

Overganger:

INN:

Mathias Sundberg (tilbake etter utlån)
Tobias Bjørnebye (tilbake etter utlån)
Kristoffer Nessø (Raufoss)
Kristoffer Valsvik (Åsane)
Mansour Gueye (KFUM Oslo)
Jørgen Johnsen (Vålerenga)
Serigne Mor Mbaye (Kristiansund, lån)
Noah Solskjær (Kristiansund, lån)
Per-Egil Flo (Lausanne)

UT:

Markus Dahlen Brændsrød (FK Eik Tønsberg 871)
Tomas Totland (Tromsø)
Sixten Dalen Jensen (Bryne)
Igoh Ogbu (Lillestrøm)
Alioune Ndour (Haugesund)
Håvard Hetle (Florø, lån)
Tomas Kristoffersen (Åsane)
Eivind Helgesen (Øygarden, lån)
Andreas van der Spa (Arendal, lån)

Sogndals treningskamper:

17. april: Sogndal - Brann 4-1
28. april: Molde - Sogndal 2-0
2. mai: Sogndal - Raufoss 3-4
8. mai: Sogndal - Ham-Kam 0-1

Oddsfavoritter på OBOS-ligaen 2021

De to store favorittene for direkte opprykk er Sogndal og Aalesund, som begge har 1.45 i odds. Bak der følger Start med 3,65.

Ekspertene tror Akor Adams, Niklas Castro eller Sigurd Haugen blir toppscorere. Alle har 10 i odds.

På nedrykk har ekspertene størst tro på, eller minst tro på om du vil, Grorud, Raufoss og Stjørdals-Blink.

Her finner du all oddsen på OBOS-ligaen 2021