Gå til sidens hovedinnhold

Manchester City er Europas beste lag på dette

Manchester City har gått fra et defensivt kriseår til å være best i Europa.

Selv om mange klubber ville vært fornøyde med lignende resultater, så var ikke andreplass i Premier League, seier i ligacupen og kvartfinale i Champions League tilstrekkelig for The Citizens.

Pep Guardiolas mannskap endte milevis bak Liverpool, til tross for at de scoret 102 mål. Men defensivt vaklet City.

I år har det vært annerledes.

Onsdag er det ca 43 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

City gått fra å være lekk til å bli tett. Resultatet er at Guardiolas menn topper Premier League med ti poeng ned til Manchester United på andreplassen. Fortsetter de scoringstempoet, vil de ende opp med 26 mål færre enn de hadde sist sesong, men samtidig har de vært mye bedre defensivt.

Men hva har skjedd med City?

En betydelig del av årsaken heter Ruben Dias. Sommersigneringen fra Benfica har vært svært viktig, samtidig skal det understrekes at laget har fungert bedre som kollektiv defensivt. Det er nettopp i forhold til det kollektive Dias har spilt en viktig rolle. City-forsvaret slet tidligere med mange skader, der har Dias kommet inn å fylt et hull, mens han personlig har spilt på nivå med en Aymeric Laporte i toppform. Dessuten har han fått det beste ut av stopperkollega John Stones som har fått en opptur denne sesongen.

Som ikke det er nok, har den nye bredden og tryggheten i forsvaret gjort det mulig for Fernandinho å spille i sin foretrukne posisjon defensivt på midtbanen. Det har skapt en konkurransesituasjon på midtbanen som får det beste ut av Rodri og Fernandinho. Dette har gitt resultater.

Færrest baklengs

Manchester City har kun sluppet inn 15 mål på 25 kamper i Premier League denne sesongen. Det gjør Pep Guardiolas menn til det beste defensive laget i de fem største ligaene i Europa.

Her finner du hele oddsprogrammet!

Atletico Madrid og Sevilla i La Liga har sluppet inn nest minst. De har begge 16 baklengs på 23 kamper. Franske Lille har også sluppet inn 16 mål, men serielederen i Frankrike har spilt 26 kamper.

I Tyskland er det RB Leipzig som er det sterkeste defensive laget. De har 18 innslupne mål på 22 kamper. Juventus er det gjerrigste laget defensivt i Italia med 19 baklengs på 22 kamper.

Vi tror City tetter igjen bak, og vinner mot Gladbach onsdag.

B Mönchengladbach - Manchester City - Man City vinner uten baklengsmål - 2,15 (spillestopp onsdag kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Champions League, åttendelsfinale. Spilles på Puskás Aréna i Budapest. Det er første gang Gladbach er i utslagsrundene i Champions League, selv om de tok seg til finalen i Europa Cupen i 1977.

Manchester City på sin side sikter mot å vinne verdens gjeveste klubbturnering for første gang i klubbens historie. Med den formen de viser denne sesongen, er ikke det utenkelig.

Gikk videre med et nødskrik

Gladbach tapte 1-2 hjemme mot Mainz i helgen. Det var tredje kampen på rad uten seier, og det er lite som tyder på at den trenden snur mot et Manchester City-lag som viser kjempeform.

Det tyske laget har tapt tre av de siste fire kampene mot Manchester City, og de har sluppet inn elleve mål. At Gladbach så vidt tok seg videre fra gruppespillet, tyder på at denne kampen kan bli enveiskjøring.

Bundesliga-laget vant kun to av kampene i Champions League-gruppespillet, og de tapte de to siste kampene. Ingen av lagene som er igjen i turneringen har tillatt flere skudd (15) i snitt enn Marco Roses mannskap, og de har kun klart å holde nullen i én av de seks siste kampene.

18 seire på rad for City

Manchester City slo Arsenal 1-0 i oppvarmingskampen på Emirates, og de har dermed 18 seire på rad i alle turneringer.

Guardiola hvilte flere av sine nøkkelspillere i London, inkludert Rodri, Phil Foden og Kyle Walker, mens Sergio Aguero var ubenyttet reserve for tredje kampen på rad. Kevin De Bruyne spilte 60 minutter i comebacket, og kan få mer spilletid mot Gladbach i Ungarn.

Her finner du hele oddsprogrammet!

Nathan Ake er den eneste seniorspilleren hos City som er ute med skade.

Siden Gladbach ikke har hjemmebanefordelen, og formkurven til tyskerne peker nedover, tror vi Manchester City vinner denne kampen komfortabelt. Vi har vanskeligheter med å se at Marco Roses lag i det hele tatt skal score mot Manchester City.

City har holdt nullen i åtte av de siste ti kampene i Premier League, og vi tror også Ruben Dias og forsvarskollegaene hans holder tett mot Gladbach. Oddsen på at City vinner mot Gladbach uten baklengsmål gir 2,15 i odds. Det er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset