*Nettavisen* Sportspill.

Manchester City og Tottenham er pisket til å vinne

Foto: AP Photo/Akira Suemori

Og på en vrien lørdagskupong får begge tillitt som sikre. Sjekk våre tippetips.

13.11.10 10:25

Lørdagskupongen består av syv oppgjør fra Premier League, fire fra The Championship og øverst på kupongen finner vi dagens cupfinale, Røa - Trondheims-Ørn. Denne vises på NRK1 klokken 16.00.

Bonuspotten for fulltidstipping er oppe i 2,1 millioner, og denne tilfaller en eventuell alenevinner. Husk å levere dine kuponger før klokken 15.55.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips: Queens Park Rangers går på sitt første tap
V75 Biri: Pedrusen fortsetter å vinne
Premier League: Oversikt over skader og karantener
Lesertips: Lesernes oddstips lørdag

Røa - Trondheims-Ørn
Cupfinale, kvinner, spilles på kunstgress i Telenor Arena. Røa knivet lenge med Stabæk om seier i Toppserien, Røa nesten hele tiden et lite skritt bak, og styrkeforholdet ble tydelig da Stabæk slo dem 7-0 hjemme i mai, mens det omvendte oppgjøret endte 2-2. Røa avsluttet serien med to tap etter at Stabæk hadde sikret gullet. De røk ut av Champions League etter 1-1 hjemme og 0-4 borte for russiske Zvezda. Røa er uten seier i seks kamper på rad, og formen virker å være svak, for en sjelden gangs skyld. Røa hadde en del uskiftninger i stallen før sesongen, men de er trolig fortsatt Norges nest beste kvinnelag - hvertfall hvis de vinner dagens cupfinale. Det ser ut til at laget er bortimot skadefritt.

Trondheims-Ørn var storlaget i Toppserien på 90-tallet. De har vunnet åtte cupfinaler på ti forsøk. De er ikke lenger den stormakten de var, og endte på femteplass i serien. På veien til cupfinale tok de en imponerende seier over Arna-Bjørnar i semifinalen, der 0-1 ble snudd til 3-1. Ørn er i stor grad et ungt lag, uten de helt store stjernene, men de er på vei tilbake mot toppen av kvinnefotballen med rutinerte Gøril Kringen som trener. Høyreback Camilla Åseng er friskmeldt og klar for finale, det samme gjelder kapteinen Solfrid Andersen. Kristin Lie og Solveig Haaland, begge forsvar, er ute med skader og har vel vært det en stund.

Røa vant begge seriemøtene mot dagens motstander 2-1. Noe lignende kan skje igjen, men Røas lille form-kollaps gjør dette til usikre saker. Lagene går inn i finalen med litt forskjellige forutsetninger. Røa er store favoritter, men de er ute av form og mentalt kan de være langt nede etter den seneste tids motgang. Ørn flyr høyt etter den gode semifinalen mot Arna-Bjørnar. Røa må virkelig ta seg sammen nå, for å avslutte året på en positiv måte. Vi tror cupfinalen blir jevn, men at Røa hever seg og vinner til slutt. Vi tipper 2-1 til Røa og Emilie Haavi som matchvinner. Om det holder med 90 minutter er vi usikre på. HU i kamp 1.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Stoke - Liverpool
Stoke var tilbake på vinnersporet med 3-2 over Birmingham sist. Ingen trygg seier akkurat, men Whitehead satte 3-2 fem minutter før slutt og det holdt inn. Stoke har nå 3-1-2 på hjemmebane totalt. I dag styrkes man defensivt da kapteinen Ryan Shawcross er tilbake i forsvar. Delap er også med i troppen. Fuller er tilbake etter skulderskaden, men det er mulig han starter på benken slik han gjorde mot Birmingham. Manager Tony Pulis sier på klubbens hjemmeside at han vurderer å hvile et par slitne spillere, uten å nevne navn.

Liverpool og spesielt nøkkelspillerne Gerrard og Torres var gode da Chelsea ble slått 2-0 forrige helg. Men borte mot Wigan i midtuken var man tilbake på lavgir, hvertfall i 2. omgang. Torres scoret tidlig, men Wigan utlignet og var nærmest tre poeng når det kom til stykket. Etter seks bortekamper har Liverpool 1-2-3 og målforskjell 4-9 i alt. Det er ikke helt enkelt å forstå hvorfor de er favoritter med 46 prosent på folkerekka i øyeblikket. Mereiles (sykdom) måtte gi seg i pausen mot Wigan, og det er usikkert om han rekker kampen. Kyrgiakos (virus), Jones (skulder) og Cole (hamstring) kan være tilbake. Agger (legg) er uaktuell.

Innbyrdes oppgjør

16.01.2010 Stoke - Liverpool 1 - 1
19.08.2009 Liverpool - Stoke 4 - 0
10.01.2009 Stoke - Liverpool 0 - 0
20.09.2008 Liverpool - Stoke 0 - 0

Som historien viser er dette en U. Liverpool er et av ligaens svakeste bortelag og er trolig godt fornøyd med ett poeng på Britannia Staduim. Stoke bør ta sin andre hjemmeseier på rad, men er ikke gode nok. 0-0 er mest sannsynlig og vi markerer en ren U i kamp 2.

Nå kan du tippe på iPhone

Tottenham - Blackburn
Tottenham på sitt aller beste så vi trolig da de slo Inter 3-1 hjemme i Champions League. Siden har de dabbet litt av med 2-4 tap borte for Bolton og 1-1 hjemme mot Sunderland i midtuken. De hadde mye av spillet mot Sunderland, men skapte ikke veldig mange farligheter foran motstanders mål. Spurs skadeliste er ganske lang. Keane og Pavlyuchenko er usikre. Det er heller ikke klart om Bentley (legg) og Huddlestone (ankel) blir klare. Lennon (strekk), Defoe (ankel), Dawson (kne), O’Hara (rygg), Woodgate (lyske), King (lyske) og Giovani (lyske) er uaktuelle. Det blir trolig Crouch og Van der Vaart som skal score målene for Spurs i dag.

Blackburn virket å være noe ute av form men har nå vunnet 2-1 over Wigan og Newcastle i sine to siste. De er ikke lenger laget som vinner hjemme og taper borte, og de har blitt vanskeligere å spå, synes vi. Olsson (hamstring), Nzonzi (hamstring), Andrews (lyske), Grella og Benjani Mwaruwari (hamstring) er fortsatt ute.

Det gjenstår å se hvor mange av de som meldes usikre som faktsik spiller for hjemmelaget i morgen, muligens er det et offensivt svekket Tottenham vi får se. Likevel har vi størst tro på hjemmeseieren på White Heart Lane. Det trengs en trepoenger der nå, og Blackburn er vanligvis overkommelig motstand. H i kamp 3.

Manchester City - Birmingham
City klarte bare 0-0 mot byrival United, det var litt skuffende for de kunne fort vunnet kampen hadde de vært litt mer oppfinnsomme i angrep. City ligger på fjerdeplass og har 3-2-1 på hjemmebane. De tapte 0-3 hjemme for Arsenal sist, før byderbyet i midtuken. Balotelli er suspendert i dag.

Birmingham ligger rett over nedrykksstreken. De har bare 0-3-3 på bortebane så langt. De lå under 0-2 mot Stoke i midtukerunden. kjempet seg tilbake til 2-2 i kjent stil, men tapte til slutt 2-3 slik vi tipset om. Taylor (skulder) er ennå ikke klar. McFadden (kne) er tilbake i midten av februar. Murphy (hamstring) er aktuell for benken.

City har et enormt overtak på innbyrdes oppgjør og har vunnet 5-1, 1-0, 4-1 og 3-0 ved de fire siste anledningene. Vi kan ikke se noe som peker i en annen retning enn H i kamp 4.

Newcastle - Fulham
For å tippe riktig i Newcastles kamper denne sesongen må vi kanskje se til George Costanza fra Seinfeld og følge hans filosofi om å alltid gjøre det motsatte av det man i utgangspunktet mener er lurt. Newcastle vinner borte mot lag som Chelsea og Arsenal, men taper hjemmekamper mot Blackpool, Stoke og Blackburn. De skal selvsagt slå Fulham, et lag som ennå ikke har vunnet borte, på hjemmebane. Men klarer de det? Barton er suspendert i dag, og Ryan Taylor, hans naturlige erstatter, er også ute. Ellers: Ameobi (hamstring), Best (ankel) og Perch (ankel) er usikre. Ben Arfa (beinbrudd) er fortsatt uaktuell. Målvakt Harper (skulder) ventes tilbake ved juletider, og Gosling (kne) på nyåret.

Fulham er faktisk ikke enkle å slå. De har 2-7-3 totalt, og kun to tap på seks bortekamper. Et av tapene kom på onsdag, da man røk som forventet, men bare 0-1 mot Chelsea.

Baird (lår/hofte) rekker trolig ikke dagens kamp. Stoor er fortsatt uaktuell. Zamora (beinbrudd) og Senderos (legg) er ute til midten av februar. Salcido (kne) er tilbake om tre-fire uker.

Innbyrdes oppgjør

16.05.2009 Newcastle - Fulham 0 - 1
22.03.2008 Newcastle - Fulham 2 - 0
09.09.2006 Newcastle - Fulham 1 - 2
10.09.2005 Newcastle - Fulham 1 - 1
07.11.2004 Newcastle - Fulham 1 - 4

Her skal Newcastle nok en gang ta en trygg hjemmeseier, men sjansene må være ganske store for at de nok en gang feiler. De svekkes noe av skader og Bartons suspensjon, og de skal som hjemmelag forventelige føre kampen og angripe fra start mot et av Premier Leagues tetteste forsvar. Uavgjort virker meget sannsynlig, men utfra hjemmelagets serie av sjokktap garderer vi med en B. Folkerekka viser 52-28-20, Newcastle er kupongens femte største favoritt, og en borteseier vil gi flotte premier. Historikken holder oss på ingen måte vekk fra å gardere med B snarere enn H. UB i kamp 4.

Wigan - West Bromwich
Wigan er det første av tre hjemmelag på rad på tippekupongen som ligger under streken. De har ikke bedre enn 1-3-3 på hjemmebane så langt. De spilte bra både borte mot Blackburn (1-2 tap) og hjemme mot Liverpool (1-1) i midtuken. Tre tap på syv hjemmekamper er mye, men to av disse kom i sesongens to første kamper, 0-6 for Chelsea og 0-4 for Blackpool. Etter dette har Wigan bare tapt for Manchester City, og de har 3-2-0 på sine fem siste hjemmekamper når vi tar med diverse cuper. Gouhouri er tilbake, mens Boyce og McCarthy er ute med skader.

West Brom var helt oppe på en sjetteplass etter en fin sesongstart, men har falt litt av med 0-1-2 på de tre siste. De står med 1-2-3 på bortebane totalt. De tapte 1-2 borte for Blackpool og gikk mot et nytt bortetap mot West Ham, før West Ham bestemte seg for å gi fra seg både initiativet og en 2-0 ledelse. Mulumbu er tilbake, mens forsvarsspillerne Olsson og Jara er ute.

En åpen kamp, men troen er størst på hjemmeseieren. Wigan trenger virkelig tre poeng nå, mens West Bromwich ser ut til å ha mistet litt av piffen. Vi mener det skal holde med HU i kamp 6.

Wolverhampton - Bolton
Wolves er nest nederst. De har 2-2-2 på hjemmebane totalt. En fin 2-1 hjemmeseier over Manchester City sist helg ble flugt opp med 0-2 tap for Arsenal i midtuken. Seieren over City samt seieren over Stoke i serieåpningen er alt Wolves har vunnet på 12 forsøk. Det ser bra ut med troppen. Edwards, Doyle og Ward må sjekkes før kampstart men kan bli klare. Zubar (ankel) og Craddock (ankel) er trolig fortsatt ikke klare, mens Guedioura (beinbrudd) er ute til midten av februar.

Bolton har bare tapt 2 av 12 kamper hittil, det var mot Arsenal og Liverpool. 3-7-2 totalt har ført dem opp på femteplass. På bortebane har de 1-4-1 hittil. De var veldig nær en 1-0 borteseier over Everton i midtuken, men det ble nok en uavgjort. Elmander er usikker i dag og kan bli erstattet av Klasnic. Gardner (lår), Samuel (legg), J. O’Brien (kne) og Davis (kne) er fortsatt ute. Steinsson er suspendert.

Dette ligner en uavgjort, med Bolton i aksjon på bortebane. Wolves spiller fin fotball men vinner sjelden. men de slo Manchester City og kan kanskje vinne igjen. Likevel, når folkerekka viser 43-28-29 i skrivende stund, er det mer spennende å gardere for en overraskende borteseier og eventuelt høyere premier. UB i kamp 7.

West Ham - Blackpool
West Ham spiller tidvis god fotball, men slipper inn for mange billige mål og de vinner nesten aldri. 0-3-2 på de fem siste og kun én seier på de tolv første rundene holder laget nede på jumboplass. Valon Behrami, Manuel da Costa, Thomas Hitzlsperger, Mark Noble, Tal Ben Haim og Jack Collison er ute på grunn av diverse skader. Julien Faubert er suspendert. Carlton Cole og Victor Obinna er antageligvis med i dag.

Blackpool har 3-0-4 på bortebane og det er bra for et nyopprykket lag med lite budsjett. De har scoret hele 19 mål, bare Newcastle, Man U, Arsenal og Chelsea har scoret mer. På den annen side har Blackpool sluppet inn 26, flest i Premier League. Forrige bortekamp tapte de 2-3 mot Aston Villa. Her ble ti faste spillere hvilt, men likevel var man nær poeng mot et av serien sterkeste hjemmelag. Før det tapte man mot Birmingham City. For bortelaget er Almond (skulder) og Cathcart (kne) er usikre. Baptiste (kne), Rachubka (kne) og Martin (kne) er uaktuelle. Clarke (kne) er ute til våren.

Det er vanskelig å se hvordan West Ham skal klare å vinne fotballkamper når de gir bort en 2-0 ledelse på hjemmebane til tross for full kontroll, slik de gjorde mot West Brom sist. Blackpool kommer til London for å score mål og ta tre poeng, og de kan fort klare det. Folkerekka viser 47- 27-26 (foreløpig tegnfordeling mellom H, U og B) og vi kan ikke forstå at et lag som har vunnet én gang på tolv forsøk skal være så stor favoritt mot et av ligaens sterkeste bortelag. Det er fint når man kan markere kryss utenfor folkerekka med så god magefølelse som i denne. UB i kamp 8.

Nottingham Forest - Queens Park Rangers
Forest er et sterkt hjemmelag denne sesongen også. De vant 2-1 hjemme mot gode Coventry i midtuken og står nå med 4-4-0 totalt hjemme. Det er ingen nye skader i laget, og eneste mann ute er forsvarsspiller Kelvin Wilson. Manager Billy Davies har et luksusproblem med laguttaket, han har flere gode spillere enn han har plasser i startelleveren. Forest har spilt 27 hjemmekamper på rad på uten tap, og skal opp til eksamen i dag når serielederen kommer på besøk.

QPR fantastiske sesonginnledning strekker seg nå over 16 kamper. Man har ennå ikke tapt og leder serien med 9-7-0 totalt og en målforskjell på 30-7. De tre siste bortekampene har vært målfattige og endt med uavgjort. Høyreback Orr er fortsatt suspendert, nå i selskap med Connolly. Disse to utgjør vanligvis tyngden i forsvaret. Fitz Hall er fortsatt skadet og spissen Heidar Helguson spiller trolig heller ikke i dag. Fra før er Gavin Mahon, Georgios Tofas, Akos Buzsaky, Peter Ramage og Lee Cook skadet.

Det er flere tiår siden QPR vant på City Ground. I fjor tapte de 0-5. Med skader i laget og litt sviktende effektivitet foran motstanders mål på bortebane, er det duket for sesongens første nullpoenger for QPR. H i kamp 9.

Leeds - Bristol City
Leeds er gode men likevel ujevne i sitt comeback på nest høyeste nivå. De er nær en plass innenfor play-off og de har 3-1-4 på hjemmebane hittil. Angriperne Sanchez Watt og Ross McCormack er aktuelle for spill igjen. Billy Paynter, Lloyd Sam og flere andre er også tilbake etter skader. Midtbanespiller Amdy Faye er den eneste som ganske sikkert ikke kan spille i dag.

Bristol City er fortsatt et bunnlag men viser klare tegn på bedring og god form med 3-2-0 på sine fem siste. De vant 1-0 etter mål av Jonathan Stead borte mot til da ubeseirede Swansea i sin forrige bortekamp, på onsdag. I dag er Stead, Danny Rose og Jamie McAllister usikre med småskader og sykdom. Manager Keith Millen øyner likevel en mulighet for at alle tre spiller, hvis alt klaffer.

Dette er like åpent som en døgnåpen 7-Eleven og dette blir dagens helgardering. HUB i kamp 10.

Leicester - Derby
Leicester er fortsatt å finne på nederste halvdel, men virker å være på bedringens vei under Sven Göran Erikssons ledelse. Svensken trenerkarriere i kronologisk rekkefølge ser slik ut: Degerfors, Göteborg, Benfica, Roma, Fiorentina, Benfica, Sampdoria, Lazio,, England, Manchester City, Mexico, Elfenbenskysten, Leicester. Man må kunne si at Leicester er den minste klubben Eriksson har trent på en stund, men lysten på å vinne er neppe mindre enn før. Eriksson har rukket å hente inn Greg Cunningham, Kyle Naughton og Curtis Davies på lån, mens Darius Vassell er kjøpt hjem fra tyrkisk fotball.

Leicester har 4-2-1 under svensk ledelse i The Championship. Forrige hjemmekamp endte 2-2 mot svakt plasserte Sheffield United, og Leicester lå an til å tape før innbytter Steve Howard utlignet på straffe i tilleggstiden. Skadesituasjonen ser lys ut: Kaptein Matt Oakley er tilbake fra skade, det samme er forsvarsspiller Miguel Vitor, Lloyd Dyer, Matty Fryatt og Franck Moussa.

Derby er formalget i The Championship og ligger på en fin fjerdeplass etter 7-2-1 på sine ti siste. Tapet kom borte mot Millwall. Forrige bortekamp vant Derby 2-0 i Ipswich. I dag er forsvarsspiller Dean Leacock tilbake fra suspensjon. Enkelte spillere har vært ute med skader en stund, men målvakt Stephen Bywater, Miles Addison, Alberto Bueno, Luke Moore og Russell Anderson nærmer seg returer, men sannsynligvis ikke i dag.

Innbyrdes oppgjør

17.10.2009 Leicester - Derby County 0 - 0
06.04.2007 Leicester - Derby County 1 - 1
14.02.2006 Leicester - Derby County 2 - 2
26.04.2005 Leicester - Derby County 1 - 0

Dette er The Championship, der alt kan skje, og der form ikke er noen garanti for seier. Det hadde passet bra hvis formsterke Derby gikk på et tap i dag, mot et lag som sleit på hjemmebane sist. Vi prøver H i kamp 11.

Scunthorpe - Cardiff
Scunthorpe var blant favorittene til å rykke ned før sesongstart, og har i så måte overrasket positivt, spesielt på bortebane der 5 av 8 kamper er vunnet. Ingen har vunnet flere bortekamper enn Scunthorpe. På hjemmebane har de svake 1-2 5 så langt. Dette er Scunthorpes tre siste hjemmekamper:

09.11.2010 Scunthorpe - Middlesbrough 0 - 2
30.10.2010 Scunthorpe - Leeds United 1 - 4
16.10.2010 Scunthorpe - Doncaster 1 - 3

Mindre imponerende kan det vel knapt gjøres. Forsvarsspiller Rob Jones har vært ute i fire runder med brukket hånd, men kan få spilletid i dag. Det vil i så fall styrke hjemmelaget betraktelig. Vingen Garry Thompson er også tilbake fra skade. David Mirfin og Jim McNulty er ute med skader.

Cardiff fikk med seg ett poeng fra Reading etter Bothroyds langskudd via tverrliggeren, som langt fra alle var enige om hadde krysset mållinjen. Men dommeren blåste mål og waliserne er kun ett poeng bak serieleder QPR. De har 5-1-2 på de åtte første bortekampene. Det er ventet at Craig Bellamy spiller dagens kamp, men muligens ikke fra start. Bellamy ble hvilt mot Reading i midtuken, da han sliter med et vondt kne og ikke tåler mer enn én kamp i uka, har vi lest. Ellers er det lite skader i laget, men Gabor Gyepes, Kevin McNaughton og Danny Drinkwater må gjennom en siste sjekk før kampen og kan bli spart.

Cardiff-manager Dave Jones uttaler at laget hans skal fortsette å spille den offensive fotballen de har lykkes bra med så langt. Det skal angripes fra start og man skal vinne i Scunthorpe. Med Bellamy, Bothroyd og Chopra på topp hele eller deler av kampen, vinner Cardiff denne. B i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

Klikk her for å levere 486-rekkeren med TippStation. TippStation reduserer innleveringsprisen uten å redusere vinnersjansene like mye. Det fungerer og det er gratis å bruke.

96-rekker

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 13.11.2010 15:55
1. Røa - Trondheims-Ørn H U
2. Stoke - Liverpool U
3. Tottenham - Blackburn H
4. Manchester City - Birmingham H
5. Newcastle - Fulham U B
6. Wigan - West Bromwich H U
7. Wolverhampton - Bolton U B
8. West Ham - Blackpool U B
9. Nottingham Fore - Queens Park Ran H
10. Leeds - Bristol City H U B
11. Leicester - Derby H
12. Scunthorpe - Cardiff B

-

486-rekker

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 13.11.2010 15:55
1. Røa - Trondheims-Ørn H U B
2. Stoke - Liverpool U
3. Tottenham - Blackburn H
4. Manchester City - Birmingham H
5. Newcastle - Fulham H U B
6. Wigan - West Bromwich H
7. Wolverhampton - Bolton H U B
8. West Ham - Blackpool U B
9. Nottingham Fore - Queens Park Ran H
10. Leeds - Bristol City H U B
11. Leicester - Derby H U B
12. Scunthorpe - Cardiff B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.