Gå til sidens hovedinnhold

Manchester Uniteds svenske stjerneskudd kan debutere mot Roma

Manchester United leder 6-2 mot Roma etter den første semifinalen på Old Trafford. I torsdagens bortekamp kan Ole Gunnar Solskjær gi 18 år gamle Anthony Elanga sin debut.

Manchester United har reist til Roma med en tropp på 24 spillere. Blant dem er en 18 år gammel gutt som er født i Hylle i Sverige. Anthony Elanga er sønn av Joseph, som var venstreback og var en del av Kameruns VM-lag i 1998 i Frankrike.

Det er ikke første gang Ole Gunnar Solskjær tar det svenske stortalentet med seg ut i Europa.

Fredag er det ca. 467 millioner i Eurojackpot-potten.

Elanga var også med i troppen til bortekampen mot Granada i kvartfinalen. Den gangen ble 18-åringen sittende på benken gjennom samtlige 90 minutter.

Nå håper unggutten, som ble kåret til årets spiller på Manchester Uniteds andrelag, å få sin debut for førstelaget.

Han har fått plassen til Daniel James. Waliseren er skadet, og ikke med til den italienske hovedstaden. Elanga er ikke den eneste unggutten i troppen. Solskjær har også tatt med resrvekeeper Nathan Bishop.

Anthony Martial og Phil Jones er begge ute med langtidsskader.

Mourinhos nye klubb

Det gjenstår å se hvor mye Ole Gunnar Solskjær roterer på laget, siden United har en 6-2-ledelse fra den første kampen. Edison Cavani og Bruno Fernandes scoret to mål hver da De røde djevlene snudde 1-2 til 6-2 på Old Trafford. Det må et mirakel til om Roma skal stoppe United fra å ta seg til sin første finale siden 2017. Da vant de Europa League med Jose Mourinho som manager.

Portugiseren er antakeligvis på tribunen på Olympiastadion i Roma. Han tar over den italienske hovedstadsklubben etter sesongen.

At Manchester United vinner mot Roma gir 1,80 i odds

United-spillerne er uthvilte siden protester stoppet storkampen mot Liverpool på Old Trafford søndag. Det er nå klart at den kampen skal spilles 13. mai.

- Jeg har fått ansvaret og er ansvarlig for fotballspørsmålene, og jeg forstår at fans vil se trofeer og fremgang. Forhåpentligvis kan vi komme oss til en finale i morgen (torsdag), sa Ole Gunnar Solskjær under onsdagens pressemøte, ifølge Manchester Evening News.

Her er Manchester United-troppen:

Målvakter: David De Gea, Dean Henderson, Lee Grant, Nathan Bishop.

Forsvar : Victor Lindelof, Eric Bailly, Harry Maguire, Luke Shaw, Alex Telles, Aaron Wan-Bissaka, Brandon Williams, Axel Tuanzebe.

Midtbane : Paul Pogba, Juan Mata, Fred, Bruno Fernandes, Amad, Nemanja Matic, Donny van de Beek, Scott McTominay.

Angrep : Edinson Cavani, Marcus Rashford, Mason Greenwood, Anthony Elanga.

Roma - Manchester United 3,45 - 3,80 - 1,80 B (spillestopp torsdag kl. 20.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Etter første omgang på Old Trafford, så det bra ut for AS Roma. Italienerne gikk til pause med 2-1-ledelse, men i andre omgangen scoret Manchester United hele fem mål og vant til slutt 6–2.

United har ikke vunnet et trofé siden de vant Europa League i 2017. Under Ole Gunnar Solskjærs ledelse har det fire ganger stoppet i semifinalen, men nå skal det være grei skuring å ta seg videre til finalen.

Fredag er det ca. 467 millioner i Eurojackpot-potten.

Mirakler har skjedd før

I Europa League- og UEFA-cup-historien har et fire måls forsprang kun blitt snudd to ganger i de 225 kampene hvor det har vært utgangspunktet.

Men den siste gangen det skjedde var nettopp i Roma i 1986, men det klarer ikke italienerne denne gangen.

United har et beintøft kampprogram i mai, men etter at helgens kamp mot Liverpool ble utsatt stiller Ole Gunnar Solskjærs mannskap med uthvilte bein på Olympiastadion. Det gjør at vi tror De røde djevlene burde ha en god mulighet til å ta en ny seier mot det italienske hovedstadslaget.

Trives mot italienske lag

Ikke bare har United en overlegen ledelse etter første kampen, men Ole Gunnar Solskjærs menn virker for sterke til at Roma skal kunne klare å slå tilbake. De røde djevlene har vunnet seks av de syv siste kampene, i tillegg har de vunnet alle bortekampene i Europa denne sesongen.

Her kan du skrape Flax på nett

Og som ikke det er nok.

United har kun tapt én av de siste 13 kampene mot italienske lag.

Roma er helt ute av form, og i helgen tapte de 0-2 mot Sampdoria. De har nå tapt fire av de fem siste kampene. Jose Mourinho har litt av en jobb med å gjenreise den italienske storheten som neppe spiller i Europa neste sesong.

Denne kampen er en god mulighet for Ole Gunnar Solskjær til å gi noen av benkesliterne muligheten til å få spilletid. United har et fire måls forsprang, og de kan gjøre fem bytter underveis på Stadio Olimpico og dette er en ideell mulighet for Anthony Elanga til å få sin debut. Amad og Shola Shoretire har allerede fått spilletid i Europa League, og Elanga fortjener en sjanse nå.

Uansett hvilke United-spillerne som får sjansen her, så tror vi på borteseier i Roma. Vi mener at 1,80 i odds på United-seier er greit.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset