Gå til sidens hovedinnhold

Manchester City kjemper på alle fronter

Den suverene serieleder i Premier League Manchester City kan ende opp med å vinne fire titler denne våren. Lørdag kveld venter kvartfinale i FA Cupen borte mot et skadeskutt Everton på Goodison Park.

Det er én kamp fra Premier League, én kamp fra kvartfinalen i den engelske FA-cupen og ti kamper fra Championship på lørdagskupongen denne uken. Bonuspotten er nå på 400 000 kroner og innleveringsfristen er som vanlig klokka 15.55.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.


1. Brighton - Newcastle
Kamp 1 er hentet fra Premier League. Viktig oppgjør i de nedre regioner dette. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 0-0, mens det ble 3-0 seier til Brighton da de gjestet Newcastle tidlig denne sesongen. Brighton tok en livsviktig 2-1 seier borte over Southampton søndag etter tre strake tap i forveien og er nå på 16. plass med 29 poeng. Tre poeng skiller ned til Fulham under streken i det som fort kan bli en vår der man må kjempe for sin eksistens på øverste nivå. Det har kun blitt én seier på 14 forsøk hjemme så langt (1-7-6) og formen siste fem viser 1-1-3 for Graham Potters mannskap. Webster, Connolly, Andone, March, Lamptey og Burn er alle ute.

Newcastle fikk med seg ett poeng fra hjemmemøtet med Aston Villa forrige fredag i en kamp som til slutt endte 1-1 og som sto 0-0 i over 85 minutter før gjestene tok ledelsen. Jamaal Lascelles utligning på overtid kan muligens ha reddet manager Steve Bruces jobb for en stakket stund. De ligger poenget bak vertene på en utsatt 17. plass med 28 poeng og har to poeng ned til nedrykksstreken i øyeblikket. 3-3-8 borte. Sentrale fravær i Wilson, Schär, Saint-Maximim og Almiron der det kun er sistnevnte som kan forventes tilbake med det aller første.

Vi gir Brighton tillit på 96-rekkeren, men på det største kupongforslaget halvgarderer vi oppgjøret - HU.

2. Everton - Manchester City
FA Cup, kvartfinale. Det endte 1-3 da disse to lagene møttes her i ligaen bare for en drøy måned tilbake. Everton har i tur og orden slått ut Rotherham, Sheffield Wednesday og Tottenham på veien hit der de fleste kanskje husker den dramatiske 8-delsfinalen hjemme mot Tottenham i forrige runde der laget vant 5-4 etter ekstraomganger hjemme på Goodison Park. De ligger på 7. plass i Premier League etter sist helgs noe skuffende 1-2 tap hjemme mot Burnley og har dermed 3-0-2 på de siste fem. Pickford, Olsen, Doucoure, James Rodriguez, Delph og Gbamin er alle ute. De fire første er tilbake igjen etter landslagspausen. Det betyr at Virginia vokter målet. King er som kjent cup-tied.

Manchester City er klare for kvartfinalen i Champions League etter 4-0 sammenlagt over tyske Borussia Mönchengladbach. Tirsdag trygget de avansementet i 2-0 seieren "hjemme" i Ungarn i det andre oppgjøret etter to tidlige scoringer fra henholdsvis Kevin De Bruyne og Ilkay Gundogan. De cruiser mot nok et gull i Premier League og spiller ligacupfinale mot Tottenham i slutten av neste måned. Det kan med andre ord bli fire titler på Guardiolas mannskap! De har slått ut Birmingham, Cheltenham og Swansea på veien hit og har heller ingen skadeproblemer å rapportere om.

Vi spiller ikke imot Manchester City slik de framstår om dagen, selv om Everton er ustabile som få og kapable til å lage trøbbel for de fleste på en god dag. B.

3. Swansea - Cardiff
De ti siste kampene er alle hentet fra Championship. Prestisjefylt lokaloppgjør i Wales lørdag kveld. Det ble 1-0 her sist sesong, mens Swansea vant 2-0 i Cardiff i det motsatte oppgjøret mellom lagene tidligere i sesongen og har 3-1-0 på sine naboer på de fire siste innbyrdes. Swanseas opprykksplaner fikk seg en liten trøkk tirsdag kveld da laget røk hele 0-3 borte mot Bournemouth, samtidig som Watford vant sin kamp borte mot svakt plasserte Rotherham. De ligger dermed på 3. plass med 69 poeng, tre poeng bak nettopp Watford på 2. plass som dog har én kamp mer spilt. Lag 1-2 rykker som kjent direkte opp, mens 3-6 spiller Play Off. Småpene 11-5-2 hjemme. Formen siste fem: 3-1-1. Arriola, Rushesha, Morris, Cullen og Benda er alle ute.

Cardiff delte poengene da de spilte 0-0 hjemme mot Stoke tirsdag kveld og er nå nede på 9. plass med 55 poeng, seks poeng bak Reading på 6. plassen som altså gir Play Off. De radet opp seire i begynnelsen av forrige måned, men formen siste fem viser 1-3-1. Totalt har det blitt 8-6-4 på reisefot før møtet med naboen lørdag kveld. Bagan, Bennett, Nelson og Bamba mangler hos gjestene.

Tror det skal holde med HU i nabooppgjøret.

4. Norwich - Blackburn
Serieleder Norwich er i kanonform om dagen og på god vei tilbake til Premier League igjen etter ni strake (!) seire. Onsdag ble det tre nye poeng da Nottingham ble slått 2-0 borte. Hjemme på Carrow Road har de 12-5-1 så langt inneværende sesong. Det skiller ti poeng ned til Watford på 2. plass, mens det er 13 ned til Swansea på tredje. Mye skal med andre ord gå galt dersom det ikke blir opprykk for kanarifuglene. McGovern og Byram er de to eneste på fraværslista om dagen.

Blackburn måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot Bristol City onsdag kveld og ligger nå i et slags ingenmannsland på 15. plass på tabellen med 45 poeng. De har 1-2-2 på sine siste fem og 6-2-10 borte. Det ble 1-2 tap hjemme i det omvendte møtet mellom lagene i midten av desember i fjor. Dack, Travis, Davenport, Ayala og Wharton er fortsatt ute, mens Trybull som er utlånt fra nettopp Norwich ikke kan spille.

Vi spiller ikke imot den formsterke serielederen. H i kamp fire.

5. Watford - Birmingham
Det omvendte møtet mellom disse to endte med 1-0 seier til Watford tilbake i desember. Vertene er på 2. plass med 72 poeng og på direkte opprykk i øyeblikket. Tre poeng skiller ned til Swansea på plassen bak, som riktignok har én kamp mindre spilt. Pene 4-0-1 på de siste fem, der de fire siste nå er vunnet. Tirsdag slo de Rotherham 4-1 på utebane. Solide 14-2-2 hjemme gjør dem til ligaens beste hjemmelag. Deeney, Phillips, Kabasele, Cleverley og Dele-Bashiru er fortsatt ute hos hjemmelaget.

Managerbyttet fikk umiddelbar effekt for Birmingham da laget tok tre meget viktige poeng i 2-1 seieren hjemme over Reading onsdag. Det betyr at laget nå ligger på 21. plass med 38 poeng. Det skiller seks poeng ned til Rotherham under streken, som på sin side har fire kamper til gode etter et koronautbrudd som har ført til at flere kamper nylig ble utsatt. 2-1-2 siste fem. Borte: 5-8-5. Ingen nye fravær å melde om for lagets nye manager Lee Bowyer.

Opprykksjagende Watford får tillit på lørdagskupongen. H.

6. Reading - Queens Park Rangers
Reading måtte reise tomhendte hjem fra bortemøtet med Birmingham onsdag kveld i en kamp de til slutt tapte 1-2. De ligger dermed på 6. plass med 61 poeng og innehar den siste Play Off-plassen to poeng foran Bournemouth. 11-0-7 hjemme, der laget fortsatt har til gode å spille uavgjort på 18 forsøk til nå! Etter tre strake seire har det nå blitt ett poeng på de siste to. Morrison, Swift og Araruna er ute. De vant 1-0 i det omvendte oppgjøret mellom lagene på Loftus Road like før jul.

QPR snudde 0-2 til seier 3-2 hjemme over Millwall i London-derbyet onsdag kveld og har funnet et nytt gir etter at Stefan Johansen kom på lån fra Fulham tidligere i vinter. De har vunnet seks av sine siste ti og står med 3-0-2 på de siste fem. Ligger på 12. plass med 49 poeng før denne runden og har nå trolig berget plassen i ligaen allerede. 5-6-6 på reisefot. Carroll, Owens og Amos mangler fortsatt.

HU kan kanskje holde, men på 432-rekkeren blir det helgardering. HUB. Man skal huske at Reading fortsatt har til gode å dele poengene med motstanderen på 18 forsøk hjemme denne sesongen!

7. Barnsley - Sheffield Wednesday
Tilsvarende oppgjør sist sesong endte 1-1, mens det ble 2-1 seier til Barnsley da de gjestet Sheffield tidligere denne sesongen. Barnsley kan se tilbake på en fantastisk sesong så langt der de ligger helt oppe på 5. plass med 64 poeng i øyeblikket. Solide 9-1-0 er fasiten på de siste ti og onsdag ble det tre nye poeng da tabelljumbo Wycombe ble slått 3-1 borte. Hjemmefasiten viser 10-4-4. Kitching og Williams er de to eneste på skadelista om dagen. Mowatt ble utvist sist, men fikk fredag straffen opphevet og kan dermed spille her.

Gjestene fra Sheffield startet som kjent sesongen med tolv minuspoeng, en straff som senere ble redusert til seks. De sto med sju strake tap før de spilte 1-1 hjemme mot Huddersfield i midtuken og ligger nå nest sist med sine 29 poeng. Det skiller ni poeng opp til Birmingham på sikker mark, så det begynner med andre ord å se mørkt ut for onsdagslaget. Svake 3-2-13 borte. Börner er tilbake fra karantene, men Dawson, Luongo, Green, Odubajo, van Aken og Iorfa trøbler alle med skade.

Barnsley har skikkelig vind i seilene om dagen. H.

8. Millwall - Middlesbrough
Millwall er blant de mest ustabile lagene i en ustabil liga. Onsdag kveld ledet de 2-0 borte mot Queens Park Ranges i lokaloppgjøret på Loftus Road, men måtte til slutt reise tomhendte hjem i kampen de til slutt tapte 2-3. De ligger med det på 10. plass med 49 poeng og har havnet i et slags ingenmannsland på tabellen. To seire og tre tap er fasiten på de siste fem for laget som har spilt flest uavgjort i denne serien med sine 16! 4-10-4 hjemme på klassiske The Den. Leonard, Zohore, Mahoney og Kieftenbeld er ute med skade for de blå. Det endte 0-2 her forrige sesong i en kamp som ble spilt i juli i fjor, mens Middlesbrough vant hele 3-0 i det omvendte møtet på hjemmebane i midten av desember måned.

Gjestene har to hjemmeseire på rappen før turen til London lørdag og 3-1-1 på sine siste fem. Tirsdag slo de Preston 2-0 hjemme på Riverside, noe som plasserer laget på 8. plass med 56 poeng før denne runden. Fem poeng skiller opp til Reading på Play Off. 6-5-7 borte. Browne og Dijksteel mangler fortsatt, ellers ser det greit ut.

Vi utelukker ingenting når Millwall er i aksjon og helgarderer likegodt på begge de to kupongforslagene lørdag. HUB i hovedstaden.

9. Stoke - Derby
Det endte 2-2 her sist sesong, mens det ble målløst i lagenes første møte i Derby inneværende sesong. Stoke fikk med seg ett poeng hjem fra bortemøtet med Cardiff tirsdag i en kamp som endte 0-0. De ligger med det på 11. plass med 49 poeng, tolv bak Reading på Play Off. 8-4-6 hjemme og 1-1-3 på de siste fem. Collins, McClean, Clucas, Fox og Campbell er fortsatt ute.

Derby kom tilbake og fikk med seg ett poeng fra hjemmemøtet med opprykksjagende Brentford tirsdag kveld i en kamp som endte 2-2. Wayne Rooneys mannskap har nå seks kamper på rad uten seier (0-3-3) og ligger fortsatt utsatt til på 19. plass med 40 poeng. Åtte poeng skiller riktignok ned til Rotherham under streken, men de har som kjent fire kamper til gode å spille etter et ufrivillig koronaopphold. 5-4-9 er bortefasiten. Bielik og Davies er de to som er på skadelista i øyeblikket.

Man kommer normalt langt med HU i kamp ni i Stoke.

10. Bristol City - Rotherham
Det omvendte møtet mellom lagene i desember endte med 2-0 seier til Rotherham. Bristol City fikk med seg ett poeng hjem fra Blackburn onsdag kveld i oppgjøret som endte 0-0. De befinner seg på 13. plass med 49 poeng og har 3-1-2 på sine siste seks etter tung periode tidligere i vinter. 7-2-9 hjemme. Baker, Rowe, Martin, Mawson, Dasilva og Weimann er fortsatt ute, noe de også har vært en stund.

Rotherham er endelig i gang med kampene igjen også etter et lite koronaopphold. Tirsdagens 1-4 tap hjemme mot tabelltoer Watford var lagets første på to uker. De ligger tredje sist med 32 poeng og har seks poeng opp til Birmingham på trygg grunn, men de har som kjent tre og fire kamper til gode på lagene like foran seg. 5-2-9 på utebane. Robertson, Lindsay, Mattock og Ogbene er skadet og ikke aktuelle.

Naturlig at Bristol City er favoritter hjemme, men Rotherham er i poengnød og har nå en rekke matchballer framover der plassen kan berges. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren. Vi synes denne er åpen.

11. Preston - Luton
Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 2-1 like før jul i 2019, mens det ble 3-0 seier til Luton i det motsatte oppgjøret inneværende sesong. Preston er på 16. plass med 44 poeng og har godt så godt som berget plassen. Formen siste fem viser 1-1-3, der de to siste begge har endt med tap. Tirsdag røk de 0-2 borte mot Middlesbrough, mens det har blitt 5-4-9 hjemme på Deepdale til nå. Ledson, Bodin, Rudd, Moult og Bauer mangler fortsatt grunnet skade, mens Browne soner.

Luton er et annet jojo-lag på nivå to. To strake seire ble fulgt av to strake tap, før de slo Coventry 2-0 hjemme med en rekke fravær i backrekka tirsdag kveld. De klatret med det opp på 14. plass med 47 poeng, så det meste tyder på at plassen er sikret allerede. 6-2-10 på utebane. Potts, Bradley, Lockyer og O'Kane mangler.

Det kan virke skummelt å utelate noen tegn i kamper som denne, men vi håper og tror at HU skal holde her.

12. Coventry - Wycombe
Det endte med 2-1 seier til Coventry i det omvendte møtet mellom disse to nykommerne som begge spilte i League One forrige sesong da de møttes i Wycombe i desember. Leo Østigårds Coventry har klart seg brukbart etter opprykket og befinner seg på 20. plass med 38 poeng etter tirsdagens 0-2 tap borte mot Luton på Kenilworth Road. De har seks poeng ned til Rotherham (tre kamper til gode) i det som fort blir en vår der laget må kjempe for sin eksistens i Championship. 7-6-5 hjemme. Jones er enste mann på skadelista, men her må viktige McFadzean sone noe som naturligvis er et minus.

Wycombe er sist med sine 26 poeng (6-8-23) og det aller meste tyder på at laget rykker ned til nivå tre og League One igjen. Fem av de siste seks har alle endt med tap og onsdag ble det 1-3 hjemme mot et godtgående Barnsley-lag. 2-3-13 borte gjør dem også til ligaens svakeste på fremmed gress. Obita er ute, ellers ser det greit ut for tabelljumboen.

Coventry får tillit i kamp tolv på lørdagskupongen og bør ta tre særdeles viktige poeng mot et Wycombe-lag som begynner å se fortapte ut. H.

Sportspills 96-rekker:
1. Brighton - Newcastle H

2. Everton - Manchester City B

3. Swansea - Cardiff HU

4. Norwich - Blackburn H

5. Watford - Birmingham H

6. Reading - Queens Park Rangers HU

7. Barnsley - Sheffield Wednesday H

8. Millwall - Middlesbrough HUB

9. Stoke - Derby HU

10. Bristol City - Rotherham HU

11. Preston - Luton HU

12. Coventry - Wycombe H


Sportspills 432-rekker:
1. Brighton - Newcastle HU

2. Everton - Manchester City B

3. Swansea - Cardiff HU

4. Norwich - Blackburn H

5. Watford - Birmingham H

6. Reading - Queens Park Rangers HUB

7. Barnsley - Sheffield Wednesday H

8. Millwall - Middlesbrough HUB

9. Stoke - Derby HU

10. Bristol City - Rotherham HUB

11. Preston - Luton HU

12. Coventry - Wycombe H