Lille - Lorient

Odds: Lille vinner og holder nullen

Kampstart onsdag 19. januar kl 19.00

Spillestopp kl 18.59 Live odds etter kampstart

Stade Pierre-Mauroy

Kampen kan sees på direktesport.no

Vi tror Lille vinner og holder nullen. Det spiller du på her til 2.35 i odds

Lille er ute etter å forlenge rekken med kamper uten tap i Ligue 1 til ni når de tar i mot Lorient på Stade Pierre-Mauroy onsdag kveld. På grunn av for mange uavgjorte oppgjør ligger de bare på 11. plass på tabellen med sine 29 poeng på 20 kamper, mens motstander Lorient kjemper en innbitt kamp for å holde seg i divisjonen.

Uavgjort ble det også i siste kamp borte mot Marseille. Tross klart underlege i både ballinnehav, skudd og skudd på mål klarte de å holde hjemmelaget til 1-1. Sven Botman ga Lille ledelsen etter 15 minutters spill, men presset ble for stort og det var helt fortjent når Cengiz Under utlignet for Marseille i det 75. minutt.

Lille er regjerende mester da de vant serien i fjor for fjerde gang i klubbens historie, men sjansen til å forsvare tittelen er forsvunnet for lenge siden. Det har vært en skuffende sesong så langt og selv om de har toppscoreren i Ligue 1, Jonathan David, har de spilt for mange jevne kamper uten å klare å avgjøre dem til sin fordel.

De siste fem kampene har gitt tre seiere og to uavgjorte, og det virker som de sakte men sikkert begynner å likne mer på det de gjorde i fjor. Det er åtte poeng opp til Marseille på tredjeplass, og fortsetter de den positive trenden kan de kjempe seg et godt stykke oppover på tabellen.

Her er potten i Vikinglotto. Spillefrist onsdag kl 18

Tannløse Lorient

Lorient ligger i skrivende stund på 18.plass på tabellen, noe som kvalifiserer til playoff om å holde seg. Laget som endte på 16. plass i fjor befinner seg nok en gang i bunnstriden og har tatt 17 poeng på sine 20 kamper.

De kommer fra to uavgjorte kamper på rad i serien og spesielt den siste før jul hjemme mot PSG var sterk. Da ledet de 1-0 og hadde seieren godt ned i lomma, men som så mange ganger før scoret PSG helt på slutten. Mauro Icardi ødela festen når han utlignet i det 90. minutt.

Lorient startet sesongen ganske bra og hadde tre seiere, fem uavgjorte og to tap på de ti første kampene. Etter det har det vært fritt fall, og på de ti siste står de med tre uavgjorte og syv tap.

Utfordringen til laget fra havnebyen nord-vest i Frankrike er at de ikke scorer mål. På de ti siste oppgjørene har de stått for fire scoringer, og det lukter det nedrykk av lang vei.

De har også den dårligste statistikken av samtlige lag på bortebane i Ligue 1 med sine fire uavgjorte og seks tap. De står altså uten seier og har bare laget syv mål på fremmed gress.

Ivo Grbic får en rolig dag på jobben

Lille er i stigende form og er stort sett gode hjemme på Stade Pierre-Mauroy. De har kun et tap og det er helt tilbake til august når de røk mot Nice. Med den superhete toppscoreren i Ligue 1 Jonathan David i tospann med Burak Yilmaz på topp, skal dette være grei skuring.

Lorient er elendige på bortebane, og selv om de vant 1-0 på denne banen i 2017 er statistikken borte mot Lille dårlig. På de seks siste oppgjørene er dette det eneste målet de har scoret, og de fem andre oppgjørene har alle endt med seier til Lille og 15-0 i målforskjell.

Vi tror Lille vinner og holder nullen. Det spiller du på her til 2.35 i odds