Denne ukens søndagskupong består av fem kamper fra Eliteserien, tre fra Premier League, to fra OBOS-ligaen og to fra tysk Bundesliga. Bonuspotten er oppe i ca. 2,6 millioner kroner og innleveringsfristen er kl. 14.55.

Det er ca. 31 millioner i Viking Lotto-potten. Legg din kupong her!

1. Rosenborg - Odd
Rosenborg i flott form med 3-2-0 siste fem i serien. De ligger med det oppe på en 4.plass kun poenget bak Kristiansund på bronse. Likevel skal man huske på at Rosenborg også spiller ute i Europa og har en veldig viktig returkamp mot Rennes til uka. De tapte 0-2 i Frankrike på torsdag, men likevel lever håpet og det kan hende at den kampen tar mer fokus enn de skulle ønske. På hjemmebane vant de 1-0 mot Kristiansund sist i en kamp de ikke imponerte, mens det ble 0-0 mot Haugesund og tap 0-1 for Sarpsborg 08 før det igjen. Her mangler de fortsatt Skjelbred, Wiedesholm-Paul og Henriksen med skader.

Odd tok en fin hjemmeseier 4-2 over Haugesund sist, og slo dermed tilbake etter en litt svakere periode med to strake tap for Sandefjord (2-3) og Strømsgodset (0-3). En 10.plass med 22 poeng høres ikke helt bra ut, men det er faktisk bare fire poeng opp til 3.plassen slik at det er uhyre jevnt i Eliteserien nå. Borte er de helt på det jevne med åtte poeng på åtte kamper, men 16 baklengs er litt bekymrende. Hagen er fortsatt ute her.

Rosenborg er jo klare favoritter, men Odd slår av til til med noen fine resultater på Lerkendal. I tillegg skal Rosenborg ut i Europa og det kan være forstyrrende her. Vi dobler derfor opp med HU.

2. Bodø/Glimt - Kristiansund
Opptatt med Europacup-spill er også Bodø/Glimt som kommer fra en litt skuffende bortekamp mot Zalgiris fra Litauen der det endte 2-2 etter at Zalgiris utlignet på overtid. Men de har fortsatt alt i sine egne hender foran returmøtet neste torsdag. I serien har de dog imponert denne sesongen, og etter en flott borteseier 1-0 mot Lillestrøm sist helg ligger de oppe på sølvplassen fem poeng bak Molde på topp. Seieren sist var faktisk kun deres andre på de sju siste seriekampene, men hjemme på Aspmyra er de sterke med 17 poeng på åtte kamper. Det blir spennende å se om nyankomne Pellegrino får sin debut fra start her. Foran denne er fortsatt Sørli og Boniface ute, mens Solbakken og Konradsen er usikre.

Kristiansund slo kraftig tilbake etter bortetapet mot Viking (2-3) når de slo Stabæk hele 5-1 på hjemmebane sist. Det er særlig på hjemmebane de har lagt grunnlaget for sin sterke 3.plass for borte er de helt på det jevne med sju poeng på sju kamper. 3-0-2 viser tallene siste fem, men borte har de 1-1-3. Her på Aspmyra trives de ikke noe særlig og alle fire møtene siden 2013 har endt med seier for bodøværingene.

Bodø/Glimt har E-cup til uka, men er gode hjemme og møter et Kristiansund som ikke trives her oppe i nord. Vi prøver H.

3. Haugesund - Lillestrøm
Haugesund kommer hit med to strake bortetap mot Molde (4-5) og Odd (2-4), men underholdningen skal ingen si noe på i de kampene i hvertfall. Nå er det tilbake til egen hjemmebane og der er de ytterst sterke med seks strake hjemmeseire og 6-1-0 på sine sju kamper. Det er nydelige tall, og den soleklart store grunnen til at de ligger oppe på 8.plass. Borte har de nemlig kun tatt tre poeng, og det er som natt og dag. De har en litt spesiell hjemmestatistikk mot Lillestrøm der de tapte 0-2 forrige sesong men hadde hele fem strake poengdelinger før det. Haugesund har ingen nye skader foran denne, og er så å si skadefri nå.

Lillestrøm hadde hele ti kamper uten serietap før Bodø/Glimt sprakk den ballongen når de vant 1-0 på Åråsen sist. Det gjør at Lillestrøm nå står med 2-3-1 siste seks, og borte er de ikke like solide med ni poeng på sju kamper. Likevel har den fine perioden de hadde ført de opp i tetstriden, og selv om de ligger på 5.plass med 25 poeng er det fortsatt bare tre poeng opp til Bodø/Glimt på 2.plass. Kind Mikalsen er fortsatt ute, ellers står det ganske bra til på skadefronten.

Haugesund er krutt hjemme, og kanskje ser vi Lillestrøm litt på retur med kun ett poeng på de to siste mot Sandefjord og Bodø/Glimt. Vi tror det holder med HU.

4. Sandefjord - Tromsø
Sandefjord må sies å ha en fin sesong selv om der har skortet litt på poengene nå i de siste kampene. 11.plass med 20 poeng er fortsatt sju poeng over streken, og de henger som regel godt med i alle kampene. Sist ledet de 2-1 til pause mot Brann i Bergen, men det endte med tap 2-3 etter en fin 2.omgang av Brann. Nest sist klarte de 1-1 hjemme mot Lillestrøm i god form, og utviklingen viser at Sandefjord kanskje ikke blir den kasteballen mange trodde foran sesongen. Markmanrud og Ordagic er fortsatt ute.

Tromsø derimot, de har hatt en litt tråere sesong. De innehar plassen over kvalik med fjorten poeng halvveis, men med fire poeng på de to siste mot Mjøndalen (3-2) og Vålerenga (1-1) viser de klar forbedring. De venter fortsatt på sin første hjemmeseier, og faktisk har de vært mye bedre her på bortebane (elleve poeng på åtte kamper) enn hjemme (tre poeng på sju kamper) denne sesongen. Ingen skader her, men Gundersen er ute med karantene.

Tromsø har vært klart bedre på bortebane denne sesongen, men Sandefjord har også en god sesong. Vrien kamp å spå og vi må helgardere. HUB.

5. Vålerenga - Viking
Etter en del salg av spillere og skader i lagt har Vålerenga slitt med å finne igjen den gode formen de viste litt i starten av sesongen. Nå har de 2-5-2 på de ni siste kampene etter at det ble nok en poengdeling 1-1 borte mot Tromsø sist. De var også en runde innom Europa der de røk ut mot Gent fra Belgia, slik at nå handler alt om å sette ett nytt lag, trene på relasjoner etc igjen. De ligger på en litt skuffende 7.plass, men det er jevnt og en medalje er langt fra umulig hvis Fagermo får satt kjemien i laget. Troen har han ihvertfall, for han signerte nettopp en ny forlengelse med klubben og det kan gi litt arbeidsro en stund fremover. Foran denne er de så å si skadefrie hvor kun Layouni meldes usikker.

Viking er vel fortsatt like opp og ned som de har vært gjennom hele denne sesongen, men nå kommer de fra to ganske sterke hjemmeprestasjoner mot Molde (3-2) og Kristiansund (3-2). Særlig mot Molde sist viste de meget god moral når de kom tilbake fra 0-2 og snudde kampen til 3-2 på overtid ved scoring av nyervervelsen Brekalo. Det gjør at de inntok 6.plassen foran Vålerenga på tabellen der det nå er hele sju lag innenfor fire poeng på 3-9.plass. På bortebane er Viking mer på det jevne med sine sju poeng på sju kamper, og denne kampen tapte de 1-2 i fjor. Bjørshol og Torsteinbø er fortsatt ute.

To lag som strever litt innimellom det her, men Vålerenga må få et lite tips pga hjemmebane. Likevel kommer Viking fra to fine prestasjoner mot Molde og Kristiansund og vi må doble opp med HU.

6. Raufoss - Ull/Kisa
Raufoss er vel egentlig kjent som et typisk hjemmelag, men tok en meget viktig borteseier 1-0 mot Stjørdals-Blink sist. Det var deres første på fire kamper, og tok de opp til 7.plassen like under playoffstreken der Åsane innehar 6.plassen poenget foran. Nå er det tilbake til hjemmebane, og der startet de meget bra denne sesongen før det nå har blitt to strake tap også der med 0-1 mot Fredrikstad og 1-2 mot Sogndal. Etter den tid har det vært et par cupkamper og dermed blir denne den første hjemmekampen på over en måned. Disse lagene har møttes her i noen målrike oppgjør de siste årene, emn i fjor endte det 1-1 i serien.

Ull/Kisa har jevnt over grei form i OBOS-ligaen med 4-3-2 på de ni siste. De vant 2-0 borte mot Grorud i den siste kampen i serien. Men nå har det altså vært en måneds seriepause for bortelaget som ikke har spilt noen kamper på tre uker siden de røk ut av cupen med 0-1 for Stabæk. De ligger nede på 12.plass med seksten poeng, men med bare tre poeng opp til playoff siden det alt om hvor jevn denne ligaen er.

Raufoss var gode hjemme før de fikk et par kjappe tap mot Fredrikstad og Sogndal. De har dog startet opp serien tidligere enn Ull/Kisa og har en kamp i bena allerede. Det kan bli tungt for Ull/Kisa her og vi gambler litt med en H.

7. Start - Sogndal
Etter en treg start på sesongen har Start nå endelig begynt å samle poeng igjen. De fire siste kampene har nemlig gitt 2-2-0 og åtte poeng. Sist tok de et sterkt bortepoeng mot Fredrikstad (2-2) og hjemme vant de også sist kamp med fine 4-1 over Stjørdals-Blink. Dette betyr at de nå har jobbet seg opp til en 8.plass med 18 poeng, og plutselig er det bare et poeng opp til playoff.

Et lag i enda bedre form er derimot Sogndal som kommer hit med fire strake seire i ligaen. Sist ble det riktignok en knepen 3-2 seier over KFUM etter at de ledet 3-0 lenge før det kom to i sekken helt på slutten. 5.plass med 24 poeng er pent, og opprykk er absolutt innen rekkevidde for Eirik Bakke og hans menn hvis det bare fortsetter sånn. De har mistet viktige Mannsverk og Valsvik den siste måneden, men nå har de nettopp hentet inn Palsson fra Sarpsborg 08 som erstatning.

Fryktelig vrien kamp dette, men mener Start skal være bittesmå favoritter her. Likevel må det garderes opp kraftig her og det blir HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

8. Arsenal - Chelsea
Vi får et av de store Londonderbyene allerede i 2.serierunde når Arsenal tar i mot Chelsea her på Emirates. Arsenal har nettopp hentet Martin Ødegaard fra Real Madrid, men han er dessverre ikke spilleklar foran dette oppgjøret. Arsenal gikk på en kjempesmell i den første runden når et annet London-lag i Brentford ble for sterke og til slutt vant 2-0. Da manglet de riktignok både Aubameyang og Lacazette offensivt og her er muligens førstnevnte tilbake mens de fortsatt mangler Lacazette i tillegg til Thomas, Gabriel, Nketiah og Runarsson. De har hatt et ganske bra tak på Chelsea de siste årene, og forrige sesong vant de 3-1 her i serien, mens de også vant 2-1 i FA-cupfinalen.

Chelsea fikk en finere start på sin sesong når de lett slo Crystal Palace 3-0 på hjemmebane bare tre dager etter at de tok hjem sin første tittel for sesongen med seier 2-1 på straffer mot Villarreal i Super Cup-finalen. Fjorårets 4.plass i Premier League ønsker de nok å forbedre, og de har styrket laget sitt offensivt med Lukaku selv om både Giroud, Abraham og Batshuayi har dratt. Her mangler de kun Loftus-Cheek og Pulisic, mens Ziyech og Kante er usikre.

Litt smålur kamp dette, for Arsenal har hatt et ganske så bra tak på Chelsea de siste årene. Likevel virker Chelsea mye bedre forspent og det blir UB på 96-rekkeren. På 432-rekkeren tar vi dog ingen sjanser og dekker opp med HUB.

9. Southampton - Manchester United
Southampton hadde en trøblete sesong i fjor og endte til slutt som nummer femten. Foran denne sesongen hadde de en litt bedre oppkjøring med tre seire på fire kamper, men de kom kjapt nedpå jorda igjen i serieåpningen mot Everton der det endte med tap 1-3. De tok ledelsen 1-0 i 1.omgang, men tre mål av Everton i 2.omgang snudde kampen helt og dermed ble det null poeng med hjem til St. Marys. Nå kommer Manchester United på besøk, og selv om det ofte blir jevne kamper har Manchester United hatt en tendens til å vinne de knepent. Sist sesong ble det tap 2-3 og seks av de ti siste har Manchester United vunnet, alle med kun ett mål.

Ole Gunnar Solskjær kunne ikke fått en bedre start på sesongen enn han gjorde sist hjemme mot Leeds når Manchester United til slutt vant hele 5-1. Fernandes er i gang med et hattrick allerede i første kamp, og det kan bli en morsom sesong på Old Trafford for fjorårets sølvmedaljører. Foran denne kampen har de noen tvilstilfeller når det kommer til skader der både Cavani og Bailly har vært i karantene, Varane mangler kampform mens Jones, Telles, Rashford og Henderson er skadet.

Southampton har ikke vunnet hjemme mot Manchester United siden 2003, og United har klart å ta noen knepne seire her hele veien. De var meget gode i serieåpningen og de får et klart tips også her. B.

10. Wolverhampton - Tottenham
Wolverhampton hang bra med i den første kampen mot Leicester, men en scoring fra Vardy like før pause gjør at Wolves tapte 0-1 og ikke fikk med seg noe poeng. De strevde en god del også i sommerens treningskamper med 2-1-3, og med ny trener bak roret kan det ta noe tid før spillet sitter helt som det skal. De har slitt litt mot dagens motstander Tottenham på hjemmebane, og de fem siste oppgjørene har endt med to poengdelinger og tre seire for Tottenham. Selv om spillere som Jimenez er tilbake fra skade har de fortsatt et lite lass med spillere ute og her må de klare seg uten både Podence, Neto, Mosquera, Jony, Bueno og Boly.

Tottenham på sin side fikk en pangstart når de kjempet ned fjorårets seriemester Manchester City på hjemmebane og vant 1-0 etter scoring av Heung-Min Son. Det kom nok en liten reaksjon på det like etter, for de møtte Pacos Ferreira i kvalik til Conference League kun fire dager senere og da gikk de på en overraskende smell 0-1 nede i Portugal. Det skal sies at de brukte B-laget i Europa, og her foran denne bør de fleste være tilgjengelige igjen. Sagaen rundt Harry Kane pågår fortsatt, og han spilte ikke kampen mot Manchester City. Det er vel heller tvilsomt om han spiller denne også, og i tillegg mangler de Ndombele og Carter-Vickers med skade mens Romero og Sessegnon er usikre.

Tottenham har hat bra tak på Wolves de siste sesongene, og det kan ta tid før Wolves kommer skikkelig i gang. Tottenham sparte alle spillerne i E-cup denne uka og bør være uthvilte foran denne. Vi prøver UB.

11. Hoffenheim - Union Berlin
Hoffenheim gjorde en kruttsterk premiere når de slo Augsburg hele 4-0 på bortebane i første kamp. Legger man til at de avsluttet forrige sesong med 3-4-0 så har de nå altså åtte seriekamper uten tap. De slet litt mer i cupen mot Viktoria Köln neste sist når de måtte ha ekstraomganger for å vinne 3-2, men det er nok glemt etter forrige ukes storseier. Forrige sesong var de ganske ok på hjemmebane med 27 poeng på 17 kamper, men de tapte faktisk denne kampen 1-3 (spilte med 10 mann hele 2.omg). De mangler er del spillere foran denne og Bebou er syk, mens Belfodil, Bikakcic, Hubner, Kaderabek og Nordtveit alle er skadet.

Union Berlin driver litt rundt på flere forskjellige arenaer, men formen er like fin overalt. Etter 4-1-0 på frem treningskamper i sommer fortsatte de med seier 1-0 over Türkgücü München i cupen før de klarte 1-1 hjemme mot Bayer Leverkusen i Bundesliga-åpningen. Rett etter det dro de til Finland for å spille kvalik til Conference League mot KuPS, og også der gjorde de en meget sterke kamp når de vant hele 4-0. Dermed har de et fin utgangspunkt foran returen. Totalt betyr dette at Union Berlin nå har 6-2-0 på sine siste åtte kamper, men det kan fort komme en liten nedtur her. Bruns, Dajaku og Promel er ute.

Hoffenheim var nemlig meget sterke i bortekampen mot Augsburg sist, og får et ganske klart tips her på hjemmebane mot et Union Berlin som viser flott form men har mange arenaer å tenke på samtidig. Vi prøver H.

12. Bayern München - Köln
Bayern München havnet litt bakpå fra start denne sesongen når de kun klarte 1-1 borte mot Borussia Mönchengladbach i serieåpningen. Da hadde de slitt litt i sommerens treningskamper og kom med fire kamper uten seier. det kan virke som det poengtapet gjorde at de våknet opp litt, for i Super Cup-finalen mot Dortmund fire dager senere var de meget bedre og vant til slutt den kampen kontrollert 3-1 i Dortmund. Nå er det hjemmedebut, og der har Bayern München er meget godt tak på Köln. Forrige sesong ble det hele 5-1 og for to år siden ble det 4-0. Foran denne mangler de Coman, Hernandez, Pavard og Roca med skader, mens Neuer er usikker.

Köln klarte så vidt å berge seg sist sesong i den aller siste serierunden, og etter kvalik mot Holstein Kiel beholdt de til slutt plassen. Siden den tid har de aldri sett seg tilbake og 4-2-0 i sommerens treningskamper ble fulgt opp av en seier på straffer over Jena i cupen. I første serierunde møtte de Hertha Berlin, og med 3-1 seier der har det blitt en meget flott start på sesongen for Köln sin del. Castrop, Horn, Hubers og Schwabe er ute her.

Selv om Köln har fått en fin start og viser bra form så blir Bayern München en av dagens sikreste her. H.

Sportspills 96-rekker:
1. Rosenborg - Odd HU

2. Bodø/Glimt - Kristiansund H

3. Haugesund - Lillestrøm HU

4. Sandefjord - Tromsø HUB

5. Vålerenga - Viking H

6. Raufoss - Ull/Kisa H

7. Start - Sogndal HU

8. Arsenal - Chelsea UB

9. Southampton - Manchester United B

10. Wolverhampton - Tottenham UB

11. Hoffenheim - Union Berlin H

12. Bayern München - Köln H

Sportspills 432-rekker:
1. Rosenborg - Odd HU

2. Bodø/Glimt - Kristiansund H

3. Haugesund - Lillestrøm HU

4. Sandefjord - Tromsø HUB

5. Vålerenga - Viking HU

6. Raufoss - Ull/Kisa H

7. Start - Sogndal HUB

8. Arsenal - Chelsea HUB

9. Southampton - Manchester United B

10. Wolverhampton - Tottenham UB

11. Hoffenheim - Union Berlin H

12. Bayern München - Köln H