Gå til sidens hovedinnhold

Lukaku-tallene som knuser Ronaldo

Cristiano Ronaldo mot Romelu Lukaku. Søndag møtes to av spillerne som kjemper om toppscorertittelen i EM.

Cristiano Ronaldo scoret to ganger i EM-kampen mot Frankrike og tangerte dermed iranske Ali Daeis verdensrekord på 109 landslagsmål. Med sin 1-0-scoring ble Ronaldo den første europeer som har scoret 20 mål i store mesterskap (EM og VM). Men det er mulig at en annen nåværende spiller kan utfordre den portugisiske stjernespilleren.

For vi er blitt vant til at rekorder ikke varer i flere tiår, som en gang var tilfelle. Slike som Michael Phelps, Usain Bolt, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo har normalisert at grenser flyttes og rekorder sprenges. .

250 millioner i førstepremiepotten. Vikinglotto har spillefrist onsdag kl. 18.00

Derfor kan Ronaldo miste rekorden, om en EM-rival fortsetter scoringstempoet i årene som kommer.

Romelu Lukaku har scoret utrolige 63 mål på 96 landskamper for Belgia. Det gir et snitt på 0,66 mål per kamp. Cristiano Ronaldo har til sammenligning scoret 109 mål på 178 landskamper.

Det gir et snitt på 0,61 mål per kamp. Her kan du skrape Flax på nett Lukaku har scoret over 60 mål når han nå nærmer seg 100 kamper, mens Ronaldo kun hadde rundt 40 mål etter like mange kamper.

Ronaldo er syv år eldre enn Lukaku, og hvis belgieren fortsetter å være like effektiv foran mål, kan det godt hende han tar rekorden som Cristiano Ronaldo tangerte mot Frankrike.

Vi tror Lukaku kommer på scoringslisten i søndagens åttendedelsfinale.

Belgia - Portugal - Romelu Lukaku scorer mål - 2.45 (spillestopp søndag kl. 20.59. Kampen vises på TV2)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Cristiano Ronaldo leder kampen om toppscorertittelen i EM med fem mål på de tre første kampene, men den belgiske stjernespissen Romelu Lukaku følger hakk i hæl. Han har scoret tre mål på tre kamper så langt i mesterskapet.

Inter Milan-spissen scoret to ganger mot Russland, og han var også frempå mot EM-debutant Finland. Mot finnene fikk han også annullert et mål for offside.

Lukaku vil garantert få flere sjanser i søndagens kamp mot Portugal, og i den formen han viser for tiden er vi sikker på at han vil komme på scoringslisten. Han har scoret syv mål på åtte kamper for klubb og landslag.

Vi tror han scorer minst ett mål i søndagens kamp, og da vil han være oppe i 64 landslagsmål for Belgia.

Oddsen på at den storvokste Inter-angriperen scorer er 2,45. Det er spillbart.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset