(WikiCommons)

Mannefall hos Bastia

Øylaget Bastia er uten borteseier denne sesongen og stiller med svekket tropp i kveldens cupoppgjør mot Evian.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag:
V4 Täby:Voldsomme galopputbetalinger

Ny stor cupdag på onsdagens langoddsprogram, med oppgjør fra blant annet FA-cupen, Ligacupen, Copa del Ray, Coupe de la Ligue, Coppa Italia, samt nederlandsk, belgisk og gresk cup.

Dagens langskudd
ESTAC Troyes—Tours B 4.00

Coupe de la League, 8.delsfinale. Troyes forærte Le Havre deres første borteseier for sesongen i helgen og har kun én seier på de fem siste i serien (1-1-3). Rykket ned fra den øverste divisjonen i vår, men ser ikke ut til å kunne gjøre noen snarlig retur opp i igjen. Er nummer ni i Ligue 2 med 24 poeng fra 17 kamper. Står med 5-1-3 på Stade de l'Aube, hvor de har tapt de tre siste, mot nettopp Tours, Laval og nevnte Le Havre. Tok seg videre i cupen med 3-1-seieren over Ligue 1-laget Valenciennes på bortebane.

Tours har vunnet de to siste i serien og innehar den siste opprykksplassen i Ligue 2. Slo serieleder Metz 4-2 hjemme i helgen og er nummer tre med 29 poeng. Står med 4-1-4 på fremmed gress. Slo ut liga-kollegaene Istres og Clermont i de to første runde, mens 3.divisjonlaget Amiens ble eliminert i forrige runde. Tours er i best form og vi sender avgårde et langskudd på at gjestene vinner på ny mot Troyes i kveld.

Norsk Tipping

Dagens spill
Evian Thonon Gaillard—SC Bastia

Coupe de la League, 8.delsfinale. En av hver på de tre siste er status for Evian, som starten måneden med å tape 0-2 mot dagens motstander på Korsika. Fikk derimot en solid opptur tre dager senere, når de ble det første laget til å tukte serieleder PSG denne sesongen med 2-0-triumfen på hjemmebane. Var også svært nære å ta alle tre når Reims kom på besøk i helgen - Evian hadde flere gode sjanser til å punktere kampen på stillingen 1-0 – men gjestene stjal med seg ett poeng på overtid. Falt dermed ned til 16.plassen med 20 poeng fra 17 kamper. Tok seg videre i cupen etter å ha slått Guingamp 2-1 på bortebane, en av få seire på fremmed gress denne sesongen. Hjemme viser tallene variable 3-4-3 på Parc des Sports. Manager Dupraz ser ut til å ta cupen på alvor og har tatt ut sine beste menn i troppen. Må derimot klare seg uten Benezet, Barbosa og Durand som står på skadelisten.

Etter full pott på de fire siste på hjemmebane tok rekka slutt for Bastia som tapte 1-3 mot Lyon forrige helg. Er nummer tretten med 23 poeng. Lyon-nederlaget var sesongen første hjemme på Stade Armand Césari, hvor de har opparbeidet seg solide 6-1-1. Gjestene holder seg på trygg grunn takket være poengfangsten på Korsika, hjemmefra viser nemlig øy-laget helt andre takter. Etter helgens 1-2 tap mot Lille har Bastia fremdeles til gode å vinne på tur. Står med svake 0-4-6. borte. Rotet bort to gyllne muligheter til endelig å seire på bortebane når de besøkte bunnduoen Ajaccio og Sochaux i de to forgående, men begge kampene endte 1-1.

Manager Hantz reiser med en svekket tropp til dagens oppgjør. Sentrale forsvarspillere som François Modesto, Drissa Diakité, Julian Palmieri og Sébastien Squillaci er utelatt fra troppen. Førstekeeper Mickael Landreau er skadet, sammen med midtbaneduoen Florian Raspentino og Ryad Boudebouz. I angrepsrekka mangler Adama Ba og suspenderte Gianni Bruno.

Bastia har hatt store problemer på bortebane denne sesongen og stiller svekket i dagens oppgjør. Hjemmestatistikken til Evian er ikke mye å skryte av, men vertene har vist fremgang etter tapet mot Bastia 1.desember. Vi tror vertene revansjerer seg og spiller H til 1.85 i odds.

Evian Thonon Gaillard—SC Bastia 1.85 3.15 3.45

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus