Foto: Reuters/Scanpix

Lørdagskupong med cupbomber

Det er FA-cup lørdag og vi jager cupskrellene. Sjekk lørdagens tippetips.

Kommersielt

Lørdagskupongen består av ni FA-cupkamper og tre kamper fra Championship denne lørdagen. Og vi anbefaler de av våre lesere som har anledning til å sjekke lagoppstillinger før kupongene leveres. Det er varslet tildels store endringer i flere av lagene som er i aksjon på kupongen.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips: Den tyske serielederen vinner igjen

Oddstips 2: Milan nøyer seg med uavgjort
V75 Jarlsberg: 38 millioner til alenevinner
Lesertips: Lesernes oddstips lørdag

SJEKK HVORDAN:Nå kan du spille uten kortleser!

Bonuspotten begynner ellers å bli riktig så fet nå . 4 800 000 kroner er dine hvis du klarer å bli alene om 12 rette på lørdagskupongen.

1. Southampton - Manchester United
Fjerde runde i FA-cupen. Ved uavgjort etter full tid spilles det omkamp.

Hjemmelaget slo ut Premier League-klubben Blackpool i forrige runde og kjemper en hard kamp om opprykk til Championship. Ligger for tiden på fjerdeplass etter skuffende ett poeng på de to siste.

United er tidenes mestvinnende klubb i FA-cupen (11 pokaler), men man må tilbake til 2004 for å finne siste trumf. Slo ut Liverpool i forrige runde. I midtuken slet man lenge med Blackpool, men en imponerende sluttspurt sørget for 3-2 og tre viktige poeng.

Hjemmelaget jager altså opprykk til Championship, men vær du sikker at de kommer til å gi alt her. Mannskapsmessig ser det meste bra ut, og Dany N'Guessan (hentet på lån fra Leicester) er med i troppen.

United reiser sørover uten van der Saar (Lindegaard kan få sin debut), Ferdinand, Evra og Rafael, mens Carrick er tvilsom.

Normalt er jo slike kamper walk-over for United, men det er tett kampprogram nå, og dette er langt fra den viktigste kampen for Fergusons menn, så vi gir Soton en sjans til ekstraomganger. UB.

2. Bolton – Wigan
Hjemmelaget måtte nesten ha omkamp mot York i tredje runde, men to sene mål berget avansement. Bolton hadde en fin høstsesong, men vinteren har ikke gitt like mange poeng. Statistikken i desember og januar viser 3-1-6 og det ble null poeng i de to siste.

Wigan tok seg videre til fjerde runde med 3-2 borte mot Hull. Har 2-5-3 i desember og januar og tapte 1-2 i hjemmekampen mot Aston Villa i midtuken. Ligger tredje sist og under nedrykksstreken.

Lagene har møtt hverandre to ganger denne sesongen, og begge oppgjørene endte 1-1. Faktisk har fire av de fem siste møtene endte med poengdeling.

Skadeproblemer har vært en vesentlig årsak til sviktende form for Bolton i det siste, lørdag er det ventet at nyinnkjøpte David Wheater får sin debut, mens Ivan Klasnic også er startaktuell.

Wigan-manager Roberto Martinez har signalisert at han vil gjøre en del endringer på sitt lag, og fire-fem av faste vil bli spart.

Det lukter litt Bolton av dette, men det er heller ikke utenkelig med uavgjort etter full tid. HU.

3. Wolverhampton – Stoke
Wolves tok seg komfortabelt videre med 5-0 hjemme mot Doncaster i forrige runde, men kom fort ned på gjorde etter 0-3 mot Liverpool i helgen. Ligger nest sist i serien, med to poeng opp til sikker plass.

Stoke måtte ha to kamper og ekstraomganger mot Cardiff i tredje runde, men to mål av Walters sikret avansement. Tapte 0-2 for Fulham forrige helg. Ligger på en niendeplass med 30 poeng, ni mer enn Wolverhampton.

Da lagene møtte hverandre i sesongpremieren i august, vant Wolverhampton 2-1 på samme bane.

Kevin Foley er uaktuell for hjemmelaget, men viktige spillere som Jody Craddock, Steven Mouyokolo, George Elokobi, Dave Edwards og Sylvain Ebanks-Blake er alle i troppen.

Hos Stoke soner kaptein Ryan Shawcross karantene, ellers er det fortsatt nesten ikke skadeproblemer for Tony Pulis mannskap.

Ikke lett å forutse hva Wolves-manager McCarthy velger lørdag, mens Tony Pulis er kjent for å rokere i cupkamper.

HU

4. Birmingham – Coventry
Hjemmelaget hadde få problemer mot Millwall i tredje runde (4-1 borte), men måtte reise hjem med 0-5 i sekken etter et brutalt helgetreff med serielederen i Manchester. Ligger nå bare ett poeng fra nedrykkssplass.

Coventry slo ut Championship-kollegaen Crystal Palace i forrige runde. Dette er lagets eneste seier på de siste ni kampene (1-3-5), og forrige helg ble det 1-2 borte mot serieleder QPR. Men en god høstsesong gjør at tabellsituasjonen ikke er verre enn 14. plass.

Tøft program for hjemmelaget nå for tiden, men onsdagens avansement til ligacupfinalen var naturligvis en stor opptur. Allerede tirsdag venter en svært viktig hjemmekamp mot Manchester City i Premier League, og Birmingham-manager Alex McCleish kommer til å gjøre store forandringer på laget sitt lørdag. Spillere som Gardner, Johnson, Jerome, Ferguson og Carr kan alle bli spart.

Coventry kommer trolig med sine beste menn, og vi utelukker aldeles ikke en smell i dette oppgjøret. HUB

5. Watford – Brighton
Hartlepool var lett match for Watford i forrige runde (4-1). Etter en imponerende rekke på sju seiere på rad, ble det bråstopp og 2-4 mot Cardiff forrige helg. Ligger for tiden på plassen under opprykkskvalifiseringen, men har kamper til gode på de fleste lagene over på tabellen.

Brighton hadde få problemer med å ta seg videre til fjerde runde på bekostning av Champions League-klubben Portsmouth (3-1). Leder League One suverent med 49 poeng på 25 kamper.

Andros Townsend og Josh Walker er begge "cup-tied" for hjemmelaget.

Ikke lett å forutse hvordan ambisiøse og opprykkskåte Brighton vil prioritere denne cupkampen. Det er ingen tvil om at opprykk er det klart viktigste for manager Gus Poyet denne sesongen, og han vil trolig rotere litt på mannskapet sitt. HU.

6. Stevenage – Reading
Stevenage ligger ikke høyere enn 11. plass i League Two, men klarte likevel å banke Premier League-klubben Newcastle 3-1 i forrige runde. Solid 3-0 seier hjemme over et av topplagene, Rotherham, i serien på tirsdag.

Er inne i en brukbar periode i serien og står bokført med ni av tolv poeng på de siste fire.

Reading tok også en Premier League-skalp i forrige runde (West Bromwich) og står med bare ett tap i serie og cup siden begynnelsen av november (5-7-1). Forrige helg ble det 1-1 hjemme mot Hull. Ligger på sjuendeplass i Championship, og henger for fullt med i opprykkskampen. Merk også at Reading gjorde store forandringer på laget som slo WBA i forrige runde (det gjorde WBA også).

Nysigneringene Mathieu Manset, Brett Williams og Sean Morrison er alle cuptied for bortelaget. Og ellers sliter noen spillere med skader.

Det er slett ikke utenkelig at Stevenage kan forårsake en ny overraskelse. Alle tegn må med. HB.

7. Burnley - Burton Albion
Nytt oppgjør mellom lag fra Championship og League Two.

Hjemmelaget slo ut Port Vale i forrige runde og stakk av med alle poengene i bortemøtet med Portsmouth i helgen. Ligger på niendeplass i Championship, men det er ikke langt opp til kvalikplass.

Burton-spilleren Harrard sto for en liten sensasjon da hans to sene mål sørget for avansement på bekostning av Championship-klubben Middlesbrough. I League Two går det ikke like bra, med 25 poeng på 21 kamper. Det er like mange poeng som Barnet på nedrykkssplass, men Burton har hele seks kamper til gode. De to siste i serien ga ett poeng. Bortestatistikken er ikke bedre enn 1-3-5 og 9-13 i målforskjell.

Ingenting tyder på at ikke Burnley tar dette på alvor i følge rapportene fra England fredag, da skal dette være hjemmeseier.

H.

8. Torquay - Crawley Town
To lag som helt sikkert er veldig glade for å ha trukket hverandre.

League Two-klubben Torquay slo ut League One-laget Carlisle. Ligger midt på tabellen med 33 poeng på 12 kamper. Sannsynligheten for opprykk eller nedrykk er relativt liten, så FA-cupen tar nok mye fokus om dagen. De to siste i serien ga bare ett poeng.

Crawley Town topper tabellen i Blue Square Premier, ligaen under League Two og det femte høyeste nivået i England. I forrige runde ble Championship-laget Derby sensasjonelt slått ut takket være et sent mål av Torres. Og ambisiøse Crawley er i øyeblikket den store opprykksfavoritten i Conference.

Toppscorer Elliot Benyon (13 ligamål) brakk nesen sist helg, men er meldt klar til lørdagens kamp for hjemmelaget.

Det er nok ikke mye som skiller disse lagene, og dersom godtgående Crawley prioriterer denne kampen har vi god tro på avansement for bortelaget. HB.

9. Sheffield Wednesday – Hereford
League One mot League Two.

Hjemmelaget ligger på tiendeplass i League One, men har fortsatt et lite håp om å kapre en av kvalikplassene. Da må det imidlertid spilles bedre enn i de siste fem i serien (0-2-3).

Midt oppe i denne fæle rekke av kamper uten ligaseier kom det en opptur med 3-0 borte over Bristol City i tredje FA-cuprunde.

Bare målforskjellen skiller Hereford fra nedrykksplass, men de siste fem i serie og cup har endt med seier. Det er også positivt at de to bunnlagene i ligaen har spilt tre kamper mer. Toppscorer Mathieu Manset (13 ligamål) er forsvunnet til Reading og det svekker naturligvis bortelaget.

Her tror vi ikke det snakk om saken, bortelaget må prioritere serien og selv om Wednesday har slitt med å avgjøre kamper den siste tiden tror vi på hjemmeseier. H.

10. Hull - Queens Park Rangers
De tre siste kampene er hentet fra Championship.

Hjemmelaget har gjort det brukbart på senhøsten og i vinter og står med 6-4-2 på de siste 12. Forrige serierunde ble det 1-1 borte mot Reading. Det er åtte poeng opp til kvalikplass, så formen må bli enda bedre dersom man skal ha håp om opprykk.

Etter fire strake uten seier, ble det endelig tre poeng for serieleder QPR forrige helg (2-1 over Coventry). Fem lag jager 5-7 poeng bak, så London-klubben må holde dampen oppe for å sikre direkte opprykk.

Borte er det bare blitt to tap for QPR (5-6-2). Hull har 5-4-4 hjemme.

Lagene møttes siste for snaut tre år siden, da ble det 1-1 på dagens bane.

Klart bedre skadesituasjon for hjemmelaget nå, og den tunisiske landslagsspilleren Tijani Belaid får trolig sin debut lørdag. Spissen Caleb Folan er endelig tilbake i trening, men foreløpig ikke kampklar.

Opprykksjagende QPR har hentet flere spillere på lån den siste tiden og både Dan Shittu, Pascal Chimbonda og Wayne Routledge (scoret i debuten sist søndag) er alle igjen aktuelle. Heidar Helguson er usikker, mens toppscorer jamie Mackie som kjent er ute for sesongen.

Det står 1-2-0 på de tre siste tilsvarende og dette er en vrien kamp, mellom to formsterke lag. U.

11. Crystal Palace – Norwich
Palace får det ikke til å stemme om dagen. De siste ni har endt 1-3-5, og den eneste seieren kom mot bunnlaget Preston. London-klubben ligger tredje sist, med ett poeng opp til Sheffield United på sikker plass.

For Norwich ser det langt lysere ut. På de siste 14 er det blitt bare to tap (6-6-2). Bare målforskjellen skiller opp til Cardiff på direkte opprykksplass.

Godt nytt for Palace-fansen, da Everton-spilleren James Vaughan påny er hentet på lån, denne gang ut sesongen. Vaughan gjorde en solid figur under forrige låneperiode i høst. Med Pablo Counago, Jermaine Easter og en friskmeldt Steffen Iversen er det plutselig litt spissalternativer for hjemmelaget og manager Dougie Freedman. Den gode midtbanespilleren Darren Ambrose var endelig tilbake sist helg etter langt skadefravær og mannskapsmessig ser det bedre ut enn på lenge. Og hjemme står laget med 4-2-0 på de seks siste.

Elliot Ward (ikke spilt de seks siste kampene) og Henri Lansbury returnerer begge for bortelaget Norwich, som er i form (4-2-0 på siste seks). 6-5-2 er også bra tall på bortebane.

Det står sterke 9-3-0 i favør Crystal Palace på de siste tolv tilsvarende, og med tanke på at hjemmelaget er forsterket nå (Ambrose og Vaughan tilbake) har vi en svært god følelse for hjemmelaget i denne kampen. H.

12.Scunthorpe – Preston
To bunnlag med svært maget poengfangst i vinter. Hjemmelaget ligger nest sist med 24 poeng på 25 kamper, mens Preston ligger sist med 21 poeng på 26 kamper.

Scunthorpes 11 siste er som følger: Tap, tap, tap, tap, tap, seier, tap, tap, tap, tap, før det ble uavgjort mot Burley i helgen. Hjemmestatistikken er like håpløs; på 12 forsøk på Glanford Park er det bare blitt én seier (1-3-8).

Preston klarte uavgjort i de to siste, men før det viser statistikken fire strake tap. Bortestatistikken viser 2-3-7.

Da lagene møttes i ligaen i høst, vant Scunthorpe 3-2, mens Preston vant med samme sifre på hjemmebane i april.

To lag i ytterste poengnød dette og begge trenger tre poeng, og da ender det jo ofte med ett til hvert av lagene. U.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 384-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 29.01.2011 15:55
1. Southampton - Manchester Unit U B
2. Bolton - Wigan H
3. Wolverhampton - Stoke H
4. Birmingham - Coventry H U B
5. Watford - Brighton H U
6. Stevenage - Reading H B
7. Burnley - Burton Albion H
8. Torquay - Crawley Town H B
9. Sheffield Wedne - Hereford H
10. Hull - Queens Park Ran U B
11. Crystal Palace - Norwich H
12. Scunthorpe - Preston U

384-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 29.01.2011 15:55
1. Southampton - Manchester Unit U B
2. Bolton - Wigan H U
3. Wolverhampton - Stoke H U
4. Birmingham - Coventry H U B
5. Watford - Brighton H U
6. Stevenage - Reading H B
7. Burnley - Burton Albion H
8. Torquay - Crawley Town H B
9. Sheffield Wedne - Hereford H
10. Hull - Queens Park Ran U B
11. Crystal Palace - Norwich H
12. Scunthorpe - Preston U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus