TABELLTIPS OBOSLIGAEN:
12. plass: Strømmen

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Pål Steffen Andresen?

- Vi er nok litt på etterskudd med tanke på andre lag som har hatt muligheten til å trene fullt over en lengre periode. De siste kampene har vært positive, men det blir nok en tøff sesong i år. Strømmen har vært i OBOS i 11 år, og jeg tror vi også kommer til å være der i 2022. Men det blir hardt fra dag én.

- Hvilken spiller på ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år?

- Da vil jeg trekke fram Torje Naustdal, som er en veldig spennende spiller. Han spiller i dypet, og er en svært lærevillig og pasningssterk spiller som flytter beina bra. Han er rett og slett en god spiller, som har utviklet seg mye i det siste.

- Hvem tror du vinner OBOS i år?

- De to lagene som rykket ned kommer nok til å være der oppe, også har Sogndal et godt lag. Hvem av de tre som ender opp med opprykk klarer jeg ikke helt å se nå. Samtidig tror jeg Fredrikstad kan overraske, for de har sett sterke ut i treningskampene. 6-1 mot Strømsgodset er et meget solid resultat.

- Hvem rykker ned?

- Jeg er ikke så glad i å trekke fram noen som kan rykke ned, men jeg tror det kan bli en ekstremt jevn sesong. Det vil skille få poeng mellom de som kommer til å være «der nede».

- Hvilken spiller tror du blir årets profil - hvorfor?

- Sivert Mannsverk er vel et sikkert kort her. Han leverte en veldig god sesong i fjor, og kommer nok til å ta nye steg i år. Jeg ville satt pengene mine på Sivert Mannsverk.

- Hvis du ikke kan velge egen, hvilken trener i OBOS har du mest sans for?

- Det er et godt spørsmål. Det vet jeg rett og slett ikke, følger egentlig ikke så mye med på hvem som er trener i klubbene rundt omkring.

- Hvis du kan trekke fram et talent i OBOS som du har stor tro på, hvem velger du da?

- Da går jeg fortsatt for vår egen Torje Naustdal. Et stort talent jeg har veldig troen på.

- Hvor ser du for det at du er om fem år?

- Da sitter jeg i den sofaen du intervjuer meg nå, her på jobben. Jeg er nok ikke på vei til noen trening da nei. Jeg hadde vært bekymra for norsk fotball, hvis denne kroppen fortsatt holder nivå da. Til syvende og sist handler det om å ta vare på kroppen, så om fem år er jeg nok helt ferdig med fotballen.

- Hvilken bortebane liker du best i OBOS?

- Først og fremst tenker jeg på en bane med naturgress. Nyopprykkede Bryne er jo kjent for å ha en fin gressbane, så jeg velger å nevne Bryne.

- Du bestemte deg jo for å legge opp i 2018, men her sitter vi tre år senere. Hva er det som holder motivasjonen til å fortsette i toppfotballen?

- Det var først og fremst Ole Martin (Nesselquist) som fikk meg til å ombestemme meg da han kom inn i klubben. Jeg skulle i utgangspunktet gi meg fordi Espen Olsen også ga seg som trener, men Ole Martin fikk meg over på andre tanker.

- Hvordan er det å ha en trener som er ti år yngre enn seg selv?

- He he, det skal sies at jeg aldri hadde tippet at han er ti år yngre enn meg. Han er veldig voksen for alderen, og er en ung trener som tenker som en eldre. Han har mye i topplokket, og er strålende trener.

- Du har rundet 38 år nå, Pål Steffen, hvor lenge kan man vente og se det på toppnivå i Norge?

- For min del har ikke de siste par sesongene fungert optimalt, i og med at jeg er veldig avhengig av å trene styrke underveis i sesongen. Det har man ikke fått like mye muligheter til med stengte treningssenter, og manglende tilgjengelighet. Det merkes på kroppen, men jeg er nok mer som en mentor i spillergruppa også. Vi har et ungt lag, så jeg bidrar mye blant de yngre spillerne også.

- Man husker godt din perioden i Lillestrøm, i et bunnsolid stopperpar sammen med Frode Kippe. Han ga seg etter fjorårssesongen, hva hadde de i vannet på Åråsen som gjør at begge fortsatt holder nivået?

- Det er egentlig et godt spørsmål. Vi har nok begge vært veldig profesjonelle og nøye i treningsarbeidet over tid, og unngått for mye skader. Jeg har hatt et trøblete kne, men vi har hatt kontinuitet i treningen. Det hjelper å ta vare på kroppen.

- Hva husker du fra tiden sammen med Kippe?

- Det er jo mange historier som man sitter igjen med, men først og fremst er det personer man husker best. Frode var en veldig solid fyr, som du alltid visste hvor du hadde og som alltid ga alt for laget. En topp person som man vi ha med i krigen.

- Det er en kunstgress-debatt som pågår for tiden. Hvilket parti er du på?

- Fotball skal definitivt spilles på naturgress. Selv om kunstgressbanene rundt omkring har blitt veldig ålreite, så kommer fotball alltid til å være naturgress. Det kommer jeg alltid til å mene. Det kan være at kunstgress er billigere, men har man mulighet så behold gresset.

LSK-legenden fikk spørsmål om egen framtida. Da var beskjeden klar: - Hadde vært bekymra for norsk fotball

Overganger:

INN:
William Mikalsen (HamKam)
Simen Olafsen (Levanger)
Walid Idrissi (Kjelsås)
Christopher Cheng (Stabæk, lån)
Lorent Callaku (Florø)

UT:
Brede Sandmoen (avsluttet lån)
Morten Bjørlo (HamKam)
Håvard Segtnan Thun (utgått kontrakt)
Hasan Kurucay (HamKam)

Strømmens treningskamper:

18. april: HamKam - Strømmen 2-4
24. april: Strømmen - Grorud 2-2
28. april: Fredrikstad - Strømmen 2-1
8. mai: Strømmen - KFUM 1-2

Oddsfavoritter på OBOS-ligaen 2021

De to store favorittene for direkte opprykk er Sogndal og Aalesund, som begge har 1.45 i odds. Bak der følger Start med 3,65.

Ekspertene tror Akor Adams, Niklas Castro eller Sigurd Haugen blir toppscorere. Alle har 10 i odds.

På nedrykk har ekspertene størst tro på, eller minst tro på om du vil, Grorud, Raufoss og Stjørdals-Blink.

Her finner du all oddsen på OBOS-ligaen 2021