Wisla Krakow's Patryk Malecki (til venstre) er på jakt etter mer å juble for på fredag.
Wisla Krakow's Patryk Malecki (til venstre) er på jakt etter mer å juble for på fredag. Foto: Claus Fisker (Afp)

Los på Henning Berg

Wisla Krakow er nærmeste konkurrent til Henning Bergs Legia Warsawa, og er avhengige av tre poeng for å holde følge.

Kommersielt

Sportspills øvrige fredagstips:
Oddstips:  Zlatan skyter ut av startblokka
V65 Biri: Ingen sjokk på Biri

Det er stille før stormen på fredagens langoddsprogram, med vorspielkamper fra hele Europa før helgens hovedrunder.

Dagens langskudd
Celta Vigo – Malaga, U 3,10

Dagens hjemmelag er uforutsigbare på hjemmebane, men har begynt å plukke poeng etter en begredelig periode på eget gress. Står nå med 3-3-1 på de syv siste, og tapet kom mot Atletico Madrid forrige helg.

På tabellen befinner de seg på en imponerende 11. plass, men har ikke spesielt mye å spille for. Manager Luis Enrique er likevel tydelig på at de ikke skal sleppe seg ned.

Rafinha kommer ikke til å spille kampen for vertene.

Fallet har vært stort for Malaga. På denne tiden i fjor spilte de kvartfinale mot Borussia Dortmund. Nå er de kun tre poeng unna nedrykksstreken.

Malaga står med 2-2-3 på de siste syv bortekampene, og fikk en seier i Pamplona mot Osasuna sist de var på reisefot. Det står det respekt av. De har faktisk samme formrekke totalt sett også, og plukker jevnt med poeng for tiden. Er cirka like gode hjemme som borte.

Det blir en tøff kamp mellom to kjempende lag, men bortelaget har utvilsomt mest å spille for. Skal de ta steg vekk fra nedrykksstreken, er det nødt til å fortsette poengfangsten. Celta Vigo har på sin side vært litt tamme på hjemmebane, og plukker faktisk mer poeng borte. Må klare seg uten Elsieu og Jesus Gamez.

Dette er to lag som ikke scorer mye mål, og under 2,5 mål får så lite som 1,50 i odds hos Norsk Tipping. Det er ingen av de to lagene som fremstår som en forhåndsfavoritt til denne kampen.

2,00 i odds på hjemmeseier er litt for lavt, og en U til 3,10 blir derfor dagens langskudd.

Klikk her for å levere denne.

Dagens singel
Wisla Krakow – Zawisza, H 1,85

Wisla Krakow er Henning Berg og Legia Warsawas største konkurrent om seriemesterskapet i Polsk Ekstraklasa. Begge de to topplagene har gått på poengtap i det siste, og dagens hjemmelag er ute etter å snu trenden. Før de har de imidlertid en god periode, som betyr at de har 3-2-1 på de siste seks kampene.

På hjemmebane er Wisla suveren, og er best i ligaen på eget gress. De har sluppet inn kun fire mål her, men tapte imidlertid forrige hjemmekamp. Det var mot Ruch Chorsow, ligaens beste bortelag.

Glowacki, Jovanovic og Boguski er utilgjengelige. Spesielt førstnevnte har spilt mye denne sesongen, men Wisla har god bredde i troppen.

Dagens gjester er ikke spesielt gode på reisefot, og har vunnet én gang på de siste syv bortekampene. Totalt sett har de litt bedre statistikk, med 2-3-2 på deres siste syv kamper.

Har et bredt spekter av målscorere, men mangler en virkelig målscorer. Deres tre angripere står med åtte, syv og fem mål så langt i sesongen. Likevel er de det tredje mestscorende laget i Ekstraklasa. Det har gått på bekostning av det defensive.

Bortelaget mangler kun Goulon.

Ligaens beste hjemmelag kommer nok ikke til å tape to ganger på rad, og må vinne for ikke å bli forbigått av konkurrentene. 1,85 på at Wisla Krakow tar tre nye hjemmepoeng er attraktiv odds som byr opp til spill.

Klikk her for å levere dette spillet.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus