Ukens midtukekupong består av første semifinalekamp mellom Nottingham Forest og Manchester United i ligacupen, en kamp fra engelsk National League, fem kamper fra midtukerunden i tysk Bundesliga og fem kamper fra midtukerunden i nederlandsk Eredivisie. Bonuspotten er på ca 350 000 kr. Innleveringsfristen er onsdag kl 18.25.

1. Nottingham Forest - Manchester United
Semifinale i ligacupen og her spilles det hjemme/borte.

Nottingham Forest innledet comebacket i Premier League med kun fire poeng på de åtte første seriekampene, men har deretter tatt 17 poeng på de tolv neste. Ligger på 13. plass på tabellen med 21 poeng og har klart godkjente 4-3-3 hjemme på City Ground. Hjemme er blant Liverpool slått med 1-0 og Chelsea holdt til 1-1.

Manchester United ga publikum valuta for pengene på Emirates søndag kveld, men det var svært lite å si på at Arsenal fikk sitt seiersmål like før slutt. Hevet seg enormt etter den litt trøblete starten, men har ikke bedre enn 5-2-4 på sine elleve bortekamper i Premier League.

Nottingham Forest er kapable til å få et resultat hjemme på City Ground og så lenge det spilles hjemme/borte i semifinalen, så halvgarderer vi denne. UB.

2. Halifax - Scunthorpe
Det er sjelden kost med kamper fra National League på midtukekupongen, men denne uken er det med en kamp. Det er totalt 24 lag på femte nivå i England og det er kun vinneren som rykker direkte opp til League Two. Lagene fra andre til sjetteplass spiller playoff om den andre opprykksplassen. De fire nederste rykker direkte ned. Det er ulikt antall kamper spilt, det varierer mellom 24 og 28. Notts County topper med 62 poeng, Wreexham på andreplass også med 62 poeng. Nederst ligger Scunthorpe med 19 poeng.

Halifax ligger beskjedent plassert på 15. plass med 32 poeng, det er dog kun seks poeng opp til playoff, samtidig er det ti poeng ned til Gateshead under streken. Etter to strake hjemmeseire, har Halifax nå kun tatt ett poeng på de tre siste seriekampene. Vært klart best på hjemmebane denne sesongen (7-2-3).

Scunthorpe var faktisk helt oppe i Championship i 2010/11-sesongen, men endte sist da og rykker ned til League One. Etter 2018/19-sesongen rykket de videre ned til League Two og etter å ha kjempet i bunnen der i tre sesonger, ble det nedrykk etter forrige sesong. Nedturen har fortsatt denne sesongen og Scunthorpe ligger faktisk sist i National League med kun 19 poeng. Er det eneste laget som ikke har vunnet på bortebane (0-5-8).

Det lukter H i denne.

3. Mainz - Borussia Dortmund
De fem neste kampene på midtukekupongen er alle hentet fra midtukerunden i tysk Bundesliga. Den tyske Bundesligaen startet opp igjen etter over to måneders VM-pause og vinterpause sist helg. Det er totalt 18 lag i Bundesliga og det er spilt 16 serierunder og det betyr at sesongen er halvspilt når midtukerunden er unnagjort. Bayern München topper med sine 35 poeng, mens Eintracht Frankfurt, Union Berlin og Freiburg følger nærmest med sine 30 poeng. Nederst ligger Augsburg og Stuttgart med 15 poeng, nestjumbo Hertha Berlin med 14 poeng mens tabelljumbo Schalke 04 kun har ni poeng. De to nederste rykker som kjent direkte ned, mens laget som ender tredje sist spiller nedrykkskvalifisering.

Mainz tok kun ett poeng på de fire siste seriekampene før pausen, og innledet med 1-1 borte mot Stuttgart når Bundesligaen startet opp igjen sist helg. Ligger på 12. plass med 20 poeng og har fem poeng ned til Stuttgart på kvalikplassen før midtukerunden. Kun en seier på sine sju første hjemmekamper (1-4-2).

Borussia Dortmund leverte en skuffende høstsesong og avsluttet før VM-pausen med to strake bortetap. Vant 4-3 hjemme mot Augsburg i en svært underholdende kamp sist lørdag. Ligger på 7. plass med 28 poeng og det er på bortebane laget har sviktet hittil (3-0-5).

Men Dortmund trives utmerket borte mot Mainz og har vunnet her de fire foregående sesongene. UB.

4. Augsburg - Borussia Mönchengladbach
Det er totalt 18 lag i Bundesliga og det er spilt 16 serierunder og det betyr at sesongen er halvspilt når midtukerunden er unnagjort. Bayern München topper med sine 35 poeng, mens Eintracht Frankfurt, Union Berlin og Freiburg følger nærmest med sine 30 poeng. Nederst ligger Augsburg og Stuttgart med 15 poeng, nestjumbo Hertha Berlin med 14 poeng mens tabelljumbo Schalke 04 kun har ni poeng. De to nederste rykker som kjent direkte ned, mens laget som ender tredje sist spiller nedrykkskvalifisering.

Augsburg har faktisk ikke vunnet en seriekamp siden de sensasjonelt slo Bayern München 1-0 hjemme i midten av september og fulgte opp med 3-2 seier borte mot Schalke 04 i neste runde. Står med 0-3-5 på åtte seriekamper etter det, men ga Borussia Dortmund kamp om poengene helt inn lørdag og tapte "kun" 3-4. Ligger fjerde sist med 15 poeng og kun målforskjellen holder laget over kvalikplassen. 1-0 seieren mot Bayern München er fortsatt lagets eneste hjemmeseier hittil (1-2-5).

Borussia Mönchengladbach trives på sin side ikke på bortebane og er sammen med tabelljumbo Schalke 04 det eneste laget som ikke har vunnet på bortebane (0-4-3). Trives mye bedre på hjemmebane der seks av ni kamper er vunnet (6-0-3). Skuffet dog hjemme mot Bayer Leverkusen lørdag med 2-3 tap. Ligger på åttendeplass med 22 poeng.

1-0 og 3-1 til Augsburg i tilsvarende kamp de to foregående sesongene. Bortesvake Borussia Mönchengladbach tar maks ett poeng? HU.

5. Bayer Leverkusen - VFL Bochum
Det er totalt 18 lag i Bundesliga og det er spilt 16 serierunder og det betyr at sesongen er halvspilt når midtukerunden er unnagjort. Bayern München topper med sine 35 poeng, mens Eintracht Frankfurt, Union Berlin og Freiburg følger nærmest med sine 30 poeng. Nederst ligger Augsburg og Stuttgart med 15 poeng, nestjumbo Hertha Berlin med 14 poeng mens tabelljumbo Schalke 04 kun har ni poeng. De to nederste rykker som kjent direkte ned, mens laget som ender tredje sist spiller nedrykkskvalifisering.

Bayer Leverkusen innledet sesongen skrekkelig svakt og tok kun fem poeng på de åtte første seriekampene (1-2-5). Men avsluttet før VM-pausen med tre strake seire og innledet etter pausen med en meget sterk 3-2 seier borte mot Borussia Mönchengladbach. Har dermed avansert til niendeplass med sine 21 poeng.

Bochum rykket opp til Bundesliga foran forrige sesong og endte på 13. plass med 42 poeng og var ni poeng klar av kvalikplassen. Svært beskjedne 4-2-11 på bortebane da. Har levert bra på hjemmebane også denne sesongen (4-1-3), men levert enda svakere på bortebane med tap i sju av lagets åtte bortekamper. Ligger på 14. plass med 16 poeng, det er kun ett poeng ned til kvalikplassen. Men det er verd å merke seg at Bochum står med tre strake seire, to av seirene er dog kommet mot de to nederste lagene.

Det endte 1-0 til Bayer Leverkusen i tilsvarende kamp forrige sesong og mye tyder på at Bayer Leverkusen tar sin femte strake seier onsdag kveld. H.

6. Freiburg - Eintracht Frankfurt
Meget flott høstsesong av Freiburg, men de gikk på en stjernesmell borte mot Wolfsburg når Bundesligaen startet opp igjen sist helg. Hele 0-6 endte det med, men Freiburg er fortsatt på en imponerende fjerdeplass med sine 30 poeng. Sterke 5-1-1 på hjemmebane.

Eintracht Frankfurt endte på en meget skuffende 11. plass forrige sesong, men har vist helt andre takter denne sesongen og ligger på andreplass. I likhet med Freiburg har også bortelaget 30 poeng. Innledet vårsesongen med en komfortabel 3-0 seier hjemme mot tabelljumbo Schalke 0-4 lørdag og har også levert solid på bortebane hittil (4-2-1).

Vi merker oss at Eintracht Frankfurt vant 2-0 i tilsvarende kamp forrige sesong og at det står 1-1-1 på de tre siste tilsvarende i Freiburg. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

7. Werder Bremen - Union Berlin
Werder Bremen måtte ta den tunge turen ned til 2. bundesliga etter 2020/21-sesongen, men tok seg tilbake til Bundesliga på første forsøk. Gjorde en bra høstsesong, men fikk real juling borte mot FC Köln i omstarten lørdag og tapte hele 1-7. Ligger på 10. plass med 21 poeng og har variable 3-1-4 hjemme i Bremen.

Union Berlin med en flott høstsesong og ligger på tredjeplass med 30 poeng. Er som vanlig klart best hjemme i hovedstaden der de er ubeseiret på de åtte første hjemmekampene (6-2-0). Det går ikke like knirkefritt på bortebane der kun tre av åtte kamper er vunnet (3-1-4).

Vi merker oss dog at Union Berlin har vunnet 2-0 i tilsvarende kamp i Bundesliga i hhv 2020/21-sesongen og 2019/20-sesongen. Vi spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

8. Go Ahead Eagles - AZ Alkmaar
Det er sjelden kost med fem kamper fra nederlandsk Eredivisie på midtukekupongen, men så er tilfelle denne uken. Det er totalt 18 lag på øverste nivå i Nederland og sesongen er akkurat halvspilt. Litt overraskende er det at Feyenoord topper med sine 38 poeng, mens AZ Alkmaar ligger på andreplass med 36 poeng. PSV Eindhoven deretter med 35 poeng, mens Ajax er helt nede på femteplass med 33 poeng. Nederst ligger Cambuur med kun ni poeng.

Go Ahead Eagles rykket opp til Eredivisie foran forrige sesong og klarte seg ganske bra da med 13.plass, selv om det kun var to poeng ned til Heracles på kvalikplassen. Ustabile 7-1-9 på hjemmebane da. Gjort det ok også hittil denne sesongen og ligger på 10. plass med 19 peng og har sju poeng ned til kvalikplassen. Moderate 2-4-3 på sine ni første hjemmekamper.

AZ Alkmaar ble seriemestre i 2008/09-sesongen, men ikke lyktes med å gjenta den bragden siden. Har vært topp seks stort sett hele perioden etterpå og ligger bra an når sesongen er halvveis. Ligger på andreplass med 36 poeng og har kun to poeng opp til ledende Feyenoord. Råsterke 7-0-2 på bortebane.

Det endte 1-4 i tilsvarende kamp forrige sesong og AZ Alkmaar blir en av våre sikre på midtukekupongen. B.

9. Vitesse - Twente
Vitesse har endt topp seks de ti foregående sesongene, men ikke en gang vært på "pallen". Det er fjerde, femteplass og sjetterplasser det har gått i. Denne sesongen har dog vært en kraftig nedtur og Vitesse ligger helt nede på 14. plass med kun 15 poeng og har ikke mer enn tre poeng ned til Volendam under streken. Pussig nok har de klart uavgjort både mot Ajax og AZ Alkmaar i det siste og de tapte kun 0-1 borte mot PSV lørdag, så det er bedring i sikte.

Twente henger med i toppen og ligger på fjerdeplass med 34 poeng. De er nesten feilfrie på hjemmebane (8-1-0), men har ikke vært i nærheten av de taktene på bortebane (2-3-3). Formen er utmerket med åtte seriekamper på rad uten tap (5-3-0).

Det står 1-0-2 på de tre siste tilsvarende, men feelingen er at Vitesse er på vei opp i form. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

10. Feyenoord - NEC Nijmegen
Feyenoord tok et bejublet seriegull i 2017, men har ikke vært med i noen gullkamp siden, selv om de blant annet tre ganger har endt på tredjeplass. Denne sesongen kan det være dags igjen, etter halvspilt sesong topper Feyenoord med sine 38 poeng. Måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Ajax søndag, men viser strålende form og står med 6-3-0 på sine ni siste seriekamper.

NEC Nijmegen rykket opp igjen til Eredivisie foran forrige sesong og endte på en fin ellevteplass da med 38 poeng. Har levert på noenlunde samme nivå denne sesongen og ligger på niendeplass med 22 poeng, men det er hele ni poeng opp til Sparta Rotterdam på sjetteplass. Godkjente 2-4-2 på åtte spilte bortekamper.

Det endte 5-3 i tilsvarende kamp de De Kuip forrige sesong og Feyenoord må sees med svært gode vinnersjanser også denne gang. H.

11. Fortuna Sittard - Heerenveen
Fortuna Sittard klorer seg fast i Eredivisie selv om de stort sett havner på nedre halvdel. Endte fjerde sist forrige sesong, og var kun poenget foran Heracles på kvalifiseringsplassen. Ligger beskjedent til på 13. plass denne sesongen med kun 16 poeng og har ikke mer enn fire poeng ned til Emmen under streken. Fem av ni hjemmekamper er tapt (2-2-5).

Heerenveen på 7. plass med 27 poeng og henger brukbart med. De endte på åttende plass forrige sesong og ender nok rundt den plassen også denne sesongen. Kun ett bortetap hittil, men halvparten av bortekampene har endt med poengdeling (3-4-1). Vist bra form i det siste med 3-1-1 på de fem siste seriekampene.

Det står 2-0-2 på de fire siste tilsvarende oppgjørene i Eredivisie. Vi sjanser på det blir en vinner også denne gang og spiller HB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

12. Utrecht - Excelsior
Tre sjetteplasser og en sjuendeplass er fasiten for Utrecht de fire foregående sesongene i Eredivisie. De er i posisjon til samme type plassering denne sesongen. Etter halvspilt sesong ligger Utrecht på åttendeplass med 26 poeng, det er kun poenget opp til Heerenveen på sjuendeplass. Stabile 3-3-2 på åtte spilte hjemmekamper. Stod med flotte 4-2-0 på seks kamper, før det ble 0-2 tap borte mot svært hjemmesterke Twente søndag.

Excelsior rykket opp til Eredivisie foran denne sesongen og har klart seg litt bedre enn ventet. Ligger på 11. plass med 19 poeng og har sju poeng ned til Emmen under streken. Det er på hjemmebane laget har tatt sine poeng (5-0-3), borte er det kun blitt fire poeng på ni spilte kamper (1-1-7).

Det er mange store favoritter på midtukekupogen og Utrecht er blant dem. H.

96-rekker:
1. Nottingham F - Manchester United UB

2. Halifax - Scunthorpe H

3. Mainz - Borussia Dortmund UB

4. Augsburg - Borussia Mönchengladbach HU

5. Bayer Leverkusen - VfL Bochum H

6. Freiburg - Eintracht Frankfurt U

7. Werder Bremen - Union Berlin UB

8. Go Ahead Eagles - AZ Alkmaar B

9. Vitesse Arnhem - FC Twente HUB

10. Feyenoord - NEC Nijmegen H

11. Fortuna Sittard - Heerenveen HB

12. Utrecht - Excelsior H

432-rekker:
1. Nottingham F - Manchester United UB

2. Halifax - Scunthorpe H

3. Mainz - Borussia Dortmund UB

4. Augsburg - Borussia Mönchengladbach HU

5. Bayer Leverkusen - VfL Bochum H

6. Freiburg - Eintracht Frankfurt HUB

7. Werder Bremen - Union Berlin HUB

8. Go Ahead Eagles - AZ Alkmaar B

9. Vitesse Arnhem - FC Twente HUB

10. Feyenoord - NEC Nijmegen H

11. Fortuna Sittard - Heerenveen HB

12. Utrecht - Excelsior H