Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær mener U21-finalisten Diogo Dalot har en stor fremtid foran seg på Old Trafford, til tross for at han var utlånt til AC Milan sist sesong.

Onsdag er det ca 86 millioner kroner i andrepremiepotten i Vikinglotto

22-åringen er under kontrakt med United frem til 2023, og Solskjær har allerede signalisert at han vil hente portugiseren tilbake til England før neste sesong.

- Han er vår spiller, og vi ser frem til å få ham tilbake, sa Solskjær, ifølge den britiske avisen the Mirror.

At Portugal vinner U21-EM-finalen mot Tyskland gir 2,90 i odds

Avisen hevder å vite at United nektet å legge inn en kjøpsklausul i utlånsavtalen med AC Milan, fordi de mener portugiseren vil bli en god vingback i årene som kommer, noe han har han vist i U21-mesterskapet. Dalot har vært en sentral brikke i Portugal-forsvaret som har holdt nullen i fire av de fem siste kampene. Han er også klar for sin fjerde EM-finale.

United-backen blir også viktig i søndagen U21-EM-finale.

Tyskland U21 - Portugal U21 2.40 - 3.00 - 2.90 B (spillestopp søndag kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

U21-EM, finale. Tyskland tok seg så vidt videre fra gruppespillet i U21-EM. Kun bedre målforskjell enn Romania gjorde at de gikk kom seg til kvartfinalen, men i utslagsspillet har Tyskland vist at de er et turneringslag.

I kvartfinalen slo de Danmark i en dramatisk straffespark-konkurranse, og i semifinalen mot Nederland vant de 2-1 etter to tidlige scoringer av Florian Wirtz. Bayer Leverkusen-spilleren scoret allerede etter 29 sekunder, som er ny mesterskapsrekord, og etter åtte minutter Dermed er Tyskland i sin tredje strake finale. De vant U21-EM i 2017 og i 2019 havnet de på andreplass.

Onsdag er det ca 86 millioner kroner i andrepremiepotten i Vikinglotto

Tredje finalen til den tyske sjefen

Trener Stefan Kuntz har ledet laget til alle tre finalene, og tre av spillerne var også med i forrige mesterskap. For to år siden kom Manchester City-spissen Lukas Nmecha inn fra benken mot Spania, og midtbanespiller Arne Maier og reservekeeper Markus Schubert var i troppen.

Kuntz håper å få tilbake høyreback Josha Vagnoman. Han var ute i torsdagens semifinale.

Her kan du skrape Flax på nett

Portugal tok seg til finalen etter at spanjolene scoret selvmål i semifinalen, men alt i alt har portugiserne vært det beste offensive laget i turneringen. De har har nå vunnet tolv kamper på rad i denne turneringen. Det er kun Spania som har en lengre seiersrekke. De vant 15 kamper på 1990-tallet.

Her er hele søndagens oddsprogram!

Gode minner fra Stadion Stožice

Finalen spilles på Stadion Stožice, hvor Portugal har gode minner. Det er banen hvor de slo England og Sveits i gruppespillet, og hvor de vant mot Italia i gruppespillet. Tyskland på sin side har så langt kun spilt kampene sine i Ungarn.

Tidligere finalister har spilt fire kamper på mindre enn to uker før de har møtt hverandre i finalen, og utmattelsen i de unge bena har ofte ført til skuffende finaler.

Det har kun vært scoret fire mål i de tre siste finalene, men det ligger an til en mer intens og underholdende match søndag siden det har vært lenger mellomrom mellom gruppespillet og utslagsrundene.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Portugal virker å være i bedre form enn Tyskland, og de har hatt en tøffere vei frem til finalen. De slo Italia etter ekstraomganger og vant mot de regjerende mesterne Spania i semifinalen.

Solid finale-erfaring

Rui Jorge har et svært talentfull spillergruppe. I troppen er blant andre spillere som Diogo Dalot, som var utlånt til AC Milan fra Manchester United denne sesongen, AC Milan-spilleren Rafael Leão, Vitinha, som er på lån til Wolverhampton fra Porto, og Monza-spilleren Dany Mota, som har en fortid som Cristiano Ronaldos læregutt i Juventus.

Finale-erfaringen til Portugal kan bli avgjørende søndag. Hele 14 av Portugals spillere har spilt i en EM-finale på aldersbestemt nivå tidligere.

Her er hele søndagens oddsprogram!

Diogo Dalot, Diogo Leite, Gedson Fernandes, Diogo Costa, Diogo Queirós, Jota, Florentino og Rafael Leão var alle med i den portugisiske troppen som vant U17-EM i 2016 mot Spania. To år senere vant de U19-EM med tilnærmet samme troppen.

På toppen av det hele var Diogo Costa, Diogo Dalot, Diogo Queirós, Abdu Conté, Gedson Fernandes, Jota og Rafael Leão med i U19-finalen i 2017, da Portugal tapte 1-2 mot England. I den kampen scoret Hamburg-fødte Nmecha for England. Manchester City-spissen kan skape trøbbel for dem igjen søndag. Nå spiller han for Tyskland.

Portugal er sterke defensivt

Jorge spilte uten en defensiv midtbanespiller da Portugal rotet vekk en 3-1-ledelse mot Italia, men i semifinalen var Daniel Bragança tilbake i den defensive rollen på midten.

Her er hele søndagens oddsprogram!

Portugal har holdt nullen i fire av de fem siste kampene, selv om Tyskland er et godt mesterskapslag, tror vi de vil få problemer mot portugiserne.

Tyskland har mye kvalitet i troppen sin, men de pleier vanligvis å presse høyt og det vil gi kontringsmuligheter for de hurtige spissene hos Portugal.

Det er overraskende at Portugal er underdogs i HUB-spillet etter 90 minutter. Vi tror de vinner denne finalen, uten ekstraomganger og straffespark. Skulle Portugal score først, vil tyskerne måtte gamble og det kan føre til flere portugisiske scoringer. Vi går for Portugal-seier til flotte 2,90 i odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset