En superfornøyd Ole Gunnar Solskjær etter at Manchester United vant bortekampen mot PSG og tok seg sensasjonelt til kvartfinale i Champions League. Onsdag venter Barcelona hjemme i den første kvartfinalen.
En superfornøyd Ole Gunnar Solskjær etter at Manchester United vant bortekampen mot PSG og tok seg sensasjonelt til kvartfinale i Champions League. Onsdag venter Barcelona hjemme i den første kvartfinalen. Foto: Francois Mori (AP)

Manchester United og Solskjær får det knalltøft mot Barcelona

Manchester United - Barcelona er den største kampen på ukens fantastisk flotte midtukekupong.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Tippetips: Herlig midtukekupong med alle kvartfinalene i Champions League
Oddssingel CL:
Tottenham tukter City til flott odds
Oddssingel CL:
Tjen penger på at Mane scorer på Anfield
Oddsdobbel Championship:
Leeds har ikke råd til flere feilskjær
V65 Momarken: Toppomgang på Momarken i kveld
V64 Solvalla: Vi jakter ny V64-suksess i Sverige
V4 Rättvik: Knallspennende V4-lunsj fra Sverige

Merk at det er innleveringsfrist på midtukekupongen allerede tirsdag kveld kl 20.40. Ukens midtukekupong har dermed fått plass til alle de fire kvartfinalene i Champions League, den består av seks kamper fra Championship og den består av de to kampene i Eliteserien her hjemme som spilles onsdag. Seks av kampene spilles i kveld, mens de øvrige seks kampene alle spilles onsdag kveld. Bonuspotten vokser stadig og er på ca 2,45 mill kr. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! Onsdag er det ca 70 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

1. Liverpool - Porto
Etter en meget sterk 2. omgang borte mot Southampton i Premier League fredag kveld, vant Liverpool 3-1. Dermed var Liverpool tilbake som serieleder i Premier League, to poeng foran Manchester City, men dog med en kamp mer spilt. Førstkommende søndag tar Liverpool imot Chelsea hjemme på Anfield Road. Liverpool imponerte i åttedelsfinalen. Hadde da et vanskelig utgangspunkt mot Bayern München etter 0-0 hjemme, men vant 3-1 i München. Møtte Porto i åttedelsfinalen i fjorårssesongen, men hadde da bortekamp først og vant denne 5-0 og hjemmekampen ble således en formalitet. Knallsterke 14-2-0 hjemme på Anfield i Premier League denne sesongen.  Venstreback Andy Robertson soner karantene i kveld. James Milner er trolig erstatter.

FC Porto kjemper en knallhard kamp med Benfica om seriegullet hjemme i Portugal. Seks serierunder før slutt er laget a poeng med serieleder Benfica, men har 12 mål dårligere målforskjell. Tok seg til kvartfinale etter å ha tapt 1-2 borte mot Roma og vunnet returen hjemme med 2-1 og måtte ha ekstraomganger. Uten tap i gruppespillet, men var i den svakeste gruppen (Schalke 04, Galatasaray og Lokomotiv Moskva). 10-3-1 på bortebane i den hjemlige ligaen.  Porto har sentrale spillere ute med karantene Midtstopper Pepe og midtbanemotoren Hector Herrera er begge ute med karantene i kveld.

Liverpool blir midtukekupongens største favoritt og hjemme mot er klart svekket Porto skal det bli seier. H.

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Tottenham - Manchester City
Med fire engelske lag igjen i kvartfinalene, måtte det nesten bli et helbritisk oppgjør i en av kvartfinalen. Tottenham var neppe fornøyd med å trekke Manchester City. Etter kun å ha tatt ett poeng på fem seriekamper, ble det endelig en trepoenger igjen når Tottenham innviet sin nye hjemmebane, Tottenham Hotspur stadium, forrige onsdag mot Crystal Palace. 2-0 vant Spurs som holder 4. plassen i Premier League. Men er presset og kan miste alt nå i sesongavslutningen. Overbeviste i åttedelsfinalen ved å vinne begge kampene mot Borussia Dortmund. Røk som kjent ut i åttedelsfinalen forrige sesong, selv om laget klarte 2-2 borte mot Juventus i den første kampen. Det endte med 1-2 tap hjemme. 10-1-4 hjemme i serien denne sesongen.  EriC Dier, Erik Lamela og Serge Aurier er fortsatt på skadelisten for Tottenham.

Manchester City tok seg til finale i FA-cupen etter 1-0 seier mot Brighton på Wembley lørdag. Manchester City har dermed vunnet 22 av sine 23 siste kamper, alle turneringer medregnet. Er to poeng bak Liverpool i serien, men har altså en kamp tilgode. Røk ut i kvartfinalen i fjorårets Champions League etter å ha tapt begge oppgjørene mot Liverpool.  Sergio Aguero er friskmeldt, det samme gjelder for Kyle Walker og Benjamin Mendy og City kan dermed mønstre sitt beste lag.

Det endte 0-1 i serieoppgjøret i London i fjor høst, men i og med at Tottenham nå har ny hjemmebane i Tottenham Hotspur stadium, er det kanske ikke så mye å vektlegge.  Tottenham er ikke sjanseløse hjemme i sin nye storstue. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

3. Manchester United - Barcelona
Denne spilles onsdag. Hvetebrødsdagene er over for Ole Gunnar Solskjær. 1-2 tapet borte mot Wolverhampton i Premier League forrige tirsdag var Uniteds tredje tap på de fire siste kampene, dersom vi tar med FA-cup tapet mot Wolverhampton. Var sjanseløse hjemme mot Paris Saint Germain og tapte 0-2 der. På mirakuløst vis scoret United tre ganger i Paris og vant returkampen 3-1, men også i den kampen var PSG klart best.  Er falt ned på 6. plass i Premier League, men det er kun tre poeng opp til Tottenham på 4. plass. Totalt 9-5-1 hjemme på Old Trafford.  Alexis Sanchez, Antonio Valencia og Matteo Darmain er trolig de eneste fraværene for Solskjær til onsdagens storkamp på Old Trafford.

Barcelona vant 2-0 hjemme mot Atletico Madrid i lørdagens toppkamp i La Liga og med sju serierunder igjen, er avstanden ned til Atletico Madrid på hele elleve poeng. Slo Roma 4-1 hjemme i den første kvartfinalen forrige sesong, men presterte å tape 0-3 på Stadio Olimpico og dermed var det over og ut.  Røk også ut i kvartfinalen sesongen 2016/17, da mot Juventus.  Barcelona har skadefritt mannskap i og med at Ousman Dembele er friskmeldt.

Manchester United kommer nok til å få det tøft over to kamper, men Barcelona er nok fornøyd med et uavgjort resultat. UB.

4. Ajax - Juventus
Denne spilles onsdag. Det flyter på strålende for Ajax om dagen. Etter helgens serierunde i Nederland, overtok Ajax serieledelsen fra PSV, ettersom PSV kun maktet ett poeng borte mot Vitesse. Lagene er a poeng, men Ajax har ni mål bedre målforskjell og det er kun fem runder igjen. Imponerte stort i åttedelsfinalen mot Real Madrid. Til tross for at laget tapte 1-2 i den første kampen hjemme i Amsterdam, smalt de til med 4-1 borte og tok seg til kvartfinale på imponerende vis. Høyrebacken Noussair Mazraoui soner karantene for gule kort, ellers kan Ajax mønstre sitt sterkeste lag. 

Juventus imponerte dog kanskje enda mer i sin åttedelsfinale. Tapte 0-2 borte mot Atletico Madrid i den første kampen og hadde et meget vrient utgangspunkt før returmøtet hjemme i Torino. Men tre mål av Cristiano Ronaldo sendte Juventus til kvartfinale. I Serie A er Juventus som vanlig overlegne. Sju serierunder før slutt er avstanden ned til Napoli på 2. plass på formidable 20 poeng.  Røk ut i kvartfinalen i fjor mot Real Madrid og tapte finalen mot Real Madrid i sesongen 2016/17.  Cristiano Ronaldo er friskmeldt. Juan Cuadrado, Emre Can, Douglas Costa og Andrea Barzagli er fortsatt ute for Juve.

Ajax imponerte mot Real Madrid, men Juventus er et mye bedre lag en Real Madrid denne sesongen. UB på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

5. Molde - Vålerenga
Denne spilles onsdag.  Molde kan prise seg lykkelig over at de fikk med seg ett poeng hjem fra seriepremieren i Sarpsborg sist søndag. Det er mange eksperter som tror på Molde-gull denne sesongen, men innsatsen mot Sarpsborg var ikke plettfri. Molde hadde endel slike bortekamper også forrige sesong, og må heve seg på bortebane om de skal ta gullet. Hjemme på Aker Stadion er de normalt sterke og ingen tok flere hjemmeseire enn Molde forrige sesong (11-1-3). Innledet hjemme med 3-0 mot Stabæk søndag og det kunne blitt mer.

Vålerenga imponerte i sin åpningskamp hjemme mot Mjøndalen og vant 2-0. Nykommer Matthias Vilhjalmsson presenterte seg direkte og scoret begge målene. Søndag er det opp til bevis. En ting er å briljere på hjemmebane, Vålerenga leverte ikke varene på bortebane i fjorårssesongen og endte med svake 4-4-7. I 2017-sesongen var tallene enda svakere med 3-2-10. Og forventningene til Vålerenga fikk seg et kraftig skudd for baugen i søndagens bortekamp mot Kristiansund. Hjemmelaget var best i det meste og vant meget fortjent 2-0.  Efráin Juárez ble utvist i den kampen og soner følgelig karantene her.

5-1, 4-0 og 4-0 i de tre siste tilsvarende på Aker Stadion. Det ender nok med hjemmeseier igjen. H.

6. Brann - Kristiansund
Denne spilles onsdag. Ingen perfekt start for Brann. Seriepremieren endte med 2-3 tap borte for Odd og tross massiv dominans i 2. omgang hjemme mot Strømsgodset søndag kveld, måtte Brann nøye seg med 1-1. Uansett var det andreomgangen et klart steg i riktig retning. 9-4-2 på sine hjemmekamper i Eliteserien forrige sesong.

I sin tredje strake sesong i Eliteserien, gikk hjemmelaget på sitt tredje strake tap i seriepremieren. Så bortsett fra at prestasjonen borte mot Viking var langt under pari, er det ikke noe nytt at Kristiansund taper sin første seriekamp for sesongen. Etter en overraskende flott 7. plass i debutsesongen 2017, leverte Kristiansund enda bedre i fjorårssesongen og endte på 5. plass. 6-7-2 sesongen 2017 og 8-4-3 i fjorårssesongen, viser at det ikke er lett å komme til Kristiansund. Og det fikk Vålerenga erfare søndag, da Kristiansund meget fortjent vant 2-0. Men Kristiansund hjemme og borte har vist seg å være to forskjellige lag. KBK endte med 4-3-8 på bortebane i 2017-sesongen og med 5-3-7 i fjorårssesongen.  Torgil Gjertsen måtte ut med skade mot Vålerenga, men røntgenbildene viste at Gjertsen kanskje kan nå onsdagens kamp i Bergen.

Pussig nok møttes lagene i tilsvarende kamp på Brann stadion også i tredje serierunde i fjor. Da avgjorde Bismar Acosta kampen for Brann åtte minutter på overtid og Brann vant 1-0.  Nå skal sesongens første trepoenger komme for Brann. H.

7. Preston - Leeds
Seks serierunder står igjen i Championship og det er voldsom kamp om både direkte opprykk, playoff og nedrykk.

Etter en meget sterk periode har Preston nå to strake tap og håpet om playoff svinner hen. Ligger på 10. plass med 57 poeng og har fem poeng opp til Bristol City på den siste playoffplassen (i tillegg har Bristol City en kamp tilgode). Har vært stødige på hjemmebane denne sesongen og kun fire hjemmekamper er tapt (7-9-4). Ett av tapene kom godtgående Sheffield United lørdag (0-1).  Tom Barkhuizen, Andrew Hughes, Billy Bodin og Josh Harrop er alle langtidsskadd. I tillegg må manager Alex Neil unvære midtbanespilleren Daniel Johnson som ble skadet mot Sheffield United.

Leeds har i lange perioder hatt en av to direkte opprykksplassene, men står no med to tap på de tre siste. Tredje sist ble det 0-1 tap hjemme for Sheffield United og lørdag endte det med 0-1 tap borte mot Birmingham. Dermed falt Leeds ned på 3. plass med sine 76 poeng og det skiller ett poeng opp til Sheffield United på 2. plass.  De har ikke det aller tøffeste programmet igjen, bortsett fra en hjemmekamp mot Aston Villa. Men heller ikke Sheffield United har noe spesielt tøft program igjen. Leeds står med totalt 10-4-6 på bortebane. Pablo Hernandez er usikker, men Kemar Roofe er friskmeldt.

1-1-1 på de tre siste tilsvarende på Deepdale.  Leeds har all motivasjon skal ikke gå på sitt andre strake tap i kveld. UB.

Klikk her for å levere din tippekupong

8. Bristol City - West Bromwich
Etter to knallsterke borteseire mot hhv Middlesbrough og Sheffield United, burde det være lett match for Bristol City hjemme mot Wigan lørdag. Men Bristol City måtte nøye seg med ett poeng. Beholdt uansett 6. plassen (den siste playoffplassen) og har to poeng ned til Derby på 7. plass.  Skal spille fire av sine sju gjenværende borte og flere av ser tøffe ut på papiret. Totalt 7-7-6 på hjemmebane.  Spissen Andreas Weimann var ikke med mot Wigan og rekker heller ikke kveldens kamp.

West Bromwich stod med ti poeng på sine fire siste seriekamper, før bortekampen mot nedrykkstruede Millwall lørdag. Det endte med 0-2 tap og med seks kamper igjen å spille og sju poeng opp til direkte opprykk, spørs det om Albions må belage seg på playoff. Avstanden ned til Derby på 7. plass er på hele 10 poeng, så playoff bør ikke være i fare. 11-3-6 totalt på bortebane.  Forsvarsspilleren Ahmed Hegazi soner karantene i kveld, men forsvarskollega Craig Dawson er trolig tilbake etter å ha mistet lørdagens bortekamp mot Millwall.

Hjemmelaget har alt å spille for,mens bortelaget kan starte oppladningen mot playoff. Vi tror klart mest på hjemmeseier. H.

9. Sheffield Wednesday - Nottingham Forest
Steve Bruce hadde ledet Sheffield Wednesday i elleve kamper uten å tape, men det ble det en endring på da Aston Villa kom på besøk lørdag ettermiddag. Det stod 1-1 etter 90 minutter i den kampen, men to scoringer av Tammy Abraham på overtid sørget for at Bruce måtte tåle sitt første tap som Wednesday-manager. Det innebar også at det lille håpet om playoff nok er borte. Seks serierunder før slutt ligger laget på 12. plass og har seks poeng opp til Bristol City på 6. plass. Totalt flotte 8-8-4 hjemme på Hillsborough.  Midtbanespilleren Barry Bannan er usikker etter at han måtte ut med skade i lørdagens kamp mot Aston Villa.

Også Nottingham Forest tapte helgens seriekamp med 1-2 borte mot Rotherham. Det var skogvokternes ellevte strake bortekamp uten seier (totalt 3-11-6 på bortebane). Har ett poeng mer enn Wednesday, men fem poeng opp til sjetteplassen. 3-3-3 på de ni siste seriekampene. Tendayi Darikwa rakk ikke kampen mot Rotherham, men kan være tilbake i kveld.

Tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende.  Uavgjortspesialist Nottingham Forest kan kanskje få med seg poeng denne gang. HU.

10. Blackburn - Derby
Med hele ni tap på de elleve siste seriekampene, har nyopprykkede Blackburn helt mistet formen. Men siden laget hadde en bra start, er det fortsatt åtte poeng ned til Rotherham under streken når det gjenstår seks serierunder. Brukbare 8-6-6 hjemme, på Ewood Park, men fire av de fem siste hjemmekampene er tapt, alle med 0-1.  Charlie Mulgrew og Bradley Dack er begge usikre for hjemmelaget.

Derby har i likhet med Bristol City spilt 39 seriekamper og har dermed en kamp tilgode på lagene rundt seg i playoffstriden. Er uten tap på sine fem siste seriekamper, men tre av dem har endt med poengdeling. Ledet tre ganger borte mot Brentford lørdag, men det endte 3-3. To poeng opp til Bristol City på 6. plass (som de forøvrig møter borte i tredje siste serierunde).  6-5-8 totalt på bortebane.  Spissen Martyn Waghorn måtte ut med skade mot Brentford lørdag, men er friskmeldt til kveldens kamp. Også Scott Malone måtte ut med skade da, men venstrebacken blir ikke klar til kveldens kamp. Andy King, Curtis Davies, Marcus Olsson og Craig Forsyth er alle fremdeles skadet.

Blackburn er helt formløse, mens Derby ikke har vunnet med enn seks av sine 19 bortekamper denne sesongen. UB.

11. Norwich - Reading
Denne spilles onsdag. Med formidable 11-1-1 på de 13 siste seriekampene og åtte strake seire, har Norwich skaffet seg et solid grep om direkte opprykk. Seks serierunder før slutt har Norwich åtte poeng ned til Leeds på 3. plass og bortsett fra bortekamp mot Aston Villa i den siste serierunden, har Norwich et klart overkommelig program igjen. Solide 14-2-4 hjemme på Carrow Road.  Midtbanespilleren Emiliano Buendia ble utvist i lørdagens kamp mot Queens Park Rangers og soner følgelig karantene. Det er samtidig det eneste betydningsfulle fraværet for serielederen.

I likhet med fjorårssesongen er Reading involvert i nedrykksstriden. Hadde fire poeng ned til Rotherham før helgens serierunde. Men tapte selv 1-3 borte mot Hull, mens Rotherham vant sin kamp 2-1 hjemme mot Nottingham Forest. Seks serierunder før  slutt er altså Reading kun ett poeng foran Rotherham på nedrykksplass. Kun to bortekamper er vunnet denne sesongen (2-9-9).  Reading har en del spillere på skadelisten, men kan glede seg over at veteranspissen Sam Baldock er tilbake etter et lengre skadefravær.

Norwich tar et meget langt steg mot direkte opprykk med seier her og er i fantastisk form. Bortesvake Reading skal være overkommelig. H.

12. Birmingham - Sheffield United
Denne spilles onsdag. For et par uker siden ble Birmingham fratrukket ni poeng grunnet økonomisk rot. Det sendte laget fra mulig playoff til delvis å bli innblandet i nedrykksstriden. Således ble det tre meget kjærkomne poeng hjemme mot Leeds lørdag og dermed står laget med 44 poeng. Likevel er det kun fem poeng ned til Rotherham under streken. 7-8-5 totalt på hjemmebane og Birmingham har spilt uavgjort både mot serieleder Norwich og fjerdeplasserte West Bromwich. Hjemmelaget kan faktisk stille helt skadefritt og har heller ingen karantener.

Sheffield United tok en råsterk borteseier mot Preston lørdag og samtidig tapte altså Leeds sin kamp. Dermed er United tilbake på 2. plass og direkte opprykk når seks serierunder gjenstår. Kveldens bortekamp er kanskje den tøffeste av de som gjenstår, ellers ser motstanden klart overkommelig ut.  Sterke 7-2-1 på de ti siste seriekampene og 10-5-5 totalt på bortebane.  Jack O'Connell er eneste usikre spiller.

Birmingham vant forøvrig tilsvarende oppgjør forrige sesong med 2-1.  U på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

96-rekker:
1. Liverpool — FC Porto H

2. Tottenham — Manchester City HUB

3. Manchester United — Barcelona UB

4. Ajax — Juventus UB

5. Molde — Vålerenga H

6. Brann — Kristiansund BK H

7. Preston  — Leeds UB

8. Bristol City — West Bromwich H

9. Sheffield Wednesday — Nottingham Forest HU

10. Blackburn  — Derby UB

11. Norwich  — Reading H

12. Birmingham  — Sheffield United U

432-rekker:

1. Liverpool — FC Porto H

2. Tottenham — Manchester City HUB

3. Manchester United — Barcelona UB

4. Ajax — Juventus HUB

5. Molde — Vålerenga H

6. Brann — Kristiansund BK H

7. Preston — Leeds UB

8. Bristol City — West Bromwich H

9. Sheffield Wednesday — Nottingham Forest HU

10. Blackburn — Derby UB

11. Norwich — Reading H

12. Birmingham — Sheffield United HUB

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør