Foto: David Moir

Malmö gjentar ikke prestasjonen fra Glasgow

Malmö overrasket med å slå ut Glasgow Rangers i forrige runde. De vinner ikke i Zagreb. Sjekk vårt oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Les også vårt tippetips: Kan vi stole på RBK?

Onsdagens langoddsprogram består av 48 objekter, der hele 13 av disse avgjøres natt til torsdag. Det er i all hovedsak Champions League-kvalik som er menyen denne onsdagen samt noen kamper fra engelsk Championship. Dessverre er det få interessante spill og mange underbetalte favoritter.

Tirsdag scoret Notts County sitt seiersmål sju minutter på overtid hjemme mot Tranmere (vant 3-2), mens Crystal Palace snudde kampen mot Coventry med to scoringer på overtid, seiersmålet kom seks minutter på overtid. Det medførte at vår ene dobbel satt. Noen ganger er det virkelig mening i uttrykket stang inn. Vi takker noen der oppe og håper på ny fullklaff onsdag.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Odense - Villarreal

Det er sterkt av Danmark å ha to lag med i play-off runden i Champions League og det var ikke minst sterkt av Odense å eliminere Panathinaikos i forrige runde. Heldig med trekningen var de derimot ikke og over to kamper må det nesten et mirakel til om de skal klare å ta ut spanske Villarreal. Men det er slett ikke utenkelig at de kan klare uavgjort hjemme i kveld, ei heller ingen tvil om at Villerreal vil si seg godt fornøyd med uavgjort på bortebane. Peter Utaka må dessverre melde pass med skade for hjemmelaget, melder danske medier nå tirsdag kveld, Villarreal er ikke i gang med sin sesong enda, men kommer med alle stjernene sine, minus Lopez og Bordaz. 3,00 for at ingen av lagene vinner, synes som et interessant langskudd.

Dagens avslag
Millwall - Peterborough

Det er ingen tvil om at Milwall har hatt en sterk innledning på sesongen. Hadde tre poeng i lomma borte mot Reading i sesongpremieren, men to sene Reading-mål sørget for poengdeling. Lørdag ble gode Nottingham Forest slått 2-0 og Millwall har møtt bra motstand i sine to første kamper. Peterborugh innledet med 2-1 hjemme over Crystal Palace, men måtte tåle 1-2 tap borte for Blackpool søndag. I denne ligaen der det er vanlig at alle slår alle, ser det håpløst ut med 1,65 i odds for Millwall-seier.

Leicester - Bristol City
opprykksfavoritt leicester slo Coventry borte med 1-0 i sesongpremieren uten å imponere veldig mange. Lørdag skulle hele Norge spille Leicester hjemme mot reading, men Sven Gøran Erikssons mannskap tapte regelrett 0-2. Nå har ikke kveldens motstander Bristol City vært i nærheten av å overbevise i sine to første kamper, men vi registrerer at toppscorer Nicky Maynard fikk sitt første mål for sesongen lørdag. Darius Vassel er fortsatt suspendert for hjemmelaget og til fryktelige 1,40 i odds for hjemmeseier er det bare å holde godt på lommeboken i denne kampen. Og undertegnede spør: Er Sven Gøran Eriksson rett mann på rett plass?

Dagens spill
Maccabi Haifa - KRC Genk

Israelske Maccabi Haifa var senest i gruppespillet i Champions League i sesongen 2009/10 og deltok også i 2002/03-sesongen. Har elimininert bosniske Borac Banja Luka og slovenske Maribor på sin ferd mot denne avgjørende kvalifiseringsrunden der altså vinneren over to oppgjør for ta plass i det økonomisk lukrative gruppespillet.

Maccabi Haifa vant 5-1 hjemme over Borac og 2-1 hjemme over Maribor. Og selv om den israelske ligaen ikke starter før til helgen, har selvsagt de fire kvalifiseringskampene gitt israelerne svært verdifull matchtrening. Mannskapsmessig mangler laget et par forsvarsspillere.

Når det gjelder belgiske Genk så har de kommet til denne kvalifiseringsrunden ved å slå ut serbiske Partizan beograd (som stort sett selger unna toppspillerne sine). Genk vant hjemmekampen 2-1 og klarte 1-1 i Beograd. I hjemlig liga har det en svært middels åpning med fem poeng etter tre kamper mot moderat motstand. Ellers er trener Frank Vercauteren på vei bort da han skal til Al Jazira Club, men han skal lede laget i disse kvalkampene.

Men han må klare seg med et svært redusert mannskap onsdag kveld. Både De Bruyne og Ogunjimi er skadd og forsvarsspillerne Vanden Borre og Adele er begge suspendert. Nysignerte Sandomierski er heller ikke aktuell.

Under disse omstendighetene og forutsetningene synes vi det er klar fordel hjemmelaget i dette første oppgjøret og ikke glem at Maccabi Haifa har erfaring fra dette nivået senest for to sesonger siden. Vi synes 1,90 på Maccabi Haifa er spillbart og kampen kan spilles som singel, men vi velger å dra med enn annen kvalifiseringskamp for å få litt mer sprek odds.

PS. Oddsen er på vei ned på Maccabi Haifa nå (og da er det dessverre fare for at Norsk Tipping senker oddsen).

Dinamo Zagreb - Malmö
Hjemmelaget har allerede vært gjennom to kvalrunder og tatt seg av Neftchi Baku fra Aserbadsjan og den suverene finske serielederen HJK Helsinki. I hjemlig liga har laget åpnet med fire strake seire og 11-0 i målforskjell. Er ellers en gjenganger i disse kvalifiseringsrundene men har stort sett røket ut i den tredje kvalifiserinsrunden det siste tiåret. Kanskje ikke så rart når motstanderne har vært Milan, Arsenal, Werder Bremen, Dynamo Kiev og Shaktar Donetsk. Kom seg derimot til gruppespillet i Europa League sist sesong, der laget endte som nummer tre i gruppen (bak PAOK Thessaloniki og Villarreal).

Svenske Malmö tok altså knekken på den fordums storheten Glasgow Rangers i den forrige runden, etter å ha vunnet 1-0 i Glasgow og holdt skottene til 1-1 i returmøtet hjemme i Malmö. I den foregånde runden slo laget ut færøyiske HB Thorshavn uten å imponere i det hele tatt. Malmø har ikke vært i europacupspill siden 2005/06-sesongen og er helt nede på niende plass i Allsvenskan, hele nitten poeng bak serieleder Helsingborg, så det blir ingen gjentagelse av fjorårets seriegull.

For hjemmelaget er det et toppet mannskap som tar imot Malmö onsdag kveld, mens Malmö må unnvære sin viktige forsvarer Ricardinho etter dennes utvisning mot Glasgow Rangers.

Vi har svært god tro på at kroatiske Dinamo Zagreb vinner denne kampen og skaffer seg et bra utgangspunkt før returen. De kommer nok til å møte et defensivt Malmø, men teknisk gode Zagreb finner nok åpningene. 1,50 for hjemmeseier er trolig som det må være og vi kombinerer altså denne kampen med Maccabi Haifa.

Ifølge svenske Sportbladet stiller Malmö med følgende elleve i kveld: (4-5-1): Melicharek - Halsti - Jansson - Andersson - Hamad - Mehmeti - Pekalski - Mutavdzic - Durmaz - Figueredo - Larsson

Spilleforslag onsdag (totalodds er 2,85, og vår innsats 100 kroner)
Kamp 11 Dinamo Zagreb - Malmö FF 1,50 3,30 4,85
Kamp 23 Maccabi Haifa - KRC Genk 1,90 3,00 3,15
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør