*Nettavisen* Sportspill.

Malmö kan sjokkere verdensstjernene

GOD STEMNING: Åge Hareide er igjen i det gode selskap. Foto: Andreas Hillergren (NTB scanpix)

Vi tør ikke å avskrive Åge Hareides menn i onsdagens kamp mot Real Madrid.

30.09.15 13:22

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Oddstips 1:
City-marerittet fortsetter i Tyskland
Oddstips 2:
Helproffe Atletico svikter ikke

VikingLotto: Enorm pott denne onsdagen

DD Bjerke: En tøffing i jakten på 50 000 kroner
V76 Bjerke:
I kveld er det verd å spille på hest
V4 Täby Galopp
: Carlos leder galoppfesten

TV-kampene: Slik ser du festen på TV
Rundens Lag i Premier League: Stjerna er Alexis Sanchez

Det er igjen full rulle på Champions League-programmet og i tillegg spilles det hockey på kontinentet. Sjekk dagens langoddsprogram for å få full oversikt! Verdt å merke seg er at Norsk Tipping ligger helt i markedstoppen på hjemmeseier til CSKA Moskva mot PSV Eindhoven.

Det er duket for en spennende tippekupong med mange jevne oppgjør. Bonuspotten er allerde på 790 000 kroner og innleveringsfristen er 20.40 på onsdag.

NB! Komplette analyser og et forslag til 192-rekker finner du under spillboksen.

1. Malmö FF — Real Madrid
Hvor patriotiske kan vi bli i denne kampen? Det er stort at Malmö og Åge Hareide skal ta imot noen av verdens største stjerner, og stadion vil garantert koke.

Det blir neppe nok til å sikre seier, dog. Malmö er i veldig bra form og har 4-2-1 de siste kampene. I den første kampen ble de relativt enkelt håndtert av PSG, men denne kampen vil de garantert gi alt. Kanskje de kan sjokkere med en tidlig scoring, men kvalitetsforskjellen er for stor til at de holder hele løpet ut.

Vi utelukker imidlertid ikke en Malmö-scoring i denne matchen.

Real Madrid har fått en noe lei sesongstart, med uavgjort i La Liga mot både Sporting Gijon og Malaga. De mangler også en rekke superstjerner, som Bale, Ramos og James Rodriguez.

Dette er en kamp Real Madrid bør vinne for å ha mulighet til å vinne gruppen, og de vil neppe ta lett på oppgaven. Men UB er verdt et forsøk.

2. Shakhtar Donetsk — Paris Saint-Germain
Sjakhtar ble smadret av Real Madrids stjernegalleri, men det overrasket ingen. Ellers er de i bra form og har vunnet de tre siste kampene. Denne kampen blir for øvrig ikke spilt hjemme i Donetsk, men i Kiev.

Shakhtar har absolutt vist at de er gode nok til å tukte de beste, og vil føle at de må vinne denne for å ha håp om avansement. PSG blir trolig deres største utfordrer om andreplassen.

PSG har vist seg vanskelige å slå i sesonginnledningen, men har også et par merkelig uavgjortresultater. I år mer enn noensinne vil de føle at de har muligheter til å komme langt i turneringen, men da er de avhengige av poeng i kamper som denne. HB krysses.

3. Manchester United — VfL Wolfsburg
Det har virkelig løsnet for Manchester United i Premier League, med ni scorede mål og like mange poeng fra de siste tre kampene - mot sterk motstand.

I den første gruppespillskampen røk de imidlertid for PSV og bør virkelig vinne denne kampen for å henge med i teten. Spesielt mot Wolfsburg, som etter alt å dømme blir deres største konkurrent.

Wolfsburg har ikke fått sesongstarten de håpet på og de har ett poeng fra de to siste ligakampene. I matchen mot CSKA for et par uker siden vant de knepent 1-0, og har virkelig mye å gå på. Kanskje ikke så rart, i og med at Kevin de Bruyne har forlatt dem.

Manchester United bør vinne denne, men HU krysses.

4. CSKA Moskva — PSV Eindhoven
Det har sviktet litt for CSKA de siste ukene og de har 3-2-2 de siste syv i alle turneringer. I helgen spilte de uavgjort i derbyet mot Lokomotiv, og det virker som det er en aldri så liten formdupp for den russiske bjørnen.

De fortjente imidlertid mer mot Wolfsburg i den første gruppespillskampen og har vist seg giftige offensivt i tidligere faser av denne turneringen.

PSV Eindhoven sørget for et lite sjokk da de slo Manchester United i første gruppespillskamp, og har levert svært bra også i Eredivisie. De virker ikke nevneverdig svekket fra forrige sesong og russiske lag har en lei tendens til å feile på hjemmebane. HU.

5. Borussia Mönchengladbach — Manchester City
Endelig er hjemmelaget på gang. Etter seks strake tap i sesonginnledningen og begredelig form, har trenerbyttet åpenbart gjort underverker. Nå har de plutselig to seire på rad og sterk målforskjell, med en helt ny gnist i spillet.

I tillegg er tyske lag på hjemmebane alltid til å regne med. Fansen kommer til stadion for å se sitt lag for aller første gang spille hjemmekamp i Champions League. Stemning, sa du?

Selv om de har mistet et par nøkkelspillere i sommer, er maksnivået til hjemmelaget fortsatt veldig høyt. Og på hjemmebane kan alt skje.

Manchester City har gått fra drømmestart på sesongen til tre tap de fire siste i alle turneringer, og de ble rett og slett utspilt av Tottenham nå på lørdag. Det flyter virkelig ikke for Manuel Pellegrinis menn for tiden og de har også en hel rekke spillere med skader av forskjellig sort.

Europa-komplekset virker også å være fullstendig til stede denne sesongen, med 1-2-tapet for Juventus i første gruppespillskamp som bekreftelse på det.

På langoddsen spiller vi uten tvil H, men slenger med UB på kupongen.

6. Juventus — Sevilla
Juventus så neppe for seg at denne sesongen skulle starte så tråkig, og de har slitt stort i Serie A. De har faktisk 2-2-3 de siste syv i alle turneringer, med borteseieren over Manchester City som et klart høydepunkt.

Spesielt i midtbaneleddet sliter de denne sesongen, mye på grunn av skader på nøkkelspillerne sine. Sami Khedira og Claudio Marchisio halter fortsatt rundt, og gjør at det blir en veldig urutinert midtbanekonstellasjon. Det viste seg i 1-2-tapet for Napoli i helgen, et Napoli i veldig bra form, dog.

Toppnivået til Juventus vil være bra også i år, og de vet de kan bedre enn de har vist så langt. Hjemme på Juventus Stadium er de alltid solide - dog ikke i sesoninnledningen denne sesongen. Her skjerper de seg.

Sevilla har også fått en begredelig sesongstart og klarte så vidt å slå Rayo Vallecano hjemme i helgen. De slo et blodfattig Borussia Mönchengladbach i den første gruppespillskampen, men har ellers vært helt utrolig svake.

Det er først og fremst fordi det offensive ikke fungerer. Nå skal Fernando Llorente og Ciro Immobile - to spisser Juventus kjenner svært godt - forsøke å score på Juventus Stadium ... det ser mørkt ut. H.

7. Atletico Madrid — Benfica
Atletico Madrid har sluppet inn bare tre mål på seks ligakamper, men likevel tapt to. De har et par feilskjær, som for eksempel da de tapte 1-0 for Villarreal i helgen. Men de holder et stabilt godt nivå, og vil neppe få store problemer i denne kampen.

Benfica har åpnet jevnt godt denne sesongen, med et par feilskjær, de også. To tap fra seks ligakamper må sies å være under forventning, men de har møtt de gode lagene allerede. Den første kampen vant de greit 2-0 over Astana.

Atletico Madrid stiller nok topp skjerpet til denne kampen og feiler neppe. H.

8. Rosenborg — Dnipro Dnjepropetrovsk
Interessant kamp! Rosenborg har imponert stort i Europa så langt, spesielt på bortebane. De har fått godt betalt for solide kontringer og bra forsvarsspill, og forrige kamp mot Saint-Etienne var de mye større underdog enn de er nå.

Trønderne har en vanvittig god og samkjørt tropp og gleder seg enormt til kamper som denne. Rammen rundt kampen vil garantert være fantastisk og Kjernen vil løfte frem sine helter som aldri før.

I tillegg stiller hjemmelaget med tilnærmet fulltallig tropp, med bare Reginiussen definitivt ute.

Dnipro kom til finalen forrige utgave av Europa League og skal ha all ære for det. Det er et morsomt og teknisk lag som kan utspille de fleste, men det kan godt hende at suksessen har gått litt til hodet på ukrainerne. De har jo spilt mot Napoli, Sevilla og Lazio de siste månedene, hvor gode kan Rosenborg være i forhold?

De klarte uavgjort hjemme mot Lazio i første gruppespillskamp og det er imponerende. Man skal ikke undervurdere betydningen av denne turneringen for øst-europeerne, men for Rosenborg er det uhyre viktig å vise seg frem i kveld.

Vi er patriotiske. HB.

9. Monaco — Tottenham
Monaco har ikke spilt bra fotball denne sesongen og har 3-2-2 de siste syv kampene. Forsvaret som i fjor var så solid, er nå lekk som en fil. Åtte baklengs de siste tre er langt unna det laget vi så forrige sesong.

Ettersom de tapte Champions League-kvalifiseringen mot Valencia, skulle de nok ønske at de spilte på nivået høyere. Uansett blir dette en formidabel oppgave for fyrstedømmet.

Tottenham har virkelig løftet seg etter en tam sesonginnledning, og lørdagens seier over Manchester City var rett og slett fenomenal. Så gjenstår det å se hvor høyt de prioriterer denne cupen, som de ikke gjorde spesielt høyt forrige sesong.

HB.

10. Molde — Ajax
Moldenserne har to 1-0-tap på rad i Tippeligaen, men for å være rettferdig har de hatt tøff motstand og lite å spille for. 1-3-seieren borte mot Fenerbahce viste det enorme toppnivået vi vet Molde har.

Til denne kampen vil de stille topp motivert etter et par skuffende kamper, og fansen vil naturligvis støtte opp om laget. I tillegg spilles kampen på kunstgress, som må sies å være fordel hjemmelaget.

Ingen nye skadeproblemer for Molde, som stadig har Fredrik Gulbrandsen og Joshua Gatt på sidelinjen.

Ajax har åpnet knallsterkt i en svak Eredivisie, med 6-1-0 fra de syv første ligakampene. I første gruppespillskamp ble det 1-1 hjemme mot Celtic i en kamp de burde vunnet.

Gjestene har store tradisjoner i europeiske turneringer, men røk ut av Champions League-kvaliken med et merkelig hjemmetap for Rapid Wien. Ajax er ikke et dårlig lag og vurderes som favoritt av bookmakerne, men vi nekter å utelukke Molde. HB.

11. Celtic — Fenerbahce
Sesong nummer to har startet tungt for Ronny Deila, som gikk glipp av Champions League og også sliter i en uhyre svak skotsk eliteserie. De siste syv kampene har de 3-2-2 i alle turneringer, med 2-2 borte mot Ajax i første gruppespillskamp.

Det vil alltid være stor stemning hjemme på Celtic Park, men det er grunn til å spørre om kvalitetsforskjellen er spesielt stor mellom lagene.

Fenerbahce åpnet Europa League-innsatsen ved å tape 1-3 hjemme for Molde, noe som neppe er et tegn på styrke fra det tyrkiske storlaget. Vi betviler ikke deres toppnivå, men Celtic bør ha gode vinnersjanser i denne. H.

12. Liverpool — Sion
Selv om det meldes at Brendan Rodgers skal hvile åtte startspillere i denne kampen, kan de da umulig rote bort dette? De kom tilbake på vinnersporet mot Aston Villa i helgen, menhar virkelig ikke imponert i det siste.

Daniel Sturridge spiller neppe, og scoringene hans vil bli savnet. Endelig løsnet det jo for Liverpool i helgen.

Sion er et midt på tabellen-lag i Sveits, og har langt opp til de beste. Dette blir utvilsomt en stor opplevelse, men Liverpools 2. lag bør være flere hakk bedre. H.

384-rekker:

1. Malmö FF — Real Madrid UB

2. Shakhtar Donetsk — Paris Saint-Germain HB

3. Manchester United — VfL Wolfsburg HU

4. CSKA Moskva — PSV Eindhoven HU

5. Borussia Mönchengladbach — Manchester City HUB

6. Juventus — Sevilla H

7. Atletico Madrid — Benfica H

8. Rosenborg — Dnipro Dnjepropetrovsk HB

9. Monaco — Tottenham HB

10. Molde — Ajax HB

11. Celtic — Fenerbahce H

12. Liverpool — Sion H

Klikk her for å levere denne kupongen.

192-rekker:

1. Malmö FF — Real Madrid UB

2. Shakhtar Donetsk — Paris Saint-Germain HB

3. Manchester United — VfL Wolfsburg HU

4. CSKA Moskva — PSV Eindhoven H

5. Borussia Mönchengladbach — Manchester City HUB

6. Juventus — Sevilla H

7. Atletico Madrid — Benfica H

8. Rosenborg — Dnipro Dnjepropetrovsk HB

9. Monaco — Tottenham HB

10. Molde — Ajax HB

11. Celtic — Fenerbahce H

12. Liverpool — Sion H

Klikk her for å levere denne kupongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag