Gå til sidens hovedinnhold

Manchester City er pisket til å vinne

Det er kun tre poeng og seier som gjelder for Manchester City hjemme mot Chelsea. City blir en av våre sikre på søndagens tippekupong.

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddssingel PL: City går i strupen på Chelsea
VM utfor kvinner:
Enormt comeback av Sofia
Oddssingel Danmark:
Nordsjælland til herlig hjemmeodds
Oddssingel PL:
Son Heung-min fikser Tottenham-seier
V75 Romme:
Jackpot med over tre mill kr ekstra i sjuerpotten
V4 Charlottenlund:
Strålende dansk V4-lunsj
Vikinglotto onsdag:
Hele 136 mill kr i førstepremiepotten
Alpint-VM:
Dette er programmet for alpin-VM 2019
Flax: Vinn reisegavekort og metervis med ReiseFlax

Søndagens tippekupong byr på storoppgjøret Manchester City - Chelsea fra Premier League og tre kamper fra La Liga i Spania. I tillegg er det to kamper fra Bundesliga, fem kamper fra italiensk Serie A og kupongen avsluttes med en kamp fra Ligue 1 i Frankrike. Bonuspotten ble delt ut på lørdagskupongen og er derfor på "bare" ca 260 000 kr i dag. Innleveringsfristen er som kl 14.55. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! Onsdag er det ca 136 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

1. Manchester City - Chelsea
Manchester City gjorde jobben sin borte mot Everton i den fremskutte Premier League-kampen onsdag kveld og tok tilbake serieledelsen fra Liverpool med den seieren. Dog med en kamp mer spilt. Og Liverpool tok tilbake serieledelsen igjen lørdag etter sin seier mot Bournemouth. Står med råsterke 12-0-1 hjemme på Etihad denne sesongen, tapet kom mot Crystal Palace to dager før jul. Mannskapsmessig er det intet nytt for City. Benjamin Mendy og Vincent Kompany er fortsatt ute, men ellers har Pep Guardiola alle sine beste menn tilgjengelig.

Chelses fikk en leksjon i kontringsfotball da de ble kontret i senk av Bournemouth i forrige bortekamp og røk faktisk hele 0-4. Slo tilbake med 5-0 seier hjemme mot Huddersfield lørdag og holder 4. plassen med sine 50 poeng. 7-1-4 totalt på bortebane, begge de to siste bortekampene er tapt. Antonio Rudiger måtte stå over hjemmekampen mot Huddersfield, men skal være friskmeldt til søndagens toppkamp.

2-0-1 på de tre siste tilsvarende på Etihad. Manchester City er knallsterke hjemme, mens Chelsea leverer ujevnt på bortebane. H.

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Valencia - Real Sociedad
Valencia sjokkerte Barca-fansen i lørdagens seriekamp på Camp Nou. Etter en halvtime ledet Valencia 2-0, men det endte tilslutt 2-2. Har kun fire tap i serien denne sesongen (Real Madrid på 3. plass har seks tap), men ligger likevel 12 poeng bak Real Madrid på 8. plass med 30 poeng. Faktisk har laget spilt uavgjort i 12 av 22 seriekamper. Det er kun seks poeng opp til Sevilla på den attraktive 4. plassen. Spesielle 3-7-1 hjemme på Mestalla. Mouctar Diakhaby er midtveis i sin karantene på tre kamper og trolig det eneste betydningsfulle fraværet for hjemmelaget.

Real Sociedad er a poeng med Valencia på 30 poeng, og har også i posisjon til både Champions League og Europa League-plasser. Formen er slett ikke verst med tre seire og to poengdelinger på de fem siste seriekampene. Anstendige 5-2-4 på bortebane sålangt. David Zurutuza er usikker, ellers er det ikke store endringer fra sist helg for Real Sociedad.

Det står 2-0-2 på de fire siste tilsvarende på Mestalla. Valencia har kun ett hjemmetap, men spilt en bråte med uavgjort. HU.

3. Sevilla - Eibar
Sevilla er tilbake slik vi kjenner dem fra de siste sesongene. De vinner stort sett hjemme (7-2-1) og det taper stort sett borte (3-4-5). 0-1 tapet borte for Celta Vigo forrige lørdag, var lagets tredje strake bortetap. Holder dog fortsatt den viktige 4. plassen og med 18 serierunder igjen å spille, har laget fire poeng ned til Getafe på 5. plass. Nolito er ute med skade, mens Jesus Navas og Aleix Vidal er usikre.

Lille Eibar holder fortsatt koken bra i La Liga. Ligger på 10. plass med 29 poeng og har seks poeng ned til Rayo Vallecano under streken. Eibar gjør som Sevilla. De klarer seg veldig bra på hjemmebane (6-4-2), men sliter betydelig mer på bortebane (1-4-5). Formen er slett ikke verst med sju poeng på de tre siste seriekampene. Pedro Leon er fortsatt ute, det samme gjelder for Marko Dmitrovic.

Tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende. Sevilla får vår fulle tillit. H.

4. Athletic Bilbao - Barcelona
En av klassikerne i spansk fotball dette. Etter en flott periode med 4-3-0 på sju seriekamper, ble det 1-2 tap borte for Real Sociedad for Athletic sist lørdag. Hjemmelaget hadde en svak start på sesongen og har ikke mer enn 26 poeng. Det betyr at det kun er tre poeng ned til Rayo Vallecano under streken. Brukbare 4-5-2 hjemme på San Mames. Ander Capa soner karantene. Aritz Aduriz er skadet.

Barcelona økte sin ledelse til Atletico Madrid til seks poeng på toppen av tabellen, til tross for at Barca måtte nøye seg med 2-2 hjemme mot Valencia sist lørdag. Atletico Madrid tapte som kjent 0-1 borte for Betis forrige helg. Står med kun ett bortetap hittil på de ti første bortekampene (7-2-1). Sergio Busquets sonet karantene mot Valencia, han er tilbake søndag. Men nå må Jordi Alba sone karantene. Ousman Dembele er trolig fortsatt ute, mens Lionel Messi er usikker.

Fire strake borteseire i de fire siste tilsvarende i Bilbao. Men Athletic Bilbao har vist klar formstigning i det siste. Vi tar med en halvgardering. UB.

5. Werder Bremen - Augsburg
De to neste kampene på søndagskupongen er begge hentet fra tysk Bundesliga.

Variable 7-6-7 på 20 første seriekampene for Werder Bremen som ligger på 10. plass med 27 poeng. Det er ikke mer enn fem poeng opp til Eintracht Frankfurt på 6. plass og hele tolv poeng ned til Stuttgart på kvalikplassen. Moderate 3-4-3 på hjemmebane. Werder Bremen har ingen sentrale fravær.

Alfred Finnbogasson smalt til med alle tre scoringen da Augsburg tok en meget viktig 3-0 seier hjemme mot Mainz søndag. Dermed er avstanden ned til Stuttgart på kvalifiseringsplass på tre poeng og det er seks poeng ned til Nürnberg på direkte nedrykk. Svake 2-2-6 på bortebane hittil. Midtbanespilleren Caiuby soner karantene. Forøvrig skal det ikke være sentrale skader hos bortelaget.

Tre strake borteseire i de tre siste tilsvarende. HB på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

6. Fortuna Düsseldorf - Stuttgart
Nyopprykkede Fortuna Düsseldorf er med sine 22 poeng godt klar av nedrykksstriden i øyeblikket. Det er sju poeng ned til Stuttgart på kvalifiseringsplass og ti poeng ned til Nürnberg på direkte nedrykk. Slo faktisk serieleder Borussia Dortmund 2-1 i den nest siste hjemmekampen, men fikk juling og røk 0-4 for RB Leipzig i den siste hjemmekampen. Totalt 4-0-6 på ti spilte hjemmekamper.

Etter en flott fjorårssesong som endte med 7. plass, har det gått mye tyngre for Stuttgart denne sesongen. Ligger på kvalifiseringsplass med kun 15 poeng, og har bare tre poeng ned til Nürnberg på direkte nedrykk. Etter fire strake tap ble det i det minste ett poeng hjemme mot Freiburg sist helg. Skrekkelige 1-1-8 på de ti første bortekampene. Veteranspissen Mario Gomez ble utvist mot Freiburg og må sone karantene søndag. Utover Gomez, er det kun forsvarsspilleren Dennis Aogo (ti seriekamper fra start) som er ute.

Vi tror mest på hjemmelaget, men utelukker ingenting. H på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

7. Atalanta - SPAL
De fem neste kampene på søndagens tippekupong er alle hentet fra Serie A. Her er det spilt 22 serierunder av totalt 38.

Formsterke Atalanta tok sin tredje strake borteseire da det ble 1-0 seier mot Cagliari mandag kveld. I forrige hjemmekamp hentet laget opp 0-3 mot Roma og var klart nærmest seieren tilslutt i kampen som endte 3-3. Colombianske Duvan Zapata har allerede notert seg for 15 seriemål. Atalanta har kun tre poeng opp til Roma på 4. plass med en kamp mindre spilt og er med for fullt i kampen om Champions League-billett. 4-3-3 totalt hjemme i Bergamo. Hjemmelaget har ingen fravær av betydning.

Spal rykket opp til Serie A før fjorårssesongen og endte på plassen over nedrykk da. Har levert greit denne sesongen og ligger på 14. plass med totalt 22 poeng. Det skiller fem poeng ned til Bologna under streken. Tre av de sju siste kampene er endt 0-0. Moderate 3-1-7 på bortebane. Forsvarsspilleren Felipe (20 seriekamper fra start) og forsvarskollega Mohamed Fares (18 seriekamper fra start) må begge sone karantene for gule kort søndag.

Det endte 1-1 i tilsvarende seriemøte forrige sesong. Formsterke Atalanta bør fikse tre poeng nå. H.

8. Sampdoria - Frosinone
Sampdoria røk 0-3 borte mot Sampdoria sist helg og for første gang på lenge måtte veteranspissen Fabio Quagliarella gå av banen uten scoring. 36-åringen står med hele 16 seriemål denne sesongen. Sampdoria henger ellers bra med og ligger på 8. plass med 33 poeng. Det betyr at laget er med for fullt i kampen om billetter til både Europa League og Champions league. Flotte 6-2-2 hjemme på Luigi Ferraris. Forsvarsspilleren Nicola Murru (startet samtlige seriekamper) må sone for gule kort, mens midtbanespilleren Dennis Praet er tilbake etter karantene.

Nestjumbo Frosinone smalt til med 4-0 seier borte mot Bologna nest sist, det var lagets andre seier for sesongen. Står med fattige 13 poeng og har fem poeng opp til Empoli på sikker plass. Begge seirene er forøvrig kommet på bortebane (2-2-7). Ingen nye fravær eller karantener.

2-0 i sesongen 2015/16. Hjemmesterke Sampdoria blir en våre sikre på søndagskupongen. H.

9. Torino - Udinese
Til tross for at Torino ligger på 10. plass, har de faktisk færre tap (5) enn Inter på 3. plass (6). Det skyldtes at laget har hele ni poengdelinger på bortebane (2-9-1). Hjemme i Torino står laget med ustabile 5-1-4. Står med 31 poeng og har ikke mer enn fem poeng opp til AC Milan på 6. plass. Formen er ikke så aller verst med 2-3-1 på de seks siste seriekampene. Forsvarsspilleren N'Koulou (startet samtlige 22 seriekamper) ble utvist borte mot Spal sist helg og soner karantene. Også spissen Simone Zaza (kun startet åtte seriekamper) må sone karantene søndag grunnet gule kort. Forøvrig ser det veldig bra ut på skadefronten.

Udinese ligger utsatt til i bunnen av tabellen, men fikk med seg ett poeng etter 1-1 hjemme mot Fiorentina sist søndag. Står med kun 19 poeng og har ikke mer enn to poeng ned til Bologna på direkte nedrykk. Kun en av ti bortekamper er vunnet (1-4-5). Udinese har ingen fravær av betydning.

Det står 4-2-1 på de sju siste tilsvarende i Torino. Torino skal unngå tap her. HU.

Klikk her for å levere din tippekupong

10. Sassuolo- Juventus
Sassuolo hadde en strålende start på sesongen og vant fire av sine seks første seriekamper. Det har ikke fortsatt helt på det nivået, men laget ligger på 11. plass med 30 poeng og har et "hav" ned til bunnen. Samtidig er det ikke mer enn seks poeng opp til Milan på 6. plass. Holdt Inter til 0-0 i Milano tredje sist og slo deretter Cagliari 3-0 hjemme, før det ble 1-1 borte mot Genoa sist helg. Brukbare 4-5-2 på hjemmebane. Søndag må midtbanespilleren Alfred Duncan sone karantene grunnet gule kort, mens forsvarsspilleren Marlon fortsatt er ute.

Juventus røk ut av Coppa Italia etter å ha tapt hele 0-3 borte mot Atalanta forrige torsdag. I forrige seriekamp hjemme mot Parma rotet faktisk normalt svært stødige Juventus bort en 3-1 ledelse og den kampen endte 3-3. Men likefullt er Juventus ensomme på toppen av Serie A og fortsatt uten serietap (19-3-0). Det skiller ni poeng ned til Napoli på 2. plass. Juve har fortsatt noen sentrale fravær. Chiellini, Cuadrado, Barzagli, Leonardo Bonucci og Douglas Costa er alle uaktuelle til søndagens kamp.

Det står 1-1-2 på de fire siste tilsvarende. Det er mange store favoritter på søndagens tippekupong, så vi tar med en halvgardering her. UB.

11. Milan - Cagliari
Det er oppadgående formkurve for Milan som nå står med fem seriekamper uten tap, inkludert 0-0 hjemme mot Napoli og 1-1 borte mot Roma. I tillegg er laget klare for semifinalen i Coppa Italia etter å ha eliminert Napoli i kvartfinalen. Ettersom både Roma på 4. plass og Lazio på 5. plass allerede har vunnet sine kamper i denne serierunde, må Milan vinne søndagens kamp for å gjenerobre 4. plassen. 6-3-2 totalt på San Siro hittil. Caldara, Bonaventura, Zapata og Strinic er fortsatt ute med skader.

Cagliari kjemper på nedre halvdel og måtte tåle sesongens andre hjemmetap da det ble 0-1 mot formsterke Atalanta mandag kveld. Står med totalt 21 poeng og har fire poeng ned til Bologna under streken. Kun en av elleve bortekamper er vunnet (1-3-7). Har fem spillere ute med skade, men de har alle vært ute en god stund.

13 strake hjemmeseire i tilsvarende oppgjør. H.

12. Nice - Lyon
Nice åpnet 2019 med flotte 2-2-0 på sine fire første seriekamper, men forrige fredag endte det med 0-4 borte mot serietoer Lille. Står med 34 poeng og ligger på 9.plass, men har kun tre poeng opp til St. Etienne på 4. plass som gir Europa League-plass. Midtbanespilleren Pierre Lees Melou kom inn som innbytter i kampen mot Lille, men ble utvist i sluttminuttene og soner følgelig karantene søndag. Det er samtidig det eneste fraværet for manager Patrick Vieira. Nice står ellers med 5-2-4 på sine elleve første hjemmekamper.

Lyon ble det første laget i Ligue 1 denne sesongen som påførte den suverene serielederen PSG ett tap, etter at de vant 2-1 hjemme søndag kveld. Det er kun tre lag i serien som går til Champions League og Lyon på 3. plass, har nå fått en luke på seks poeng ned til St. Etienne på 4. plass. Etter tre strake poengdelinger rundt årsskiftet, står Lyon nå med tre strake seire. Velkjente Rafael (som var i Manchester United i mange sesonger) er fortsatt ute med skade, man han har ikke spilt siden slutten av november. Det er samtidig Lyons eneste fravær.

Det står 3-1-3 på de sju siste tilsvarende. HUB både på 96-rekkeren og 432-rekkeren.

96-rekker:
1. Manchester City — Chelsea H

2. Valencia — Real Sociedad HU

3. Sevilla — Eibar H

4. Athletic Bilbao — Barcelona UB

5. Werder Bremen — Augsburg HB

6. Fortuna Düsseldorf — Stuttgart H

7. Atalanta — SPAL H

8. Sampdoria — Frosinone H

9. Torino — Udinese HU

10. Sassuolo — Juventus UB

11. Milan — Cagliari H

12. Nice — Lyon HUB

432-rekker:

1. Manchester City — Chelsea H

2. Valencia — Real Sociedad HU

3. Sevilla — Eibar H

4. Athletic Bilbao — Barcelona UB

5. Werder Bremen — Augsburg HB

6. Fortuna Düsseldorf — Stuttgart H

7. Atalanta — SPAL H

8. Sampdoria — Frosinone H

9. Torino — Udinese HU

10. Sassuolo — Juventus UB

11. Milan — Cagliari H

12. Nice — Lyon HUB

Kommentarer til denne saken