Leverkusen og Kevin Volland kjemper om en plass i Champions League neste sesong. (AP Photo/Martin Meissner)
Leverkusen og Kevin Volland kjemper om en plass i Champions League neste sesong. (AP Photo/Martin Meissner) Foto: Martin Meissner (AP)

Lørdagsdobbel til over tre ganger pengene

Leverkusen slåss om en plass i Champions League før siste serierunden.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Tippetips: Manchester City jakter historisk trippel
Oddssingel La Liga: Sevilla kan miste alt
Oddssingel FA-cup: Manchester City lar seg ikke stoppe
Oddssingel Danmark: Eks-Eliteserietrener på vei mot Europa
V75 Jarlsberg
: Dobbel jackpot med over 6 mill kr ekstra
V65 Harstad: Årets beste V65-omgang i nord
V4/V5 Klampenborg:
Topp sjanser for Oliver Wilson

Det er som vanlig et meget innholdsrikt langoddsprogram lørdag, selv om Premier League og de øvrige tre divisjonene i England har avsluttet sin sesong. Det er siste serierunde i både La Liga og Bundesliga og det er FA-cupfinale i England. Ada Hegerberg og Lyon spiller Champions League-finale mot Barcelona og her hjemme spilles det en rekke kamper i både PostNord-ligaen og Norsk Tipping-ligaen. Det spilles også flere kamper i Toppserien. I Frankrike er det klart for nest siste serierunde i Ligue 1.

Hertha Berlin – Bayer 04 Leverkusen B 1,43 (spillestopp kl 15.25)
Hertha Berlin slo Augsburg 4–3 på bortebane forrige helg, selv om de lå under tre ganger i kampen. Det var en fortjent seier, men hovedstadslaget viste enda en gang at de er sårbare defensivt.

Hertha Berlin har hatt en skuffende sesong. De ligger nede på tiendeplass før den siste serierunden, og laget er sjanseløse på en plass i Europa. Det har ingenting å spille for i siste serierunden, annet enn å levere et positivt sisteinntrykk for hjemmefansen.

Vertene har en lang skadeliste. De mangler den norske landslagsmålvakten Jarstein, forsvarsspilleren Maier, midtbanemannen Darida og spissene Leckie og Dardai. I tillegg er det par andre spillere som er usikre.

Leverkusen har også hatt en berg- og dalbanesesong, men en sterk sluttspurt, hvor de har vunnet fire av de fem siste kampene, gjør at laget har muligheten til å ta fjerdeplassen som gir Champions League-spill neste sesong.

De har like mange poeng som M'gladbach (55 poeng) før siste serierunden, men to færre plussmål.

Siden M'gladbach har en tøff oppgave i siste serierunden, hvor de møter Dortmund, har Leverkusen en glimrende mulighet til å klatre fordi dem på tabellen.

Leverkusen skuffet i forrige serierunden da de kun klarte 1–1 mot Schalke 04, men de sto med fire seire på rad før den kampen.

Gjestene mangler viktige Bailey og Bellarabi, men har likevel et lag som skal være kapabelt til å slå et skaderammet Hertha-mannskap.

Leverkusen vil gå hardt ut på Olympiastadion i Berlin. De trenger tre poeng for å ta den siste Champions League-plassen i Bundesliga, og jeg tror de kan klare det. Hertha har ingenting å spille for. Motivasjonen er definitivt på Leverkusen sin side. Oddsen på Leverkusen-seier er 1,43, men den funker fint i en dobbel.

Bergen Nord – Djerv 1919 - handikap fulltid 1-0 B – 2,20 i odds (spillestopp kl 15.55)

To nyopprykkede lag som møtes til dyst i Bergen. Disse lagene har fått en vidt forskjellig start på sesongen.

Bergen Nord vant serieåpningen mot Valdres 3–1 på bortebane, men står nå med fire kamper på rad uten seier.

De har tapt de to første hjemmekampene sine. Laget fra Salhus nord for Bergen spiller hjemmekampene sine på Flaktveit stadion denne sesongen.

Bergen Nord tapte første hjemmekampen 1–5 mot Os, og deretter gikk de på et 1-2-tap mot Strømsgodset 2. Nå skal de møte Djerv 1919, som rykket opp til 3. divisjon på dramatisk vis.

Haugesund-laget lå under 2–0 etter 90 minutter mot Hana, men vant 3–2. Dermed rykket de opp på bekostning av Åkra.

Djerv 1919 har fått en fantastisk start på sesongen. Laget har vunnet de fem første kampene sine, og i forrige serierunde knuste de byrival og opprykksfavoritt Vard-Haugesund overraskende 3–0.

De har vunnet mot Lysekloster (2-1) og Fjøra (4-1) i de to første bortekampene sine denne sesongen, og jeg tror de tar sin tredje borteseier på rad mot Bergen Nord. Oddsen for at haugesunderne vinner med to mål eller mer er 2,20. Det mener jeg er brukbart i en dobbel.

Lørdagens dobbelttips er Leverkusen + at Djerv 1919 vinner med to mål eller mer mot Bergen Nord. Denne dobbelen gir 3,15 i odds. Spillestopp er klokken 1525.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør