*Nettavisen* Sportspill.

Marit så morsk ut

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Marit Bjørgen må ha skremt konkurrentene etter sin oppvisning i lagsprinten. Lørdag jakter Marit sitt tredje OL-gull i Sotsji.

22.02.14 09:10

Strålende helg
Vi går inn i avslutningshelgen på vinter-OL, og vi har nok engang opplevd et strålende OL. Etter at kombinertgutta tok gull under lagøvelsen torsdag, er Norge oppe i ti gullmedaljer, men vi har forhåpentligvis mer i vente. Både under herrenes skiskytterstafett er det gullsjanser og i langrenn er det gullsjanser både under kvinnenes 30 km lørdag og under guttas femmil søndag. I tillegg er Henrik Kristoffersen et gullhåp i slalåm.

Det er ikke så ofte jentene går tremil lenger, men det har stort sett vært norsk vinner de siste årene hver gang distansen har blitt avviklet. Ja, faktisk har ikke jentene gått tremil siden verdenscupen i Oslo i mars i fjor, og da deltok ikke blant annet Marit Bjørgen.

Fordel de norske
Lørdag er det fellesstart og det er fristil. Det betyr at vi trolig er "kvitt" Justyna Kowalczyk i gullkampen og Sveriges kjæledegge Charlotte Kalla har som kjent slitt med sykdom den siste uken.

Det er tøffe løyper i Sotsji og vi husker jo alle Skiathlon-øvelsen for to uker siden. Da rykket en råsterk Kalla i den siste bakken, og fikk kun med seg Bjørgen (både Johaug, Weng og Saarinen måtte slippe). En svært overbevisende Marit Bjørgen hadde ingen problemer med å spurte ned Charlotte Kalla på oppløpet.

Bjørgen så morsk ut
De norske jentene har deretter slitt med grusomme ski både på 10 km klassisk og på stafetten. Men de som så lagsprinten tirsdag fikk se hvor overlegen Marit Bjørgen er når skiene er bra. Hun så rett og slett monstergod ut og dersom ikke Therese Johaug skulle makte å rykke underveis i dag, er det Marit Bjørgen som sitter med alle kortene.

2,20 på at Marit Bjørgen tar sitt tredje OL-gull i Sotsji er klart godkjent og da er det bare å sette innsatsene.

Spilleforslag vinter-OL lørdag (spillestopp kl 10.25)
Tar Marit Bjørgen gull (ja/nei) 2,20 1,50
Klikk her for å levere dette spillet (innsatsen styrer du selv)Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag