*Nettavisen* Sportspill.

Manchester United sikrer ledelsen

Foto: AP/Scanpix

Birmingham er ingen trussel mot et United i form. Vi går for 12 rette i dagens tippetips.

22.01.11 09:53

Lørdagskupongen er av den klassiske sorten, med syv oppgjør fra Premier League og fem fra The Championship. Leveringsfristen er som vanlig klokken 15.55.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Tottenham slår Newcastle

Oddstips 2: Palermo gjør jobben hjemme
Lesertips: Lesernes oddstips lørdag

V75 Bjerke: Travekspert Håkon Einar Hansen i knallform

Premier League: Full oversikt over skader og karantener

SJEKK HVORDAN:Nå kan du spille uten kortleser!

I dag kan du se gratis Premier League via Norsk Tippings nettsider. Klikk her for å se Wolverhampton - Liverpool klokken 13.45.

Bonuspotten begynner å bli riktig så fet. 3.900.000 kroner er dine hvis du klarer å bli alene om 12 rette på lørdagskupongen.

Her finner du Sportspills oversikt over skader og karantener i Premier League, med fullstendige tropper for alle lag.

1. Aston Villa - Manchester City
Aston Villa er bare målforskjellen over nedrykk, men nå skjer det hvertfall spennende ting i klubben. Resultatmessig har man gjort det brukbart med en 3-1 cupseier over Sheffield United og 1-1 i byderbyet mot Birmingham. Her hadde man fire skudd i stolpen og kunne fort tatt en sjelden borteseier. Villa har 4-4-3 på hjemmebane, og nå har de litt overraskende klart å sikre seg Darren Bent fra Sunderland. Han spiller fra start i dag og kan nesten ikke unngå å være mer målfarlig enn Heskey og Carew tilsammen.

Ashley Young er tilbake etter suspensjon. Luke Young og Stephen Ireland er fortsatt på skadelisten, og John Carew er som kjent gått på lån til Stoke resten av sesongen. Karantene: Emile Heskey soner sin tredje og siste kamp.

Manchester City er oppe på 2. plass og de har meget sterke 6-3-2 på bortebane. City har 10-6-1 alle turneringer medregnet siden oktober, og det sier litt om hvor vanskelig det er å slå dem. De stilte faktisk bortimot toppet i cup-omkampen mot Leicester og vant 4-2 til slutt. Dette var på tirsdag, og det kan ha kostet litt krefter. Mancini kan stille nesten toppet lag i dag, bare Balotelli og Richards mangler.

Det står 1-2-2 fordel City på de fem siste tilsvarende. Vi heller mot at City tar poeng igjen, men Villa spiller et trumfkort allerede fra start denne gangen. Darren Bent er en type som kan gå rett inn på laget og score i debuten. Vi bruker helgarderingen allerede i første kamp. HUB i kamp 1.

2. Arsenal - Wigan
Arsenal ordnet biffen i FA-Cupen til slutt, etter god innsats av blant annet Arshavin og Bendtner ble Leeds slått 3-1 på forsøk nummer to. I Premier League er de nummer 3, og trenger bare ett feilskjær av Manchester United før gullkampen er helt åpen. Arsenal har 6-1-3 på hjemmebane totalt. Arsenal kan stille sterkt i dag, dog er keeperne Lukasz Fabianski og Manuel Almunia, samt Abou Diaby, Sebastien Squillaci og Thomas Vermaelen (sistnevnte minst ute i seks uker til) alle skadet.

Wigan ligger på nedrykk, men 2-4-4 på bortebane er best av lagene i bunnen. Med 2-5-1 på de åtte siste er de blitt et vanskelig lag å slå. Arsenal måtte nøye seg med 2-2 i det omvendte oppgjøret i romjulen. Det ser bra ut med laget. Viktige Rodallega og N'Zogbia er på plass. James McCarthy og Victor Moses er ventet tilbake neste helg, mens Tom Cleverley er ute på ubestemt tid.

Ser vi bakover i resultatlistene finner vi 2-0, 4-0, 1-0, 3-0, 2-0, 2-1, 4-2 og 1-0 i de siste tilsvarende på Emirates. Vi er sterke i troen på at det blir hjemmeseier i dag også. H i kamp 2.

3. Manchester United - Birmingham
Manchester United har solide 10-1-0 og målforskjell 29-7 på hjemmebane og leder Premier League. I dagens kamp har de ganske sikkert budsjettert med 3 poeng, og de stiller sterkt. Paul Scholes er tilbake etter skade, mens Rafael må sone karantene for det røde kortet mot Tottenham. Bortsett fra langtidsskadde Antonio Valencia er det en helt skadefri United-tropp nå.

Birmingham har bare vunnet 4 av 21 kamper hittil. De så lenge ut som en middelhavsfarer og spilte mye uavgjort, men nå er det bare ett poeng ned til nedrykksstreken. De har 1-5-4 på bortebane og inkasserte sesongens første borteseier i Blackpool 4. januar. Cameron Jerome og Sebastian Larsson er begge friskmeldt etter å ha mistet sist søndags derby mot Aston Villa. Midtstopper Scott Dann er ute for resten av sesongen.

Birmingham er et hardtarbeidende lag som kan ta poeng mot de fleste. På Old Trafford mislykkes de stort sett hver gang. Vi finner 1-0, 1-0, 3-0, 2-0, 3-0 og 2-0 her på 2000-tallet. Vi ser ikke for oss at bortelaget klarer å score denne gangen heller, og tror et toppet United vinner dette som de vil, trolig 1-0 eller 2-0. H i kamp 3.

4. Newcastle - Tottenham
Newcastle har lykkes i sitt comeback i Premier League. Det var underlig da de sparket Chris Hughton og ansatte ny manager, men ting glemmes fort i dette sirkuset og Newcastle ligger på en grei 9. plass og har 4-3-4 på hjemmebane. For annen gang var de best i derbyet mot Sunderland, men et sent baklengsmål gjorde at det bare ble 1-1. Forrige hjemmekamp vant man imidlertid 5-0 over West Ham, og fansen har hatt sine gode stunder denne sesongen.

I dag stiller Newcastle redusert. Alan Smith (mister trolig resten av sesongen), Andy Carroll, Dan Gosling, Steven Taylor, Sol Campbell, Hatem Ben Arfa og Ryan Taylor er alle uaktuelle, dessuten er Wayne Routledge på vei på lån til QPR og heller ikke aktuell og sist men ikke minst så er den meget viktige midtbanespilleren Cheik Tiote fortsatt suspendert.

Tottenham klarte bare 0-0 hjemme mot Manchester United forrige helg. Litt skuffende var det, for de kunne godt ha vunnet og ikke minst så hadde Tottenham produsert massevis av målsjanser og scoret i 15 kamper på rad før dette. Forrige gang de ikke scoret var da de tapte 0-2 mot samme motstander på Old Trafford i oktober. Tottenham har 4-2-4 på bortebane. Forrige bortekamp tapte de 1-2 for Everton. Steven Pienaar er ankommet nettopp fra Everton og er med i troppen. Jonathan Woodgate, Jamie O'Hara, Tom Huddlestone og Ledley King er fortsatt på sykelisten, men alle de viktige er med for Spurs i dag.

Newcastle uten Carroll og Tiote høres ikke ut som noe vinnende lag, selv ikke hjemme på St James' Park. Det er gjerne enten-eller for Newcastle denne sesongen, akkurat som det står 7-0-3 på de ti siste tilsvarende mot Tottenham på dagens bane. Vi markerer en ren B i kamp 4.

Fra mandag til og med fredag har Sportspills traveksperter spilt inn 87 937 kroner.

Lever Sportspills eksperttips eller spill Lyntoto i spillboksen under. Du trenger ikke registrere deg for å spille, og husk at du kan velge mellom ulike beløp i dropmenyen i spillboksen.

5. Fulham - Stoke
4. juledag skjedde det et lite mirakel. Fulham scoret to ganger i en og samme fotballkamp og vant 2-0, med stil, på mot dagens motstander på Britannia. I to spilte hjemmekamper siden da har de vunnet 3-0 mot West Bromwich og 6-2 i FA-Cupen mot Peterborough. Spissen Zamora er fortsatt ute, det som har skjedd er at andre, for eksempel Andy Johnson, endelig har begynt å score. Johnson og Dembele danner trolig offensiven i dagens kamp. Bobby Zamora, Philippe Senderos og Matthew Briggs er fortsatt skadet, mens Mark Schwarzer er på Asia Cup med sitt hjemland Australia.

Stoke er oppe på øvre halvdel. De har 3-1-6 på bortebane. Manager Tony Pulis hvilte ti av de faste spillerne i cupkampene mot Cardiff, som etter 1-1 og 0-0 ble avgjort med to Stoke-scoringer i ekstraomgangene på tirsdag. Premier League-formen er brukbar, og med 3-0-3 på de seks siste opprettholder Stoke posisjonen som ligaens minst uavgjortspillende. I dag er det tilbake til Stokes faste startoppstilling, der alle bør være uthvilte. Det er ingen skader i laget og John Carew er med i troppen etter å ha ankommet på lån fra Aston Villa.

Det ser ut til at Fulham har giret opp et hakk og begynt å score mål, samtidig som de er tette bakover. Vi gjør noe så spesielt som å ikke markere uavgjort med Fulham i aksjon. De slo Stoke på bortebane og de skal ha gode muligheter til 3 nye poeng. H i kamp 5.

6. Everton - West Ham
Everton spilte uavgjort for ellevte gang denne sesongen da det ble 2-2 i derbyet mot Liverpool. Det tok litt tid, for undertegnede hvertfall, å lære seg å tippe på Everton denne sesongen. De hever innsatsen mot topplagene og senker den mot bunnlagene, og ofte blir resultatet poengdeling. Everton har 3-4-3 på hjemmebane totalt, og typisk nok har de to siste hjemme endt med 2-1 seier over gode Tottenham og 1-1 mot bunnlaget Wigan.

Phil Jagielka et trolig tilbake etter å ha mistet de fem siste kampene for hjemmelaget. Louis Saha er usikker og Tim Cahill er som kjent på Asia Cup med Australia. Steven Pienaar til solgt til Tottenham.

West Ham beholder sin manager Avram Grant og bunnplasseringen i Premier League inntil videre. De var sjanseløse hjemme mot Arsenal forrige helg og røk 0-3. Før det ble Birmingham og Barnsley beseiret i cupkamper på Upton Park. Forrige bortekamp i Premier League tapte man 0-5 i Newcastle, og West Ham har nå 1-4-6 på bortebane. I dag er Parker og Piquionne tilbake, men Lars Jacobsen, Manuel Da Costa og Thomas Hitzlsperger er skadet, mens Victor Obinna fortsatt er suspendert.

Det ble 1-1 da Everton gjestet Upton Park 4. juledag. Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte 2-2. Vi registrerer at Everton er 1,45-favoritter på langoddsen og favoritter med 63 prosent foreløpig på folkerekka. De skal selvsagt vinne denne hjemmekampen mot jumbolaget, men de har vel ennå ikke vist at de kan slå bunnlagene denne sesongen. Uavgjort må nesten med, og skjer det, blir premiene gode. HU i kamp 6.

SJEKK HVORDAN:Nå kan du spille uten kortleser!

7. Blackpool - Sunderland
Blackpool har 1-0-4 på kamper spilt i 2011. Tapet for Southampton i FA-Cupen kan ikke legges vekt på. I Premier League har de 3-2-3 på hjemmebane, og de siste hjemmekampen har gitt 2-1 over Liverpool og 1-2 tap for Birmingham, som til da ikke hadde vunnet en bortekamp. Det ser tålelig bra ut med troppen, men Harewood og Carney er ute i dag.

Sunderland gikk på et småflaut cup-tap mot Notts County for to uker siden, men FA-Cupen var tydeligvis ingen prioritet. Forrige helg reddet de inn 1-1 i sluttsekundene i den langt viktigere hjemmekampen mot nabo Newcastle. Dette er ikke veldig imponerende, men de står respekt av Sunderlands foreløpige 6. plass i Premier League. På bortebane har de 2-5-4 totalt. Laget blir neppe bedre av at toppscorer Darren Bent er solgt til Aston Villa. Ellers er Danny Welbeck ute med kneskade (trolig i seks uker) og dermed er to av de tre i angrepstrioen uaktuelle den neste måneden, Gyan må gjøre jobben alene. Lee Cattermole, Michael Turner, Fraizer Campbell, David Meyler, og John Mensah er alle fortsatt skadet.

Innbyrdes oppgjør:

28.12.2010 Sunderland - Blackpool 0 - 2

Dette kunne vært helt åpent, men det er viktige fravær hos Sunderland denne gangen. De stilte et bedre lag i det omvendte oppgjøret 2. juledag, men da tapte de 0-2 på hjemmebane etter høyt ballinnehav og kontringer i mot. Gyan alene på topp blir for tynt, og dette kan Blackpool vinne på en god dag. H i kamp 7.

8. Cardiff - Watford
Cardiff røk ut av FA-Cupen for Stoke på tirsdag, men det trengtes to kamper og ekstraomganger før avgjørelsen falt. Cardiff manager stilte et meget ungt lag og hvilte profiler som Bellamy, Bothroyd og Chopra. Sistnevnte kom innpå etterhvert, men det er ingen tvil om at Cardiff prioriterer serien. De er nede på 3. plass i et etterhvert jevnt toppsjikt. 7-3-2 på hjemmebane er bra, men formen må sies å være middels. Det har blitt mye tap på bortebane og de fem siste hjemmekampene har gitt 2-1-2. Seier over gode Leeds 4. januar.

Manager Dave Jones har hentet inn midtbanespiller Emmanuel-Thomas på lån fra Arsenal. Ellers ser det ut som hjemmelaget kan stille sterkt i dag. Bothroyd er aktuell, men skal sjekkes nærmere start. Bellamy og hans skrøpelige kne fikk hvile sist men dette blir trolig hans tilmålte kamp denne uken, og Chopra spiller trolig fra start. Parkin, Keogh, Whittingham og Olofinjana er også tilgjengelige, eneste skade er McPhail.

Watford har ikke tapt siden midten av november. Ikke bare har de vunnet 7 strake kamper nå, de bøtter inn mål og vinner gjerne med to og tre måls marginer. Spissen Graham har scoret i samtlige av disse syv kampene, og han stiller på topp i dag også. Watford er oppe på 6. plassen, som gir play-off. De er snart ligaens beste bortelag med sine 6-2-4 borte, og ingen scorer oftere på bortebane enn Watford.

Vingen Townsend er hentet fra Tottenham og spissen Weimann fra Aston Villa. Førstnevnte er aktuell i dag, som erstatter for en skadet Cowie. Kapteinen Eustace er ute med skade, midtbanespiller Bryan er tilbake.

Det står 2-0-3 på de fe siste innbyrdes på dagens bane. Watford vant det omvendte oppgjøret hele 4-1, i romjulen. Cardiff ser veldig sterke ut i dag, og de har nylig slått Leeds. Vi tror de kan klare å stoppe Watfords vanvittige seiersrekke, men sikre er vi ikke. Denne helgarderer vi på det store systemet, på det lille markerer vi H i kamp 8.

9. Sheffield United - Norwich
Det er ikke gode tider i Sheffield United nå. En stor del av klubbens fans og ledelse mener de hører hjemme i Premier League, men man ligger som første lag over nedrykk. 4-2-6 på hjemmebane er ikke bra nok, 14 scoringer på hjemmebane er tredje dårligst i ligaen. Formen sier 0-2-3 på de fire siste, og i tillegg tapte man en cupkamp 1-3 hjemme for Aston Villa.

Man har hentet inn Marcus Bent fra Birmingham og han får én oppgave for Sheffield United: Score mål. Han har tidligere scoret 20 mål på 48 kamper for klubben, og får trolig sjansen til å øke dette allerede i dag. Britton har reist hjem til Swansea, mens Mattock og Lowry er lånt inn. Det er ingen skader i laget, da Lowton, Yeates, Williamson og Cresswell alle er friskmeldt.

Norwich imponerer ved å komme opp fra League One og rett inn i opprykksstriden i The Championship. 5-5-2 på bortebane er veldig sterkt. Vi legger liten vekt på at de røk 0-1 for Leyton Orient i en cupkamp de neppe prioriterte. I serien har de 3-2-0 på de fem siste. Det ble 1-1 i Middlesbrough og 1-1 hjemme mot Cardiff i de to siste spilte. Norwich-manager Paul Lambert har ingen nye skadeproblemer. Lansbury har dratt tilbake til Arsenal etter endt utlån.

Innbyrdes oppgjør:

28.12.2010 Norwich - Sheffield United 4 - 2
10.01.2009 Sheffield United - Norwich 1 - 0
20.09.2008 Norwich - Sheffield United 1 - 0
15.03.2008 Sheffield United - Norwich 2 - 0
08.12.2007 Norwich - Sheffield United 1 - 0

Selv om det har gått i hjemmeseire mellom disse de siste årene, klarer vi ikke utelukke Norwich i dag. De er utvilsomt i bedre form enn hjemmelaget, de er også et bedre lag i dag enn de var da de tapte på Bramall Lane i januar 2009. Faremomentet er at Marcus Bent spiller fra start og scorer mål fra første stund for hjemmelaget, det er han god nok til å klare og det hadde også vært typisk, men det kan også tenkes han trenger litt tid før han begynner å produsere. Vi ender på UB i kamp 9.

10. Barnsley - Swansea
Barnsley er en middelhavsfarer denne sesongen, og man presterer for ujevnt foreløpig til at det er kan snakkes om opprykk. 7-3-3 på hjemmebane er ikke galt. De to siste hjemmekampene har gitt seier mot Coventry og tap for Burnley.

Manager Mark Robins har hentet inn Haynes fra Bristol City, men, mye viktigere, solgt den meget gode vingen Hammill til Wolverhampton. Mange hevder at Hammill var den beste vingen i The Championship og han blir vanskelig å erstatte. O'Brien tar Hammills plass i dag. Det er trøbbel i forsvaret, siden det faste stopperparet Foster og Shackell er suspendert. Fra før er forsvarspillerne McEveley og Potter ute med kneskader.

Swansea har 4-0-1 på sine fem siste, mer presist fire hjemmeseire og et bortetap. De er helt oppe på direkte opprykksplass, og har 5-1-7 på bortebane. De tre siste bortekampene er tapt, sist for Leicester og QPR. Leon Britton er tilbake i laget igjen, og kan debutere for 2. gang. Orlandi er tilbake fra skade, og manager Brendan Rodgers har mange muligheter på midtbanen nå. Spissen Luke Moore fra West Bromwich ser ut til å kunne bli viktig for laget og får trolig spilletid igjen. Venstreback Taylor er ute, det er også Monk, og vi får trolig se samme forsvarsrekke som bidro til 3-0 seier over Crystal Palace forrige helg.

På åtte innbyrdes oppgjør siden 2005 står det 4-4-0 fordel Swansea. De burde kunne få til noe i Barnsley igjen, når hjemmelaget er rammet av skader. Borteseieren har foreløpig 35 prosent på folkerekka, mot 38 på Barnsley, men det er nok Swansea som skal være favoritter her. Vi prøver UB i kamp 10.

11. Reading - Hull
Reading er blitt nesten umulige å slå og de har klatret på tabellen. 4-5-1 på de ti siste har tatt dem opp på en 7. plass. De er gode på hjemmebane men ikke fremmed for poengdelinger. 6-5-2 hjemme totalt. Sist helg vant man enkelt 3-0 i Doncaster, før det slo man West Bromwich 1-0 hjemme i FA-Cupen. Laget kaptein Ingimarsson er nå tilbake for fullt etter et lengre skadefravær. Ellers er det usikkerhet rundt Mills, spissen Hunt og midtbanespiller Karacan. Forsvarsspiller Morrison er ny i laget og får trolig spilletid, mens den nye spissen Williams fra amatørklubben Eastleigh trenger mer trening før han får spilletid.

Hull ligger på 12. plass, og må gire opp et lite hakk hvis det skal bli retur til Premier League. Men troppen er vel strengt tatt ikke sterk nok nå, og det blir med en seier her og et tap der. De er veldig jevne med 5-4-4 på hjemmebane og 4-5-4 på bortebane. Det ble tap 2-3 for Wigan i FA-Cupen, men formen er ganske god. Sist ble det 2-0 hjemmeseier mot Barnsley, og før det vant man 3-2 i Portsmouth. Viktige Rosenior og McShane er på plass i forsvaret igjen.

Det ble 1-1 i det omvendte oppgjøret. Reading blir favoritter på Madejski Stadium, men uavgjort kan på ingen måte utelukkes, og markeringen blir HU i kamp 11.

12. Portsmouth - Leeds
Er det i ferd med å rakne for Portsmouth nå? Ser man på resultatene så er trenden tydelig. Siste seier kom i Norwich 11. desember, så fulgte to uavgjorte og så fire strake tap. De ledet lenge borte mot Forest forrige helg, de la hele laget i forsvar da de fikk 1-0, men Forest scoret i det 87. og 94. minutt og vant 2-1 til vill jubel fra hjemmefansen. Det er kanskje for tidlig å avskrive Portsmouth, som fortsatt har som mål å klare play-off, men mannskapsmessige ser det verre og verre ut.

Manager Steve Cotterill disponerer nå en av de tynneste spillerstallene i The Championship. Kun 14 spillere er disponible til dagens kamp. Et par mann er ute på grunn av økonomiske årsaker, dette har vi vært inne på tidligere, men i dag er også kapteinen Mokoena og spissen Kitson suspendert. Webber er skadet. Det er usikkerhet rundt Utaka, men småskadde Ciftci og Rocha er med i troppen, det er også Halford, som er ferdig med suspensjon.

Leeds er i høyeste grad med i den jevne opprykksstriden. De ligger a poeng med Norwich og Cardiff innenfor play-off. 5-5-3 på bortebane totalt. De har allerede spilt fem kamper i år, blant annet 1-1 og 1-3 mot Arsenal i FA-Cupen. Så kan man spørre seg om ikke dette må ha kostet litt krefter. Leeds taper sjelden, men har bare 1-4-2 på sine syv siste. Forsvarsspiller O'Brien er ute med skade, spissen Becchio er usikker, ellers ser det bra ut med Simon Graysons gutter.

"Man tar det man har og gjør det beste ut av det", sier Portsmouths manager Cotterill. Vi tror Portsmouth fortsatt kan klare å spille jevnt med de beste, så lenge de 11 på banen holder seg skadefrie. Det kan hende at de gjør i dag, og da blir dette fort like jevnt som i romjulen, da disse spilte 3-3 i Leeds. Men det hele virker skjørt nå. Det kan fort rakne for hjemmelaget og da kan det bli stygt, og vi ender på UB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Her kan du levere det 432-rekkeren til redusert pris med TippStation

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 22.01.2011 15:55
1. Aston Villa - Manchester City H U B
2. Arsenal - Wigan H
3. Manchester Unit - Birmingham H
4. Newcastle - Tottenham B
5. Fulham - Stoke H
6. Everton - West Ham H U
7. Blackpool - Sunderland H
8. Cardiff - Watford H
9. Sheffield Unite - Norwich U B
10. Barnsley - Swansea U B
11. Reading - Hull H U
12. Portsmouth - Leeds U B

-

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 22.01.2011 15:55
1. Aston Villa - Manchester City H U B
2. Arsenal - Wigan H
3. Manchester Unit - Birmingham H
4. Newcastle - Tottenham B
5. Fulham - Stoke H
6. Everton - West Ham H U
7. Blackpool - Sunderland H
8. Cardiff - Watford H U B
9. Sheffield Unite - Norwich H U B
10. Barnsley - Swansea U B
11. Reading - Hull H U
12. Portsmouth - Leeds U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag